Miley Cyrus - Helt på tryne eller et geni?


I det siste har stormen blåst rundt Miley Cyrus. Hun har oppført seg ganske så merkelig i musikkvideoer, og sagt og gjort en del merkelige ting i det virkelig liv.

Jeg så nettopp hennes siste musikkvideo, Wrecking Ball, hvor hun poserer splitter naken på en rivningskule. Og dette får hun masse kritikk for. Skulle nesten tro hun var den første artisten som stiller opp naken i en musikkvideo. Jeg tror videoen er et forsøk på å virke artistisk, selv om den kanskje feiler litt til tider. Det er egentlig en ganske fin musikkvideo, og jeg har ingen problem med nakenheten i den. Det får henne bare til å virke mer sårbar, noe som ligger i sanglyrikken. Det jeg har problem med er når hun slikker på en rivningshammer. Det er verken sårbart eller artistisk, det er bare nasty, og kunne gjerne blitt kuttet ut fra videoen. Å spille på nakenhet er en ting, det er greit når det blir gjort på en fin måte, men når man slikker på en hammer kan man ikke unngå å få seksuelle assosiasjoner, noe jeg bare synes er middelmådig og patetisk. Å absolutt må spille på sex på den måten sier til verden at musikken ikke er bra nok til å stå opp for seg selv.

Fra en av musikkvideoene hennes. Lånt fra: www.billboard.com

Det må nevnes at jeg også har sett musikkvideoen hennes, We Can?t Stop, som er en av de ekleste musikkvideoene jeg har sett på lenge. Hun spiller på sex, narkotika (om man leser litt mellom linjene) og oppfører seg rett og slett ekkelt! Leker med tyggis, rister rumpa si, slikker og kliner med en dukke (hvorfor liksom!) og tungen hennes er alt for ofte ut av munnen hennes i et forsøk på å være sexy. Hun er en vakker jente og har absolutt en bra stemme, og det er greit hun vil vise at hun er blitt voksen, men alt kan gjøres med måte. Dessuten skulle man jo tro at hun hadde bevist mer enn nok at hun var voksen i 2010 da hun ga ut Can?t Be Tamed. Akkurat nå er det bare fokus på kroppen opp oppførselen hennes, og null oppmerksomhet på sangene og stemmen hennes. Men så er det jo ikke lengre sånn at det å lage musikk bare handler om å lage musikk lengre. Som Ani DiFranco sier: "Now everything is cross-marketing. It's about sunglasses and shoes, or guns and drugs. You choose."

Mange tror at det har klikket for henne. Det er jo mange barnestjerner som ikke takler presset og begynner med narkotika, og utvikler alvorlige psykiske problemer. Jeg forstår rett og slett ikke foreldre som lar barna, eller i noen tilfeller presser barna, til å begynne en karriere innen musikk og film.

Om det har klikket for henne eller ikke, det vet jeg ikke. Jeg kjenner jo ikke henne sant. Men jeg må si en ting. Alt dette hun har gjort i det siste, kan være en genial plan for å få mer oppmerksomhet og dermed tjene penger. Hvor mange ser vel ikke videoene hennes bare for å se hvor «forferdelige» osv de er. Og media klarer ikke å stoppe å snakke om henne. All PR er god PR heter det! Hvor mange kommer vel ikke til å sjekke ut hennes neste video eller neste sang, bare for å se om den er like fascinerende som de siste som kom ut, og følge med på hva hun gjør i tilfelle hun gjør noe vilt? Kanskje har det klikket for henne, vi har sett det før så mange ganger med barnestjerner som vil bevise at de har blitt voksne, men det kan også bare være en taktikk for å få PR.


Sånn som vi liker å huske Miley. Lånt fra: omg.yahoo

Dessuten er ikke hun den eneste artisten som oppfører seg på dette viset, så den eneste grunnen til at dette får så mye oppmerksomhet er at folk ikke forventet det av henne. Og det er der grunnen til all kritikken ligger. Hun har enda mange unge fans etter Hannah Montana-serien, og dermed er det nok mange foreldre som er redde for at hun skal være forbildet og rollemodellen til barna sine. Jeg vil for eksempel ikke at tantebarna mine skal tro at man skal oppføre seg som hun gjør til tider. Men alt dette er jo opp til foreldrene. Gir man barna god oppdragelse og har et godt forhold til dem, kommer de fleste barn til å forstå at man ikke skal kle av seg og slikke på en rivningshammer for å virke sexy. 

God musikk handler ikke om oppmerksomhet og sex, men om en bra tekst, fremført av gode folk på instrument og sanger med en flott og særegen stemme!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits