Abonnenter er alt som gjelder!


Gleden du og seerne får av dine videoer betyr ingenting, om du hjelper noen, hva så, alt som teller er status, abonnenter og seertall. Det er i alle fall det en god del norske YouTubere virker å tenke. Alt handler om å vise at man er bedre enn andre, ved å gjøre hva som helst for å få høyere seertall og mange abonnenter. Til og med et par av de største YouTuberne i Norge virker som de tenker på denne måten, uten å nevne navn selvfølgelig.

Og dessverre er dette en trend som virker som bare sprer seg, også blant unge YouTubere. Stadig vekk ser jeg at folk skriver abonnenttallet sitt i navnet sitt på Skype, Facebook osv, som om det er en del av deres identitet. Noen av dem gjør det jo på denne måten, ettersom de er stolte, og for all del, vær stolt, men ikke se på abonnenttallet som en måte å rangere deg over andre. Uansett hvor mange abonnenter man har, så er man ikke bedre enn andre, og å bruke det for å presse andre ned blir for dumt.

Det er en del som elsker å si «jeg har flere abonnenter enn deg!», noe jeg finner totalt unødvendig. Jeg bryr meg fint lite om at folk et større enn meg, og jeg er faktisk glad på deres vegne. Men når folk er så frastøtende at de føler behovet til å alltid presse andre ned, da blir jeg faktisk rasende. Om du absolutt må kaste sånt i trynene til andre for å føle deg bedre enn dem, burde du kanskje vurdere å skifte litt på personligheten din? 

Så er det all baksnakkingen, knivkastingen og sjalusien som er ute og går i det norsk YouTube-samfunnet. Voksne folk oppfører seg som barn, utnytter andre for å få flere abonnenter, for så å kaste «vennskapet» i søpla. Man later som at man liker andre, samtidig som man sitter å snakker stygt bak ryggen på dem. Og ungdommene er lite bedre enn de voksne, faktisk er de mye verre. De krangler og snakker åpenlyst stygt om hverandre, kommer med usanne rykter om andre og er helt bitt av denne abonnenter-er-alt-basillen. Alt dette gjør i alle fall meg veldig oppgitt. At folk kan oppføre seg på denne måten. Selv om du har så og så mange abonnenter, betyr det ikke at du er bedre enn andre, og kan oppføre deg som du vil.

YouTubere ser på andre YouTubere som konkurranse, og det virker som at mange vil gjøre nesten hva som helst for å «vinne». Jeg personlig ser mer på det som at vi er en gjeng folk, som holder på med det samme, og kan dermed samarbeide og hjelpe hverandre. Om alle kunne sett det på denne måten, hadde ikke folk følt behovet for å oppføre seg som drittsekker. Men vi er alle forskjellige, og det vil alltid være noen drittsekker der ute. Alt jeg får håpe på, er at folk etter hvert forstår at drittsekker ikke er rollemodeller, og heller begynner å oppføre seg som folk. Hva så om du har flere abonnenter enn meg, eller om du har mindre abonnenter enn meg? Det har absolutt ingenting å si, når det kommer til hvor mye verdt vi er, eller hvor godt du skal føle deg.

Jeg bruker å si «Gjør jeg dagen lysere for en person, om det så bare er en person, så er tiden jeg har lagt inn i videoene mine verdt det». Og det står jeg bak. YouTube var gøy da jeg bare hadde 100 abonnenter, ettersom jeg så at folk faktisk likte det jeg la ut, og mange sa jeg gjorde livet deres bedre. Dette får meg til å føle meg utrolig heldig. I dag har jeg jo et par flere abonnenter, men mine tanker rundt det er det samme som det en gang var. Jeg er ikke bedre eller dårligere enn andre, ut ifra abonnenttall. 

Mitt ønske til norske YouTubere er iallefall: Ikke legg for mye vekt på abonnenttallet, ikke oppfør deg som at er bedre enn andre bare fordi du har høyere tall enn dem, og heller fokusere på å ha det gøy og lage godt innhold!

Det kan da ikke være gøy å alltid krige mot folk?

Q: Hva tenker du om dette?

 

#youtube #hildur90 #synspunkt #samfunn #nerd #ragequit #RQ13 kommentarer

Nesseley

28.05.2014 kl.10:05

har også lagt merke til masse baksnakking og dritt innenfor youtube.. Heldigvis er jeg i en liten gruppe med folk som faktisk kan oppføre seg.

Bra skrevet Hilde! :)

petter høyer

02.06.2014 kl.23:27

filleren jeg viste jeg hade glemt noe ;) jeg må skrive at jeg har 3 abonenter og mine ca 130 venner på fb :P hehe. synd jeg ikke bryr meg om sånt :( synd ikke flere har sett dette innlegget ;)

MsHildur90

03.06.2014 kl.12:17

petter høyer: Haha :D Bra du ikke bryr deg om sånn. Å ha en del abonnenter er selvfølgelig gøy, fordi du kanskje får meg ut av det, men det må ikke bli alt for en person ;) Du får dele innlegget om du synes flere burde lese det da vettu ;)

2menn1spill

03.06.2014 kl.19:24

Ah dette er det kjipe med YouTube.

At folk ikke bare kan leve i harmoni og verdsette all det kreative som blir lagd om hverandre.

SooCat

03.06.2014 kl.19:34

jeg er enig med deg, jeg er en youtuber og jeg ble for ca 6-8 måneder siden medlem av en liten minecraft server for youtubere der vi alle hadde rundt 30-500 subs, etter hvert som året gikk bare føyk alle de småe youtuberne forbi meg i en super stor fart og jeg var jo veldig aktiv for å si det sånn. men det de gjorde var å reklamere og lage videoer som skaffer views og de tweetet videoen sine til store youtubere for at de skulle share/like videoen slik de fikk flere view. og i det siste er det noen som reklamerer som bare fy og får liksom 500 subs etter 1 måned der jeg har brukt 2 år på 100 subs. og disse personene hadde ikke engang noen ornklig video. og jeg har også youtubere som skriver liksom hvor mange abonnenter de har i skype navnet sitt som er helt idiotisk. et skype navn skal være ditt navn, ikke en status. men nå håper jeg at jeg ikke skrev for mye :P jeg ville bare si min mening og at jeg er enig med deg med dette :D uansett om jeg ikke vokser noe særlig fort så lager jeg fortsatt vids ^.^

KarliNorge

03.06.2014 kl.19:41

Veldig bra skrevet! Har diskutert disse tingene en del med andre YouTubere og vurdert å sette sammen en video om det flere ganger. Det er synd når behov for anerkjennelse og mest mulig oppmerksomhet kommer i veien for skapergleden. YouTube burde ikke være en popularitetskonkurranse. Det burde ikke handle om å "bli kjendis", tjene penger eller få flere fans enn de andre, men å finne gleden i å lage noe man selv synes er spennende.

MsHildur90

03.06.2014 kl.19:43

SooCat: Bare greit at noen skriver mye, blir morsommere å lese for meg da vettu ;) Litt reklamering er jo selvfølgelig lov, men noen overdriver veldig for å si det sånn :) Du kan jo sende meg link til kanalen din, så kan jeg sjekke den ut? Bra du lager videoer uansett hvor mye abonnenter du har. Er innholdet godt så vil det komme flere :)

SooCat

03.06.2014 kl.19:54

er bare å søke opp SooCat på youtube men her er link :) https://www.youtube.com/user/SooCatZ

idasaks

03.06.2014 kl.20:10

Bra skrevet Hildur! Jeg er så sykt lei rett og slett! Endelig var det noen som tok opp dette temaet. :)

MsHildur90

03.06.2014 kl.20:28

KarliNorge: Skapergleden er dessverre nedprioritert her i yt-samfunnet virker det som :) Jeg elsker å være kreativ og å skape noe nytt, og har mange ønsker om hva jeg vil lage til i framtiden. Når jeg tenker på nye ting så tenker jeg ikke sånn "hvor masse kan jeg tjene på det?" eller "hva trekker flest seere?" men isteden "er det noe jeg kan være stolt av?". Tjene litt penger, og være litt "veslekjendis" burde være bonuset, ikke målet :)

Notate

04.06.2014 kl.14:19

Heisann, Hildur. Er enig i det du sier, per nå til dags har jeg rundt 840 abonnenter. Men det er noe jeg sjeldent bryr meg om, men jeg mener at YouTube skal være gøy uansett hvor mange abonnenter du har. Har veldig mange youtubere på skype, prøver også å lage et community for de fleste. Merker at mange sender massmessage til meg og skriver "hjelp meg til 200 subs etc" og mer. Jeg begynte selv med YouTube rundt sommeren 2012, og da var YouTube mye morsommere. Da hadde jeg venner som ikke brydde seg om abonnenter, de bare lastet opp. Nå ser jeg at man må ha 50 likes for å få en ny video, eller antall abonnenter. Det er helt sykt. Noe må gjøres med det norske youtubecommunitiet.

MsHildur90

07.06.2014 kl.23:29

Notate: Så det er faktisk youtubere som krever så og så masse likes på videoene sine, for å legge ut mer? Eller misforsto jeg deg der?

Vi får uansett prøve å fokusere på det som er morsomt med YT, og håpe at andre også gjør det samme :)

TeppeKongen

16.11.2014 kl.13:26

Er veldig enig :) Lagde en gang en video om det, så på stream og jeg og en annen disliket videoen pga. måten de oppførte seg på. Vi sa grunnene til hvorfor vi disliket, etter det gikk dem inn på at de hadde mye mer subs enn han ene fyren som hadde 10. Sender deg link til den på skype :p

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits