Restaurant City/Restaurant Express - Bugger og regelrett tyveri.


I 2012 ble Facebookspillet Restaurant City, lagt ned. Dette var mitt favorittspill på Facebook, og det eneste av mange spill jeg kom tilbake til gang etter gang. Det var ikke avhengighetsdannende, og gikk an å spille uten å måtte bruke ekte penger. 

Jeg ble lykkelig for et par uker siden, da jeg så at det var tilbake, i en ny utgave. Gleden ble dessverre kortvarig.

Spillets design, musikk og oppskrifter var helt likt det originale, så jeg tenkte at de som hadde laget spillet hadde laget en ny versjon. Og det var jo flott! Men så opplevde jeg bugger. MANGE bugger. Interiøret i restauranten min flyttet på seg, forsvant inn i inventoryet mitt, eller rett og slett bare forsvant for alltid. Når jeg valgte hvordan rett jeg skulle servere, så ble ikke valget mitt permanent. Ikke kan jeg se vennene mine som spiller dette spillet, så jeg kunne ikke ansette noen, noe som gjør at man tjener penger veldig veldig sakte, fordi man bare har to ansatte. Og doene i restauranten blir ikke vasket, fordi jeg ikke kan ansette en vasker. En gang logget jeg inn, og selv om restauranten skulle tjent penger mens jeg var borte, så var jeg plutselig helt blakk. De som ikke har prøvd dette spillet forstår kanskje ikke helt, men dere ser vel alle at dette er en del bugger som ødelegger spillopplevelsen. 

Jeg sjekket siden deres på Facebook, og det var mange som hadde opplevd det samme. Så jeg skrev en sint post, og smørte meg med tålmodighet. Det originale spillet var jo såpass bra, så de måtte jo klare å fikse det nye ganske fort. Jeg hadde feil.

I dag da jeg logget på, het plutselig spillet Restaurant Express. Og de hadde lagt ut informasjon om at dette ikke var en ny versjon av det originale spillet, som var laget av EA, og at de derfor ikke kunne bruke navnet Restaurant City. Greit nok.

Problemet er bare at de gikk under navnet Restaurant City over en lang periode med tid, og la ikke ut noe info om at dette ikke var laget av de samme som hadde lagt det originale spillet. Dessuten.. Spillet ser identisk ut med det originale, så det er jo tydelig at de har kopiert originalen, mest sannsynlig for at folk skulle orke å spille det. Alt av grafikk, design og gameplay er identisk med det gamle. Og det verste med det hele, er at det er mikrotransaksjoner i spillet. Det var det også i det originale, så det er ikke problemet. Problemet ligger i det at spillet er så buggete at en del spillere som har brukt ekte penger på ting i spillet, har mistet tingene, og de får ikke pengene tilbake. Det er jo deres egen skyld at de har betalt for et spill som er ødelagt og uferdig. Samtidig virker det litt som at de som har laget dette spillet, har skjult at de ikke er det originale selskapet, og derfor gitt folk en falsk følelse av trygghet. "Spillet er buggete, men det kommer jo til å bli bra, for det gamle var det, så jeg bruker litt penger på det".

Og nå som de har måttet bytte navn og logo til spillet, så må de nok etterhvert bytte ut andre ting også. Og da forsvinner også grunnen til at mange ble glad for at dette spillet kom tilbake. De trodde det var Restaurant City, men spillet kommer ikke til å se ut som Restaurant City. Eller så blir EA sinte, og saksøker, og da forsvinner vel spillet igjen. 

Jeg ble så glad da jeg så Restaurant City var tilbake, men nå er jeg bare forbannet. 


Dette er et screenshot fra min gamle restaurant i Restaurant City.


Og dette er fra "Restaurant Express". Identisk. Faktisk er designet jeg går for i min nye restaurant, blått og hvitt, helt identisk med hvordan jeg først designet restauranten min i det originale spillet, før jeg fikk råd til de dyre trebordene (som også er i det nye spillet).

#spill #game #gamer #gaming #facebook #restaurantcity #restaurantexpress #EA #tyveri #bugg #mikrotransaksjonIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits