Hvor er damene?


Jeg er jo, som mange vet, en jente som elsker spill. Og jeg har så mye positivt å si om spill. Men det er en ting jeg lurer litt på:

Hvor er alle de kvinnelige karakterene i spill?

Jeg liker en rekke ulike spill, alt fra sims til krigsspill liksom, men det er tydelig at noen spill blir sett på som "mannespill". Da spesielt spill hvor man kjemper mot hverandre, eller som er ganske voldelige. I disse spillene har man som oftest ikke muligheten til å spille en kvinnelig karakter, noe som gjør at kvinner ofte må spille mannfolk. Og av og til er det jo gøy å velge en mannlig karakter. Min favoritt i Left 4 dead er Bill, den gamle sjømannen liksom. Men jeg liker ikke at man ikke skal ha valgmulighet til å velge hvordan kjønn man vil spille. Kvinner blir rett og slett glemt bort, eller prioritert bort, i visse spill i spillverdenen. Og det er jo faktisk også en god del kvinner som liker krigsspill og actionspill, så det er litt dumt at de bare blir ignorert. 

Jeg tror også mannfolka ville likt at det var flere kvinnelige karakterer i spill som defineres som "mannespill", da det har gitt mer mangfold i spillet, og gitt dem en mulig pekepinne på hvem av de dem spiller mot er kvinner. Dessuten tror jeg mannfolka også kunne synes det hadde vært gøy å spille kvinnelige karakterer, på lik linje som at vi kvinner kan synes det er gøy å spille mannlige karakterer av og til. 

Og for å sette dette litt på spissen: Hva om det hadde kommet ut et krigsspill med bare kvinnelige karakterer? Ville ikke mannfolka følt seg litt utestengt da? Samtidig så finnes det jo spill som er tiltenkt jenter, som kanskje gutter også kan like å spille. Jeg tenker på disse søte rosa jentete spillene, hvor du styrer ei jente som liker ponnyer, eller noe i den duren. Hvorfor ikke legge til mulighet for å spille en mannlig karakter i disse spillene også? Det finnes jo gutter som liker ponnyer og rosa-het!

Jeg tror spillskapere er litt for opphengte i gamle kjønnsroller, som ikke helt stemmer lengre. Det er flere menn enn kvinner som spiller krigsspill, men ved å ikke legge inn en kvinnelig karakter eller to, så er det jo nesten som å si "spiller du krigsspill er du ikke en dame". Og det stemmer jo ikke. Jeg liker actionspill, og jeg er da likevel en kvinne? Tiden hvor "ingen" kvinner spilte er forbi, og tiden hvor "ingen gutter" spilte rosa spill er også forbi. Kjønnsrollene har blitt mer flytende, og derfor må nesten spillskaperne følge litt med i denne utviklingen!Kvinner kan også være tøffe, og mannfolk kan også være søte!

#spill #kvinne #hildur90 #mshildur90 #kjønnsrolle #ragequitÉn kommentar

Toril Gyldenskau

31.03.2014 kl.19:30

Jeg sier bare én ting jeg... The Elder Scrolls! :D

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits