Blir du mobbet, eller mobber du?


Mobbing er et stort problem på skolene, og har vært det lenge. Utrolig mange barn og unge blir mobbet, og dette er noe jeg synes vi må fokusere mer på for å få slutt på det! 

Jeg ble selv mobbet en god del på barneskolen, og mer eller mindre ignorert hele ungdomsskolen, så jeg vet hvordan det er, og hva det gjør med en person. Jeg slet lenge med det, skammet meg, og tenkte det var min skyld fordi jeg var dum, stygg og innflytter. Men så fant jeg ut at jeg skulle skrive om det jeg og så mange andre opplevde, og ting ble så mye bedre. Innleggene om mine opplevelser finner dere *her*. (Scroll helt ned på siden for å lese Del 1, og gå oppover). Om man har blitt mobbet er det jo ikke noe å skamme seg over, da mobbing ALDRI er mobbeofferet sin skyld! Mobbing oppstår fordi et eller flere mennesker sliter med seg selv, skolen, foreldrene osv osv, og føler seg bedre ved å hakke på andre. Da føler de seg mer verdt enn den de mobber. Det må sies at jeg ikke skrev om mobbingen for å henge ut mobberne. De var barn da det skjedde, og de viste ikke bedre, og er nok gode personer i dag. Jeg tror mye av grunnen til at barn mobber, er fordi de ser hvordan de voksne oppfører seg, og baksnakker andre, både i det virkelige liv, på TV og andre media. Hvorfor baksnakker vi? Jo fordi: 1: Det fasinerer oss at andre kan gjøre feil, eller er litt merkelige av og til. 2: Vi føler oss bedre av å rake ned på andre. Dette er jo helt idiotisk, for alle personer sier og gjør mye dumt, så hvorfor skal vi snakke om det som at det er så fasinerende? "Haha, så dere hva Hildur gjorde i går? Hun puttet masse farger i håret sitt. Hvem tror hun at hun er liksom?".

En ting er å baksnakke. Så lenge det ikke sprer seg og personen ikke får vite det, men det burde likevel ikke skje. Men hva om barn gang på gang opplever at personer de ser opp til, sitter og raker ned på andre og har det kjempegøy? Vil ikke det barnet ha større sannsynlighet til å mobbe andre da, og ikke forstå hva som er galt med det?

Det har jo blitt mer fokus på mobbing i media, og det er jo flott. Selv om jeg mener media selv bidrar til at mobbing virker ok, med tanke på alt tullet de skriver om kjendiser osv. Og skolene har blitt litt flinkere å håndtere mobbing enn før. Det virker iallefall sånn! Men det er så mange som blir mobbet uten at lærerne og foreldrene får det med seg!Fysisk mobbing er jo lettere å oppdage, men psykisk mobbing er utrolig vanskelig å oppdage. Barna er flinke å skjule sånt for voksne dessverre. Og psykisk mobbing er egentlig mye verre for et barn å være utsatt for, da det setter så dype spor på dem. De kan slite hele livet bare fordi noen følte seg litt bedre av å rake ned på dem. Jeg kan trygt skrive under på at om man blir mobbet, om det bare er for noen år, blir hele livet påvirket av dette. De kan bli drevet til å drepe seg selv, bare fordi noen ville føle seg litt bedre. Tenk på det! Hvordan ville du følt deg om du hadde mobbet noen også hadde de drept seg selv? Du hadde da drept en person! Du hadde da fjernet alle mulighetene denne personen hadde til å ha et flott og langt liv. Bare bidratt til at noen hadde sluttet å eksistere. Jeg vet mange barn leser denne bloggen, og jeg blir sikkert å få kjeft fordi jeg sier det så rett ut som så, men jeg tror mange barn trenger å høre det. Ved å mobbe andre, om det er snakk om baksnakking, fysisk vold, utestenging, plaging og hakking, så kan du faktisk drepe en person. Og dette må du bære med deg resten av livet. 

Sliter du så mye at du må rake ned på andre for å føle deg bedre, så burde du heller skaffe deg hjelp, og det sier jeg med all kjærligheten jeg har i hjertet mitt, for jeg vet det er mange barn og unge der ute som sliter noe voldsomt!

Og det er det som er poenget med dette innlegget, eller mitt poeng med alt dette jeg har skevet. Om du sliter, enten du blir mobbet, familiesitusjonen din er forferdelig, skolen er for vanskelig osv, så SI IFRA! Ser du noen som sliter så SI IFRA! Om du blir mobbet, og sier ifra, er skolen nødt til å gjøre noe med det! De må få slutt på problemet, og de må sende inn informasjon om at mobbing har skjedd til sine sjefer og til foreldre. Og om du sier ifra og mobbingen ikke stopper, si ifra igjen! For da har ikke skolen og foreldrene gjort sin jobb! 

Og ikke vær redd for å bli mobbet om du sier ifra at andre blir mobbet, for om du er en så sterk person at du tørr å si ifra om sånt, så vil mest sannsynlig mobberne la deg være ifred. Og om de begynner å mobbe deg, så si ifra igjen! Ikke godta det rett og slett!


(Dette er ikke skolen jeg gikk på, bare en falleferdig skole før den ble resturert).

Ingen fortjener å slite. Det kan virke som om det bare er sånn det skal være, at det er meningen du skal ha det vondt, at det er skjebnen din, og at du fortjener det fordi du er stygg, dum og teit. Da jeg var i den situasjonen satt jeg å tenkte at det var så mange som hadde det verre enn meg, og at derfor kunne jeg ikke klage. Men INGEN fortjener å ha det vondt! Meningen med livet er å leve, og være så lykkelig som man kan, ikke å gråte seg til søvn hver kveld! Om noen har det verre enn deg, så har du enda lov å klage! For å få slutt på lidelse her i verden, må vi alle sammen sette ned foten å si at "dette finner jeg meg ikke i"

Og er det noe mobberne skyr så er det når noen sier ifra at "dette er ikke greit". Da mobbingen av meg sluttet på barneskolen, var det en sopp av en person som fant ut at h*n skulle begynne å kalle meg for stygge ting, men da var jeg så lei av å bli mobbet, at jeg kalte h*n noe stygt tilbake. Noe veldig stygt og fornærmende.. Og etter det ble det ikke mer mobbing. Og det stoppet ikke opp fordi jeg var ufin, men fordi jeg sto opp for meg selv. 

 

#hildur90 #mshildur90 #mobbing #skole #arbeid #sliter "Siifra #media16 kommentarer

NorgeCharlotteMC

12.01.2014 kl.13:40

Fint at du tar opp dette, jeg ble mobbet gjennom hele 1-4 jeg bytta skole pga mobbing. Jeg ble sparka,slårr,utespærra,baksnakka. Men jeg har et problem, Har en ven som sliter med selvmords tanker. Kjenner henne ikke irl,kjenner henne fra et spill, hat fådt hjulpet henen litt, men vet ikke hva mere jeg kan gjøre tips til hva jeg kan gjøre?skulle gjerne ignorertho... men er litt for seint nå

MsHildur90

12.01.2014 kl.13:45

NorgeCharlotteMC: Uff! Mobbing er aldri gøy! Håper det går bra med deg! Ellers må jeg si at det er flott at du ikke ignorerer henne, det er faktisk viktig å bry seg om de som sliter! Akkurat noen spesielle tips kan jeg ikke gi deg, bare vis henne at du bryr deg og fortell henne at mange har følt på samme måte som henne, og at det nå går bedre med de fleste av dem. Og at hun alltid har framtiden å se frem til. For den inneholder jo kjempemange forskjellige muligheter! Også er det viktig å vite at det er ikke et tegn på svakhet å spørre om hjelp, det er faktisk et tegn på styrke! For det er utrolig vanskelig å spørre om hjelp! Jeg slet med det lenge!

Stå på Hilde

12.01.2014 kl.14:59

Dette er det fineste innlegget jeg har sett, ikke la mobberne knekke deg! Bare fortsett med det du gjør, det finnes mange slemme unger der ute! Stå på Hilde! :)

MsHildur90

12.01.2014 kl.15:16

Stå på Hilde: Jeg blir da ikke mobbet lengre (leeenge siden nå, i steinalderen liksom), men takk likevel ;)

NorgeCharlotteMC

12.01.2014 kl.15:48

Takk Hilde, hun kutter seg. Hun har sagt hun har blitt bedre ut av min hjelp, jeg betyr VELDIG mye for henne akkurat nå, hun er som den vennen jeg aldri fikk. Vi snakker om masse kødd CX, jeg prøver mest og holde henne unna det temaet som får henne deppa(som resulterer i kutting) og vis hun sier hun nesten skal til og kutter seg, minner jeg henne på hvor mange folk som er ufaltelig glad i henne. INGEN fortjener Og bli mobba,Jeg synes det er veldig bra at du tar opp at folk dreper seg selv pga sånne ting,her for en stund siden trodde kjæresten hun hadde tatt selvmord og skylte på meg, det var den verste følelsen man kunne få:( men det går bra med henne delevis værtfal.

BTW skal starte YT blogg pga deg har en annen blogg også men den er mere privat XD

The Average Gamer

12.01.2014 kl.16:49

så bra at du tar dette opp! Ble selv mobbet fra barnehagen og helt til jeg gikk ut av ungdomsskolen, og uansett hvor mange ganger jeg sa ifra til lærere så ignorerte de det bare, og sa at det gikk over :s Det gikk jo heldigvis over etter ungdomsskolen, men har jo senere sittet igjen med psykiske plager, sosial angst osv. pga mobbingen

MsHildur90

12.01.2014 kl.17:40

The Average Gamer: Vet du hva! Sånne lærere hater jeg! Skulle bare politianmeldt dem! Det er deres jobb å få slutt på mobbing, og skal alltids ta det seriøst! Er bra det stoppet etter ungdomsskolen, men skulle sluttet lenge før det! Forstår godt hva slags arr man kan få av mobbing, men kan ikke tenke meg hvordan det er å bli mobbet over en så lang tid! Du må være en veldig sterk person, som enda er her! :)

MsHildur90

12.01.2014 kl.17:40

NorgeCharlotteMC: Uff :( Så trist når folk skader seg selv! :(

NorgeCharlotteMC

12.01.2014 kl.18:17

Nu e bloggen oppe YEEEY

MsHildur90

12.01.2014 kl.23:13

NorgeCharlotteMC: jei! :D

Hanne Rams

13.01.2014 kl.13:45

Er utrolig enig med deg! Har selv vært på begge sider av mobbe-fronten og syns virkelig ikke veien var lang fra mobber til offer og tilbake til mobber igjen. Vil vel ikke si foreldrene mine eller media hadde skyld i det.. Men skolen min lå på en liten plass og det fantes ingen tiltak mot det. Når man ser at det ikke får konsekvenser er det ikke alltid man klarer å se de selv når man er barn.

Men du sier mye man ikke tenker over før etterpå, som jeg syns er veldig bra! Å mobbe får deg til å føle deg dårlig med deg selv og det å bli mobbet får deg til å føle deg dårlig med deg selv. Eneste forskjellen er at mobberen tvinger noen til å føle seg enda verre enn seg selv, noe som mobberen aldri har rett til.

Media gjør en flott jobb med å sette dette i lyset! I tillegg til at skoler har blitt mye bedre med tiltak mot det, selv om jeg stadig ser i media at barneskolen min fremdeles sliter med problemet. Så vi får krysse fingrene for at de klarer å komme seg bedre ut av det de og :)

NorgeCharlotteMC

14.01.2014 kl.16:54

Hilde så dette innlegge (as u know) så jeg tenkte og legge ut min historie med mobbing og alt som følger med den (den er ute) En dude sa til meg han gråt av den fordi den var trist og sann:(

emiyo90

17.01.2014 kl.18:32

Eg ble en liten del mobba på skolen:/ Men en dag så eg lillesøsteren min (9 år) kome hjem gråtede på vegen hjem fra skolen:( Eg løp bort til hun og sa "Hva har skjedd?" så svarte hun at "Eg blir mobba,Og Bestevennen min mobber meg og" Det eneste eg gjorde hvar og si til hun "Gå hjem, Og vent til eg kommer tilbake" (Pga.eg passa hun den dagen" Mens hun var påve hjem løp eg opp til skolen henes det forteste eg kunne, Og fortalte til læreren hennes allt sammen, Igår fekk eg høre av hun at 2 stk i klassen kesten kongler på hun og slo hun i hode:( Men hun sa det til læreren..Så alt er på en måte bra igjen:( Men bra at du skriver innlegg om dette Hilde, Håper innen 2015 at mobbingen er slutt!Det er mitt ønske! og om og få fred i verden( og ca 1000 andre ting) <3 #mobbing #må #bli #stoppa !!!<3

MsHildur90

17.01.2014 kl.18:48

emiyo90: Bra det ble sagt ifra da! Mest sannsynlig slutter det om man sier ifra, og hvis ikke så er det bare å stå på sitt! Foreldrene og lærerne skal få slutt på det :) Jeg håper også mobbing forsvinner, men tror det kommer til å ta mer enn et år! Men vi kan alle sammen bidra til at det blir mindre mobbing i det minste! :)

MsHildur90

17.01.2014 kl.18:50

NorgeCharlotteMC: Ja det er veldig trist å lese andres historier om mobbingen, men det er nødvendig for at vi kan kutte ned på antall folk som blir mobbet! :)

NorgeCharlotteMC

18.01.2014 kl.14:17

Mhm i know :) thats why i wrote it

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits