Hater for å hate!


 Det er så mye hat i verden. Alle sammen har noe eller noen de hater. Og som oftest har de en grunn for å hate. Eller så tror de at de har en grunn til å hate. Men noe man har sett ofte de siste årene, er at folk hater noe eller noen, uten en god grunn.

Alle har vel en venn som har sagt "Jeg hater Justin Bieber", og når du spør han/hun om hvorfor, så får man som oftest til svar enten "jeg vet ikke" eller "han synger som ei jente". De siste årene har det skjedd mye med Bieber, som gir folk et skikkelig grunnlag til å hate han, eller være bekymret for han, alt etter hvordan type person du er. Men når han begynte å bli populær var det kult å hate han. Han var ung, hadde en lys stemme, spilte på at han var søt, og viktigst av alt, han var blitt populær. Det er janteloven på sitt fineste dette. En ung gutt blir populær, og derfor blir det kult å hate han. Jeg var aldri noen fan av Bieber. Jeg likte ikke musikken hans, liker den enda ikke, og synes han oppfører seg utrolig dumt. Men jeg hater han ikke. Jeg liker ikke all musikk her i verden, og det er bare en smakssak. Selv om jeg ikke liker noe, betyr ikke det at det er dårlig av den grunn. Det er bare ikke for meg. Og det at Bieber er som han er nå til dags, er jo et resultat av noe. Barnestjerner får ofte store problem senere i livet, så her er det kanskje film- og musikkindustrien som burde forandres?


Bieber på den tiden folk hatet han bare fordi han var ung og populær.

Det virker som at om noen oppnår suksess, så blir det sett på som ok å hate den personen. Man skal ikke tro man er noe, og gud forby at du skal prøve deg på noe du ønsker her i livet, og enda verre om du faktisk klarer å oppnå ønsket ditt. Fy deg. Da fortjener du hat. Janteloven. 

Jeg tror dette går mye på sjalusi. Det trenger ikke å være sjalusi på den måten at "Jeg skulle ønske jeg var Bieber", men mer en sjalusi på at han har oppnådd noe, mens du kanskje ikke har oppnådd noe. Det kan være en sjalusi som går på at alt virker så lett for han, for han er jo en kjendis og kan få alt han peker på. Men man ser jo hvordan det har fungert for han. Det at man har penger, er kjent, eller har oppnådd noe man ønsker, betyr ikke at man er lykkelig og har det enkelt. Tenk på alle kjendisene som må inn på rehab eller som tar selvmord etterhvert, for de ikke klarer mer. De virker som de har alt, men de er bare som oss "vanlige" folk, med sine egne problem.

Det virker også som det har blitt en trend å hate. Det at du hater noe har liksom blitt et bevis på at du er kul i visse grupper. Bieber, Twilight og Nickelback er gode eksempler på dette. Bieber er det mange som hater, men likevel har han mange fans. Twilight er sett på som elendige filmer, men det er mange som elsker dem. Nickelback blir sett på som et elendig band, men likevel er det mange som elsker dem. Og jeg tror det er dette som er nøkkelen til hvorfor de blir så hatet. De har blitt populære. De har oppnådd suksess, og dermed blir folk sinte. De blir sinte fordi noe de ikke liker ble populært, og ettersom folk tror at de har rett i alt, føler de da at de må poengtere for folk at "Twilight suger granbar". Fifty Shades Of Gray er også et eksempel på at noe som blir sett på som "lav kvalitet" som likevel har blitt populært, og som mange hater pga dette. 


Mange mener at disse mennene fortjener all hate de får, bare fordi. Grunner.

Det går også litt på gruppepress. Om dine venner sier at noe er dårlig, og hater ditt og datt, er det vanskelig for deg å si "vettu hva, jeg liker det faktisk" eller "jeg er uenig". Iallefall når man er ung. Og man ser det i så mange ulike sammenhenger. Også når det kommer til Youtube. Noen youtubere får så masse hat, fordi noen har begynt å kommentert stygge kommentarer, også har andre hengt seg på. Og jeg vet om mange som har startet med youtube og sluttet etter noen måneder, fordi de bare fikk hat. Jeg har også fått mail av folk som ser på mine videoer som sier "Jeg elsker videoene dine, men vennene mine gjør narr av meg pga det". Noe som virkelig gjør meg trist. 

Om noen ikke liker mine videoer så er det greit. Akkurat som musikk, så er dette en smakssak. Mine videoer er ikke for alle. Men å gjøre narr av noen, fordi de liker noe annet enn deg blir for dumt. Det viser jo hvor lite smart du egentlig er tenker jeg, om du ikke klarer å skille mellom kvalitet og at folk har ulik smak på ting. Det blir som om jeg skal gjøre narr av folk som spiser tomat, ettersom jeg ikke liker tomat. 

Jeg vil oppfordre alle til å like det dere liker, og om noen gir deg hat for det, så er det bare å tenke at det er et bevis på hvor lite smart den personen er. Og ikke gi andre folk hat fordi de liker noe annet enn deg. For igjen, det er en smakssak. Og ikke hat filmer, kjendiser osv, uten å ha et godt grunnlag for det. 

#bieber #twilight #nickelback #fiftyshadesofgray #film #tv #kjendis #gruppepress #ungdom #barn #hat #hate #trend #youtube #hildur90 #mshildur90

 4 kommentarer

mjken

04.10.2015 kl.15:14

hat er et veldig stort ord

militaten

04.10.2015 kl.15:54

jeg hater ikke jostein bever bare misliker sterkt forde han gir unger inntrykk av at det er greit og kjøre i 210km/t på motorveien i ruset tilstand. det er mange andre som gjør det å, det er heller ikke greit :P så det er mange jeg misliker :P

MsHildur90

06.10.2015 kl.12:29

militaten: Greit nok :) Men så er ikke kjendiser rollemodeller heller. Det er det mange som glemmer ;) Rollemodeller burde være de som er verdt å se opp til, for eksempel ei kul tante eller en hyggelig nabo, ikke kjendiser ;) Nå har jo også Bieber roet seg ned en del den siste tiden i tillegg da :) Men ja, ikke noe greit med fyllekjøring og generell drittsekk-oppførsel :)

MsHildur90

06.10.2015 kl.12:29

mjken: Ja det har du rett i :)

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits