Videolaging tar tid.


Jeg tror ikke alle virkelig forstår hvor mye arbeid som går i å redigere en gameplay-video, jeg viste det iallefall ikke før jeg begynte. Si at du tar opp en video på 20 minutter. Da får man en lydfil og flere videofiler. Så må man gå over lydfilen og redigere bort støy uten at stemmen blir helt flat. 10 minutter. Så må man gå over hele lydfilen og høre om det er noe man burde redigere bort. 30 minutter. Så må man sette sammen videoene og lyden, og trikset der er å få det sånn at det er synkront.. Så må man kutte bort deler man ikke vil ha med, legge til intro og outro, og kanskje noe musikk? 30 minutter. Dette kan være fryktelig frutrerende og ting kan gå galt. Man må også rendre videoen, noe som tar en liten evighet, men man kan gjøre andre ting mens man venter på det så det gidder jeg ikke å legge til. Etter renderingen må man sjekke etter om ingen deler av videoen er svart, heldigvis trenger man ikke å se hele videoen, men bare skum-se den for å sjekke dette. 10 minutter.

Så hvis man da slår sammen de 20 minuttene man brukte på å spille inn med all den tiden man brukte på å redigere filmen så har man plutselig brukt en time og 40 minutter minimum(uten å ta med rendringen). Og da er ikke opplastningen til youtube medregnet. Dette tar en liten evighet, men man kan jo heldigvis gjøre andre ting imens, og krysse fingrene på at ting ikke går galt.

Mange ganger må man også gjøre litt bakgrunnsundersøkelser før man begynner å spille inn, hvordan knapper man bruker og hvordan man lager ulike ting, og dette tar jo også litt tid. Og bare tenk deg hvor lang tid det tar for de som lager minecrafthistorier. De må jo bygge alt man ser i de forskjellige episodene, skrive manus og finne skuespillere. Og innspillingen og redigeringen tar lengre tid da.

Jeg bruker ca 3 timer på å spille inn og redigere en video på ca 20 minutter, så det tar en god del av min dag på å fikse en ussel video liksom. Driver på å redigerer en video nå og holder på å vil dra ut håret mitt i frustrasjon... Det er litt irriterende å skal få alt til å bli synkront ;)Veldig mange driver å maser på Yogscast om at de må skynde seg å legge ut mer Shadow of Israpahel, men sånt tar jo tid. Nå synes jeg de har brukt litt vel lang tid, med tanke på at det er den serien som har gjort de så store som de er. Men folk blir jo irriterte om de bare må vente et par uker mellom episodene liksom, noe jeg synes er helt ok ventetid. Yogscast har et liv og jeg har et liv, så om jeg må vente litt mellom hver episode går liksom greit. Men at det tar mange måneder mellom episodene er litt vel drøyt da. Kunne iallefall prøvd å fått ut en annenhver uke.

Men jeg har iallefall forståelse for at ting kan ta litt tid når det kommer til videoredigering :)4 kommentarer

PocketMonster

04.11.2012 kl.21:39

Pr. dags dato så er Sips og Sjin det beste i Yogscast. Uansett hva dem gjør, så blir det dødsbra, og kjemien mellom de to er bare unik :))

MsHildur90

04.11.2012 kl.21:42

PocketMonster: Hehe jo de er bra, men elsker humoren til Simon og Lewis :)

Gamingportalen

04.11.2012 kl.22:41

Det finnes programmer som gjør dette veldig enkelt :), men de koster penger. Ett av de er et program som heter Xsplit (koster i underkant av 100 kr for tre måneder). Her kan du ta opp bilde og lyd samtidig og gjøre det direkte i den kvaliteten du vil, og filene blir heller ikke så store.

Nå er det ikke jeg som redigerer videoene våre, men jeg tror at Kim bruker en slags mal (altså funnet standard innstillinger for våre videoer) som funker veldig bra. Foreslår kanskje at du leter etter det, noe som passer deg og holder deg til det :) Da tar det stadig vekk kortere tid! Jeg tror Kim bruker sånn ca. 5-10 minutter på å redigere videoene våre!

Ettersom jeg har skjønt bruker han et "kodeord" når han starter å recorde begge deler. Altså at når vi begynner sier han et ord, som gir han et slags tegn til hvor han skal klippe lydfilen for at det skal bli synkront :)

MsHildur90

04.11.2012 kl.23:23

Gamingportalen: Aha :) Men de programmene jeg bruker er veldig bra da ;) Dessuten er det jeg bruker mest tid på å redigere bort irriternde lyder og sånt :P Men hadde vært genialt om det programmet jeg bruker for å ta opp lyden hadde en hurtigknapp for å skru på opptaket.. ;)

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits