Mikrotransaksjoner i spill!


Mikrotransaksjoner er noe av det verste jeg vet i spill! Nesten like verre som juksemakere eller de som oppfører seg rett og slett ufyselig i spill!

Mikrotransaksjoner er, for de som ikke vet, ekstra betalinger du gjør i et spill, for å få mer ut av spillet. Dette er ofte ting du kan kjøpe som ikke direkte gjør så mye, men som likevel kan være gøy å ha. Skinns i CS:GO er et eksempel på at folk bruker masse penger på mikrotransaksjoner, uten at det gir dem noe annet enn et nytt design på våpenet. (Har skrevet om skins i CS:GO her).

Spill på Facebook er også gode eksempler på hvordan mikrotransaksjoner blir brukt. Ofte får du ikke skikkelig spillglede av et facebookspill, uten at du har mest mulig venner som spiller det, og uten at du bruker ekte penger på ting som gir deg goder i spillet. Noen spill på Facebook er faktisk laget på en sånn måte at du må hele tiden bruke penger litt etter litt for at det skal være gøy. De tjener kanskje ikke så mye på å ha spill på Facebook, hvor folk kan spille gratis, annet enn det de tjener på reklamene, men å ødelegge spill for at folk skal bruke penger på dem er i mine øyne fryktelig. Og dette gjør også at mange blir avhengige av spill på Facebook. I 2006-2007 ble jeg veldig avhengig av facebookspill, og jeg må dessverre innrømme at jeg brukte en del tid og penger på spillene. Akkurat hvor mye vet jeg ikke, og jeg vil egentlig ikke vite heller. Men jeg husker at jeg spilte et spill som het Happy Pets. I begynnelsen var det veldig gøy å alve fram kjedelige dyr som hunder og katter. Men etterhvert ble man jo lei, og begynte å legge til folk som spilte det, slik at man av og til kunne få kule dyr av dem. Men etterhvert ble ikke det nok. Du kunne bare få et dyr hvert døgn, og ofte måtte man bytte andre ting for å få dyrene fra folk. Så sakte men sikkert begynte man å bruke penger på det. 40 kr her og 40 kr der. Det ga den en glede, men den var kort, for det kom stadig nye kule dyr eller versjoner av dyr, og alle sammen kostet ekte penger. 

Jeg husker jeg la til mange folk på facebook bare fordi de spilte Happy Pets aktivt, og det triste var at de brukte sinnsyke summer penger på spill. Blant annet var det en dame fra USA som hadde 3 unger, men som likevel satt nesten døgnet rundt på Facebook for å spille, og som brukte penger hver dag på spillene. Og jeg så ofte at hun klagde på Facebook over hvor dårlig råd hun hadde. Og det var egentlig det som fikk meg til å slutte å bruke penger på facebookspill, fordi jeg ble så frustrert over den damen, og fikk lyst å forklare henne at kanskje hun heller skulle spare pengene sine, isteden for å bruke dem på virtuelle kjæledyr. 

Og det er ikke bare på Facebook det finnes slike spill. Det er mange spill som bruker mikrotransaksjoner nå til dags. Eller som legger til DLCer (ekstrapakker) til spillene sine. Og det kan være greit. så lenge de følger disse enkle reglene:

1. Spillet må være spillbart uten å måtte betale ekstra.

2. Det du betaler ekstra for, mikrotransaksjoner eller DLCer, må være verdt det. De må ha en funksjon, og gi deg noe fornuftig. 

3. Ikke ha popups som kommer opp konstant som forteller spillerne at de kan bruke ekstra penger, for det ødelegger spillgleden.

4. Vær takknemlig for deres støtte. Om dere skal ha mikrotransaksjoner og DLCer i et spill, vis takknemlighet innimellom. Enten ved å gi spillerne ekstra goder innimellom gratis, si takk, eller ved å vise at pengene går til noe fornuftig. Gi spillerne et godt spill rett og slett!


.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits