Irriterende eller en del av sjarmen? Museklikk i let's plays


Let's play-videoer, eller la oss spille-videoer som det heter på norsk, er et merkelig konsept. Man spiller et spill, samtidig som man sitter å snakker skit, for så å legge det ut på nett, hvor andre kan se på at du sitter å spiller og snakker. Hadde noen fortalt meg om disse type videoene for et og et halvt år siden, hadde jeg ledd, og syntes det var virkelig sært og bortkastet tid. Nå spiller jeg jo selv inn disse type videoer, og ser også på en del av andres serier. Blant annet ser jeg på Nilesy fra Yogscast. Hvorfor jeg liker han vet jeg ikke helt. Han har en fin dialekt, skotsk er jo morsomt å høre på, også er han sånn passe sprø. Dessuten er det en ting han gjør som jeg liker veldig godt. Han er nemlig ikke så seriøs når han spiller inn når det kommer til "støy". Han åpner ofte bokser med cola, redbull osv på opptak, og samtidig har han en katt, som ofte plager han, så han må gå å åpne opp døra for katt osv. Dette synes jeg er en stor del av sjarmen i videoene hans. 

I det siste har jeg fått høre at det er mange som ikke liker at jeg har "støy" i mine videoer, i form av museklikk, og av og til en gal ørkenrotte som gnager på ting. Og det er greit nok, jeg forstår godt at det kan bli plagsomt hvis det er høyt og over en lengre periode. Men om man hører datamusen av og til en vel ikke så farlig? Eller kanskje er det farlig, det er bare jeg som synes en del av sjarmen med let's play-videoer er at det føles som at man sitter sammen med noen som spiller. 

Da jeg var et barn, og vi hadde fått PC, var det kjempegøy å spille sammen med vennene mine. Og som oftest spilte vi singelplayer-spill, så vi satt hver vår tur og spilte, noe jeg syntes var greit, ettersom jeg syntes det var like så gøy å se på andre spille, som det var å spille selv. Av og til var det faktisk gøyere å se på at andre spilte. Og det er noe av den følelsen jeg får når jeg ser på let's play-videoer. Som om jeg sitter med en gøyal person mens han/hun spiller. Og er ikke tastatur- og muselyder en naturlig del av dataspill? 

Jeg sier ikke at det ikke kan være irriterende, men om det bare er en gang i blant, og ikke så høyt, så er det vel ikke noe problem? Eller?


Bilde fra sommern 2013. 

Q: Hva synes dere om tastatur- og muselyder i let's play-videoer? Irriterende eller en del av sjarmen?

Q: Liker du å se på at andre spiller?5 kommentarer

Marcus Fagerdal

22.09.2013 kl.14:08

Jeg synes det er greit med tastatur- og muselyder i videoer :)

Marie

22.09.2013 kl.16:32

Jeg liker å få et lite ufrivillig innblikk i livene til de folkene jeg ser på let's play's av. Jeg ser på Cupquake, og hun har også en katt som ofte lager leven, som for eksempel sette seg oppå armene hennes. Og tastatur- og muselyder blir jo egentlig en selvfølge, med mindre man har så mye popfilter på mikrofonen sin at man nesten ikke hører pratinga engang :P

geitebukkene

22.09.2013 kl.16:36

Ser ofte på Pewdiepie og Markiplier, men har aldri spilt dataspill selv. Hadde verken penger, råd eller tid til det, men hadde ofte lyst fordi det fantes så mange spennende spill der ute. Så Let's play-videoer på youtube ble redningen, syns det er moro å se andre spille og "være med på reisen". Har ikke selv noen problemer med støy hist og her, har aldri tenkt over at det er der, egentlig.

✞ ANNIKEN BÆVRE

22.09.2013 kl.16:48

kul blogg du har! :-) Liker bloggen din veldig godt!

-stikk gjerne innom bloggen min også :)

RMR707

23.09.2013 kl.13:56

Da jeg vokste opp hadde vi også stort sett singleplayer spill, og jeg og broren min vekslet på hvem som spillte. Nå ser jeg store mengder spillevideoer på Youtube, STORE mengder. Det minner meg litt om da vi satt å spillte, hvis man ser bort fra den direkte interaktive delen.

Liker egentlig best når flere en en person sitter sammen når de lager videoene, da blir det ofte mye mer flytende og naturlig dialog.

Jeg har ingen ting imot "ukjente" lyder eller hendelser når noen spiller inn videoene. Noen av de morsomste videoene er når noe feil skjer, og de som spiller inn velger å ha det med. Men blir det slik at de forsøker å skjule feilene, og ikke omfavner dem, blir det litt mer plagsomt.

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits