hits

Anmeldelse: Shoppe Keep
  • Postet: 12.05.2017

I Shoppe Keep eier du en liten butikk i middelalderen, og må begynne helt fra bunnen av. Først har du bare råd til et par potions, mens etterhvert får du råd til mer og mer ting, og kan unlocke flere varer, utstyr og kunder. Det er enda under arbeid, men det er godt spillbart. Det er ikke noen bugs som jeg har sett, men av og til kan kontrollene være litt tungvindte. Grafikken er fryktelig, men det er også meningen tror jeg, for det har sin sjarm. 

Min karakter er en snål dame med røde briller.

Du spiller gjennom hele dagen, og hver dag tar 15 minutter, samt at du kan bruke så mye tid du vil på kvelden til å plante, kjøpe inn nye varer og utstyr, før du starter på ny dag. Gjennom dagen kommer det støtt og stadig kunder, som enten kjøper ting, bare ser på ting (og kaster de i gulvet) eller prøver å stjele ting. Det er din oppgave å ha de varene kundene ønsker, bestemme priser, og holde butikken i orden, mens du samtidig ser etter tyver. Det kan bli ganske kaotisk etterhvert. Du kan også grave i søpla rundt om å byen for en sjanse til å få spesielle varer.

Jeg testet dette spillet for kanskje et år tilbake, og har kommet tilbake til det nå, med en liten miniserie på hovedkanalen min, og jeg vil si at spillet har forbedret seg. Du har mye mer å gjøre, og du har også ting å jobbe mot, ettersom ting ikke er like enkelt å unlocke som tidligere. 

Det negative med spillet er at de krever mye av pcen din. Jeg har en gaminglaptop som klarer Skyrim enkelt, men som blir ekstremt varm etter en time med Shoppe Keep, så jeg vil anbefale å bruke en sterk gamingmaskin for dette spillet. 

Alt i alt vil jeg anbefale folk å teste ut dette spillet om de liker spill hvor de må detaljstyre, for det er rimelig gøy!

Vil gi spillet 4 av 6 økser!


Utsiden av min butikk! Ganske koselig!

Link til spillelisten for Shoppe Keep: https://www.youtube.com/playlist?list=PLpESAyx0NPD30pA8yqLwrNt2P4pkNigcR


#shoppekeep #spill #game #gamer #games #gaming #anmeldelse #spillanmeldelse #indie

Inntrykk: Woven
  • Postet: 26.11.2016

Jeg har testet ut demoversjonen av Woven, et pre-alpha-spill, og vil derfor dele mine inntrykk av spillet. Dette er ikke en anmeldelse, da jeg ikke har prøvd fullversjon av spillet, og spillet er heller ikke helt ferdig.

Du begynner spillet som en strikket elefant, som havner i en ny og magisk verden. Han møter på en metallisk flue, og de bestemmer seg for å samarbeide for å klare utfordringene den nye verdenen har å by på. 

Grafikken er fin, men jeg føler den er nye utydelig. Den skulle vært litt mer klar i forhold til det den var. Kanskje er dette noe de jobber med å få fikse, men slik som demoversjonen var så var det litt distraherende. Karakterene er søte, og jeg liker godt fortellerstemmen og hvordan verden ser ut. Musikken er litt repetativ, så jeg håper dette blir forbedret etterhvert. Det største problemet for min del var hvordan du styrte karakterene. Det var tungvindt og ikke akkurat lett å venne seg til. Kanskje om man spiller mer enn 30-40 minutt slik jeg gjorde, så vil man venne seg mer til det, men jeg likte ikke kontrollene. 

Utfordringene du møtte i demoen var rimelig lette, men det var startbanen så forhåpentligvis blir det litt mer utfordrende etterhvert. Jeg likte konseptet med at man må sy seg om for å klare de ulike hindringene, og at du får velge farger og slikt selv, etterhvert som du samler inn nye farger og teksturer i spillet.

Alt i alt var det en interessant opplevelse. Og bakhistorien gjør meg litt mer interessert i hvordan spillet blir videre! Introen viser en mye mørkere og skumlere verden. Vil absolutt sjekke ut spillet når det er litt mer ferdig, for kan bli bra, og vil anbefale folk å teste ut demoen selv, eventuelt se videoen min hvor jeg testet ut spillet.

Epistory: Typing Chronicles (Spillanmeldelse)
  • Postet: 27.10.2016

Dette er en kort spillanmeldelse av EpiStory: Typing Chronicles, basert på demo-versjonen av spillet, som jeg testet ut i to videoer, som kan sees HER og HER.

Epistory: Typing Chronicles kaster deg inn i en papirbasert verden, hvor du følger en jente og en rev på en reise. På denne reisen møter du monster som bare kan stoppes ved at du skriver ord fort nok. Høres ganske basic ut, men det er mye mer enn det. Etterhvert lærer du mer og mer om verden du er i, og bakhistorien til jenta og reven. Dessuten blir det vanskeligere etterhvert, noe som er gøy.

I demoen begynner du i en hyggelig verden, med kaniner som hopper rundt på gresset og en koselig atmosfære. Men dette stopper fort, da en komet krasjer, og du drar for å utforske. Du går ned der kometen hadde krasjet, og oppdager huler fylt med stein og lava, og selvfølgelig, monster. 

Spillets historie kommer fram med en vakker fortellerstemme, og passer spillet ganske godt. Grafikken er god, og passer godt til følelsen av spillet. Det er på et vis litt logisk at et spill som omhandler skriving har en verden av papir og en fortellerstemme, litt som en bok.

Etter å ha testet ut demoen sitter jeg igjen med en nysgjerrighet på hva som skjer videre, hvor vil historien gå, og hva kommer til å skje med jenta og reven, og det er positivt. Jeg blir sikkert å kjøpe den fulle versjonen av spillet etterhvert, og vil anbefale andre å teste det ut, eller å iallefall se et par videoer fra spillet. #epistory #epistorytypingchronicles #spillanmeldelse #anmeldelse #spill #game #gamer #gaming #games #demo #hildur90

Grease - En skuffelse uten like.
  • Postet: 16.11.2015Grease er en av de mest kjente filmene som finnes. Ofte blir den referert til, laget skuespill av, og folk snakker enda om den, 37 år etter at den kom ut.

Jeg ble oppfordret for et par år siden, til å se filmen, for jeg måtte jo forstå at dette var e film jeg "MÅTTE" se. Så jeg så den. Dessverre.

Det eneste positive jeg kunne si var at noen av sangene var ganske bra, de satte seg i hodet ditt liksom. 

 

Karakterene derimot, var flate og uekte.

Handlingen var ulogisk og totalt uinteressant.

Og slutten av filmen var bare idiotisk. 

 

Bare det at Sandy måtte hore seg opp for å få gutten hun ville ha av en eller annen merkelig grunn, var nok til at filmen ble totalt idiotisk for min del.

 

Tror du meg ikke?

Så se filmen.

Har du sett den og enda ikke er enig?

Se den igjen.

 

#film #movie #grease #anmeldelse #synspunkt

Cougar Town - Fungerende alkoholikere (TV)
  • Postet: 05.03.2015

For noen måneder siden (mer som et år siden..) satte jeg meg ned og så på Cougar Town, som er en serie hvor Courteney Cox har hovedrollen. Hun spiller en nyskilt kvinne, som må finne ut hvordan det er å være singel, etter å ha vært gift siden hun var 19. Hun har en tenåringssønn, en eks, en irriterende nabo, og to venninner som på mange vis er stikk motsatt av hverandre. Jeg elsker denne serien, da den er morsom og likevel har en del handling og drama. Jeg blir rett og slett glad av å se på den. Men det er et aspekt ved serien jeg setter litt spørsmålstegn ved. Nemlig vindrikkingen. 

De drikker faktisk utrolig mye vin, så mye at jeg vil si at alle karakterene er alkoholikere. Hovedpersonen (Cox) prøver blant annet i en episode å la vær å drikke vin en hel dag, men klarer det selvfølgelig ikke. Ofte i serien ser vi henne også drikke fra et stort glass, som rommer en flaske vin (minst). Det tyder på avhengighet, ettersom hun trenger såpass store mengder. De andre karakterene er kanskje ikke like ille som hovedkarakteren, men de drikker mye de også. 

Vinen er blitt et av kjennetegnene ved denne serien, og de vet å legge humor i det. Ofte tuller de med at de er alkoholikere og at de drikker for mye, men det er bare spøk, og ingen alvor i dette. Og det er helt ok, for det er jo en fiktiv serie. Men la oss for morsomhetens skyld si at dette var ekte mennesker. Hovedpersonen, og flere av karakterene må drikke alkohol hver dag. De drikker opp til flere gang i uken. Og det virker ikke som om et glass per kveld er nok for dem heller. Det høres ikke helt sunt ut altså! Hadde en ekte person holdt på slik, ville den etterhvert gått på veggen. 

Men selv om jeg setter litt spørsmålstegn ved dette, så er det enda en veldig bra serie. Jeg elsker alle karakterene, de faste skuespillerne er flinke, de får inn mange gode gjesteskuespillere i tillegg (mange av dem fra Scrubs), og det er en interessant historie, da vi får se hvordan deres liv etterhvert utvikler seg. Nye forhold skapes og nye problemer oppstår. Det at karakterene er så forskjellige, og samtidig er såpass gode venner er også veldig underholdende.

Du får også en herlig sommerfølelse av å se på serien, da er sett i Florida, så å se serien om sommeren er ikke en dum ide!

 

#cougartown #tv #serie #anbefaling #hildur90 #mshildur90

Starbound: Terraria i verdensrommet? (spill)
  • Postet: 29.06.2014

Starbound er et spill, i beta, som man kan få kjøpt på Steam. Du styrer en karakter, som du selv har valgt og "designet", som reiser rundt i verdensrommet. Du begynner i romskipet ditt, hvor du får hente de viktigste sakene, også teleporterer du til en tilfeldig planet. Der må du hugge trær og samle inn mat og ressurser for å overleve, samtidig som du må passe deg for de mange skapningene som bor der. Det er faktisk en god del ting du kan gjøre i dette spillet. Man kan blant annet lage en beacon, som gjør at en stor boss kommer. Når du dreper den bossen får du en ting som gjør at du kan lage en bedre craftingstation, som gjør at du kan få tak i mer avanserte ting. Du kan også utforske planeten(e), da det kan være mye interessant der, sånn som store, merkelige,  templer. Du kan også møte på NPC-er, som gir deg oppgaver og jobber, om du ønsker det. Alle planetene er forskjellige, og det gir mye variasjon til hva du kan gjøre, lage og oppleve.

Og det er den store variasjonen som gjør dette spillet så bra i mine øyne. Det er bare i beta, altså er det ikke ferdig enda, men likevel har det blitt gjort så masse ut av det, og det er mer eller mindre buggfritt (jeg har ikke opplevd noen bugger iallefall), så det viser at de som produserer det har lagt tid og innsats i det. Det kommer også stadig vekk nye oppdateringer, noe som er veldig gøy!Dette er Flodur, som er i sitt flotte skip! Se alle blomstene! Elsker å spille disse plantefolkene! Flodur er min andre karakter i spillet, og jeg bruker henne litt for å teste ut ting.

Det ligner litt på Terraria, (som jeg ikke har spilt selv, men sett på Youtube og streams) men kanskje litt mer avansert og innholdsrikt. Grafikken og spillstilen ligner iallefall litt. Selv om grafikken ikke er fantastisk fantastisk, så har den en del sjarm, og jeg synes spillet er veldig pent å se på. Musikken er også flott! Den er så koselig og behagelig, helt til du sloss mot monster, da blir det skummel musikk! Lydene dyrene lager er også ganske geniale!

Flodur i huset sitt (før det regnet meteorer, og vi måtte flytte lengre ned i bakken).

Det er også veldig gøy å spille. Det dukker stadig vekk opp nye monster med nye evner, og plutselig skjer det ting, sånn som meteorer. Du har også en del å gjøre, da du kan mine (grave), utforske, lage farm og bygge. Dessuten kan du reise mellom ulike planeter, og møte ulike utfordringer og få oppgaver av innbyggerne. Det at du må bruke litt tid før du får avanserte ting som pistol osv er også ganske greit, for å bli kjempesterk med en gang i et spill er lite gøy.

Hun er så søt når hun sover! Her har huset fått en "makeover" etter meteorene. 

Dette er et spill jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg elsker det, og har spilt det mye etter at jeg måtte bytte tilbake til den gamle laptopen. Jeg kan ikke komme på noe negativt å si om spillet rett og slett. Og når laptopen på 5-6 år, med windows vista installert, takler dette spillet, så er det håp for alle. Dette spillet trenger nemlig ikke så mye for å gi en god spillopplevelse, noe som også er et pluss. 

#starbound #spill #game #anmeldelse #romskip #verdensrommet #hildur90 #mshildur90

Anmeldelse: Shake! Shake! Shake! av Bronze Radio Return (CD)
  • Postet: 29.12.2013

År: 2011

Om: Utgitt av bandet Bronze Radio Return, som ble stiftet i 2008 i Hartford. De har etter det utgitt 3 album, Old Time Speaker i 2009, dette albumet i 2011 og Up, On & Over i 2013. De er et allsidig rockband som lager mange forskjellige sanger og likevel får det til å funke.

Det er ikke ofte man finner et album man liker alle sangene på, men sånn var dette albumet for meg.


Enda noen kjekke karer! Bildet lånt fra hjemmesiden dems: bronzeradioreturn.com

Inntrykk: Elsker den! Alle sangene er ganske gode, og er ingen jeg føler behov for å hoppe over. Er ikke lenge siden jeg kjøpte den, men har allerede hørt en del ganger igjennom platen, mens jeg har reist, tegnet osv.

Beste sang: Shake! Shake! Shake! er den første sangen jeg hørte av dette bandet, og den har en viktig plass i mitt hjerte, men Sell It To You og Down There har faktisk blitt mine to yndlingssanger på dette albumet.

 

Verste sang: Hvis jeg absolutt skal velge en sang jeg liker minst, er det nok Warm Day, Cold War. Den er ikke dårlig, men når ikke helt opp som de andre for min del. Men den er godt hørbar for å si det sånn!

 

Karakter: Forget Yourself!


#musikk #bronzeradioreturn #hildur90 #anmeldelse

Anmeldelse: Up, On & Over av Bronze Radio Return (CD)
  • Postet: 27.12.2013

Denne anmeldelsen blir ikke så veldig kritisk, da jeg rett og slett elsker dette bandet og denne musikken.


År: 2013

Om: Utgitt av bandet Bronze Radio Return, som ble stiftet i 2008 i Hartford. De har etter det utgitt 3 album, Old Time Speaker i 2009, Shake! Shake! Shake! i 2011 og dette albumet i 2013. De er et allsidig rockband som lager mange forskjellige sanger og likevel får det til å funke.

Albumet får deg til å bli glad, samtidig som lyrikken har en dypere mening. Sangene er rytmiske og fengende, og i alle fall jeg får lyst å danse.

 

Er ikke disse noen flotte mennesker? Bildet er lånt fra hjemmesiden dems, bronzeradioreturn.com

Inntrykk: Elsker denne også! Alle sangene er gode, selv om et par av dem ikke helt når opp for min del. Jeg kjøpte platen i begynnelsen av sommeren, og har nesten ikke hørt på annen musikk etter det! Som oftest hører jeg gjennom platen flere ganger daglig.

Beste sang: Er vanskelig å si ettersom jeg elsker de aller fleste sangene, men skal jeg velge ut den beste sangen, må det stå mellom Sylvan, Everyday Parade og World Spin, Home Spun.

 

Verste sang: Her er jo samme problem igjen, jeg liker alle sangene, men den jeg liker minst er Melting In My Icebox. Ikke fordi den er stygg eller direkte dårlig, men fordi den bare irriterer meg litt. Icebox minner meg av en eller annen grunn om Glee, som er en serie som for så vidt er bra og underholdende, men bare om man er i rett humør. 

 

Karakter: Once a young gun!

 

#anmeldelse #musikk #bronzeradioreturn #hildur90

Anmeldelse: Menneskehavn (roman)
  • Postet: 23.10.2012

 
(Bildet er lånt av Tanum.no, og tilhører ikke meg).

 

Boken er skrevet av John Ajvide Lindquist, som er en svensk forfatter som er kjent for bøkene "La den rette komme inn" og "Håndtering av udøde".

Den kom ut i 2010, og er oversatt til flere språk. Jeg har lest den på norsk.

Bokens handling finner sted på en skjærgårdsøy utfor Sverige, hvor Anders kommer tilbake et år etter at datteren hans, Maja forsvant. Han har blitt skilt og tyr til flasken for å takle med sorgen over tapet av familien sin. Etter hvert begynner han å føle som om datteren hans fremdeles er der. Og vi får vite litt etter litt øyas hemmeligheter. Maja er nemlig ikke den første som bare har forsvunnet derfra. Og forsvinningene er ikke de eneste uforklarlige tingene som skjer der. En gammel mann som tidligere var en magiker har funnet en Spiritus for mange år siden, som han har en pakt med som gjør at han har visse magiske evner så lenge han lever.

Boken handler om kjærlighet, savn, hevn og ondskap, og er absolutt en skrekkroman. Det at den finner sted på en skjærgårdsøy, og omhandler ting som smugling av hjemmebrent gjør at boken får en virkelig svensk følelse, noe som jeg ser på som veldig originalt. Og jeg elsker virkelig Spiritus, selv om han til tider fikk meg til å rynke på nesa i avsky (les boka så forstår du hva jeg mener).

Jeg har lest "La den rette komme inn" (vampyrer) og "Håndtering av udøde" (zombier) som er to av mine favorittbøker, men jeg følte av "Menneskehavn" ikke helt nådde opp til topplisten min. Jeg synes den var spennende og velskrevet, men det var et eller annet som manglet for at jeg skulle elske den. Jeg vet ikke helt hva.

Men jeg likte den veldig godt og vil derfor anbefale den likevel. For selv om den ikke helt nådde opp på topplisten min er den absolutt verdt å lese! Og jeg blir sikkert å lese den igjen.

 

Terningkast: 5!

Anbefaling: The Walking Dead tegneserien.
  • Postet: 21.10.2012

De aller fleste har hørt om og kanskje sett The walking Dead  på tv, men ikke like mange har lest tegneserien den er basert på, noe som er veldig dumt!

The Walking Dead er laget av Robert Kirkman. Den ble opprinnelig tegnet av Tony Moore, men nå tegnes den av Charlie Adlard. Den har kommet ut hver måned i over 8 år nå.

(Bildet funnet på: collider.com/robert-kirkman-interview-the-walking-dead-season-2/84388/)

 

Tegneserien handler om politibetjenten Rick Grimes, som våkner opp på et sykehus fullt av zombier, etter å ha blitt skutt. Han vet ikke hva som har skjedd, bare at han må finne familien sin igjen. Fram til nå høres tegneserien og tvserien ganske lik ut, men det er veldig mye som er forskjellig. Det er mange forskjellige karakterer og handlingen er ikke helt den samme, noe som er bra. Jeg vil ikke skrive alt for mye om handlingen da det spoiler litt for både tegneserien og tvserien. Men kan si at tegneserien er mer grotesk enn tvserien til tider. Uansett hvor søt og elskverdig en karakter er så kan den bli drept.

Den er veldig bra tegnet, karakterene er troverdige og den er virkelig spennende! Den handler ikke om zombier og zombiesplatting (selv om det absolutt ikke er mangelfullt med noen av delene) men personene og hvordan de forandrer seg for å kunne overleve deres nye hverdag. Det er virkelig lagt litt baktanke på hva som skjer og hvordan karakterene reagere, noe som gjør tegneserien veldig smart. Den har også en del humor i seg.

Jeg har lest alt jeg har funnet av tegneserien, altså 15 samlepermer, og jeg elsker den virkelig!

Samlepermene kosten ca 150 kr stykke, men man kan alltids låne på biblioteket vis det blir for dyrt.

 

Anbefales på det varmeste!

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!