Spillminne: SkiFree
 • Postet: 09.04.2017

Jeg hadde helt glemt dette spillet fra 1991, helt til det ble nevnt i forbifarten i en youtubevideo jeg så på, og alle minnene kom flommende tilbake!

Spillet gikk ut på at du skulle stå på ski ned et fjell, og komme deg lengst mulig ned før du døde. Om du faktisk kunne komme deg i mål vet jeg ikke, for jeg kan ikke huske at jeg noen gang gjorde det. Problemet var alle trærne som sto i veia, hundene du kunne kjøre på så de pisset, og de skumle jetiene som kom og spiste deg. Hundene var kjempegøyale å kjøre på, og såg jeg en hund så siktet jeg meg gjerne inn på den, selv om det kunne føre til at jeg fikk et dårligere resultat. Jetiene husker jeg var fryktelige skumle, men samtidig var det ganske gøy å bli spist av dem. En sånn skrekkblandet fryd rett og slett. Jeg tror også det var visse trær du kunne kjøre på så de tok fyr, og det var jo rågøy! Jeg var ganske ung når jeg spilte det, det må nesten sies.. 

Har du prøvd dette før?


#spillminne #spill #game #gaming #games #gamer #skifree #nostalgi #oldgame #retro #jeti

Spillminne: Harvest Moon!
 • Postet: 29.10.2016

På videregående oppdaget jeg om min vennegjeng spillet Harvest Moon! Det var et gammelt spill fra 1996, som ble laget for SNES. Vi fikk til å spille det på pc gjennom en emulator, og vi ble fort avhengig. Du overtar en gammel gård, og må arbeide for å få den oppe og gå. Du må få tak tak i kyllinger og kyr og ta deg av de, ta deg av avlingene dine, høste og fiske, og også finne deg en kone. Du har mange ulike alternativer for hvem du må flørte med og til slutt gifte deg med. Det er et merkelig men søtt spill! Jeg spilte gjennom dette mange ganger, og hadde det kjempemorsomt med å velge ulike koner og prøve å få til gården best mulig på de to årene man hadde å spille på.

Har du mulighet til å teste det ut så anbefaler jeg deg å prøve!Har du prøvd dette spillet?


#harvestmoon #snes #spill #game #gamer #games #gaming #spillminne

Spilminne #17: Happy Pets (Facebook)
 • Postet: 17.06.2015

Dette er det aller verste spillet i historien av fryktelige spill! Helt seriøst! Og dessverre elsker jeg det! Sukk..

 Jeg og en vennine begynte å spille Happy Pets på Facebook, og hadde det ganske gøy i begynnelsen, med at det bare var oss to som spilte det av våre venner. Vi avlet fram hunder og katter, men etterhvert gikk det jo opp for oss hvor mange ulike dyr det fantes i spillet. Det var bare et problem, du måtte betale ekte penger for å få dyr foruten vanlig hunder, katter og hester (kan ha vært et par dyr til, men husker ikke helt). Det var rett og slett bare en brøkdel av spillet man hadde tilgang til uten å måtte betale ekstra. Og de ekstra dyrene kostet ofte ganske mye i tillegg.Det endte med at man la inn en masse ukjente på Facebook, som spilte Happy Pets, og som også trengte flere venner som spilte det. Det var også slik at man av og til kunne få til gratis dyr, men da måtte man få hjelp av så og så mange venner. Så man måtte legge til ukjente, og man måtte nesten bruke ekte penger for å kunne ha glede av spillet. 

Jeg sjekket ut spillet for noen dager siden, og da hadde de lagt ut noen slags brettspill, hvor man måtte betale ekte penger for hver gang man flyttet brikken sin. Målet var å få et eller annet dyr, og sjansen var der for å få den billig, men ofte måtte man nok flytte ganske mange ganger før man fikk den.

Jeg ble dessverre litt avhengig, og brukte litt penger på det. Jeg var heldigvis ikke den verste. Jeg hadde en "venn" som var trebarnsmor, og som hver dag satt å spilte Happy Pets mange timer daglig, og brukte masse masse penger på det. 

Som jeg sa i første setning, det er det verste spillet, og det står jeg bak. De utnytter at folk blir avhengige, og tar alt for mye penger for mikrotransaksjonene sine, dessuten har du nesten null muligheter i spillet uten venner og penger.

Dette ble et litt rart spillminne. Ble mer en slags kritikk mot dette spillet, enn et hyggelig minne. Men skitt au.

Spillminne #16: Første server (Minecraft)
 • Postet: 29.12.2014

Jeg spilte Minecraft helt alene, på min egen lille verden, lenge. Jeg viste det gikk an å spille med andre, men jeg følte ikke noe behov for det, og dessuten kjente jeg bare en annen person som spilte det, og han var ganske opptatt med jobb og slikt. Så jeg spilte alene. Så begynte jeg med Youtube og blogging, og ble kontaktet av Addexio og fikk spørsmål om å være med i XioCo. Jeg viste verken hvem Addexio var, og hva XioCo var for noe. Etter å ha snakket litt med han, så fikk jeg beskjed om å logge meg på XioCo, for å få se hva de hadde der. Jeg gjorde som Addexio sa, og logget meg til slutt på. Den følelsen når jeg så andre folk i Minecraft var utrolig merkelig! Jeg viste jo det var mulig, jeg hadde sett det på youtube, men det var merkelig likevel.#spillminne #spill #gaming #games #gamer #minecraft #xioco #hildur90 #mshildur90 #addexio

Spillminne #15: Minecraft "hund"
 • Postet: 25.12.2014

Da jeg nettopp hadde begynt å spille Minecraft, var jeg veldig noob. Mer enn jeg er nå til og med!

Jeg logget inn i min nye verden, med lite kunnskap om hva spillet hadde å tilby. På stranden møtte jeg en merkelig skapning, som så rart på meg. Jeg trodde det var en slags form for hund. Den hadde to bein, var hvit, og hadde tunga ute konstant, iallefall det jeg trodde var en tunge.

Jeg gikk flere uker å trodde at dette var en hund, helt til Mojang la inn ulver i spillet. Da begynte jeg å lure litt.

Etter å ha tenkt litt gikk det plutselig opp for meg, det var nemlig en høne! Tungen jeg trodde den merkelige hunden hadde, var nemlig en hakelapp. 

Litt forskjell på en hund og en høne!

#spill #spillminne #gaming #games #gamer #minecraft #

Spillminne #14: Første død - Minecraft
 • Postet: 09.12.2014

Alle som har sett meg spille Minecraft, vet hvor dårlig retningssans jeg har! Og dette er ikke et nytt fenomen for meg. Første gang jeg døde, hadde jeg vært på utforskning og hadde funnet kjempemange kule greier, slik som gresskar osv. Jeg var derfor veldig lei meg da jeg døde, og prøvde febrilsk å finne plassen jeg døde, så jeg kunne plukke det opp igjen. Jeg sprang rundt i sikkert en time, i området der jeg hadde dødd og lette, men fant aldri noe!

#minecraft #spill #game #gamer #gaming #hildur90 #mshildur90 #spillminne

Spillminne #12: Pet Society (Facebook)
 • Postet: 23.11.2014

Dette er et spill på Facebook, med stor søthetsfaktor! Det gikk også an å spille det uten å måtte betale mikrotransaksjoner, noe jeg digger! Jeg og en venninne begynte å spille dette da vi var våken en hel natt på skolen på videregående. Etter den natten var vi hektet (og fryktelig trøtte da vi hadde døgnet). Du lagde deg en karakter, også fikk du et lite hus til den. Du måtte kjøpe ting, besøke venner og vinne kappløp for å få høyere nivå, som igjen låste opp ulike rom i huset og gjenstander i butikkene.

Her er noen små bilder for å vise dere akkurat hvor søt min karakter var, som jeg troor het Theodor!


Du kunne også skaffe deg kjæledyr etterhvert, og hver uke var det nye ting i butikken, noe som var veldig gøyalt!

Fikk faktisk lyst å sjekke om spillet enda eksisterer!

#spill #spillminne #gamer #gaming #games #facebook #petsociety

Spillminne #11: Resturant City (facebook)
 • Postet: 18.11.2014

 For noen år siden spilte jeg MYE på Facebook, noe dere de neste ukene kommer til å forstå med tanke på hvordan spill jeg har plukket ut for Spillminne-serien framover! Blant annet spilte jeg dette spillet, Som het Resturant City!

Dessverre har spillet blitt lagt ned nå, noe som er trist da det faktisk var litt gøy! Spillet gikk ut på at du skulle styre en restaurant. Du måtte innrede det, ansette vennene dine til å jobbe der og oppgradere oppskrifter for å få inn mer penger! Jeg elsket det! Å kjøpe og bytte til seg ingredienser som man brukte til å oppgradere var kjempegøy! 

Mitt sterkeste minne derfra er derimot et litt merkelig ett. Det var en ingrediens, som het sweetcorn, som betyr mais, som man nesten aldri hadde bruk for. Hver dag var det 3 ingredienser som var på salg, og veldig ofte var sweetcorn en av dem, selv om de fleste ikke trengte den! I denne perioden hvor jeg spilte dette hørte jeg mye på The Killers sin musikk, og det ente opp med at jeg satt å sang på "Sweet talk" konstant når jeg spilte Resturant City, da deler av teksten gikk slik: "Now hold on. I'm not looking for sweet talk. I'm looking for time. Top a tower and sleep walk" og isteden for dette sang jeg "Now hold on. I'm not looking for SWEETCORN. I'm looking for LIME. Top a CHILI and SWEET PORK"

Hør sangen her:

Spillminne #10: Penguin Diner
 • Postet: 09.11.2014

Dette er enda et spill jeg spilte mye av på videregående. Du styrer en pingvin som har startet en cafe, og målet er å hjelpe kundene fortest mulig så man får mest mulig i tips. Det høres enkelt ut, men det kan være litt stressende. Med pengene du tjener inn kan du oppgradere skøytene dine, tven, kundenes stoler osv slik at du enklere får inn mer penger. Man måtte få inn en viss sum når dagen var over, og kundene dro hjem. Det er et veldig gøyalt konsept, og du kan finne nummer 1 og nummer 2 om du trykker på tallene. 

Jeg og en venninne spilte dette kjempemye sammen, og vi hadde nesten en konkurranse gående om hvem som fikk høyest poengsum, noe som alltid var henne, så jeg latet litt som at jeg ikke brydde meg om hvem som vant, noe jeg selvfølgelig gjorde!Prøv det ut da vel!

Q: Har du et nettleserspill du er ekstra glad i?

#spill #spillminne #penguindiner #nettleserspill #flashplayerspill #game #gamer #gaming #mshildur90

Spillminne #9: Icy Tower
 • Postet: 22.10.2014

Da jeg gikk på videregående satt jeg ofte å spilte i pausene, og timene (ikke en god ide), og da gikk det ofte i Bubble Trouble, men jeg hadde også et par spill til jeg likte. Et av disse var Icy Tower! Det er et spill hvor man kunne laste ned ulike karakterer, så skulle man hoppe opp et tårn, og målet var å komme høyst mulig og få flest mulige combos, før man døde. Jo lengre opp du kom, jo fortere gikk det, og det ble mye vanskeligere. 

Det var et fantastisk spill, hvor man ikke trengte å tenke så mye, bare følge med, og ha flaks. Sikkert 50 % av klassen spilte det i en periode. 


Bildet er lånt fra: icy-tower.info, og tilhører ikke meg)

Spillet er gratis, og du kan få tak i det her: http://www.icytower.com/ Jeg spilte Original Icy Tower.

Anbefaler også å legge inn flere karakterer, da dette gir litt variasjon. (Husker ikke lengre hvordan man gjorde det, men dere er smarte og klarer å finne det ut!)

#pc #game #spill #gamer #gaming #icytower #spillminne #ragequit #hildur90 #mshildur90

Spillminne #8: Minecraft - Det første møte!
 • Postet: 11.10.2014

Da jeg først hørte om Minecraft, tenkte jeg "nei, dette blir jeg nok ikke å spille!". Så feil kunne jeg ta! Allerede første gang jeg spilte det var jeg nemlig hektet! Det var en kompis av meg, som viste jeg likte å spille litt, men jeg hadde ikke mange spill. I den tiden hadde jeg Sims, Left 4 Dead 2 og det var vel egentlig bare de to spillene jeg hadde. Så han sa "Hilde, prøv Minecraft, men bare så du vet det kommer du til å bli avhengig!" Jeg lo av han, men han hadde altså rett, for jeg spiller enda Minecraft! 

Første som skjedde da jeg gikk inn i min flotte minecraft-verden, var at jeg så en høne, og trodde det var en sær hund!

Her er mitt første hus! En cobblestone firkant, som jeg bygde oppover til et tårn! Var ganske fint innvendig da, men tok dessverre aldri bilder derfra.Ettersom jeg bodde på en liten øy, så begynte jeg å bygge broer, også i cobblestone, og selv når det var natt! Her hadde jeg måtte hoppe i havet for å unngå creeperen!

#spill #gaming #gamer #game #pc #minecraft #spillminne #mshildur90 #hildur90

Spillminne #7: bubble Trouble 1 og 2!
 • Postet: 27.09.2014

I Bubble Trouble styrer du et romvesen, som har som oppgave å ødelegge alle boblene, uten å være borti dem. Når du skyter boblene blir de flere og mindre, og det hele kan bli nokså hektisk etterhvert.

Dette spillet spilte jeg MYE på videregående, og jeg ble veldig avhengig av det. Vennene mine spilte også Bubble Trouble, så det ble som en intern konkurranse om å komme lengst og ha mest mulig poeng på et vis, noe som var veldig morsomt! Man kan også spille multiplayer, hvor du og en annen kan sitte på samme data og samarbeide, noe jeg testet ut med ene broren min. Multiplayer er kjempegøy!


Startmenyen på det første spillet! (Bildet er lånt fra superballgames.com, og tilhører ikke meg.) 

Om du ikke har prøvd ut spillene før, så kan du teste dem på linkene under:

Bubble Trouble 1: http://www.miniclip.com/games/bubble-trouble/en/

Bubble Trouble 2: http://www.bubbletrouble2.net/

#spillminne #spill #game #gaming #gamer #hildur90 #mshildur90 #ragequit #bubbletrouble #nettleserspill #flashplayerspill #anbefalt

Spillminne #6: Minesveiper
 • Postet: 09.08.2014

Da jeg var liten forsto jeg ikke hvordan Minesveiper funket. Jeg trodde man bare gjettet og vant man så hadde man bare hatt flaks. Heldigvis viste ene broren min bedre, og lærte meg hvordan man skulle gjøre det (eller var det kanskje Pappa? Usikker!). Tallene viser jo hvor mange miner som er ved den ruten rett og slett. Lett som bare det! Så etterhvert ble dette et spill jeg spilte mye, ettersom jeg ikke akkurat hadde så mange spill å velge mellom. I 2009, da jeg var 18, klarte jeg å slå rekorden min, med ganske mye. Jeg klarte nemlig det største brettet på 48 sekunder, noe jeg synes var kjempestort!

Tok til og med screenshot!

Nå når jeg bare har blikkbokspcen å spille på, har jeg spilt MYE minesveiper, da den ikke takler så mange av spillene jeg eier. Er ganske gøy og avslappende faktisk. Hender jeg lukker øynene og ser minesveiper liksom!

Q: Har du spilt Minesveiper?

#spill #game #minesveiper #spillminne #rekord #hjernetrim #hildur90 #mshildur90

Spillminne #5: Jazz Rabbit 2
 • Postet: 07.07.2014

Da vi fikk tak i vår andre pc, var det installert et par demospill, et av disse var Jazz Rabbit 2 (1998). Du styrte en grønn kanin, som skulle redde prinsessen. På demoversjonen var det 4 verdener, med legoklosser og godteri. Jeg like legoverdenene best. Dette var mitt favorittspill, og jeg spilte det til jeg kunne alt utenat. Høydepunktene var da man fikk fuglen som skyter fiender for deg, og den korte perioden du kan stå på et svevende brett! Den verste fienden var en dokke som kastet ting på deg!

I ettertid har jeg prøvd fullversjonen av spillet, og jeg synes enda at det er et veldig gøyalt spill. Har også prøvd Jazz Rabbit 3, som ikke er et plattformspill, men et 3D-spill, noe som for min del ødela en del av sjarmen. Men toeren er absolutt verdt å prøve om man får tak i det!


(Bildet er lånt fra: welovedosgames.net)

Q: Har du prøvd dette spillet eller noen i denne serien?

#spillminne #spill #game #gamer #gaming #pc #hildur90 #mshildur90

Spillminne #4: Vikingebyen 2
 • Postet: 05.07.2014

Vikingebyen 2 (1997) er et spill jeg spilte mye da jeg var ung. Husker ikke helt når jeg spilte det, men jeg var sikkert rundt 12 eller noe sånt. Vikingebyen 2 går ut på at man skal styre en vikingby. Du er høvdingen, og må ta en del vanskelige valg. 

(Lånt fra: Gigantbomb.com). Her sitter vi i råd.

Hvert år må du være med fire råd, et for hver årstid, hvor du får spørsmål å svare på og du må bestemme en del ting. Når det er høst kunne du blant annet få beskjed om at de hadde lite mat, og derfor lurte de på om de måtte "kvitte" seg med de eldre og syke for å kunne gi mer mat til andre. Valgene du tok påvirket hvor mange folk du fikk, hvor mange dyr, og hvor masse ressurser man hadde. Hvor mange barn og dyr som ble født var tilfeldig generert. Målet var å styre landsbyen best mulig, og overleve lengst mulig. 

(Lånt fra: musthavegames.org). Den søte landsbyen din!

Du kunne også dra til markedet, og bytte med andre høvdinger, noe som for min del var høydepunktet i spillet for min del, da jeg til slutt ble så flink at jeg rundlurte alle.(Lånt fra: musthavegames.org). Snorre Snål lurte jeg gang på gang!

Man kunne også gå oneline å spille det, og kunne bytte med andre folk, men dette gjorde ikke jeg, da jeg ikke hadde noe skikkelig internett. Men det hadde sikkert vært gøy å prøvd!

 

Q: Har du prøvd dette spillet? Ville du likt å være vikinghøvding?

#spillminne #spill #game #gamer #gaming #hildur90 #mshildur90

Spillminne #3: Left 4 Dead
 • Postet: 03.07.2014

For noen år siden fikset jeg spillet Left 4 Dead på pcen min, den gamle søte blikkbokspcen min, den som ikke er laget for spill i hele tatt. Det er vel ikke noe sjokk at spillet lagget noe voldsomt. Left 4 Dead er et ganske heftig zombiespill, hvor det ofte kommer horder med zombier mot deg, og derfor er ikke lagg så positivt.

Uansett.. Jeg var hjemme til foreldrene mine i juleferien, og den ene broren min ble helt tilfeldig med å spille Left 4 Dead. Vi satt oss dermed ned sammen framfor blikkbokspcen, og spilte sammen. Vi styrte en karakter sammen. Han styrte bevegelsen og jeg styrte skytingen om jeg husker rett. 

Hele opplegget med at vi spilte sammen på en karakter, det lagget, han hadde aldri spilt spillet før, mens jeg var livredd, var bare helt genialt! Og også veldig koselig! Hver gang jeg spiller Left 4 Dead 2, så tenker jeg på den gang jeg spilte det sammen med bror!

(Bildet er lånt fra http://hdwallpapersbase.com/ og tilhører ikke meg)

Q: Har du prøvd å styre en karakter sammen med noen andre?

#spillminne #spill #game #left4dead #zombie #hildur90 #mshildur90 

Spillminne # 2: Chip`s Challenge!
 • Postet: 12.11.2012

Dette spillet spilte jeg for første gang da jeg var rundt 9, og jeg spiller det enda en gang i blant, nemlig Chips challenge. Du styrte en gutt som måtte komme seg gjennom forskjellige baner, uten å dø. For hvert level så var det et passord man kunne skrive ned for å hoppe til den banen neste gang man spilte. Man hadde forskjellige sko man måtte bruke for å komme seg over forskjellige ting. Hvis man hoppet i vannet uten flippere så druknet man. Det var også en del skumle vesner som man måtte holde seg unna. Det ene fienden var en bie, som jeg og en kompis kalte for Peer Gynt (vi kalte også romvesenene i Alien for bananmonstre for at de skulle virke mindre skummel). Spillet er veldig gøy og avhengighetsdannende. Dessuten måtte man jo faktisk tenke litt så man fikk øvd opp hjernen sin litt. Jeg tror jeg har spilt dette spillet så mye at jeg kan de 15 første levlene utenat.(Bildet er funnet på: Takegame.com)

 

Q: Har dere prøvd dette spillet? Og har dere noen gang gitt ting i spill og filmer kallenavn?

Spillminne #1: Sonic!
 • Postet: 10.11.2012

Det aller første spillet jeg husker å spille, var på den gamle tvspill-dingsen vi hadde (genesis/mega drive?). En sånn med store kassetter som man satt i for å spille. Der hadde vi en god del spill, et jeg husker godt er et med på noe rare konkurranser hvor man kastet tømmerstokker og et hvor man skulle sloss mot en motstander osv. Men det jeg spilte mest og syntes var kjempegøy var Sonic the hedgehog. Det var så kult. Sonic var tøff, verdenen var kjempefin og musikken var råkul, sånn som jeg husker den iallefall. Tror vi hadde det aller første spillet fra 91, for jeg husker ikke den fyren med to haler som kom i nr 2. Når jeg ser tilbake på bilder fra det går det jo opp for meg hvor dårlig grafikken egentlig så ut, men på den tiden hadde jo dette wow-faktor, og jeg blir absolutt nostalgisk når jeg tenker tilbake på det. Vil ikke si jeg ble alt for opphengt i dette spillet (var bare 5-6 år så jeg lekte heller under fergeleiet), men jeg elsket virkelig å spille det.


(Bildet er funnet på sega.wikia.com)

 

Q: Hva er ditt første spill du ble glad i?

 

MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits