Myter om blogging


Jeg synes det er utrolig gøy at folk uttaler seg om ting de ikke egentlig vet. Og en ting som har plaget meg lenge er at det er mange som påstår at blogging er en jenteting.. Men det er helt feil, for kjønnsfordelingen når det kommer til blogger er faktisk så og si 50/50. Grunnen til at mange tror at blogging er en jenteting er vel fordi de fleste topp-blogggerne er jenter, men det er ca like mange menn som kvinner som blogger.

Det er også noen som tror at gutter som blogger er de som er veldig feminine som skriver om sminke osv, men dette er jo helt feil! Jeg har lest mange gutteblogger og har enda til gode å finne en som skriver om sminke. Så hvor denne ideen egentlig kommer fra vet jeg ikke! Det er også mange som tror at alle jenter skriver om mote, sminke, hverdagen og outfits, men hallo? Jeg er da jente og jeg skriver om spill og tegner zombier! Og det finnes mange mange jenteblogger som ikke er "jentete".

Også må det legges til at jeg har ingenting imot om det faktisk finnes gutter som skriver om sminke, for vi er alle forskjellige, og å tørre å bryte "kjønnsgrensene" som samfunnet vårt har er kjempetøft! Det forventes jo av gutter at de skal være maskuline og vi jenter skal være feminine, men dette er skikkelig dumt. For noen jenter er ikke så veldig feminine. Jeg er iallefall ikke det. Altså jeg liker å pynte meg en gang i blant, og liker å bruke kjoler, men jeg sminker meg ikke hver dag og jeg har dager jeg kan gå i joggebukse og ei slitt tskjorte på skolen uten at det plager meg. Og det finnes gutter som er mer feminine enn andre, selv om de er homofile eller ikke. Så hvor feminin eller maskulin man vil være burde jo opp til hver enkelt, isteden for at gutter må være på et sett og jenter må være på et sett.

Men selvfølgelig er flesteparten av jentebloggene jentete, og jeg vil si at de fleste guttebloggene ikke handler om sminke, så å antyde at alle gutter og menn som blogger skriver om sminke blir like dumt som å si at alle jenter blogger om spill.

6 kommentarer

Ane Nustad

27.03.2013 kl.19:22

Veldig bra skrevet!

Jeg er veldig glad i spill og gamere, jeg liker ikke å kalle meg selv en gamer av grunner som du tar for det i dette innlegget. Jeg er også helt forferdelig glad i LotR, noe jeg synes det er tullete at folk ser på som en "guttegreie".

Jeg er også veldig feminin, kjoler, skjørt og strømper er det beste i verden. Jeg elsker å sminke meg og se pen ut.

Det er så dumt at folk setter forventninger til de forskjellige kjønnsgruppene. Jeg er min egen person og jeg snakker og skriver om det jeg liker.

Jeg liker designet ditt veldig godt forresten, og du skriver bra(:

Ha en veldig fin dag!

MsHildur90

28.03.2013 kl.10:24

Appelsinpiken: Ja sant! Gaming er jo ikke noe bare gutter gjør, og man kan være veldig feminin og likevel like spill. Er ikke bare guttejenter som liker sånt ;)

Ane Nustad

29.03.2013 kl.16:05

Jeg har egentlig ikke hatt noe problemer med andres forventninger. De sperrene og issusene jeg har er de jeg danner i mitt eget hode. Aka, prestasjonsangst.

MsHildur90

29.03.2013 kl.18:28

Appelsinpiken: hehe :) Ja det har jeg også hatt. Derfor jeg ikke har viet så my tid til spilling før, men har likevel hatt en god del problemer med hva andre synes. Men jeg tenker bare sånn at man ikke må bry seg om dem. Ser de ned på meg fordi jeg gamer så får de gjøre det. :)

Ane Nustad

29.03.2013 kl.18:33

Jeg bor på en internatskole der det er et veldig åpent miljø. Det er ikke perfekt, men ingen stopper deg fra å være den du er.

MsHildur90

29.03.2013 kl.19:39

Appelsinpiken: Det er bra da!

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits