Filmbransjen i forandring


De siste årene har filmbransjen forandret seg, og kanskje ikke til det bedre. De store filmprodusentene spesielt har forandret seg mye. De er nemlig blitt redd for å ta sjanser. 

Om man ser på de store filmene som har kommet ut i det siste, så ser man fort et mønster. Det er bare etterfølgere, og filmer som er basert på noe som allerede eksisterer. Det er nesten ingen storfilmer som ikke baserer seg på noen andre historier, men som er skrevet ut av kreativiteten til noen. Og selvfølgelig gjør det slik at det er enklere for dem å tjene penger, og det er nok i bunn og grunn det som er årsaken til denne utviklingen. Isteden for å ta sjansen på en film med en ny ide, som kanskje ikke trekker inn så mye penger, så satser de på noe de vet folk kommer til å betale for, uansett om kvaliteten er på bunn. 

 

Selv om filmer som Avengers, Mad Max og Maleficent er grei underholdning, så har vi på en måte sett det før, og iallefall jeg vil heller se noe nytt.  Og når de begynner å gjøre om superhelter, slik at de er kvinnelige, eller mørk isteden for hvit, isteden for å heller skape nye superhelter som opprinnelig er mørk og/eller kvinnelig, da blir jeg også irritert. Ikke fordi de ikke kan forandre på superheltene, og ikke fordi kvinner og mørke ikke kan være superhelter, men fordi de ikke tørr å skape noe nytt, nemlig en ny superhelt. Kreativiteten er død rett og slett.

Folk flest krever ikke kreativitet av underholdningen sin. Om det er det samme de ser på nytt og på nytt igjen, i litt forskjellige varianter, så bryr de seg ikke, så lenge det er lettere underholdende. Og om noe blir populært, blir det melket helt til kua er død, fordi folk ser på filmene fordi de likte den tidligere filmen. Pirates of the Caribbean er et godt eksempel på dette. Folk bruker penger, bare fordi det er storfilmer, som de må se for å henge med, uten å tenke på kvaliteten. Og når jeg sier kvalitet, så mener jeg plotet, karakterene og kreativiteten, ikke kvaliteten på videoen og spesialeffektene. 

Vi har blitt tvangsforet så mange etterfølgere og nyskapninger, at vi har blitt vant til det. Og det gjør meg forbannet. 

Det neste blir vel at de lager en ny Forrest Gump-film...


Perez Hilton la ut dette bildet i 2011, som sier det meste om filmbransjen..

#film #movie #filmbransje #kreativitet #hildur90 #mshildur902 kommentarer

Stina Ueland

16.07.2015 kl.12:28

Mange gode poenger her, og jeg er helt enig med deg. Hollywood er blitt for redde for å ta sjanser, og det flommer over av remakes, sequals og prequals. Jeg begynner å bli lei, og selv om jeg liker flere av disse filmene (Jurassic World f.eks) sitter jeg igjen med følelsen av at "dette har jeg sett før". Jeg gleder meg veldig til Inside Out, noe så sjeldent som en originalfilm som har blitt skrytt opp i skyene.

MsHildur90

16.07.2015 kl.14:48

Stina: Inside Out har jeg ikke hørt om, men skal sjekke den ut! Savner kreativiteten! :D

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits