Hvordan bli mer miljøvennlig:


Dette er et innlegg fra den andre bloggen min, men følte for å poste den her også, ettersom jeg synes dette er veldig viktig. 

Miljøet er viktig å tenke på ettersom vi er så mange mennesker her i verden, og vis vi lever sånn som vi gjør nå kommer ikke framtiden til å bli så veldig bra. Hver minste ting man gjør for miljøet, er jo et steg videre i rett retning. Jeg må også legge til at det føles veldig bra å vite at man i alle fall prøver å bidra på en positiv måte.

 

-          Sorter søppelen. De fleste plasser i Norge har forskjellig poser hvor forskjellig avfall skal i, og det tar ikke lang tid å sette seg inn i dette systemet. Og det tar heller ikke så stor plass. Og det gjør faktisk en forskjell! Sorterer man søppelet, kan mye av det bli brukt på nytt igjen, på ulike vis. 

-          Pant flasker og kast glass og metal i glasscontainere. Dette gjør at vi kan bruke disse ressursene på nytt igjen, istedenfor å måtte tømme jorda for enda mer.

-          Bruk vanlige bæreposer fra butikken på nytt igjen. Det er ikke bare gamle damer som har med seg poser til butikken. Eventuelt ta med deg en sekk på butikken vis du vet du ikke skal kjøpe så veldig mye. Tro meg når jeg sier at jeg samlet opp veldig mange poser når jeg ikke gjorde det. Snakker mange bæreposer med bæreposer.

-          Alltid kast søppel i søppelkasser. Det er bare latskap som gjør at man kaster søppel ut i naturen og langs veien. Og det ser jo heller ikke så veldig fint ut!

-          Tenn opp i ovnen istedenfor å bruke strøm, det skal visstnok være det som er mest miljøvennlige valget.

-          Når du skal kjøpe deg bil, tenk på at den skal ha minst mulig utslipp. Miljøvennlige biler er ikke teite.

-          Gi bort ting du ikke vil ha. Selv om du ikke vil ha en gammel bok er det sikkert mange som vil ha den, så gi den bort til bruktbutikker, venner, eller legg den ut på finn.

-          Bruk produkter som er merket som miljøvennlig. For eksempel vaskemiddel, maling, lyspærer, batteri osv. De er like bra som andre mindre vennlige og koster som oftest ikke så mye mer. Oppladbare batterier uten kadmium er et godt valg.

-          Lever inn elektriske ting når de er ødelagte, istedenfor å kaste dem i vanlig søppel. Dette gjelder også lyspærer, batterier osv.

-          Ikke kjøp inn mer mat enn det du trenger. Å kaste mat er å kaste bort ressurser og penger.

-          Når du skal skrive ut noe fra dataen, skriv ut på begge sidene vis det er mulig. Ikke skriv ut om det ikke er nødvendig.

-          Vis du har hus kan du isolere det sånn at du bruker minst mulig strøm (eller ved) til å varme opp huset. Du trenger også ikke å ha på like mye varme. Du sparer penger og miljøet!

-          Skru av lys i rom du ikke bruker, og når du legger deg.

-          Reis miljøvennlig. Bruk tog, buss og sykkel der det er mulig (vi i Tromsø har jo ikke tog for eksempel og må ta fly). En flyreise forurenser 30 ganger mer enn en togreise.

-          Si nei takk til reklame. Disse lappene man setter på postkassen er lette å få tak i og koster ikke mye. Jeg fikk dem gratis av posten.no da jeg byttet adresse.

-          Spar vann. Ta kortere dusjer (det er uansett bedre for huden din), og spar heller opp klær så du ikke vasker klær like ofte. De fleste har nok klær i skapet sitt til å kunne vente til de har en hel maskin med klær. Det sparer også strøm og penger, så hvorfor ikke?

-          Mange gamle ting kan man også bruke på nytt igjen. Et syltetøyglass er en grei måte å oppbevare ting på. Og hvor kult er det ikke å lage kort av papp fra diverse frokostblandingesker?

-          Kjøp refil-poser. Du sparer penger, samt miljøet.

-          Kjøp heller et dyrt plagg enn 10 billige. Dyre plagg bruker som oftest å holde lenge enn de billige uansett.

-          Gjør folk oppmerksomme på miljøet og hva de kan gjøre for å hjelpe.

 

Sånn ser det ut når jeg har "søppeldag". Samler sammen ren søppel i et skap (plast, papir og kartong), så jeg ikke sløser med posene.

 

Q: Har du noen ideer til hvordan vi kan bli mer miljøvennlige?

 

#hildur90 #mshildur90 #søppel #miljøvennlig #strøm #miljø 

 2 kommentarer

petter høyer

22.06.2014 kl.21:51

det er bra du opplyser folk om sånt ;) det er lurt og tenke miljøvennlig ;) et ting jeg ikke så du hade tatt med er og kjøpe lokal mat ;) mat som har reist mere en deg selv er ikke lurt og kjøpe ;) det er også sunnere for deg siden den ikke har blitt sprøyta for og ha 2ukers holbarhet ;)

MsHildur90

23.06.2014 kl.00:41

petter høyer: Ja vettu hva! Skulle akkurat til å legge det til jeg, kom på det da jeg gikk tur :P Men takk for tipset!

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits