hits

Hvordan støtte youtubere du liker: 0

Jeg har Youtube som hobby, det er vel hovedhobbyen min nå, ettersom jeg tjener litt på det, i motsetning til mine andre hobbyer. Selv om det bare er en hobby, så ser jeg vel egentlig på meg selv som en youtuber. Det er noe som tar opp en god del tid av livet mitt, noe jeg må jobbe med systematisk, og noe jeg ofte går og tenker på. Slik som i morges, så var det første jeg tenkte på da jeg våknet, en ide til en ny serie for Skammekroken, så det kan jo bli noe interessant.

Jeg ser også en del på Youtube, for å få ideer, men også for underholdning. De youtubere jeg ser på, har jeg selvfølgelig lyst å støtte, men det er ikke akkurat som at jeg har råd til å donere penger til alle youtubere jeg liker. Youtubere bruker jo en god del tid, energi og penger på å lage videoer du kan se gratis, så å støtte dem, virker jo ganske logisk. Så hvordan kan man støtte youtubere, uten å måtte bruke penger?

  • Skru av Adblock. Youtubere flest, tjener penger på reklamene som kommer opp på videoene deres, og når du setter på Adblock vil det si at du ser videoer uten at de som har brukt tid og energi på å lage den tjener noe på det.
  • Om du liker en youtuber, og videoene de lager, trykk på Like, og kommenter. Du trenger selvfølgelig ikke gjøre det på hver video, men for eksempel på de videoene du liker aller best. Dette gjør at videoene blir «mer verdt», og youtuberen tjener da mer penger.
  • Del videoer du liker. Desto flere som ser en video, desto bedre.
  • Følg youtuberne du liker på sosiale medier, og abonner på kanalene du liker. Youtube burde ikke handle om tall, men samtidig ser mulige sponsorer på tall, så tall teller i den forstand.
  • Kom med konstruktive kommentarer. Å si «du suger», er ikke konstruktivt. Men om du for eksempel sier ifra om det er en feil i videoen, at lyden er litt skurrete, og slike ting, så er det bare bra. Om man gjør noe feil, så er det greit å få høre det, så lenge det blir sagt på en hyggelig måte.


 

De fleste punktene over handler om å tjene penger, noe som kan virke litt overfladisk, og selv om penger ikke er alt, så er det likevel viktig for en youtuber. Mange lever av de pengene de tjener av Youtube, eller bruker det som en måte å tjene litt ekstra penger for å få endene til å møtes. Jeg har en fast jobb, men jeg bruker pengene jeg tjener fra Youtube til å tjene litt ekstra, noe som er fint med tanke på at jeg skal kjøre opp, kjøpe bil, og kjøpe hus etter hvert, og i tillegg ha råd til å overleve! Og jeg tjener kanskje ikke så mye, men det jeg tjener på kanalene mine hjelper faktisk veldig! Og det er jeg veldig takknemlig for!


#youtube #yt #mshildur90 #skammekroken

Restaurant City/Restaurant Express - Bugger og regelrett tyveri. 0

I 2012 ble Facebookspillet Restaurant City, lagt ned. Dette var mitt favorittspill på Facebook, og det eneste av mange spill jeg kom tilbake til gang etter gang. Det var ikke avhengighetsdannende, og gikk an å spille uten å måtte bruke ekte penger. 

Jeg ble lykkelig for et par uker siden, da jeg så at det var tilbake, i en ny utgave. Gleden ble dessverre kortvarig.

Spillets design, musikk og oppskrifter var helt likt det originale, så jeg tenkte at de som hadde laget spillet hadde laget en ny versjon. Og det var jo flott! Men så opplevde jeg bugger. MANGE bugger. Interiøret i restauranten min flyttet på seg, forsvant inn i inventoryet mitt, eller rett og slett bare forsvant for alltid. Når jeg valgte hvordan rett jeg skulle servere, så ble ikke valget mitt permanent. Ikke kan jeg se vennene mine som spiller dette spillet, så jeg kunne ikke ansette noen, noe som gjør at man tjener penger veldig veldig sakte, fordi man bare har to ansatte. Og doene i restauranten blir ikke vasket, fordi jeg ikke kan ansette en vasker. En gang logget jeg inn, og selv om restauranten skulle tjent penger mens jeg var borte, så var jeg plutselig helt blakk. De som ikke har prøvd dette spillet forstår kanskje ikke helt, men dere ser vel alle at dette er en del bugger som ødelegger spillopplevelsen. 

Jeg sjekket siden deres på Facebook, og det var mange som hadde opplevd det samme. Så jeg skrev en sint post, og smørte meg med tålmodighet. Det originale spillet var jo såpass bra, så de måtte jo klare å fikse det nye ganske fort. Jeg hadde feil.

I dag da jeg logget på, het plutselig spillet Restaurant Express. Og de hadde lagt ut informasjon om at dette ikke var en ny versjon av det originale spillet, som var laget av EA, og at de derfor ikke kunne bruke navnet Restaurant City. Greit nok.

Problemet er bare at de gikk under navnet Restaurant City over en lang periode med tid, og la ikke ut noe info om at dette ikke var laget av de samme som hadde lagt det originale spillet. Dessuten.. Spillet ser identisk ut med det originale, så det er jo tydelig at de har kopiert originalen, mest sannsynlig for at folk skulle orke å spille det. Alt av grafikk, design og gameplay er identisk med det gamle. Og det verste med det hele, er at det er mikrotransaksjoner i spillet. Det var det også i det originale, så det er ikke problemet. Problemet ligger i det at spillet er så buggete at en del spillere som har brukt ekte penger på ting i spillet, har mistet tingene, og de får ikke pengene tilbake. Det er jo deres egen skyld at de har betalt for et spill som er ødelagt og uferdig. Samtidig virker det litt som at de som har laget dette spillet, har skjult at de ikke er det originale selskapet, og derfor gitt folk en falsk følelse av trygghet. "Spillet er buggete, men det kommer jo til å bli bra, for det gamle var det, så jeg bruker litt penger på det".

Og nå som de har måttet bytte navn og logo til spillet, så må de nok etterhvert bytte ut andre ting også. Og da forsvinner også grunnen til at mange ble glad for at dette spillet kom tilbake. De trodde det var Restaurant City, men spillet kommer ikke til å se ut som Restaurant City. Eller så blir EA sinte, og saksøker, og da forsvinner vel spillet igjen. 

Jeg ble så glad da jeg så Restaurant City var tilbake, men nå er jeg bare forbannet. 


Dette er et screenshot fra min gamle restaurant i Restaurant City.


Og dette er fra "Restaurant Express". Identisk. Faktisk er designet jeg går for i min nye restaurant, blått og hvitt, helt identisk med hvordan jeg først designet restauranten min i det originale spillet, før jeg fikk råd til de dyre trebordene (som også er i det nye spillet).

#spill #game #gamer #gaming #facebook #restaurantcity #restaurantexpress #EA #tyveri #bugg #mikrotransaksjon

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!