Hvordan støtte youtubere du liker:


Jeg har Youtube som hobby, det er vel hovedhobbyen min nå, ettersom jeg tjener litt på det, i motsetning til mine andre hobbyer. Selv om det bare er en hobby, så ser jeg vel egentlig på meg selv som en youtuber. Det er noe som tar opp en god del tid av livet mitt, noe jeg må jobbe med systematisk, og noe jeg ofte går og tenker på. Slik som i morges, så var det første jeg tenkte på da jeg våknet, en ide til en ny serie for Skammekroken, så det kan jo bli noe interessant.

Jeg ser også en del på Youtube, for å få ideer, men også for underholdning. De youtubere jeg ser på, har jeg selvfølgelig lyst å støtte, men det er ikke akkurat som at jeg har råd til å donere penger til alle youtubere jeg liker. Youtubere bruker jo en god del tid, energi og penger på å lage videoer du kan se gratis, så å støtte dem, virker jo ganske logisk. Så hvordan kan man støtte youtubere, uten å måtte bruke penger?

  • Skru av Adblock. Youtubere flest, tjener penger på reklamene som kommer opp på videoene deres, og når du setter på Adblock vil det si at du ser videoer uten at de som har brukt tid og energi på å lage den tjener noe på det.
  • Om du liker en youtuber, og videoene de lager, trykk på Like, og kommenter. Du trenger selvfølgelig ikke gjøre det på hver video, men for eksempel på de videoene du liker aller best. Dette gjør at videoene blir «mer verdt», og youtuberen tjener da mer penger.
  • Del videoer du liker. Desto flere som ser en video, desto bedre.
  • Følg youtuberne du liker på sosiale medier, og abonner på kanalene du liker. Youtube burde ikke handle om tall, men samtidig ser mulige sponsorer på tall, så tall teller i den forstand.
  • Kom med konstruktive kommentarer. Å si «du suger», er ikke konstruktivt. Men om du for eksempel sier ifra om det er en feil i videoen, at lyden er litt skurrete, og slike ting, så er det bare bra. Om man gjør noe feil, så er det greit å få høre det, så lenge det blir sagt på en hyggelig måte.


 

De fleste punktene over handler om å tjene penger, noe som kan virke litt overfladisk, og selv om penger ikke er alt, så er det likevel viktig for en youtuber. Mange lever av de pengene de tjener av Youtube, eller bruker det som en måte å tjene litt ekstra penger for å få endene til å møtes. Jeg har en fast jobb, men jeg bruker pengene jeg tjener fra Youtube til å tjene litt ekstra, noe som er fint med tanke på at jeg skal kjøre opp, kjøpe bil, og kjøpe hus etter hvert, og i tillegg ha råd til å overleve! Og jeg tjener kanskje ikke så mye, men det jeg tjener på kanalene mine hjelper faktisk veldig! Og det er jeg veldig takknemlig for!


#youtube #yt #mshildur90 #skammekrokenIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits