Nettvettregler for unge:


- Vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg. Er du slem mot noen, er det større sjanse for at du er slemme tilbake.

- Vær forsiktig med å gi ut opplysninger om deg selv, slik som hvor du bor, navn, brukernavn på sosiale medier osv. Man vet aldri om folk er den de utgir seg for å være.

- Snakk med en voksen hvis du opplever noe ubehagelig på nett. 

- Ta med en voksen eller en venn om du skal møte noen du har chattet med. Og vær 100 % sikker på at denne personen er den han/hun sier.

- Tenk deg om før du laster ned noe fra nettet eller trykker på linker. Det kan være virus.

- Gi ALDRI ut passordene dine til noen. Det er også lurt å bytte passordene dine innimellom.

- Spør om lov før du skriver om noen eller legger ut bilder av andre. 

- Sjekk alltid hvem som har laget informasjonen du finner - husk at alle kan legge ut noe på nett, og alt trenger ikke være sant.


Én kommentar

themom

17.03.2015 kl.06:03

gode råd :-)

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits