Hvordan bli mer dyrevennlig:


Dette innlegget er fra min andre blogg, men ettersom jeg synes det er såpass viktig, poster jeg det her også.

Dyr fortjener en bedre behandling enn det de får i Norge, og alle andre plasser i verden. Dyr er vesener som kan føle frykt, glede, sorg, smerte, og også kjedsomhet og depresjon. Likevel blir de behandlet som ting som bare er til for å gi oss mat og underholdning av alt for mange mennesker.

 

-          Ikke gå på sirkus med dyr og dyreparker. De bruker bare dyrene til underholdning og de fleste dyrene der får ikke oppfylt alle sine viktige behov. Dessuten har de som oftest kjempedårlig plass. Jeg var en gang på skoletur til dyreparken i Umeå, og det var helt forferdelig. De hadde dårlig plass, og for eksempel bjørnene gjorde ikke noe annet enn å gå fram og tilbake langs gjerdet. Etter det har jeg ikke vært på dyreparker annet enn sånn som bare har sauer, griser og hester, som har god plass og får alle sine behov oppfylt.

 

-          Ikke bruk pels! Pelsdyr lider noe enormt, selv når eierne behandler dem bra. De bor i alt for små bur, og får ikke oppfylle noen av behovene sine.

 

-          Bli vegetarianer. Vis du er 100 % imot å ha dyr i fangenskap og å bruke dyr bare som mat, kan du slutte å spise kjøtt og fisk. Eventuelt kan du kutte ut alle produkter som kommer fra dyr også sånn som melk og egg å bli veganer.

 

-          For de som ikke vil bli vegetarianer men som føler at de vil bidra til at mindre dyr dør pga matlaging, kan dere kutte ned på kjøtt og fisk. Å kutte ut alle produkter fra dyr er jo ufattelig vanskelig. Mange vegetarretter er veldig gode og sunne. Dere kan også bare spise mat fra dyr som har levd fritt, sånn som elg, noe fisk, rype osv.

 

-          Kjøp produkter som er frittgående og økologiske. For eksempel egg og kjøtt fra økologisk frittgående høns. Det betyr ikke at hønsene har gått fritt ute på en stor eng av gress og hatt det kjempebra, men de har i alle fall litt bedre plass enn vanlige høns, som bare får en A4 side hver å leve på. Noe som er sykt lite! 

 

-          Kjøp produkter som ikke er blitt testet på dyr. Listen over dyrevennlige produkter finner du her.

 

-         Skriv under på opprop mot dyreplageri, og skriv gjerne brev til de du mener burde skjerpe seg. Det hjelper jo faktisk at folk sier ifra hva de mener. Mange firma har gått bort fra å teste på dyr, fordi kjøperne deres krevde forandringer. 

 

-          Ikke få tak i kjæledyr før du er helt sikker på at du kan ta vare på det, og eventuelle avkom. Det er alt for mange friske dyr som blir avlivet eller gitt bort. Dyr skal ha et stabilt hjem med eiere som vet hva de gjør. Har du ikke mulighet til å ta vare på avkom og gi dem alle gode hjem, så er sterilisering og kastrering gode alternativer. Har du for eksempel en hannkatt kan det også være lurt å kastrere han, så han ikke bidrar til at andre får kattunger de ikke kan ta seg av.  

 

-          Adoptere heller dyr fra Dyrebeskyttelsen osv istedenfor å kjøpe ''nye'' dyr. Eller se på finn.no sine sider over dyr som blir gitt bort. Alt for mange dyr der ute som trenger nye hjem allerede. 

 

 

-          Hva med å jobbe som frivillig for Dyrebeskyttelsen eller melde deg inn i for eksempel Dyrevernalliansen? Det koster ikke mye å bli medlem og man vet at pengene går til noe som kan hjelpe dyrene. Og når man jobber som frivillig kan man selv bestemme hvor mye og velge hva man vil gjøre ut fra en liste. Å være fosterhjem for Dyrebeskyttelsen er også en flott måte å hjelpe dyr som trenger nye hjem.

 

-          Prøv å fortelle folk om hvordan dyrene faktisk har det, men ikke gi opp etter at noen kaller deg for gal, irriterende og trangsynt (har fått høre det meste når jeg har fortalt folk om dyremishandling osv).

 

-         Ser du at noen gjør noe galt i forhold til dyrevelferd, si ifra, enten til dem, eller Mattilsynet. Mange kan ha dyr i god tro om at de har det bra, når de egentlig ikke har det bra. Om et dyr i din familie har smerter, eller kanskje ikke har det så bra, så si ifra eller gjør noe med det selv. 

 

-          Sist men ikke minst: Vær miljøvennlig. Ved å hjelpe miljøet hjelper du jo dyra (og oss mennesker).Søte Troja, som var med meg hele min oppvekst. 


4 kommentarer

Kristina

23.06.2014 kl.10:07

Godt å se at det finnes flere som bryr seg om dyrs rettigheter :) Du har et varmt hjerte :)

Elise

24.06.2014 kl.11:43

Jeg hadde også en hund som het Troja da jeg var liten o.o

MsHildur90

24.06.2014 kl.12:41

Elise: Kuult! :D

madde85

30.06.2014 kl.14:16

Fin blogg

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits