Man kan ikke piske en død hest over mållinja..(Film)


Men gudene skal vite at filmskapere prøver hele tiden...

Det er fåtallet som faktisk klarer å lage en bra film som fikk enorm suksees, for så å la det være med det. Nei da.. De skal lage enda en film, og enda en film, og enda en film.. For folk som er fan av den første brae filmen, vil selvfølgelig dra for å se om etterløperen er like bra eller kjøpe den på dvd. Kanskje har folk blitt glad i karakterene og vil se de igjen osv. Men jeg har enda til gode å se en filmserie hvor alle filmene er like bra som den aller første. Nå kan jeg si at jeg synes Ringenes herre-triologien var fantastisk, men den var alltid planlagt å bli 3 filmer så den teller ikke helt.

La meg ta et eksempel.. Sherek var en råbra film synes jeg. Den var rett og slett perfekt. Så kom nr 2, som var helt ok. Også kom sherek den tredje ut, og den har jeg helt ærlig ikke sett. Fordi det virket som om den virkelig var dårligere enn nr 2. ut ifra det jeg leste. Og nå har de også laget en spinoff-film om katten med støvlene. Som er en herlig karakter, men som jeg ikke gidder å se en hel film om. Jeg er så glad i Sherek at jeg rett og slett ikke helt har lyst til å se de to siste filmene som har kommet ut, for jeg vet de kommer til å ødelegge mitt syn på Sherek.

Man kan begynne å lure.. For filmskapere er jo kunstnere, og man skulle tro at de hadde vett til å forstå at et fantastisk kunstverk burde få lov til å stå alene, isteden for at det blir laget dårligere etterfølgere av den. Men saken er at alt handler om penger. For hvis man har klart å lage et fantastisk kunstverk, vil bestandig folk betale for å se det neste en har laget, uansett om det er dårligere enn det første eller ikke.

Nå så jeg nettopp at det skal komme ut en julefilm om flåklypa. Noe som jeg først tenkte var en god ide. Det kunne åpne opp øynene til nåtidens barn, som det ut ifra det jeg har sett ikke bryr seg så mye om flåklypa. Men etter å ha sett traileren ble jeg veldig skuffet. Alt så jo feil ut.

Sånn her husker vi gjengen fra flåklypa:


(Bildet er funnet på: julegleder.blogspot.no)

 

Men i den nye filmen ser de ut som dette:


(bildet funnet på: Ndla.no, som syntes det var gøy at Reodor hadde fått seg en Mariusgenser)


(bildet er funnet på: produktavdelingen.no)

Jeg får rett og slett fæle frysninger når jeg ser dette. Reodor ser jo ut som en helt annen karakter, de har jo ikke fått med seg noe av utseende hans over i den nye filmen, Solan ser ut som en fylling/mulig rundbrenner, og Ludvig.. vel han ser bare feil ut! Tingen er kanskje at de skal se ut som de har blitt eldre eller noe sånt, men de har jo bommet totalt!

Kan vel si at jeg på et vis har forhåndsdømt denne filmen, for med tanke på at de ikke klarer å få karakterene til å se ut som seg selv, tviler jeg på at de har klar å opprettholde den sjarmen de har i den gamle filmen.

 

Uansett skulle jeg ønske at filmskaperne kunne la fantasiske filmer være i fred, og heller prøve å komme på noe nytt isteden for å prøve å vri mest mulig penger ut av de skuffede fansene sine..
 10 kommentarer

Stina

02.11.2012 kl.17:10

Jeg synes det er helt feil når de ikke engang greier å la karakterene se like ut. Og Reodor ser jo ut som en tvilsom "onkel" som man ikke ville latt døtrene sine være alene med....
Gjennom hele innlegget så prøvde jeg å komme på en filmgruppe hvor alle var like god som den første, men jeg kom faktisk ikke på noen. "alle gode ting er tre" passer dårlig inn i film bransjen. Nr.2 kan ofte være bra, men likevel så er den første alltid best!

Når det gjelder flåklypa så må jeg også si at jeg er skuffet. Karakterene ser jo helt anderledes ut ja, og det er trist at de da skal "ødlegge" en så god film på den måten!

MsHildur90

02.11.2012 kl.17:52

Stina: Ikke sant! Bare det ødelegger så mye for meg at jeg mest sannsynlig ikke blir å se filmen ;)

MsHildur90

02.11.2012 kl.17:54

stinemoor: Hehe, bra det ikke bare er meg som føler det sånn ;) Men det er veldig trist at de absolutt skal forandre på karakterene.. Det hadde vært noe helt annet vis de faktisk hadde vært likense som de var i den gamle filmen.. Da kunne det nok blitt en koselig film, selv om den aldri i verden kan måle seg opp med den første ;)

Julie Stene

03.11.2012 kl.10:44

Enig der. Synes det er trist at de alltid skal ødelegge bra filmer med dårlige oppfølgere..

MsHildur90

03.11.2012 kl.11:55

Julie Stene: Sant! Man må bare prøve å ikke la de ødelegge den følelsen man fikk av den første filmen :)

kvinnen

03.11.2012 kl.14:03

Helt enig med deg. I blant er det ok med en oppfølger, som f.eks Matrix... men ikke to og i hvert fall ikke tre. Og det siste bildet du la ut av Flåklypa virker som en salgsplakat på stygge sparebøsser!

Men jeg gleder meg til Avatar II fordi jeg bokstavelig talt hadde lyst til å bli igjen inne i filmen da den sluttet :)

MsHildur90

04.11.2012 kl.16:10

kvinnen: Hehe ja av og til er det greit med etterfølgere.. Men de må lære seg å si nok er nok :P Avatar 2 kan bli veldig interesant tror jeg :) Får håpe den er bra!

Gamingportalen

04.11.2012 kl.16:41

Æsj! Ha Flåklypa slik det skal være!

En av de aller beste filmminnene jeg har hatt! Utrolig, utrolig trist =(

MsHildur90

04.11.2012 kl.16:44

Gamingportalen: Ikke sant!

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits