Før du skaffer deg dyr:


- Tenk over ting som kostnader og ferier. Regn ut om du har råd til å ha dyret (også om det blir syk eller skadet og må til dyrlegen), og tenk på om du har noen som kan passe dyret eller om dyret kan være med når du skal reise. Å dumpe kjæledyr pga sommerferien er patetisk og utrolig slemt.

- Lær deg det aller meste (helst alt) om det dyret før du kjøper det, da er det mer sannsynlig at du ikke angrer deg i ettertid. Dette gjør også at du er klar over hva som skal til for at dyret skal ha det bra hos deg. Et dyr burde ha mulighet til å leve mer eller mindre som de gjør i naturen. En ørkenrotte for eksempel burde få lov til å grave, gnage, og klatre og være sammen med en eller flere andre ørkenrotter.

- Kjøp utstyret og maten før dyret, så du er klar for det, før det kommer til deg.

- Vær sikker på at dyrene kommer fra gode oppdrettere. Mange dyrebutikker får dyrene sine fra oppdrettere som ikke er seriøse, noe som gjør at dyret du kjøper kan være syk eller være et produkt av innavl. Så spør dem hvor de får dyrene ifra. Vær kritisk til dyrebutikken. Ser du at dyrene ikke har det helt bra, så si ifra, og boikott dem til ting er bedre. Det kan også være lurt å adoptere fra dyrebeskyttelsen isteden for å kjøpe fra dyrebutikk, da det er mange dyr der ute som trenger nye hjem.

- Vis du vil ha et hamster, og de ikke har hamster, ikke kjøp ørkenrotter eller mus isteden, det er jo ikke akkurat helt det samme.

- Om du av en eller annen grunn ikke kan ha dyret lengre, pass på så det kommer til et bra hjem. Det verste som finnes er å gi bort dyr og i ettertid finne ut at de ikke hadde det bra der. Det er bedre å bruke litt tid på å finne et godt hjem, enn å avlive, eller sende dyret avgårde til et dårlig hjem. 

- Er du ikke sikker på om du vil ha et dyr eller ikke, eller er ikke sikker på hvordan type dyr, så vent heller til du er sikker. Å passe andres dyr, eller være fosterhjem er også en god måte å finne ut om du liker den type dyr eller ikke. 

- Ikke kjøp dyr på impuls. Tenk deg om rett og slett. .

- Og husk, det å ha dyr er et ansvar. Det er opp til deg at dyret får et godt liv, så tenk deg om før du skaffer det et dyr. Klarer du ikke å ta vare på et dyr, så ikke skaff deg et, så enkelt er det faktisk.#kjæledyr #dyr #pets #dyrevern #animal #dyrebeskyttelsen #hildur90 #mshildur90Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits