TG-bart 0

Jeg hadde helt glemt å legge ut bilde av hvordan jeg så ut store deler av TG:Eg e trønder sjø!

Må ha internett for å spille! 3

Nå har det kommet ut at den nye Xbox 720 blir å kreve at du alltid er tilkoblet nett for at du kan bruke den, noe som virker som om det har blitt en trend blant spill og sånt i det siste. Simcity kom ut med et nytt spill for litt over ei måned tilbake, og der må du være tilkoblet nett, selv når du bare vil spille singelplayer. Dette synes jeg er ganske så toskete egentlig. At Xbox 720 blir å kreve det bryr jeg meg ikke så mye om, for om du ikke har nett hjemme akkurat da så er det da bare å spille på noe annet enn Xboxen akkurat da. Xboxen er jo noe som oftest ligger hjemme, eller hvis du skal ta den med deg så er det jo mest sannsynlig til et hus de har nett uansett.


Bildet er ikke mitt og er funnet her.

Men jeg liker å ha spill som jeg kan spille uten å ha nett. For eksempel hvis jeg må sitte på flyplassen i Trondheim i 6 timer å vente på flyet mitt (noe jeg har gjort et par ganger). Da er det greit å ha et spill å fikle med. Simcity er jo et spill jeg har veldig lyst på etterhvert, men jeg ser ikke lyst på at jeg alltid må være på nett for å kunne spille det, selv når jeg vil spille helt alene. For all del, det er kult måten de har satt opp at folk kan bygge i samme region og sammarbeide, så det blir jeg jo å prøve, og logisk nok må man jo ha nett for å få til det. Men når jeg sitter alene en kveld og har lyst til å bygge en privat region, og ikke får lov til det fordi jeg ikke har nett, det er en irriterende tanke. Dessuten så kan man jo miste en del av sparingen sin om nettet forsvinner mens du spiller, noe som er en stor sannsynlighet her ettersom nettet mitt er like schisofrent som hotelldusjen i Hamar til tider.


Bildet er ikke mitt og er funnet her.

Selvfølgelig, har man ikke nett kan man jo gjøre andre ting, eller spille andre ting, men for min del blir det et irritasjonsmoment uansett. ''Nei jeg har ikke nett så nå kan jeg ikke spille Simcity singelplayer''. Ser det for meg hvor irritert jeg kommer til å bli av det der. Jeg opplevde på en reise hjem å ikke kunne spille et eneste Steam-spill, ettersom Steam ville oppdatere dem først, noe den selvfølgelig trengte nett til. Og ja, jeg forstår at akkurat det trenger den jo nett til, men poenget mitt er at det var fryktelig kjedelig å ikke kunne spille spillene mine bare pga akkurat det at jeg ikke hadde tilgang til nett akkurat da. Og selvfølgelig har de fleste et stabilt nett, så de ikke blir å få noe problemer med Xbox, Simcity eller andre spill som kan finne på å kreve at folk må ha nett for å spille.

Men hvorfor skal det være et krav å være på nett når man vil spille singelplayer? Er det fordi det er enklere å lage eller noe sånt? Eller er det et lite push for å få folk til å heller spille sammen med andre isteden for å spille alene? Tjener de mer penger på å gjøre det på denne måten? Jeg forstår iallefall ikke hvorfor det skal være nødvendig.

 

 

Nå er det jo ikke så forferdelig, for det er enda en god del spill som kommer ut hvor man ikke trenger nett for å spille, men det virker som om det bare kommer ut mer og mer spill (og nå også spillekonsoller) som krever nett til enhver tid. Så lurer litt på hvordan dette kommer til å utvikle seg. Samtidig så utvikler jo nett-tilgangen seg, så det kan jo hende det ikke blir så forferdelig. Kanskje det er bare jeg som er gammel og gretten, men jeg liker ikke at det skal være et krav om at vi må være på nett for i heletatt kunne spille.

 

Q: Hva synes dere om trenden at man må ha nett for å kunne spille singelplayer?

 

TG - dag 5. 1

Da var det siste dag av TG og siste frokost med mine 3 hotellkamerater! Noe som var fryktelig trist! Så var det tid å si adjø til dem, som var de siste igjen fra XioCo. Heldigvis fikk jeg ikke mye tid til å ''sørge'' ettersom søsteren min og ene sønnen hennes kom til Hamar bare for å henge med meg et døgn! Og det var gøy! Vi spiste på resturant og var å spilte bowling, og hadde det rett og slett gøy. Tantebarnet mitt fikk også spilt litt minecraft på dataen min, noe han synes er rått! Jeg viste han nether og the end, og han drepte faktisk dragen (i kreativ men dog). Jeg møter de jo ikke så ofte ettersom de bor så langt borte, så det var litt rart at de plutselig var det, og at det bare var et døgn vi skulle henge sammen. Jeg har jo brukt å vært sånn 1 måned av sommerene mine til dem en del år da jeg var mindre, og når vi først reiser dit er vi jo over ei uke som oftest ettersom det er så langt å reise.


Jeg vant faktisk, så jeg er ikke best til å tape i bowling i det minste. Det morsomme er at søsteren min er litt konkurransemenneske, og hun sa at hver gang hun kastet ballen tenkte hun ''Nu skal jag slå Hilde''. Noe hun ikke gjorde, hihi!

En stor del av meg ønsker at TG hadde vart litt lengre, bare fordi jeg hadde ikke lyst å si hade til alle XioCo-folka, men samtidig er jo TG litt slitsomt i lengden, så godt å komme hjem igjen. Det var kjempestort å være på TG, og jeg blir absolutt å prøve å få det til flere ganger. Det var jo en fantastisk stemning der hele tiden og mye å finne på egentlig. Jeg spilte faktisk ikke så veldig mye spill som jeg hadde trodd jeg skulle gjøre. Hadde noe spilt mer hvis jeg hadde vært hjemme. Det ble mer fokus på det sosiale for min del, og det var jo derfor jeg var der egentlig. For å møte XioCo-folka og ha det gøy.


Vikingeskipet etter at de fleste hadde dratt. Veldig fint bygg!

Dessuten var det jo et lite vinn for min egen del, for jeg liker jo egentlig ikke folk, og tanken på over 5000 folk under samme tak skremte meg litt. Men det var ikke så skummelt og slitsomt som jeg hadde trodd det skulle være. For vi hadde jo på et vis vår rekke, og man la liksom ikke merke til hvor mye folk det egentlig var der, ettersom folk satt mye på sine plasser og sine egne rekker. Man møtte jo en del folk i midtgangen, men det var fremdeles ikke så masse som forventet. Og selv om noen oppførte seg som en saueflokk der de gikk, så var de fleste ikke såå i veien.


BÆÆÆ!

Det at TG er i Hamar er også et stort pluss, for det er virkelig en fin by! Virker som at de har tatt vare på en god del av de gamle husene og byggestilene, og det at de har lagt litt arbeid i smådetaljene gjør det virkelig gøy å gå rundt der å se. Jeg er en sucker for gamle og fine hus må jeg innrømme!

Et eller annet fancy bygg. Var iallefall skikkelig kult!

Kanskje ikke så veldig fint hus, men det hadde litt sjel, og jeg ble nysgjerrig på hva det har blitt brukt til.

Mange hus var bygget med tømmer og så veldig fine ut!

Hamar bryggeri. Stilig synes jeg!

Det som også er kult med Hamar er alle statuene du finner rundt om kring. De virker også veldig random liksom. Utfor hotellet jeg lå på fant jeg for eksempel denne statuen:

Tantebarne hadde lyst å prøve å ri på denne, også lurte han veldig på hvorfor den hadde så store pupper :D

Ellers fant jeg også statuer av hester, sauer som sto oppå hverandre, folk, og til og med rådyr! Skikkelig gøy!

Rådyrene ser jo nesten litt ekte ut ved første øyekast!

Dette innlegget skulle egentlig ut på dag 5. Men glemte å trykke på ''lagre og publiser''. Er litt distre til tider!

#xioco

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits