hits

TG16: Pizza og depresjon! 0

Dag 4 på TG, og Etter-TG-depresjonen begynner å komme snikende inn! Jeg våknet opp, og tenkte "ånei, TG er snart over. Jeg vil ikke si hade til alle folkene her!". Jeg ble rett og slett lei meg over å tenke på at det snart var forbi, og at jeg snart måtte si hade til disse flotte menneskene jeg har så god kontakt med, spesielt når jeg vet det mest sannsynlig blir et år eller to til neste gang. Men jeg trøstet meg med at det enda var en dag igjen, og at jeg også skulle sitte i bil med tre av disse menneskene i mange mange timer på søndagen. Så jeg sto opp, og kom meg til skipet.

Som vanlig ble det mye snakking med folk, og også en god del klemmer. Jeg er ikke en person som klemmer folk så mye, men det ble likevel en god del klemmer under hele TG. Kaffebaronen var den som ga best klemmer!


Bilde av Kaffebaronen på TG13!

Klokka seks på kvelden dro en stor del av oss ut for å spise pizza sammen, og vi fikk hele kjelleren på Pizzanini for oss selv. De fleste av oss spiste pizza, mens noen merkelige mennesker kjøpte biff (på en pizzaplass, det går jo ikke an!!). Jeg delte pizza med en annen, som faktisk var mer kresen enn meg. Når vi fant ut vi skulle dele pizza snudde jeg meg rundt til han og sa litt bekymret "Jeg er litt kresen da, så det kan bli vanskelig", men det var han også, så da skulle det jo gå bra. Viste seg at han var mye mer kresen enn meg, så det ente opp med at vi spiste en litt kjedelig pizza. Pizzaen var heldigvis god da, så det gjorde absolutt ingenting. Dessuten byttet jeg et pizzastykke med en annen en, ettersom han hadde kjøpt en veldig sterk pizza, så han nesten ikke klarte å spise noe av den. Så han ble glad over å få byttet bort et sterkt pizzastykke mot et litt mer tamt pizzastykke.

Etter pizzaen begynte en del å pakke ned og dra hjem. Sakte men sikkert ble rekka bare tommere og tommere, og det ble mindre og mindre folk på skipet. Det var litt merkelig å se hele rekker tom for folk, når det hele påsken hadde vært stappfullt. Vi som var igjen utover kvelden og natten prøvde å være sosial med hverandre, selv om et par stykker var så slitne at de bare satt å spilte, eller gikk for å legge seg. Det var ganske koselig, samtidig som det var litt melankolsk. 

Vi dro vel til hotellet rundt tre på natten tror jeg. 


 

#spmgtg16 #tg #tg16 #lan #game #gaming #gamer #norsklan #hamar #vikingeskipet

En gammel dames syn på TGs musikk.. 13

På min tid, da jeg var ung, da puttet de ikke Pingu-lyder i sanger! Ikke brukte vi overdøvende bass heller, for å skjule at musikken vår var elendig.

Jeg tror de som fikser musikk på TG har klikket vinkel. Nå spiller de tilfeldige sanger, hvor de har blandet inn lyder fra Pengu og andre barneserier, noe som er litt merkelig å høre på. Jeg kunne forstått det om de tilfeldige lydene hadde passet, men det virker ikke som at det har blitt lagt mye energi inn i å få det til å høres bra ut. Det er vel derfor de som sitter med store private lydanlegg her nå prøver å overdøve musikken. Eventuelt så er det de med private lydanlegg som spiller disse merkelige "remixene"..

Og hva er vitsen med så mye bass at alle får hjerteproblem? Er det for å skjule det faktumet at musikken er elendig? Det tro iallefall jeg!

Uansett.. Fælt er det iallefall!

Men så er jo jeg ei gammel gretten dame også, så ikke hør for mye på meg..

#TG #TG16 #thegathering #hamar #vikingeskipet #musikk

TG16: Togbanebygging, fotografering og lite søvn! 3

På dag 3, så fikk jeg spilt litt. Vi driver å lager en Minecraftserver i RageQuit, og derfor satte jeg meg ned å jobbet litt med bygging av togbanen mens jeg så på videoer på youtube. Det ble likevel ikke så mye spilling, kanskje to-tre timer, også gikk jeg lei. 

På denne dagen kom det en helt gjeng folk fra MCNO som jeg har snakket med over nett, ettersom Xioco og MCNO i en periode var sammenslått, og derfor var det veldig koselig å møte dem i det virkelige livet. Jeg møtte også Stinetta, som var med i Xioco før, men som nå er med i MCNO. Jeg har jo kjent henne lenge, så dette var skikkelig gøy! 

Ellers var jeg mye å snakket med folk, slik som det blir her på TG, og lekte meg med kameraet mitt. Jeg har plagdes med at jeg får så mørke bilder innendørs, men så fikk jeg litt opplæring av en på rekka her, og da forsto jeg litt mer. Så da måtte jeg opp i tribunen for å teste ut litt! Det ble mye bedre enn det har vært før, og jeg fikk også til å ta litt rare bilder, som jeg syntes ble litt kule (se dag 2-innlegget for å se et eksempel på det). 

Vi skulle egentlig ut å spise pizza sammen, men det ble ikke noe av, da det samtidig som vi ville ha bord skulle være 60 stykker på samme plass som oss. Og ettersom vi også ble ganske mange, så måtte vi flytte det til dag 4 isteden. 

Det ble en seint kveld, da jeg ikke la meg før fem på natten. Jeg har prøvd å holde en nogenlunde grei døgnrytme, men så ble det bare senere og senere. Heldigvis har jeg ikke jobb før onsdag, så jeg tror det vil gå fint likevel! Det var bare så koselig å være her, så da ville jeg ikke til hotellet å sove!

#tg #tg16 #thegathering #spmgtg16 #spill #game #gaming #gamer #vikingeskipet #hamar

TG16: Løping rundt og skitprat! 2

Dag 2 på TG, og det var en sosial dag! Jeg spilte bare 30 minutter, og satt ikke mange timer på pcen, med unntak av redigeringsoppdraget mitt.

Jeg har rett og slett gått rundt mer eller mindre hele dagen og snakket med kjentfolk! Både de på rekka mi, og de som satt andre plasser. Blant annet møtte jeg på Sjyman fra gamle Xioco, noe som var kjempekoselig! Jeg har aldri møtt han før, men vi hadde mye å snakke om likevel! 

Jeg tok også på meg å arrangere middag for RageQuit, Xioco og Venner, hvor vi skal dra å spise pizza. Derfor ble det litt ekstra løping rundt om kring for å invitere og informere folk. Det blir veldig koselig å spise sammen, og det ser ut som vi iallefall blir 30 stykker!

På kvelden/natten, satte de fleste fra rekka vår seg i en "ring" og snakket skit i flere timer! Dette var superkoselig, og det ble mye fliring!Her er et bilde av rekka vår! 

#tg #tg16 #thegathering #spmgtg16 #spill #game #gaming #gamer #vikingeskipet #hamar

TG: En sosial møteplass! 0Det aller beste med The Gathering; vennene man møter! Enten om det er folk du har møtt før, folk du kjenner fra internett, eller helt nye folk du treffer i skipet! Det er så mange herlige mennesker her, og det er på et vis lov å være seg selv og kanskje være litt merkelig. Det er veldig koselig! 

Jeg sitter på en rekke sammen med folk fra to spillsamfunn, Xioco og RageQuit, samt at det er noen her som er venner av folk i disse spillsamfunnene. Mange av dem har jeg før bare snakket med på nett, men likevel er det ikke skummelt å møte dem ettersom vi har snakket så mye sammen. Denne gangen satt jeg på bil ned fra Mosjøen og ned sammen med en mann jeg aldri før har møtt. Vi har derimot snakket sammen i 5 år, og derfor var det som at vi kjente hverandre med en gang, og det ble ikke noe klein stemning. På turen nevnte han at hvis vi hadde møttes først i "det virkelige livet" så hadde vi nok ikke vært venner. Vi har jo ingen felles interesser med unntak av spill, og vi er to helt forskjellige personer. Men ettersom vi møttes via spill og internett, så er vi likevel venner, noe som er kanskje spesielt. Og jeg tenker at sånn er det med mange her på TG. De møter folk de har snakket og spilt med mye over nett, og knytter enda sterkere vennskapsbånd med dem! 

På bildet overfor, så skulle Even måle hvem som var høyest av meg og Jeanett, og han fant ut at vi var like høye, og at vi var veldig behagelige å støtte seg på. Ellers på bildet har vi Thomas til venstre, og Andreas til høyre, samt en Svein som har gjemt seg litt! Alle disse er folk jeg kjenner fra spill, og forutenom Even, så har jeg ikke møtt noen av de før, selv om vi alle sammen har snakket sammen før.

TG er en flott plass å møte nye folk også! Det er som sagt en høy takhøyde, og alle er velkomne. Det er folk fra mange spillsamfunn, og mange forskjellige folk, men likevel burde alle klare å finne seg noen de kan snakke med her, om de bare prøver! Man skulle tro at det var mye konkurranse mellom spillsamfunn, youtubere, streamere osv, men det virker som at den lille konkurransen som er her er veldig vennligsinnet. Det er nok plass for alle på en måte, så hvorfor konkurrere når man heller kan leve sammen på et vis. Og om man har vansker med å bli kjent med nye folk, er kanskje spill og internett en fin plass å bli kjent med folk på, som man senere kan møte i det virkelige liv, på for eksempel TG!

#tg #tg16 #thegathering #spmgtg16 #spill #game #gaming #gamer #vikingeskipet #hamar

TG16. Reisen dit og redigeringsoppdrag! 0

På tirsdag ble jeg hentet i Mosjøen, av et par venner fra RageQuit. Jeg dro til Mosjøen med faren min noen timer tidligere for å handle et par bursdagsgaver og slikt, og da jeg sto og handlet godte til turen ned til Hamar, kom jeg på at legitimasjonen min ikke lå i pengboken. Og man trenger legitimasjon for å komme inn på TG. Jeg fikk panikk, sjekket pengboken og sekkene mine fem ganger, og det endte med at vi måtte kjøre hjem igjen, ettersom legitimasjonen lå på kontoret mitt.. Men.. Da jeg kom hjem lå ikke kortet der jeg trodde, og etter å ha endevendt hele huset fant jeg det ikke. Jeg fant noen studiebevis, og kom på at jeg kjente en del folk som jobbet på TG, så kanskje kom det til å gå bra likevel. Så vi kjørte tilbake til Mosjøen, hvor vennene mine ventet på meg, stakkarsene. 

Det morsomste var at da vi kom til Steinkjer, og stoppet for å kjøpe oss mat, så så jeg plutselig at det lå to kort i et "skjult" rom i pengboka, og det var selvfølgelig legitimasjonen min. Selv om jeg ble lettet, ble jeg også ganske sur på meg selv. Men det er jo slikt som skjer av og til!

Vi kjørte til Trondheim, hvor vi overnattet, før vi kjørte videre til Hamar. Vi kom vel til skipet klokken 16:00 ca, og fant fort rekken vår, og alle folka fra RageQuit, Xioco og våre venner! Etter mange klemmer, fikk man satt opp pcen sin. 


Bildet er lånt fra Militanten med tillatelse. Hans blogg finner du her!

Det ble ikke mye spilling på meg på dag 1. Det ble mest snakking med folk egentlig, noe som forsåvidt er bedre enn gaming! Gaming kan man gjøre hjemme, mens disse folkene ser man bare en gang i året. 

Ellers gjorde jeg ikke mye. Jeg har fått i oppgave å redigere videoer for en norsk streamer som heter Naireks, så redigerte hans første video på kvelden, samt litt på morgenen på dag 2. Det er ganske interessant å redigere andres videoer til en forandring, selv om det også blir litt ekstra "skummelt" ettersom det ikke er min video og derfor vil jeg gjerne gjøre det best mulig! Men er morsomt med slikt arbeid også. Videoen finner du under her:

 

 

Mikrotransaksjoner i spill! 0

Mikrotransaksjoner er noe av det verste jeg vet i spill! Nesten like verre som juksemakere eller de som oppfører seg rett og slett ufyselig i spill!

Mikrotransaksjoner er, for de som ikke vet, ekstra betalinger du gjør i et spill, for å få mer ut av spillet. Dette er ofte ting du kan kjøpe som ikke direkte gjør så mye, men som likevel kan være gøy å ha. Skinns i CS:GO er et eksempel på at folk bruker masse penger på mikrotransaksjoner, uten at det gir dem noe annet enn et nytt design på våpenet. (Har skrevet om skins i CS:GO her).

Spill på Facebook er også gode eksempler på hvordan mikrotransaksjoner blir brukt. Ofte får du ikke skikkelig spillglede av et facebookspill, uten at du har mest mulig venner som spiller det, og uten at du bruker ekte penger på ting som gir deg goder i spillet. Noen spill på Facebook er faktisk laget på en sånn måte at du må hele tiden bruke penger litt etter litt for at det skal være gøy. De tjener kanskje ikke så mye på å ha spill på Facebook, hvor folk kan spille gratis, annet enn det de tjener på reklamene, men å ødelegge spill for at folk skal bruke penger på dem er i mine øyne fryktelig. Og dette gjør også at mange blir avhengige av spill på Facebook. I 2006-2007 ble jeg veldig avhengig av facebookspill, og jeg må dessverre innrømme at jeg brukte en del tid og penger på spillene. Akkurat hvor mye vet jeg ikke, og jeg vil egentlig ikke vite heller. Men jeg husker at jeg spilte et spill som het Happy Pets. I begynnelsen var det veldig gøy å alve fram kjedelige dyr som hunder og katter. Men etterhvert ble man jo lei, og begynte å legge til folk som spilte det, slik at man av og til kunne få kule dyr av dem. Men etterhvert ble ikke det nok. Du kunne bare få et dyr hvert døgn, og ofte måtte man bytte andre ting for å få dyrene fra folk. Så sakte men sikkert begynte man å bruke penger på det. 40 kr her og 40 kr der. Det ga den en glede, men den var kort, for det kom stadig nye kule dyr eller versjoner av dyr, og alle sammen kostet ekte penger. 

Jeg husker jeg la til mange folk på facebook bare fordi de spilte Happy Pets aktivt, og det triste var at de brukte sinnsyke summer penger på spill. Blant annet var det en dame fra USA som hadde 3 unger, men som likevel satt nesten døgnet rundt på Facebook for å spille, og som brukte penger hver dag på spillene. Og jeg så ofte at hun klagde på Facebook over hvor dårlig råd hun hadde. Og det var egentlig det som fikk meg til å slutte å bruke penger på facebookspill, fordi jeg ble så frustrert over den damen, og fikk lyst å forklare henne at kanskje hun heller skulle spare pengene sine, isteden for å bruke dem på virtuelle kjæledyr. 

Og det er ikke bare på Facebook det finnes slike spill. Det er mange spill som bruker mikrotransaksjoner nå til dags. Eller som legger til DLCer (ekstrapakker) til spillene sine. Og det kan være greit. så lenge de følger disse enkle reglene:

1. Spillet må være spillbart uten å måtte betale ekstra.

2. Det du betaler ekstra for, mikrotransaksjoner eller DLCer, må være verdt det. De må ha en funksjon, og gi deg noe fornuftig. 

3. Ikke ha popups som kommer opp konstant som forteller spillerne at de kan bruke ekstra penger, for det ødelegger spillgleden.

4. Vær takknemlig for deres støtte. Om dere skal ha mikrotransaksjoner og DLCer i et spill, vis takknemlighet innimellom. Enten ved å gi spillerne ekstra goder innimellom gratis, si takk, eller ved å vise at pengene går til noe fornuftig. Gi spillerne et godt spill rett og slett!


.

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!