Dyreuflaks for tiden!
 • Postet: 25.09.2014

Som dere har fått med dere har jeg hatt litt uflaks med dyrene mine. I begynnelsen av sommeren måtte jeg avlive Ronja grunnet alderdom, før hun fikk møte de to nye jentene jeg skulle sette henne sammen med. Så fikk Laura sår på nesen, og etter mye fram og tilbake måtte hun også avlives! I går var jeg å kjøpte meg to ørkenrotter, for å sette sammen med Orla (innlegget kan du lese her), og allerede i dag har vi hatt uflaks! Klara Numels hale har blitt brukket på en eller annen måte. Jeg har forhørt meg med mine danske ørkenrottevenner, og det er mest sannsynlig ikke noe alvorlig, men jeg skal ringe dyrlegen i morgen tidlig for å være sikker. Det virker ikke som at hun har vondt heldigvis, og er aktiv og glad. Hun er også veldig kontaktsøkende, og klatrer lett oppover armene mine og slikt, noe Johanna også gjør. 

Når så mye skjer på så kort tid, føler man seg litt mislykket som dyreeier, men jeg kan trøste meg med at det ikke er min skyld. Ronja døde jo grunnet alderdom, Laura prøvde jeg og dyrlegen å hjelpe lenge, før vi fant ut at hun måtte få slippe. Vi gjorde alt vi kunne. Og det er ingen logisk grunn til at Klara har brukket halen. Det er ingenting i buret deres som er farlig, og jeg har håndtert henne fint. Slikt skjer rett og slett, og jeg har nok bare hatt maks uflaks. Men det kommer til å gå bra med Klara, selv om hun alltid kommer til å ha litt skjev hale. 

#gnager #dyr #gerbil #ørkenrotte #kjæledyr #husdyr

Velkommen til Johanna og Klara Numel!
 • Postet: 25.09.2014

På onsdagen den 24.09.14, kom Johanna og Klara hjem til meg! Jeg dro til dyrebutikken på tirsdagen for å bestille ei ørkenrottejente som kunne bli Orlas nye venninne, så hun skulle slippe å være alene, også hadde de to ørkenrottejenter allerede, så da tenkte jeg det var like så greit å kjøpe dem to. Johanna er den lyseste av dem, og hun har vært i dyrebutikken alene en stund, men så hadde de skaffet den svarte som venn til henne. De virker allerede veldig tam, og jeg må si at de har nok hatt det ganske bra på dyrebutikken. De hadde nemlig overtatt innhegningen de ofte bruker til kaniner og marsvin, og hadde kjempegod plass! Og ettersom de er såpass tamme har de nok blitt håndtert litt før. Johanna er jo litt eldre, men hun er iallefall under 1 år, og det er jo det samme med Orla, så tror det blir å passe bra! Klara er litt yngre, og det ser man på størrelsen hennes også.

De er oppkalt etter søstrene i First Aid Kit, Klara og Johanna, også ville Kristian at jeg oppkalte en av dem etter han, så da fikk Klara mellomnavnet Numel! Håper han blir fornøyd med dette!

Når de får møte Orla vet jeg ikke helt, da det tar litt tid å gjøre ørkenrotter venner med hverandre, men jeg ser at Orla er veldig nysgjerrig på dem. Nesten litt for nysgjerrig. Hun har den siste tiden vært veldig lite aktiv, ettersom Laura var syk den siste stunden, og da Laura ble avlivet har hun vært mye alene da jeg skulle på ferien min. Hybelvertene har vært flinke å tatt vare på henne, men hun har nok likevel vært en del ensom, og derfor sovet ler og vært mer rolig. Men i går da de to nye kom i buret ved siden av henne ble hun helt rabiat. Hun sprang rundt, stirret på dem og prøvde å bite seg ut av buret sitt. Jeg lot henne løpe på bordet de står på, og lukte på reiseburet J og KN har vært i, og man skulle nesten tro det var narkotika hun luktet på, så interessert som hun var! At hun har fått mer energi er jo en positiv ting, men når hun nesten ikke sover pga det, da blir det et problem. Jeg tok hun med på badet, hvor hun løp rundt i en time, men likevel sovnet hun ikke etter det! Men noe rart skjedde! Hun løp på løpehjulet jeg har stående på badet! Etter at jeg to timer før sa til resten av styret i RageQuit at hun aldri kom til å bruke det! Litt gøy!

Klara Numel er den svarte, og Johanna er den lyse!

I dag har Orla roet seg litt, selv om hun er veldig aktiv! Da jeg slukket lyset i gårkveld, sovnet hun endelig, og hun har også sovet i dag. Jeg gleder meg til disse 3 søtnosene er i samme bur! Det blir fantastisk! Foreldrene mine skal også komme oppover med det store akvariet som står Sørpå, så da får de enda mer plass å løpe på!

#ørkenrotte #gerbil #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #familie

Laura drar i morgen!
 • Postet: 01.09.2014

Min kjære søte Laura, som det føles som jeg nettopp skaffet, må dessverre bli avlivet. Har lenge hatt problem med nesen hennes, og nå virker det ikke som at det noen gang kommer til å bli bedre. Hun mistet hår på nesen, som gjorde at hun skrapte seg opp, jeg rengjorde nesen hennes og såret forsvant, men med en gang hårene begynte å gro tilbake skrapet hun seg opp igjen. Jeg har prøvd alt jeg kan, har vært til dyrlegen flere ganger, brukt masse penger og tid, men ser nå at alt var forgjeves. Hadde jeg vist at det ikke kom til å bli bedre hadde jeg latt henne slippe tidligere, men vi trodde jo det bare var en enkel sak å kurere. 

Jeg drar til dyrlegen i morgen for å avlive henne, og i dag har jentene fått mange godbiter og ting å holde på med. 

Jeg skal reise bort på ferie snart, men etter det tenker jeg å skaffe en ny ørkenrotte, som kan bli kameraten til Orla etterhvert. Det blir nok kjedelig for Orla å være alene den perioden, men dette er hva som er best for Laura, uansett hvor vanskelig det er. 

Føler ikke helt at jeg har fått nok tid til å bli kjent med den lille jenta heller, selv om jeg vet nok til å si at hun er flott. Den siste tiden var bare fylt med sår, medisin, vasking av nese og bur, og det er ikke det jeg vil huske på når jeg tenker på henne. For vi har hatt det flott sammen på den tiden vi har hatt. Det er mange som ikke kan forstå hvordan man kan bli glad i noen så små og "verdiløse" skapninger, men de er dyrene mine, med personlighet og livsglede, som igjen gir meg livsglede.

Kommer til å savne henne!

Fått besøk!
 • Postet: 28.06.2014Ser dere noe nytt? Jepp! Jeg passer nemlig marsvinene til hybelvertene. Marsvinene er supersøte, og begynte å snakke med meg med en gang jeg satte meg ned ved buret deres. Skal passe dem en stund, så det blir gøy! Jeg har passet en av dem før, og jeg har også være fosterhjem til to marsvin, så er ganske vant med marsvin, og elsker dem virkelig! I morgen etter jobb skal jeg gå i skogen og plukke kvister til alle gnagerne som bor i leiligheten, det blir nok gøyalt!

#kjæledyr #dyr #animal #pet #marsvin #hildur90 #mshildur90

Før du skaffer deg dyr:
 • Postet: 27.06.2014

- Tenk over ting som kostnader og ferier. Regn ut om du har råd til å ha dyret (også om det blir syk eller skadet og må til dyrlegen), og tenk på om du har noen som kan passe dyret eller om dyret kan være med når du skal reise. Å dumpe kjæledyr pga sommerferien er patetisk og utrolig slemt.

- Lær deg det aller meste (helst alt) om det dyret før du kjøper det, da er det mer sannsynlig at du ikke angrer deg i ettertid. Dette gjør også at du er klar over hva som skal til for at dyret skal ha det bra hos deg. Et dyr burde ha mulighet til å leve mer eller mindre som de gjør i naturen. En ørkenrotte for eksempel burde få lov til å grave, gnage, og klatre og være sammen med en eller flere andre ørkenrotter.

- Kjøp utstyret og maten før dyret, så du er klar for det, før det kommer til deg.

- Vær sikker på at dyrene kommer fra gode oppdrettere. Mange dyrebutikker får dyrene sine fra oppdrettere som ikke er seriøse, noe som gjør at dyret du kjøper kan være syk eller være et produkt av innavl. Så spør dem hvor de får dyrene ifra. Vær kritisk til dyrebutikken. Ser du at dyrene ikke har det helt bra, så si ifra, og boikott dem til ting er bedre. Det kan også være lurt å adoptere fra dyrebeskyttelsen isteden for å kjøpe fra dyrebutikk, da det er mange dyr der ute som trenger nye hjem.

- Vis du vil ha et hamster, og de ikke har hamster, ikke kjøp ørkenrotter eller mus isteden, det er jo ikke akkurat helt det samme.

- Om du av en eller annen grunn ikke kan ha dyret lengre, pass på så det kommer til et bra hjem. Det verste som finnes er å gi bort dyr og i ettertid finne ut at de ikke hadde det bra der. Det er bedre å bruke litt tid på å finne et godt hjem, enn å avlive, eller sende dyret avgårde til et dårlig hjem. 

- Er du ikke sikker på om du vil ha et dyr eller ikke, eller er ikke sikker på hvordan type dyr, så vent heller til du er sikker. Å passe andres dyr, eller være fosterhjem er også en god måte å finne ut om du liker den type dyr eller ikke. 

- Ikke kjøp dyr på impuls. Tenk deg om rett og slett. .

- Og husk, det å ha dyr er et ansvar. Det er opp til deg at dyret får et godt liv, så tenk deg om før du skaffer det et dyr. Klarer du ikke å ta vare på et dyr, så ikke skaff deg et, så enkelt er det faktisk.#kjæledyr #dyr #pets #dyrevern #animal #dyrebeskyttelsen #hildur90 #mshildur90

Hvordan bli mer dyrevennlig:
 • Postet: 23.06.2014

Dette innlegget er fra min andre blogg, men ettersom jeg synes det er såpass viktig, poster jeg det her også.

Dyr fortjener en bedre behandling enn det de får i Norge, og alle andre plasser i verden. Dyr er vesener som kan føle frykt, glede, sorg, smerte, og også kjedsomhet og depresjon. Likevel blir de behandlet som ting som bare er til for å gi oss mat og underholdning av alt for mange mennesker.

 

-          Ikke gå på sirkus med dyr og dyreparker. De bruker bare dyrene til underholdning og de fleste dyrene der får ikke oppfylt alle sine viktige behov. Dessuten har de som oftest kjempedårlig plass. Jeg var en gang på skoletur til dyreparken i Umeå, og det var helt forferdelig. De hadde dårlig plass, og for eksempel bjørnene gjorde ikke noe annet enn å gå fram og tilbake langs gjerdet. Etter det har jeg ikke vært på dyreparker annet enn sånn som bare har sauer, griser og hester, som har god plass og får alle sine behov oppfylt.

 

-          Ikke bruk pels! Pelsdyr lider noe enormt, selv når eierne behandler dem bra. De bor i alt for små bur, og får ikke oppfylle noen av behovene sine.

 

-          Bli vegetarianer. Vis du er 100 % imot å ha dyr i fangenskap og å bruke dyr bare som mat, kan du slutte å spise kjøtt og fisk. Eventuelt kan du kutte ut alle produkter som kommer fra dyr også sånn som melk og egg å bli veganer.

 

-          For de som ikke vil bli vegetarianer men som føler at de vil bidra til at mindre dyr dør pga matlaging, kan dere kutte ned på kjøtt og fisk. Å kutte ut alle produkter fra dyr er jo ufattelig vanskelig. Mange vegetarretter er veldig gode og sunne. Dere kan også bare spise mat fra dyr som har levd fritt, sånn som elg, noe fisk, rype osv.

 

-          Kjøp produkter som er frittgående og økologiske. For eksempel egg og kjøtt fra økologisk frittgående høns. Det betyr ikke at hønsene har gått fritt ute på en stor eng av gress og hatt det kjempebra, men de har i alle fall litt bedre plass enn vanlige høns, som bare får en A4 side hver å leve på. Noe som er sykt lite! 

 

-          Kjøp produkter som ikke er blitt testet på dyr. Listen over dyrevennlige produkter finner du her.

 

-         Skriv under på opprop mot dyreplageri, og skriv gjerne brev til de du mener burde skjerpe seg. Det hjelper jo faktisk at folk sier ifra hva de mener. Mange firma har gått bort fra å teste på dyr, fordi kjøperne deres krevde forandringer. 

 

-          Ikke få tak i kjæledyr før du er helt sikker på at du kan ta vare på det, og eventuelle avkom. Det er alt for mange friske dyr som blir avlivet eller gitt bort. Dyr skal ha et stabilt hjem med eiere som vet hva de gjør. Har du ikke mulighet til å ta vare på avkom og gi dem alle gode hjem, så er sterilisering og kastrering gode alternativer. Har du for eksempel en hannkatt kan det også være lurt å kastrere han, så han ikke bidrar til at andre får kattunger de ikke kan ta seg av.  

 

-          Adoptere heller dyr fra Dyrebeskyttelsen osv istedenfor å kjøpe ''nye'' dyr. Eller se på finn.no sine sider over dyr som blir gitt bort. Alt for mange dyr der ute som trenger nye hjem allerede. 

 

 

-          Hva med å jobbe som frivillig for Dyrebeskyttelsen eller melde deg inn i for eksempel Dyrevernalliansen? Det koster ikke mye å bli medlem og man vet at pengene går til noe som kan hjelpe dyrene. Og når man jobber som frivillig kan man selv bestemme hvor mye og velge hva man vil gjøre ut fra en liste. Å være fosterhjem for Dyrebeskyttelsen er også en flott måte å hjelpe dyr som trenger nye hjem.

 

-          Prøv å fortelle folk om hvordan dyrene faktisk har det, men ikke gi opp etter at noen kaller deg for gal, irriterende og trangsynt (har fått høre det meste når jeg har fortalt folk om dyremishandling osv).

 

-         Ser du at noen gjør noe galt i forhold til dyrevelferd, si ifra, enten til dem, eller Mattilsynet. Mange kan ha dyr i god tro om at de har det bra, når de egentlig ikke har det bra. Om et dyr i din familie har smerter, eller kanskje ikke har det så bra, så si ifra eller gjør noe med det selv. 

 

-          Sist men ikke minst: Vær miljøvennlig. Ved å hjelpe miljøet hjelper du jo dyra (og oss mennesker).Søte Troja, som var med meg hele min oppvekst. 

Hvordan bli mer miljøvennlig:
 • Postet: 22.06.2014

Dette er et innlegg fra den andre bloggen min, men følte for å poste den her også, ettersom jeg synes dette er veldig viktig. 

Miljøet er viktig å tenke på ettersom vi er så mange mennesker her i verden, og vis vi lever sånn som vi gjør nå kommer ikke framtiden til å bli så veldig bra. Hver minste ting man gjør for miljøet, er jo et steg videre i rett retning. Jeg må også legge til at det føles veldig bra å vite at man i alle fall prøver å bidra på en positiv måte.

 

-          Sorter søppelen. De fleste plasser i Norge har forskjellig poser hvor forskjellig avfall skal i, og det tar ikke lang tid å sette seg inn i dette systemet. Og det tar heller ikke så stor plass. Og det gjør faktisk en forskjell! Sorterer man søppelet, kan mye av det bli brukt på nytt igjen, på ulike vis. 

-          Pant flasker og kast glass og metal i glasscontainere. Dette gjør at vi kan bruke disse ressursene på nytt igjen, istedenfor å måtte tømme jorda for enda mer.

-          Bruk vanlige bæreposer fra butikken på nytt igjen. Det er ikke bare gamle damer som har med seg poser til butikken. Eventuelt ta med deg en sekk på butikken vis du vet du ikke skal kjøpe så veldig mye. Tro meg når jeg sier at jeg samlet opp veldig mange poser når jeg ikke gjorde det. Snakker mange bæreposer med bæreposer.

-          Alltid kast søppel i søppelkasser. Det er bare latskap som gjør at man kaster søppel ut i naturen og langs veien. Og det ser jo heller ikke så veldig fint ut!

-          Tenn opp i ovnen istedenfor å bruke strøm, det skal visstnok være det som er mest miljøvennlige valget.

-          Når du skal kjøpe deg bil, tenk på at den skal ha minst mulig utslipp. Miljøvennlige biler er ikke teite.

-          Gi bort ting du ikke vil ha. Selv om du ikke vil ha en gammel bok er det sikkert mange som vil ha den, så gi den bort til bruktbutikker, venner, eller legg den ut på finn.

-          Bruk produkter som er merket som miljøvennlig. For eksempel vaskemiddel, maling, lyspærer, batteri osv. De er like bra som andre mindre vennlige og koster som oftest ikke så mye mer. Oppladbare batterier uten kadmium er et godt valg.

-          Lever inn elektriske ting når de er ødelagte, istedenfor å kaste dem i vanlig søppel. Dette gjelder også lyspærer, batterier osv.

-          Ikke kjøp inn mer mat enn det du trenger. Å kaste mat er å kaste bort ressurser og penger.

-          Når du skal skrive ut noe fra dataen, skriv ut på begge sidene vis det er mulig. Ikke skriv ut om det ikke er nødvendig.

-          Vis du har hus kan du isolere det sånn at du bruker minst mulig strøm (eller ved) til å varme opp huset. Du trenger også ikke å ha på like mye varme. Du sparer penger og miljøet!

-          Skru av lys i rom du ikke bruker, og når du legger deg.

-          Reis miljøvennlig. Bruk tog, buss og sykkel der det er mulig (vi i Tromsø har jo ikke tog for eksempel og må ta fly). En flyreise forurenser 30 ganger mer enn en togreise.

-          Si nei takk til reklame. Disse lappene man setter på postkassen er lette å få tak i og koster ikke mye. Jeg fikk dem gratis av posten.no da jeg byttet adresse.

-          Spar vann. Ta kortere dusjer (det er uansett bedre for huden din), og spar heller opp klær så du ikke vasker klær like ofte. De fleste har nok klær i skapet sitt til å kunne vente til de har en hel maskin med klær. Det sparer også strøm og penger, så hvorfor ikke?

-          Mange gamle ting kan man også bruke på nytt igjen. Et syltetøyglass er en grei måte å oppbevare ting på. Og hvor kult er det ikke å lage kort av papp fra diverse frokostblandingesker?

-          Kjøp refil-poser. Du sparer penger, samt miljøet.

-          Kjøp heller et dyrt plagg enn 10 billige. Dyre plagg bruker som oftest å holde lenge enn de billige uansett.

-          Gjør folk oppmerksomme på miljøet og hva de kan gjøre for å hjelpe.

 

Sånn ser det ut når jeg har "søppeldag". Samler sammen ren søppel i et skap (plast, papir og kartong), så jeg ikke sløser med posene.

 

Q: Har du noen ideer til hvordan vi kan bli mer miljøvennlige?

 

#hildur90 #mshildur90 #søppel #miljøvennlig #strøm #miljø 

 

Hopper fra det ene til det andre!
 • Postet: 16.06.2014

Sånn her holder ørkenrottene på for tiden. De har to akvarium å gå i når jeg er hjemme, så de hopper fra det ene til det andre. Det til høyre er det de bor i, så det er ikke like hvitt som det til venstre, som bare er til for å grave og bade i badesand. Gleder meg til jeg finner et større akvarium, så de kan ha stor plass selv når jeg ikke er hjemme!

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr # gerbil #akvarium #hildur90 #mshildur90

Ronja biter Gud nå
 • Postet: 02.06.2014

I dag da jeg våknet, så la jeg med en gang merke til at Ronja virket sløv. Jeg hadde sett litt antydninger til det kvelden før, men ville vente å se om det faktisk var det jeg trodde før jeg ringte dyrlegen. Sent på søndagskvelden er det uansett vrient å få tak i dyrleger. I dag hadde hun øynene såvidt oppe, virket ikke som hun brydde seg om mye, og lå å sov på plasser hun aldri før hadde sovet. Det virker som om syke ørkenrotter har en tendens å sove utfor huset sitt av en eller annen grunn. Sånn fant jeg jo Gobi også, da hun dro videre. Jeg viste med en gang jeg så henne, at dette var hennes siste dag her. Så jeg ringt dyrlegen, men fikk ikke time før fire på dagen. Ronja spiste og drakk, så jeg skjemte henne bort noe voldsomt i dag. Hun fikk eple, godbit, mat, havregryn og løvetannblad. Hun skulle få godt med valg på hva hun ville spise. Jeg ga henne også høy og dopapir i håp om at hun skulle ha noe å holde på med og kanskje glemte at hun hadde vondt. Hun holdt ikke noe særlig på med dem, men hun gnagde litt på en pinne jeg ga henne. Om hun hadde vondt eller ikke vet jeg ikke. Det er vanskelig å se om gnagere har vondt eller ikke, men jeg kan se for meg at selve dødsprosessen sikkert ikke er behagelig. Uansett prøvde jeg å gjøre det beste ut av situasjonen. 

Vi dro med taxi hjemmefra halv fire, med en veldig hyggelig taxisjåfør. Og litt før fire gikk jeg ut av dyreklinikken, etter å ha tatt farvel med Ronja. Dyrlegen var veldig hyggelig og behandlet henne fint, og forklarte meg hvordan da kom til å gjøre det. Jeg klarte ikke å være der, da jeg viste at om jeg så det, kom jeg ikke til å klare å stoppe å grine før i morgen. Misforstå meg rett. Jeg har grint mye i dag, og blir sikkert å grine mer, men det ville vært verre om jeg hadde sett det. Jeg er bare på den måten. Sterk, men med overaktive tårekanaler!


Kjære Ronja Røveren og Gobi Ørken! Søte trollene mine!

Etter det dro jeg til min nye/gamle jobb, og hentet nøklene mine, ettersom jeg skal begynne å jobbe der igjen. Sjefen min var der + en felles venninne, noe som var hyggelig. Dagen var ikke bare negativ liksom. Jeg og venninnen dro og kjøpte oss kuleis, før vi dro hjem. Er det ikke det jenter gjør når de er trist? Spiser is? Det er både godt og trøstende. Og det hjelper alltid å være med noen som du er glad i. 

Nå er jeg hjemme igjen, og det føles veldig tomt. Driver å rydder ut av buret hennes, og planlegger å kjøpe et større bur til de to gjenværende rottene, så de får større plass å boltre seg på.

#gnager #ørkenrotte #dyr #kjæledyr #dyrlege #hildur90 #mshildur90

Ørkenrottene!
 • Postet: 09.03.2014

Her er et par bilder av mine små søte tullebukker! De to yngste småtrollene har faktisk blitt gankse tamme, og klatrer på meg som bare det, og har til og med hatt et par lufteturer ute på badegulvet!

De er så søte! 

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #hildur90 #mshildur90

Nye ørkenrotter!
 • Postet: 01.02.2014

I går fikk jeg to nye ørkenrotter, som heter Laura og Orla. Laura er svart med en hvit flekk under munnen, og Orla er brunspraglet med en hvit flekk under munnen. De er så søte!


Få halen din ut av tryne mitt!


Høy høy og mere høy!


Titt tei!

 

Akkurat nå er Ronja i det store buret, mens Laura og Orla er i det lille. Etterhvert skal de bytte bur et par ganger, så de blir vant til hverandres lukter, også skal de få møtes. Dette blir vel å ta en månede iallefall! Så smør dere med tålmodighet. De to små er veldig ivrig på å se på Ronja, og virker som de vil hilse på henne. Hun ser bort på dem av og til, men bryr seg ikke så mye om deres nærvær. Men det går seg nok til etterhvert! Om de en eller annen gang flytter sammen, skal jeg se om jeg kan anskaffe meg et rør, som kan gå mellom de to burene!


#gnager #ørkenrotte #dyr #hildur90 #hilde #mshildur90

Dyrenes jul!
 • Postet: 05.01.2014

Det er ikke bare menneskene som feirer jul, men også dyrene!Prince, Mammas hund, på julaften! Godt å sove blant gavepapiret!

Titt tei!

Katten til tantebarnet mitt, Prinsesse, hadde det kjempegøy med å se på småfuglene!Ronja derimot hadde det kjempegodt til hybelvertene, hvor hun var på et soverom sammen med to gøyale marsvin som snakket utrolig masse! 

Dallas, som var til meg før juleferien, var bare til meg mens den egentlige fostermoren hans var på ferie. Han er nå tilbake til henne igjen, og har det nok kjempebra! Jeg savner han veldig, for han var en kjempeflott kanin! Ikke gnagde han på ting (det av ting under sofaen på bildet er fra Rasmus, kaninen jeg passet før), renslig er han og han er også ganske rolig. Akkurat nå har han ørebetennelse, men er på bedringens vei. Om noen er interessert i å adoptere han så kan man kontakte dyrebeskyttelsen i Tromsø

Skal faktisk få tak i to ørkenrotter til. Så om en uke eller to så kommer jeg til å legge ut litt om mine to nye søte jenteørkiser! Blir gøy! Mesteparten av det jeg blir å legge ut finner dere nok på den gamle bloggen min, men noe blir lagt ut her også!

#dyr #jul #gnager #ørkenrotte #hildur90

Flere enn meg som liker å kjøre buss!
 • Postet: 26.09.2013Denne lille karen krabbet bort til meg da jeg satt på bussen. Så ut som han trivdes der! Å kjøre buss er gøy sant? :P

Rasmus *making crazy eyes*
 • Postet: 25.08.2013

Da var Rasmus dratt til sin nye familie. De virket skikkelig koselige, og Rasmus får gleden av å hoppe rundt i en stor innhegning med enda en kanin! Det ble litt tomt, men jeg fikk heldigvis besøk av foreldrene mine, så har ikke hatt tid til å savne han enda.


"Buksa di lukter veldig gooodt" *making crazy eyes*

Det var kjempegøy å ha han her hele sommeren, og jeg vil anbefale alle som er glad i dyr og som har tid og anledning om å bli fosterhjem for dyrebeskyttelsen. De står for mat og høy, så det skal ikke koste deg noe (så lenge ikke dyret blir skadd eller sånt da). Det er dessuten en fin måte å hjelpe dyr som ellers kanskje hadde blitt avlivet. Så man kan tenke sånn på det: Hvert dyr du tar inn i ditt hjem til dyrebeskyttelsen finner et permanent hjem, er et dyr mindre som blir avlivet eller dumpet i skogen. For det er dessverre ikke alle som forstår at når man skaffer et dyr så er det et stort ansvar. Mange skaffer seg en katt, fordi den er søt og sånt sikkert, også når sommeren kommer vil de reise på ferie men ikke har noen som kan passe katten dems. Ellers så er de så lure at de har skaffet seg en hunnkatt, og latt vær i sterilisere den, så de får kattunger de ikke gidder å prøve å få gitt bort. Folk er til tiden uansvarlige og dumme, og det er derfor dyrebeskyttelsen trenger flere fosterhjem. Man velger selv hva slags dyr man vil ta inn, og om det ikke passer å ta inn et dyr akkurat der og da kan man alltids si nei. Det er også en flott måte å finne ut hva slags dyr man selv har lyst på, for sånne som meg. Jeg har lyst til å ha alle dyr i hele verden jeg! Noe som ikke går da jeg lever i ei leilighet på 35 kvadratmeter og er en fattig student. Så langt har jeg passet to marsvin og en kanin, og jeg kan trygt si at jeg liker begge de to typene gnagere. Man får iallefall en smakebit om hvordan det er å være en dyreeier uten å ha det ansvaret hele livet til dyret. 

Ta kontakt med nærmeste Dyrebeskyttelsen for å få mer info og kanskje bli fosterhjem!

Mandolin roer kaninsjela.
 • Postet: 19.08.2013

Iallefall roer det Rasmus når jeg begynner å plinge på min kjære mandolin. Han kommer nemlig og legger seg ved siden av meg, og bare slapper av. Også får han litt kos når jeg er ferdig (kanskje det han vet er at når mandolinspillingen er over får han kos, og derfor ligger han å venter). Virker iallefall som at han synes det er koselig.Har bare mobilbilder dessverre, men dere ser nå uansett hvor søtt dette er! :D

 

Rasmus er ikke min kanin, jeg bare passer han til dyrebeskyttelsen i Tromsø har funnet et bra hjem til han. Så kontakt dem og dere er interessert i å adoptere han! Han er rolig og kosen, og under 2 år, så enda ung. 

Dyrelivet i min leilighet!
 • Postet: 31.05.2013Jeg har jo masse dyr som dere sikkert har fått med dere! Jeg har to ørkenrotter, en hest og en kanin. Kaninen er ikke min ettersom den bare er i krisehjem til meg, men er kjempekoselig likevel! Ellers har jeg også en del biller, edderkopper og noe jeg bare kan definere som tusenbein, noe som er litt koselig. En natt våknet jeg av at en edderkopp kravlet over ryggen min, jeg lå helt i ro, han fortsatte langs armen min, ned på handa mi, og ut av senga, og jeg fortsatte å sove. Det er litt søtt! Dyr påvirker altså livet mitt ganske mye for å si det sånn, og jeg har bare levd 1 av mine 22 år uten dyr i nærheten. Jeg kunne aldri klart meg uten kontakt med dyr rett og slett!

Her er noen søte bilder jeg har tatt i dag:

Rasmus:


Slepp meg ut a!

 


Jeei!

 


Må slappe av litt også da!

 

Ronja og Gobi:


Gobi: sove på halen til Ronja er digg! Og veeldig søtt synes matmor!


Ørkisene har en hule hvor de gjemmer maten sin i!

 


Hallo? Åffer gjør du på detta viset?

Q: Er ikke dyra i leiligheta mi søte? :D

 

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits