Anmeldelse: Elder Scrolls V: Skyrim


Jeg har straks spilt over 200 timer med Skyrim ifølge Steam, så jeg føler jeg vet nok til å kunne si hva jeg mener om spillet. 

Du starter spillet sittende på en vogn, bundet fast. Etterhvert kommer du til Helgen, en liten landsby, hvor du blir dømt til døden. Men heldigvis skjer det ting som gjør at du overlever, og du blir kastet ut i en gigantisk verden, full av monster, fiender og drager. Og masse blomster du kan plukke! Du finner ut at du er The Dragonborn, og kan bruke kraften av stemmen din til å bekjempe fiender. Man får masse oppdrag, i tillegg til hovedoppdraget, så det er kjempemasse du kan gjøre. Om du hjelper folk i de ulike byene kan du også etterhvert kjøpe hus i byene, noe jeg synes er utrolig gøy. Med noen tilleggspakker får du også mulighet å bygge ditt eget hus i ødemarka, og får flere oppdrag du kan gjøre og flere områder å utforske. Det er rett og slett et gigantisk spill, og jeg digger det! Det at du etterhvert kan levle opp ulike egenskaper og lære deg ting, gjør spillet enda mer gøy!


 

Er det noe negativt med spillet? Ja. 

Spillet kan være litt buggy av og til, og selv om de fleste buggene er enkle å fikse er det lite gøy å måtte styre med buggfiksing isteden for å spille. Heldigvis er det ikke så ofte man får buggs. For meg har det vært tre store buggs i spillet. I et oppdrag møtte jeg en karakter som ikke snakket, selv om han skulle gjøre det, noe som gjorde at man ikke fikk fortsette oppdraget før man hadde fikset det. En annen stor bugg er at jeg har et oppdrag hvor jeg skal snakke med en vakt i en by, men når jeg snakker med henne så sier hun bare "I know who you are" og oppdraget får ikke gå videre derfra. Og den siste irriterende buggen jeg har hatt er at oppdrag jeg alt har gjort ikke blir satt som fullført i oppdragsoversikten. Så jeg har oppdrag jeg har fullført, men som står som ikke fullført. Heldigvis er det bare små oppdrag, men det er plagsomt likevel. 

Det er også litt problematisk med lagring i spillet. Om ting går fint, så er det null problem. Men jeg opplevde en gang at følgeren min, Lydia, døde. Da jeg skulle gå tilbake til en lagring hvor hun levde, så var ingen av lagringene jeg hadde gjort dette halvåret (!!!) lagret lengre. Så jeg måtte gå tilbake ca 8 levels, bare for å få henne tilbake. Jeg er litt for glad i Lydia til at jeg vil la henne dø dessverre. 

Ellers blir spillet litt repetativt etterhvert. Hulene ser like ut for det meste, husene blir litt like, fortene ser også like ut, og fiendene blir litt kjedelige etterhvert. I begynnelsen var jeg livredd Draugr, men nå blir jeg irritert på de. Fargene blir også veldig grå etterhvert. Det er et vakkert spill, men jeg skulle gjerne likt at det var litt mer variasjon i fargene og i de ulike biomene som er i spillet.


Min karakter, Heidi!

Men alt i alt elsker jeg Skyrim, og det er litt trist å snart være ferdig med spillet. Det har gitt meg mye glede og underholdning! Men jeg har en plan om at når jeg er ferdig med spillet, skal jeg begynne på nytt igjen, og bare være en tulling!

#spill #game #gaming #gamer #games #anmeldelse #skyrim #ElderScrolls2 kommentarer

Sander Hellebust

09.09.2016 kl.11:12

Fikk i oppgave av skolen å skrive en kommentar på en blogg, og valgte din. Tenkte eg kunne sende inn kommentaren her og slik at du kunne se ka eg synst om innlegget ditt :)

PS: isteden for å loade tilbake eit halvt år for å få tilbake Lydia, and du trykke på knappen til ventre for "1" og få opp eit panel der. trykk på Lydia og skriv "resurrect". (uten "") eller "player.placeatme 000A2C8E"

_______________________________________________________________________________

The Elder Scrolls V: Skyrim er heilt klart en av mine favoritt spill, med over 800 timer spilt.

Som du seier er kan dei fleste bug-ene bli fiksa, og oppdragene du ikkje fekk fullføre kan bli aktivert med jukse-koder som er lagt til i spillet.

Nokke som overraska meg at du ikkje tok med i innlegget ditt, var at du ikkje snakka nokken ting om mods (modifications), som legger til masse til spillet. Mods er også grunnen til at dette spillet har overlevd så lenge som det har gjort, nesten fem år. Mods kan og hjelpe til med problemet dit med at du synst det kan bli litt repeterandes etter en stund, og frisker opp spillet ditt.

Samfunnet til dette spillet er et av dei beste eg har sett på nokke som helst. Samfunnet er for det meste gjennom modding og nettsidene som handler om spillet, siden spillet bare er einspiller.

Innlegget er skrevet bra, synst eg, men du burde forklare vist folk ikkje har hørt om spillet før no, om kva for eksempel Helgen er. Flott at du ikkje røper den store hendelsen som skjer i begynnelsen. Du skreiv om både positive og negative sider om spillet, som også er veldig bra.

MsHildur90

14.09.2016 kl.21:50

Sander Hellebust: Ja, de fleste buggs har heldigvis enkle løsninger, noe som er bra. Dritt at det er buggs i spillet, men de har iallefall lagt inn løsninger på ting. Jeg har ærlig talt ikke noe mye erfaring med mods på Skyrim, og jeg er av den typen som mener at spill skal være gode uten å måtte legge til mods osv. Så det at ting etterhvert blir kjedelig gjelder enda, selv om mods selvfølgelig kan hjelpe ;) I mine øyne skal et spill være bra uten å måtte betale ekstra for mods, eller at privatpersoner må lage mods til spillet :) Jeg kunne kanskje forklart litt bedre hva Helgen er, det har du helt rett i ;)

Skriv en ny kommentar

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits