Nettvettregler for unge:


- Vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg. Er du slem mot noen, er det større sjanse for at du er slemme tilbake.

- Vær forsiktig med å gi ut opplysninger om deg selv, slik som hvor du bor, navn, brukernavn på sosiale medier osv. Man vet aldri om folk er den de utgir seg for å være.

- Snakk med en voksen hvis du opplever noe ubehagelig på nett. 

- Ta med en voksen eller en venn om du skal møte noen du har chattet med. Og vær 100 % sikker på at denne personen er den han/hun sier.

- Tenk deg om før du laster ned noe fra nettet eller trykker på linker. Det kan være virus.

- Gi ALDRI ut passordene dine til noen. Det er også lurt å bytte passordene dine innimellom.

- Spør om lov før du skriver om noen eller legger ut bilder av andre. 

- Sjekk alltid hvem som har laget informasjonen du finner - husk at alle kan legge ut noe på nett, og alt trenger ikke være sant.


Én kommentar

themom

17.03.2015 kl.06:03

gode råd :-)

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits