Har anime blitt "normalt"?


Anime, eller japansk animasjonsfilmer, har vært en greie som de litt "spesielle" har likt, iallefall er det sånn folk tenker om det. Jeg har venner som har sett anime i flere år, og hver gang det har kommet fram i samtaler har de gjerne blitt sett litt rart på. Jeg så også rart på dem. På videregående var det en gjeng som lagde en animeklubb, som møttes en gang i uken eller noe slikt, for å se anime sammen. Jeg gikk der et par ganger, ettersom jeg ble litt dratt med, og også fordi at jeg var nysgjerrig. Jeg synes det var veldig merkelig, og hadde en sær humor. Jeg fikk også vist litt ulike animeserier av forskjellige venner, og selv om noen få falt i smak, var det hele litt for rart for meg. 

Nå har jeg blitt litt mer voksen, og det har vel litt gått opp for meg at selv om ting er litt sært, trenger det ikke være dårlig. 

Her en dag gikk jeg å lette etter billige julegaver (jeg er fattig, men vil jo vise folk at jeg er glad i dem), da jeg snublet over en hel del animefilmer på Plantekompaniet. Fram til det øyeblikket hadde jeg sett på anime som noe som aldri kom til å bli enkelt å skaffe seg i Norge, men der sto jeg, og stirret på en god del forskjellige animer. Og de hadde til og med norske stemmer! Og de var faktisk ikke så alt for dyre heller! 79 kr stykke liksom! Etter litt frem og tilbake falt jeg for disse to! Den med katter var jo selvfølgelig et must, ettersom jeg har planer om å bli en gal kattedame sånn som Pathfindr! Min Nabo Totoro falt jeg for pga bildet på framsiden, det så bare ut som noe jeg kunne like liksom! Tror jeg også ville reagert slik om en stor merkelig skapning sto ved siden av meg!Jeg har ikke sett disse filmene enda, men jeg tenker de kan være bra. Snakket med ei venninne av meg, og hun elsket Min Nabo Totoro, så jeg har høye forhåpninger!

Men betyr dette at anime endelig har blitt "normalt"? Ikke at det var noe galt i å se anime før, men det var vrient å få tak i på en lovlig måte, og nå kan man tydeligvis bare gå til en butikk og kjøpe for en billig penge! Dessuten er det jo flott om folk kan se anime uten å bli stemplet som "utstøtt og sær"!

Q: Har anime blitt mer normalt enn før?

#anime #film #serie #japansk #totoro #katteprinsen #hildur90 #mshildur90 #ragequit8 kommentarer

Ida

31.08.2014 kl.23:39

Når folk går ettter et ønske om å være mer spesiell/sær, og et samfunn som nærmest "hyller" de som er litt mer spesielle og ikke helt a4 er det ikke så rart at populariteten rundt anime har økt. De fleste ønsker å skille seg ut og prøver ganske hardt på det, folk flest vil helst være litt spesielle, og tror de må like og litt sære ting for å bli oppfattet som det. Det holder ikke lenger å være seg selv som den man er.. men når folk prøver å bli litt mer spesielle/sære, vil folk bare bli mer normale. Alt i verden er normal, det er bare noen som har fått det til at noe skal være litt mer spesielt.Er ikke noe som heter "spesiell/sær". og Mulig anime har blitt litt mer populært med årene, men det tror jeg er mye takket være internett og lettere tilgjengelig på informasjon om diverse.

Victoria Wisløff

31.08.2014 kl.23:56

Håper du har hatt en super helg! God natt :)

MsHildur90

01.09.2014 kl.00:19

Ida: Dessverre prøver folk litt for hardt å være spesielle, bare fordi de føler de må for å skille seg ut. Jeg kan godt oppsøke ting som er merkelige, mest fordi jeg er nysgjerrig, men jeg later jo likevel ikke som at jeg liker alt som er sært likevel :P Jeg liker noe anime, men ikke alt av anime.. Det er dumt at folk ikke tørr være seg selv, men heller enten følger alt av moter osv og ser ut som alle andre, eller overdriver sånn at de glemmer litt hvordan de egentlig er. Men man må teste ut ulike ting for å finne ut hva man liker, og er vel kanskje det de som overdriver gjør på et vis :) Jeg vet ikke helt :)

MsHildur90

01.09.2014 kl.00:19

Victoria Wisløff: Ditto! Natta! =D

Wolfie Mikachu

03.09.2014 kl.21:18

Begge er fra studio ghibli:D har veldig mange ghibli filmer på dvd og har sett nesten alle filmeneXD du måååå se dem! De to filmene har jeg sett omtrent 6-7 ganger hver;)

MsHildur90

04.09.2014 kl.16:28

Wolfie Mikachu: Kult! Jeg har også kjøpt to til nå: chihiro og heksene, og nausicaa - fra vindens dal :D

Line

16.09.2014 kl.14:43

Selv begynte jeg å se på anime på ungdomsskolen (ca. 7 år siden) da jeg hadde ei venninne som var hekta. I løpet av videregående hadde jeg fortsatt stor interesse, men snakket aldri veldig høyt om det, da jeg fikk rare blikk fra både her og der.. Men etter at jeg begynte på høgskolen har det vært en merkbar forandring i antall folk som faktisk vet hva jeg snakker om når jeg nevner anime (for det meste positivt)! Og det er fortsatt rart hver gang jeg møter folk som bare "har du sett/hørt om den/det?!", da jeg sjelden har hatt mange med samme interesse rundt meg. Så det virker som det blir mer og mer normalt :)

MsHildur90

22.09.2014 kl.10:06

Line: Samme opplevelsen jeg har hatt. På ungdomsskolen var de som så anime de som var litt sosialt utstøtt, ikke sånn at de ble plaget eller slikt, men de ble sett på som veldig merkelige. Jeg hang litt med dem, men forsto aldri helt tingen med anime. Men på videregående hadde de jo animeklubb osv, og da så man plutselig at mange folk man trodde ikke så anime, faktisk gjorde det! Folk snakket rett og slett ikke åpent om det før de følte det var trygt. Er rart hvor redde vi er for hva andre tenker til tider =P

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits