Abonnenter er alt som gjelder! 13

Gleden du og seerne får av dine videoer betyr ingenting, om du hjelper noen, hva så, alt som teller er status, abonnenter og seertall. Det er i alle fall det en god del norske YouTubere virker å tenke. Alt handler om å vise at man er bedre enn andre, ved å gjøre hva som helst for å få høyere seertall og mange abonnenter. Til og med et par av de største YouTuberne i Norge virker som de tenker på denne måten, uten å nevne navn selvfølgelig.

Og dessverre er dette en trend som virker som bare sprer seg, også blant unge YouTubere. Stadig vekk ser jeg at folk skriver abonnenttallet sitt i navnet sitt på Skype, Facebook osv, som om det er en del av deres identitet. Noen av dem gjør det jo på denne måten, ettersom de er stolte, og for all del, vær stolt, men ikke se på abonnenttallet som en måte å rangere deg over andre. Uansett hvor mange abonnenter man har, så er man ikke bedre enn andre, og å bruke det for å presse andre ned blir for dumt.

Det er en del som elsker å si «jeg har flere abonnenter enn deg!», noe jeg finner totalt unødvendig. Jeg bryr meg fint lite om at folk et større enn meg, og jeg er faktisk glad på deres vegne. Men når folk er så frastøtende at de føler behovet til å alltid presse andre ned, da blir jeg faktisk rasende. Om du absolutt må kaste sånt i trynene til andre for å føle deg bedre enn dem, burde du kanskje vurdere å skifte litt på personligheten din? 

Så er det all baksnakkingen, knivkastingen og sjalusien som er ute og går i det norsk YouTube-samfunnet. Voksne folk oppfører seg som barn, utnytter andre for å få flere abonnenter, for så å kaste «vennskapet» i søpla. Man later som at man liker andre, samtidig som man sitter å snakker stygt bak ryggen på dem. Og ungdommene er lite bedre enn de voksne, faktisk er de mye verre. De krangler og snakker åpenlyst stygt om hverandre, kommer med usanne rykter om andre og er helt bitt av denne abonnenter-er-alt-basillen. Alt dette gjør i alle fall meg veldig oppgitt. At folk kan oppføre seg på denne måten. Selv om du har så og så mange abonnenter, betyr det ikke at du er bedre enn andre, og kan oppføre deg som du vil.

YouTubere ser på andre YouTubere som konkurranse, og det virker som at mange vil gjøre nesten hva som helst for å «vinne». Jeg personlig ser mer på det som at vi er en gjeng folk, som holder på med det samme, og kan dermed samarbeide og hjelpe hverandre. Om alle kunne sett det på denne måten, hadde ikke folk følt behovet for å oppføre seg som drittsekker. Men vi er alle forskjellige, og det vil alltid være noen drittsekker der ute. Alt jeg får håpe på, er at folk etter hvert forstår at drittsekker ikke er rollemodeller, og heller begynner å oppføre seg som folk. Hva så om du har flere abonnenter enn meg, eller om du har mindre abonnenter enn meg? Det har absolutt ingenting å si, når det kommer til hvor mye verdt vi er, eller hvor godt du skal føle deg.

Jeg bruker å si «Gjør jeg dagen lysere for en person, om det så bare er en person, så er tiden jeg har lagt inn i videoene mine verdt det». Og det står jeg bak. YouTube var gøy da jeg bare hadde 100 abonnenter, ettersom jeg så at folk faktisk likte det jeg la ut, og mange sa jeg gjorde livet deres bedre. Dette får meg til å føle meg utrolig heldig. I dag har jeg jo et par flere abonnenter, men mine tanker rundt det er det samme som det en gang var. Jeg er ikke bedre eller dårligere enn andre, ut ifra abonnenttall. 

Mitt ønske til norske YouTubere er iallefall: Ikke legg for mye vekt på abonnenttallet, ikke oppfør deg som at er bedre enn andre bare fordi du har høyere tall enn dem, og heller fokusere på å ha det gøy og lage godt innhold!

Det kan da ikke være gøy å alltid krige mot folk?

Q: Hva tenker du om dette?

 

#youtube #hildur90 #synspunkt #samfunn #nerd #ragequit #RQ

TG14 - Ettertanker 1

Nå, nesten en måned etter TG, sitter jeg igjen med så mange tanker og inntrykk at av og til føler jeg at jeg kommer til å sprekke. 

Først og fremst savner jeg alle folka fra XioCo, å møte dem face to face er bestandig så koselig og morsomt, og dessuten er jo ting litt rart ettersom jeg sluttet i XioCo litt etter TG. Jeg har kontakt med folk selvfølgelig, men det blir litt annerledes når vi ikke er i et "samfunn" sammen lengre. Dessuten er ikke Teamspeak like bra som face to face.

Men nå har jo vi som sluttet i XioCo begynt å lage et nytt spillsamfunn, så vi får se hva som skjer der.

Ellers vil jeg også nevne alle de flotte folka jeg har møtt ellers. Både de vi intervjuet, de hyggelige folkene fra crewet, og de supersøte folkene som kom bort til oss for å si hei. Jeg er litt sosialt "tilbakestående", så om jeg virket litt usikker så var det derfor, men jeg synes det var kjempegøy å hilse på så mange kule folk! Blant annet kom det en hel familie bort til oss en dag, ettersom alle ungene var glade i videoene våre og XioCo, og det viste seg at foreldrene hadde vært med å starte TG, noe som er kjempekult! Det at foreldrene faktisk også så videoene mine, og syntes det var kjempegøy når jeg prøver å la vær i si "eeehm" var jo også veldig morsomt å høre, ettersom jeg ser for meg at voksne folk ikke finner videoene mine underholdende!

Det var morsomt å være presse, selv om det var en del jobb og stress. Jeg fikk komme meg litt ut av skallet mitt, og være framfor kamera (noe jeg ikke liker). Jeg elsket presserommet, med gratis brus og smågodteri, og toalett uten en eviglang kø. Jeg kan også skryte av at på TG har jeg gått mye mer enn jeg ville gjort hjemme, og spilt mye mindre enn jeg ville gjort hjemme. Så de som sier at TG er en usunn måte å bruke påsken sin på kan bare stikke fingeren i jorda. 

Jeg er litt usikker på om jeg skal på TG neste år. En del av meg har lyst, ettersom man møter så mange morsomme folk og fordi det er en stor opplevelse. Men samtidig er det mye der jeg ikke liker, for eksempel alt støyet og den fæle musikken. Og alt søppelet folk ikke tar rede på. Men alt i alt er det likevel en veldig positiv opplevelse, og man har det så gøy som man selv skaper på et vis. Så ja! Takk for meg TG! Kanskje sees vi neste år! <3

 

#tg #tg14 #thegathering #hildur90 #hilde #xioco #presse #reise

TG14 - Dag 5: Søndag 0

Etter frokosten dro jeg og Torstein (Bbz_Trident) til skipet, ettersom han skulle hente pcen sin, og jeg ble med fordi jeg håpte at noen av dem jeg ikke hadde sagt adjø til enda var der. Vi møtte på et par XioCo-folk, så det var ikke en bortkastet tur. Dessuten fikk jeg meg ei gratis skjorte, da jeg fant en helt nykjøpt en, enda i posen den ble kjøpt i, på gulvet. Og ettersom jeg har litt ravnetendenser til tider, så tok jeg den selvfølgelig. Spurte folk i XioCo om de savnet en skjorte da jeg kom hjem da, men ingen ropte ut, så den er nå min!

Det var skikkelig merkelig å være på skipet på søndagen, fordi det var mer eller mindre tomt, det var bare ti folk der eller noe. Eller..Det var sikkert flere av crewet og komplett, men av vanlige folk var det ikke mange. Det lå også igjen sinnssykt mye søppel på rekkene, til og med på XioCo-rekka.

XioCo-rekka, helt tom og trist. 

Etter at pcen var pakket ned dro vi tilbake til hotellet, der EirikDini og JonFraNorge enda var. Også gikk vi til togstasjonen, og satte oss i en liten park ved siden av stasjonen, mens vi ventet på toget. Det var veldig godt å sitte ute i sola og bare slappe av med de tre andre. Det var også fullt av småfugler som drev å hoppet rundt, så vi hadde underholdning også. 

Hamar er en flott by!

Så kom toget mitt, og vi måtte si adjø, noe som var fryktelig trist. Det var veldig merkelig å plutselig være alene, etter 4 dager med søte folk rundt meg konstant, men jeg var da ikke helt alene likevel. En fyr drev å så bort på meg en del ganger på toget, også kom han bort til meg etterhvert, han så litt betenkt ut. Så spurte han meg om jeg satt på rett plass, og jeg satt på rett plass, så jeg viste han bildet jeg hadde tatt med mobilen av mailen fra NSB, hvor det sto plassnummeret mitt. Så han gikk bort. Men han kom tilbake litt etterpå og sa "bare for morsomheten skyld, kan jeg få se billetten din?" og det fikk han selvfølgelig. Det viste seg at vi hadde rett og slett fått samme plass på toget, billettene våre var identiske. GG NSB sier jeg bare. Heldigvis var ikke toget helt stappet, så han hadde sitteplass en annen plass på toget. Men det var en litt sær opplevelse!

Så dro jeg videre til flyplassen i Oslo, der jeg brukte lengre tid på å kjøpe drikke i kiosken, enn det jeg gjorde på innsjekkingen av bagasjen. Det var nemlig bare ei dame på jobb, og det var rett og slett kø gjennom hele kiosken. Etter å ha stått i kø i en liten evighet fant jeg gaten min og ventet. Flyturen hjem gikk greit. Jeg sov (som vanlig) og satt ved vinduet (som vanlig) og de minuttene jeg var våken tok jeg bilder ut gjennom vinduet (som vanlig). Jeg er et lite vanemenneske! 

Sukkerspinn!

Fjell!

En plass ikke så langt fra Tromsø. Vet ikke hvordan plass da men. Om noen vet det får de rope ut!

 

Jeg elsker virkelig å fly! Det må bare sies! Selv om det var trist å reise fra alle folka fra XioCo!

 

 


#hildur90 #hilde #xioco #tg #tg14 #nsb #fly #tog #reise #thegathering #eirikdini #jonfranorge #hamar

 

TG14 - Dag 4: Lørdag 2

Lørdag på TG var en spesielt spennende dag! Det var rett og slett mye som skjedde, og samtidig var det veldig mye kos. 

Da vi kom fra hotellet var det første vi fikk høre at det hadde vært et tyveri på rekka vår. En hadde mistet ene headsettet sitt. Vi kom fort på at vi hadde på livestream, og webkameraet pekte rett mot der han satt. Så et par av oss satte oss ned og så på streamen fra ca den tiden det hadde blitt stjålet. Og tror du ikke vi fant han som hadde gjort det! Vi kontaktet sikkerhetsfolkene og de fant faktisk tyven. Han hadde sekken full av tyvgods, og ble både politianmeldt og utestengt fra alle geekevents-events for all tid. Var faktisk ganske gøy at vi på et vis bidro til at de tok en tyv. 

Litt senere på dagen fikk vi også gjort et par intervju. EpicFire intervjuet faktisk Rune og Karl fra LevelUp, programmet om spill som går på VGTV. Både Rune og Karl var kjempehyggelige, og vi var så takknemlige for at vi fikk intervjue dem. 

Meg og Karl.

Før intervjuet med LevelUp, satt jeg, EpicFire og ThomasOgHilde (han kule fyren fra samme kommune som meg), oppe i presserommet, sammen med PrebzOgDennis og 2Menn1Spill. Da jeg kom drev de å snakket om å sende EpicFire til Russland så de kunne stjele kameraet vårt, og det hele endte med at Dennis og Dennis sang BarbieGirl for meg, ettersom jeg nevnte den som en av de dårligere sangene jeg hadde hørt på TG. Geniale folk altså!

Et annet intervju som var veldig gøyalt, var intervjuet jeg hadde med Emineem, eller Erlend som han egentlig heter. Han var før meg i XioCo, og han har også laget sitt eget spill, nemlig Nordic Mafia. Dette intervjuet var ganske morsomt, ikke bare fordi det var interessant, men også pga omgivelsene vi hadde det på. Jeg skal ikke røpe hvor det var, så får dere heller se videoen av det når den kommer ut.

Ellers møtte jeg også på en veldig koselig person, som jeg hadde snakket litt med før på TeamSpeak, Nemlig StormLasj, eller Lars som han egentlig heter. Dette var kjempekoselig, og vi avtalte å spille inn noe sammen, noe som vi nå har gjort (ultra hardcore med StormVikings). Vi skal også spille inn noe annet sammen senere. 

Meg og StormLasj. Beste klemmen!

Senere på kvelden dro de fleste fra XioCo-rekka på Peppes Pizza og spiste.. pizza.. sammen. Jeg spanderte pizza på to stykker som ikke hadde råd, bare så jeg kunne lure de med. Så nå eier jeg sjelen dems! Mohaha! Det var kjempekoselig, spesielt gåturen dit og tilbake igjen. Så mye rart vi snakket om altså! Og nå kjenner jeg at jeg savner TG kjempemasse! Men selv om mange av oss har sluttet i XioCo blir vi nok å finne på ting sammen likevel, så det går nok bra. 

Lørdag var egentlig vår siste dag sammen. Mange reiste hjem på lørdagskvelden, eller tidlig på søndagen, så jeg sa adjø til de fleste der da jeg dro til hotellet. Var et par stykker som jeg ikke fikk sagt adjø til, men de hadde fått såpass mange klemmer iløpet av TG at det gikk bra. 

 

 

 


Videoene fra lørdagen blir å komme ut, men det er enda teknisk trøbbel, så det tar dessverre litt tid.

 

#hildur90 #tg #tg14 #thegathering #hamar #geekevents #hilde #xioco #nerd #stormlasj #karlinorge #levelup

 

 

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits