Må ha internett for å spille!


Nå har det kommet ut at den nye Xbox 720 blir å kreve at du alltid er tilkoblet nett for at du kan bruke den, noe som virker som om det har blitt en trend blant spill og sånt i det siste. Simcity kom ut med et nytt spill for litt over ei måned tilbake, og der må du være tilkoblet nett, selv når du bare vil spille singelplayer. Dette synes jeg er ganske så toskete egentlig. At Xbox 720 blir å kreve det bryr jeg meg ikke så mye om, for om du ikke har nett hjemme akkurat da så er det da bare å spille på noe annet enn Xboxen akkurat da. Xboxen er jo noe som oftest ligger hjemme, eller hvis du skal ta den med deg så er det jo mest sannsynlig til et hus de har nett uansett.


Bildet er ikke mitt og er funnet her.

Men jeg liker å ha spill som jeg kan spille uten å ha nett. For eksempel hvis jeg må sitte på flyplassen i Trondheim i 6 timer å vente på flyet mitt (noe jeg har gjort et par ganger). Da er det greit å ha et spill å fikle med. Simcity er jo et spill jeg har veldig lyst på etterhvert, men jeg ser ikke lyst på at jeg alltid må være på nett for å kunne spille det, selv når jeg vil spille helt alene. For all del, det er kult måten de har satt opp at folk kan bygge i samme region og sammarbeide, så det blir jeg jo å prøve, og logisk nok må man jo ha nett for å få til det. Men når jeg sitter alene en kveld og har lyst til å bygge en privat region, og ikke får lov til det fordi jeg ikke har nett, det er en irriterende tanke. Dessuten så kan man jo miste en del av sparingen sin om nettet forsvinner mens du spiller, noe som er en stor sannsynlighet her ettersom nettet mitt er like schisofrent som hotelldusjen i Hamar til tider.


Bildet er ikke mitt og er funnet her.

Selvfølgelig, har man ikke nett kan man jo gjøre andre ting, eller spille andre ting, men for min del blir det et irritasjonsmoment uansett. ''Nei jeg har ikke nett så nå kan jeg ikke spille Simcity singelplayer''. Ser det for meg hvor irritert jeg kommer til å bli av det der. Jeg opplevde på en reise hjem å ikke kunne spille et eneste Steam-spill, ettersom Steam ville oppdatere dem først, noe den selvfølgelig trengte nett til. Og ja, jeg forstår at akkurat det trenger den jo nett til, men poenget mitt er at det var fryktelig kjedelig å ikke kunne spille spillene mine bare pga akkurat det at jeg ikke hadde tilgang til nett akkurat da. Og selvfølgelig har de fleste et stabilt nett, så de ikke blir å få noe problemer med Xbox, Simcity eller andre spill som kan finne på å kreve at folk må ha nett for å spille.

Men hvorfor skal det være et krav å være på nett når man vil spille singelplayer? Er det fordi det er enklere å lage eller noe sånt? Eller er det et lite push for å få folk til å heller spille sammen med andre isteden for å spille alene? Tjener de mer penger på å gjøre det på denne måten? Jeg forstår iallefall ikke hvorfor det skal være nødvendig.

 

 

Nå er det jo ikke så forferdelig, for det er enda en god del spill som kommer ut hvor man ikke trenger nett for å spille, men det virker som om det bare kommer ut mer og mer spill (og nå også spillekonsoller) som krever nett til enhver tid. Så lurer litt på hvordan dette kommer til å utvikle seg. Samtidig så utvikler jo nett-tilgangen seg, så det kan jo hende det ikke blir så forferdelig. Kanskje det er bare jeg som er gammel og gretten, men jeg liker ikke at det skal være et krav om at vi må være på nett for i heletatt kunne spille.

 

Q: Hva synes dere om trenden at man må ha nett for å kunne spille singelplayer?

 3 kommentarer

livelifeloppa

06.04.2013 kl.12:23

nei nei nei nei nei! =P det er idiotisk og tullprat! de bør gjøre noe med det slik at det går an å spille singleplayer uten nett! slik som på Minecraft!

MsHildur90

06.04.2013 kl.12:26

livelifeloppa: Ikke sant! Burde ikke være nødvendig med nett for å spille helt alene liksom :P

livelifeloppa

06.04.2013 kl.12:31

helt klart ikke! sim city har jo alltid vært et spill du ikke trenger nett til, og nå må du ha det? tull! =P

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits