Don't starve: Bedre enn Minecraft?


''Blasfemi!'' ville nok de fleste Minecraft-spillerne sagt når de leste overskriften. Minecraft er jo selvfølgelig best, og det å legge den minste tvil på dette er bare tull. Minecraft har jo nesten blitt som en religion, det har iallefall et stort samfunn rundt seg og mange mange fans.

Men la meg utdype dette spørsmålet litt mer, eller rettere sagt, forklare mine tanker rundt dette.

Først og fremst trenger du å vite mer om Don't starve:

Du våkner opp på en øde øy, av at en mann forteller deg at du ser dårlig ut og at du burde finne deg litt mat, før han forsvinner i en røyksky. Hvem han var vet ingen, men alt du vet er at du er alene, og at du må prøve å overleve så lenge som mulig. Du må samle inn alt du trenger for å ikke sulte, og viktigst av alt er at du må ha et bål før natten kommer. For hvis du ikke har en lyskilde gjennom hele natten kommer du mest sannsynlig til å dø. Og hvis du dør er alt håp ute (dette betyr altså at du må begynne på dag 1 igjen). Og det er ikke bare faren ved å sulte ihjel man møter på denne plassen, men også en god del monstre som bare er ute etter å ta deg av dage, og en del dyr som virker snille, helt til du angriper dem i håp om å få tak i mat. Det er heller ikke alle farene som du ser med en gang, så det er en del prøving og feiling som må til for å overleve lenge.


Jeg ble jaget av fire illsinte ulver, som plutselig la seg til for å sove for natten. De våknet igjen da dagen kom, men jeg slapp heldigvis unna med livet i behold!

Den første gangen jeg spilte dette så tenkte jeg ''dette var da lett'' helt til jeg kom til dag 7, hvor et tre våknet til livet og slo meg ihjel. Den andre gangen jeg spilte var jeg livredd trær.. Jeg hatet å måtte hugge trær i tilfelle de våknet til livet. Jeg kom til dag 10 og fant en flokk med bison. Fredelige store skapninger som bare stopper opp å ser rart på deg når du går forbi. Jeg forsøkte å drepe en for å få biff. Tingen er at når du slår en av dem, så blir de nærmeste bisonene veldig sinte på deg, og jeg endte opp med 6 bison på nakken.. Jeg døde ganske fort for å si det sånn.


Sånn så det ut da jeg ved et uhell satte fyr på en gigantisk skog... Det var lyst den natten iallefall!

Dette spillet minner litt om Minecraft. Du er i en øde verden, med monster rundt deg, og må samle sammen alt du trenger for å overleve. Men det har et par aspekter som jeg synes Minecraft mangler som dette spillet har.

Blant annet elsker jeg at alt de legger til i spillet faktisk har en om muligens flere funksjoner. Alt henger sammen, litt som i den virkelige verdenen. Ta for eksempel frø, som virker som en ganske grunnleggende og kjedelig ressurs. Frø finner du ved at fugler mister dem på bakken. Hvis du legger frø på bakken derimot kommer fuglene til å bli tiltrekte av dem, og komme å plukke dem opp. Hvis du lager en fuglefelle kan du legge frø i den som åte så du fortere får fanget fuglene. Du kan også steke frøene for å få mat, legge dem i en kasserolle med andre ting for å skape en matrett eller plante dem i farmen for å avle fram mat du kanskje ikke finner i naturen selv. Og det virker som om alt i dette spillet faktisk er så nøye tenkt ut som frøene er, noe som virkelig gjør det til en flott spilleopplevelse. Det at spillet har en fantastisk tegneserie-aktig grafikk er også et stort pluss. Det er faktisk vakkert å se på.


Her bor jeg. Ser egentlig ut som en kampingplass, men begynner å bli bra! Grisen har jeg temmet, men han ble til en varulv da jeg ga han monsterkjøtt så måtte avlive han dessverre!

Minecraft er jo et flott spill på mange måter, hvor man kan få til overraskende flotte byggninger bare man har tid og litt kreativitet, og det er også et flott samfunn rundt Minecraft og man kan spille med andre. Grafikken er jo enkel som bare det, men det er jo en del av sjarmen.

Jeg elsker virkelig Minecraft, men det er mange ting der som ikke har en funksjon, som vi ikke vet kommer til å få en funksjon noen gang, eller så har vi hørt rykter om at det en eller annen gang skal bli mulig å gjøre noe med det. For eksempel ble det lagt inn flaggermus i halloween-oppdateringen, som er søte, men som har null funksjon. De skader deg ikke og hvis du dreper dem får du ingenting igjen for det. Et annet eksempel er testificatene, disse merkelige folkene med de store nesene. Da de først kom inn i spillet hadde de fremdeles null funksjon, men vi hørte rykter om at man kunne bytte med dem etterhvert. Det tok mer eller mindre en liten evighet for at det i heletatt kom inn i spillet, ganske nylig skjedde dette faktisk.


Testificat-tog..

En annen ting jeg liker med Don't starve er mangelen på bugger. Jada det er noen småe bugger som gjør at gubben din kan stå mot et bål eller noe og løpe på stedet, men dette er en veldig liten bugg. Forutennom denne ene har jeg faktisk ikke opplevd noen andre bugger, og har spilt dette spillet mye de siste ukene.

Minecraft derimot gir jo ut oppdateringer uten skikkelig buggtesting, noe som kan resultere i ganske mange irriterende spilleopplevelser for brukerne. Det er nesten som at buggtestene blir gjort av brukerne. Og selv om det kommer fort ut oppdateringer med buggfiksing i ny og ne, virker det som om de sliter med å fikse det helt. Ting tar litt tid altså.

Grunnen til at ting tar så lang tid med Minecraft tror jeg er fordi Mojang, som har laget Minecraft, er litt redd for å ansette nye folk, og derfor er det få folk som jobber med spillet. Jeg kan forstå det på et vist nivå. Det er noe de har laget og derfor er redde for det, men det burde være mulig å ansette et par stykker til sånn at ting blir gjort litt mer skikkelig før det blir utgitt. Mindre bugger hadde vært fantastisk og at ting faktisk hadde hatt en funksjon når de ble lagt inn i spillet hadde vært enda mer fantastisk!


''Flott byggverk''

Minecraft er et genialt spill, men det har en del mangler. Om Don't starve er bedre enn Minecraft skal jeg ikke svare på, men jeg mener at dette spillet kanskje har en del av de tingene som Minecraft rett og slett mangler. Og ettersom konseptet minner litt om Minecrafts konsept (hvis man ser bort fra byggingen og lego-følelsen man får av Minecraft) så er det lett å dra noen paralleller mellom spillene.

 

Q: Hva synes du om disse to spillene?5 kommentarer

Pernille

19.01.2013 kl.16:57

Hei kjempe fin blogg! :)

Ville blitt glad for en komentar tilbake! (www.momlesomle.blogg.no) <3

Ida

19.01.2013 kl.17:29

Digger Bloggen din

MsHildur90

19.01.2013 kl.18:14

Piece: Takk skal du ha :)

MsHildur90

19.01.2013 kl.18:14

Ida: Takk :)

Pernille

19.01.2013 kl.18:17

:)

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits