Media mobber! 8

Som noen sikkert husker, så skrev jeg et lite skriv om mobbing for litt siden, hvor jeg skrev at media bidrar til å gjøre mobbing ok. (Skrivet finner du her). Og noen var litt uenig der, med tanke på at media gjorde folk oppmerksom må mobbing. Og dette stemmer jo! De har masse artikler om mobbing og hvordan det skader et menneske osv, og det er flott! Men tingen er at media er så interessert i lesertall at de går til angrep på kjendiser, kongelige osv fordi de vet det skaper interesse fra leserne. De raker ned på mobbing, samtidig som de mobber, på et vis! Se bare bildet under!


Her gjør de narr av Miley, fordi hun ser ut som en gutt (en av tingene mine mobbere sa om meg), samtidig som de har en artikkel mot mobbing litt lengre ned! Jeg skal jo ikke legge skjul på at jeg har problemer med Miley, og andre "artister" som bare er ute etter å provosere og spille på sex, men hun er fremdeles veldig vakker, uansett om hun har kort hår eller ikke! Og om hun har sett ut som en gutt, hva så? Folk er forskjellige og likevel fortjener ingen å bli raket ned på pga utseende. Og iallefall ikke for en så banal sak som at noen mener at kvinner ikke kan ha kort hår. Nå har jeg ikke lest saken, da jeg bojkotter alle artikler som er i denne duren, men går ut ifra at det er lite interesant å lese der uansett. 

Jeg savner en avis som nekter å mobbe, som rett og slett nekter å gjøre narr av kjendiser og andre, men som holder seg til det seriøse og morsomme. At en kjendis nekter å bytte bleie på ungen sin er jo litt morsomt, og tror ikke han/hun (vet ikke hvem av dem det gjelder) har noe vondt av å se denne artikkelen, men å bli kalt gutt når du er jente sårer faktisk. Og er det egentlig noe vi trenger å lese? Kjendiser kan være interessante å lese om som underholdning, men jeg finner ikke noe underholdning i at noe mener en kvinnlig kjendis ser ut som en mann. Noen aviser påstår de er mobbefri, men likevel fortsetter de på dette viset!

Og det var dette som var poenget mitt i det forje skriveriet mitt, media gjør mye godt til tider, men de gjør samtidig mye dritt! De gir med en hånd og tar med den andre!

#samfunn #media #mobbing #hildur90 #mshildur90 #synspunkt

Blir du mobbet, eller mobber du? 16

Mobbing er et stort problem på skolene, og har vært det lenge. Utrolig mange barn og unge blir mobbet, og dette er noe jeg synes vi må fokusere mer på for å få slutt på det! 

Jeg ble selv mobbet en god del på barneskolen, og mer eller mindre ignorert hele ungdomsskolen, så jeg vet hvordan det er, og hva det gjør med en person. Jeg slet lenge med det, skammet meg, og tenkte det var min skyld fordi jeg var dum, stygg og innflytter. Men så fant jeg ut at jeg skulle skrive om det jeg og så mange andre opplevde, og ting ble så mye bedre. Innleggene om mine opplevelser finner dere *her*. (Scroll helt ned på siden for å lese Del 1, og gå oppover). Om man har blitt mobbet er det jo ikke noe å skamme seg over, da mobbing ALDRI er mobbeofferet sin skyld! Mobbing oppstår fordi et eller flere mennesker sliter med seg selv, skolen, foreldrene osv osv, og føler seg bedre ved å hakke på andre. Da føler de seg mer verdt enn den de mobber. Det må sies at jeg ikke skrev om mobbingen for å henge ut mobberne. De var barn da det skjedde, og de viste ikke bedre, og er nok gode personer i dag. Jeg tror mye av grunnen til at barn mobber, er fordi de ser hvordan de voksne oppfører seg, og baksnakker andre, både i det virkelige liv, på TV og andre media. Hvorfor baksnakker vi? Jo fordi: 1: Det fasinerer oss at andre kan gjøre feil, eller er litt merkelige av og til. 2: Vi føler oss bedre av å rake ned på andre. Dette er jo helt idiotisk, for alle personer sier og gjør mye dumt, så hvorfor skal vi snakke om det som at det er så fasinerende? "Haha, så dere hva Hildur gjorde i går? Hun puttet masse farger i håret sitt. Hvem tror hun at hun er liksom?".

En ting er å baksnakke. Så lenge det ikke sprer seg og personen ikke får vite det, men det burde likevel ikke skje. Men hva om barn gang på gang opplever at personer de ser opp til, sitter og raker ned på andre og har det kjempegøy? Vil ikke det barnet ha større sannsynlighet til å mobbe andre da, og ikke forstå hva som er galt med det?

Det har jo blitt mer fokus på mobbing i media, og det er jo flott. Selv om jeg mener media selv bidrar til at mobbing virker ok, med tanke på alt tullet de skriver om kjendiser osv. Og skolene har blitt litt flinkere å håndtere mobbing enn før. Det virker iallefall sånn! Men det er så mange som blir mobbet uten at lærerne og foreldrene får det med seg!Fysisk mobbing er jo lettere å oppdage, men psykisk mobbing er utrolig vanskelig å oppdage. Barna er flinke å skjule sånt for voksne dessverre. Og psykisk mobbing er egentlig mye verre for et barn å være utsatt for, da det setter så dype spor på dem. De kan slite hele livet bare fordi noen følte seg litt bedre av å rake ned på dem. Jeg kan trygt skrive under på at om man blir mobbet, om det bare er for noen år, blir hele livet påvirket av dette. De kan bli drevet til å drepe seg selv, bare fordi noen ville føle seg litt bedre. Tenk på det! Hvordan ville du følt deg om du hadde mobbet noen også hadde de drept seg selv? Du hadde da drept en person! Du hadde da fjernet alle mulighetene denne personen hadde til å ha et flott og langt liv. Bare bidratt til at noen hadde sluttet å eksistere. Jeg vet mange barn leser denne bloggen, og jeg blir sikkert å få kjeft fordi jeg sier det så rett ut som så, men jeg tror mange barn trenger å høre det. Ved å mobbe andre, om det er snakk om baksnakking, fysisk vold, utestenging, plaging og hakking, så kan du faktisk drepe en person. Og dette må du bære med deg resten av livet. 

Sliter du så mye at du må rake ned på andre for å føle deg bedre, så burde du heller skaffe deg hjelp, og det sier jeg med all kjærligheten jeg har i hjertet mitt, for jeg vet det er mange barn og unge der ute som sliter noe voldsomt!

Og det er det som er poenget med dette innlegget, eller mitt poeng med alt dette jeg har skevet. Om du sliter, enten du blir mobbet, familiesitusjonen din er forferdelig, skolen er for vanskelig osv, så SI IFRA! Ser du noen som sliter så SI IFRA! Om du blir mobbet, og sier ifra, er skolen nødt til å gjøre noe med det! De må få slutt på problemet, og de må sende inn informasjon om at mobbing har skjedd til sine sjefer og til foreldre. Og om du sier ifra og mobbingen ikke stopper, si ifra igjen! For da har ikke skolen og foreldrene gjort sin jobb! 

Og ikke vær redd for å bli mobbet om du sier ifra at andre blir mobbet, for om du er en så sterk person at du tørr å si ifra om sånt, så vil mest sannsynlig mobberne la deg være ifred. Og om de begynner å mobbe deg, så si ifra igjen! Ikke godta det rett og slett!


(Dette er ikke skolen jeg gikk på, bare en falleferdig skole før den ble resturert).

Ingen fortjener å slite. Det kan virke som om det bare er sånn det skal være, at det er meningen du skal ha det vondt, at det er skjebnen din, og at du fortjener det fordi du er stygg, dum og teit. Da jeg var i den situasjonen satt jeg å tenkte at det var så mange som hadde det verre enn meg, og at derfor kunne jeg ikke klage. Men INGEN fortjener å ha det vondt! Meningen med livet er å leve, og være så lykkelig som man kan, ikke å gråte seg til søvn hver kveld! Om noen har det verre enn deg, så har du enda lov å klage! For å få slutt på lidelse her i verden, må vi alle sammen sette ned foten å si at "dette finner jeg meg ikke i"

Og er det noe mobberne skyr så er det når noen sier ifra at "dette er ikke greit". Da mobbingen av meg sluttet på barneskolen, var det en sopp av en person som fant ut at h*n skulle begynne å kalle meg for stygge ting, men da var jeg så lei av å bli mobbet, at jeg kalte h*n noe stygt tilbake. Noe veldig stygt og fornærmende.. Og etter det ble det ikke mer mobbing. Og det stoppet ikke opp fordi jeg var ufin, men fordi jeg sto opp for meg selv. 

 

#hildur90 #mshildur90 #mobbing #skole #arbeid #sliter "Siifra #media

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits