Problemet med skrekkspill!


Skrekkspill har et stort problem. Iallefall de som baserer seg mye på jumpscared, og lite på plott. Det er ikke det at man ikke blir redd, for det kan man jo selvfølgelig bli, og de er jo morsomme, iallefall for de som liker å bli skremt. Problemet kommer når du ønsker deg spill med gjenspillbarhet. Et skrekkspill som baserer seg på jumpscares vil etterhvert bli kjedelig. For etterhvert blir man ikke redd, bare irritert. Jeg har prøvd flere spill hvor jeg har opplevd å ikke blitt tøffere, men isteden blitt så lei at jeg ikke lengre er redd. Redselen blir rett og slett byttet ut med kjedsomhet. 

Et spill jeg kan bruke som eksempel er Slender. Spillet hvor du går rundt i en skog, samler lapper, og prøver å unngå Slenderman. Problemet er at du går kjempetreigt, ser nesten ingenting, og Slenderman er ikke så veldig skummel. Han følger etter deg, det kommer noen lyder når han er nært deg, også hopper han framfor skjermen din når han tar deg. Det er ingen lore/historie bak han, iallefall ikke i spillet (og å sette seg på nett og gjøre researce før du kan spille et spill er litt tungvindt).

Jeg var redd den første gangen jeg spilte Slender, fordi jeg hadde lest på nett, men jeg ble meget skuffet over hvor kjedelig det spillet egentlig var. Det var liksom ikke noe gjenspillbarhet i det. Jeg har prøvd det flere ganger, men når jeg med vilje går mot Slenderman for å slippe å spille det spillet mer, da er det noe feil. 

Og det er dette som er problemet mitt med mange skrekkspill. Kanskje til og med alle? Etter en stund går du lei, og du blir mer irritert enn redd. Noen spill er jo ikke laget for å kunne spille på nytt og på nytt igjen, og det er jo forsåvidt greit. Men det å lage gode skrekkspill som folk ikke går lei av på kort tid, er et kunststykke uten like. 

Jeg har enda til gode å møte på et skrekkspill man ikke blir lei av før man har rundet det. 

Men så har ikke jeg spilt så alt for mye skrekkspill da. Vet du av et skrekkspill man ikke blir lei?

#spill #game #gaming #gamer #slender #skrekkspill #jumpscare #pcspill4 kommentarer

Toril Gyldenskau

24.01.2016 kl.16:02

Har du prøvd Amnesia? :p

MsHildur90

27.01.2016 kl.17:46

Toril Gyldenskau: Nopp :) Men lyst å prøve!

Thea

25.01.2016 kl.09:31

Eller klassiske Outlast. Der torturerte jeg meg igjennom masse skumle saker bare fordi jeg ville finne ut HVA som hadde skjedd. :)

MsHildur90

27.01.2016 kl.17:46

Thea: Har sett litt på det, og det har jeg absolutt lyst å prøve (om jeg tørr) :P

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits