Slender - så skummelt som folk skal ha det til?


Slender er et spill som mange youtubere har spilt med stor suksees. De bruker ansiktskamera for å vise seerne sine hvor skremt de blir av spillet mens de spiller det. Ganske gøy å se på faktisk. Men er det virkelig så skummelt som de skal ha det til?

Mitt første møte med slender (spillet og ikke den mytiske skapningen) var en video som ble lagt ut av Nilesy fra Yogscast, hvor han helt tydelig var vettskremt fra første sekund. Spillet går ut på at man styrer en person i en mørk skog, som ikke kan gå veldig fort, og springe bare korte strekninger før en blir så anpusten at man ikke kan springe mer, og hele poenget er at man skal samle sammen 8 papirbiter som henger på ulike plasser i skogen. Samtidig har man en skummel skapning etter seg, som er høy, ikledd en dress og har ikke noe ansikt eller hår. Hvis han kommer for nært deg ser du masse skurring på skjermen og du må skyndte deg å komme deg unna han før han tar deg.

Etter å ha sett videoen til Nilesy ble jeg såpass interesert at jeg fant ut at jeg måtte prøve Slender, men mens det ble lastet ned gjorde jeg noe veldig dumt.. Jeg så på noen "dokumentarer" om Slendermannen på youtube, og ble mer eller mindre vettskremt. Det er nemlig en urban myte om en skapning som følger etter folk, driver dem til vannvidde, og til slutt tar dem. De forsvinner uten et spor. Og Slendermannen kan tøye seg til å bli kjempehøy og har også blitt sett med flere armer osv som et tre. Jeg er jo egentlig veldig skeptisk til alt sånn der. Jeg ser jo for meg at det er enkelt å se et tre i mørket og se en skummel skapning isteden hvis man allerede er litt redd, og dermed kan bli paranoid og se han overalt. Men likevel var det et eller annet med dette som skremte meg noe enormt, nesten som at jeg følte på meg at dette var sant..

Uansett.. Jeg sov med lyset på den natta..

Så tok det meg kanskje en uke før jeg i hele tatt turte å skru på spillet. Og jeg må si at det var faktisk veldig skummelt. Ikke for at jeg var redd pga "dokumentarene" lengre, det hadde liksom lagt seg da, men spillet hadde så mange små virkemidler som spilte på nervene mine. Det er jo et veldig enkelt spill i den forstand at det egentlig ikke skjer noe, og når man blir tatt så får man ikke se noe spesielt skummelt, men musikken og følelsen i spillet gjør det skummelt. De første gangene jeg spilte Slender var jeg så nervøs at jeg ble helt svett i hendene.

Men så etter en stund ble det ikke så skummelt lengre, men rett og slett litt kjedelig. Det er litt banalt, hvorfor skal man samle sammen disse arkene som henger i skogen? De gir deg jo ingen tips om hvordan du skal komme deg unna, og jeg tviler på at Slender lar deg være i fred fordi du har samlet inn alle de 8 dødlige arkene. Selv om du kan gi han papercut, tviler jeg på at han blir redd deg akkurat. Dessuten går karakteren din såå tregt at du holder på å kjede deg ihjel. For meg sluttet det aldri å være skummelt, men følelsen av kjedsomhet overveide følelsen av redsel etterhvert.

Alt i alt er det er spill alle med et frisk hjerte burde prøve, men det er ikke et spill du får mange timer med spilleglede fra. Og hvis du liker å bli skremt og er lettpåvirkelig så anbefaler jeg deg å se på noen "dokumentarer" om Slendermannen før du begynner å spille. For du får iallefall et kick av det!

 

Når jeg var på det punktet at jeg var aller reddest fant jeg ut at jeg ville tegne en tegning av en snill Slender, for å kanskje bli litt mindre redd han. Det funket ikke akkurat, men ble en ganske kul tegning.

#spill #slender #hildur90 #ragequit4 kommentarer

Mariel

27.01.2013 kl.03:04

Digger Bloggen din

MsHildur90

27.01.2013 kl.03:10

Mariel: Spam much??

Toril Gyldenskau

27.01.2013 kl.15:39

Tror kanskje jeg dropper det spillet da. Jeg virkelig haaater å gå sakte. Spesielt etter å ha gått halve Skyrim rundt i sneak for å levle opp litt. :D

MsHildur90

27.01.2013 kl.16:51

Toril: Hehe :P Ja det er litt kjedelig i lengden.. Men verdt å teste ut en gang eller to ;)

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits