hits

Starbound: Terraria i verdensrommet? (spill) 0

Starbound er et spill, i beta, som man kan få kjøpt på Steam. Du styrer en karakter, som du selv har valgt og "designet", som reiser rundt i verdensrommet. Du begynner i romskipet ditt, hvor du får hente de viktigste sakene, også teleporterer du til en tilfeldig planet. Der må du hugge trær og samle inn mat og ressurser for å overleve, samtidig som du må passe deg for de mange skapningene som bor der. Det er faktisk en god del ting du kan gjøre i dette spillet. Man kan blant annet lage en beacon, som gjør at en stor boss kommer. Når du dreper den bossen får du en ting som gjør at du kan lage en bedre craftingstation, som gjør at du kan få tak i mer avanserte ting. Du kan også utforske planeten(e), da det kan være mye interessant der, sånn som store, merkelige,  templer. Du kan også møte på NPC-er, som gir deg oppgaver og jobber, om du ønsker det. Alle planetene er forskjellige, og det gir mye variasjon til hva du kan gjøre, lage og oppleve.

Og det er den store variasjonen som gjør dette spillet så bra i mine øyne. Det er bare i beta, altså er det ikke ferdig enda, men likevel har det blitt gjort så masse ut av det, og det er mer eller mindre buggfritt (jeg har ikke opplevd noen bugger iallefall), så det viser at de som produserer det har lagt tid og innsats i det. Det kommer også stadig vekk nye oppdateringer, noe som er veldig gøy!Dette er Flodur, som er i sitt flotte skip! Se alle blomstene! Elsker å spille disse plantefolkene! Flodur er min andre karakter i spillet, og jeg bruker henne litt for å teste ut ting.

Det ligner litt på Terraria, (som jeg ikke har spilt selv, men sett på Youtube og streams) men kanskje litt mer avansert og innholdsrikt. Grafikken og spillstilen ligner iallefall litt. Selv om grafikken ikke er fantastisk fantastisk, så har den en del sjarm, og jeg synes spillet er veldig pent å se på. Musikken er også flott! Den er så koselig og behagelig, helt til du sloss mot monster, da blir det skummel musikk! Lydene dyrene lager er også ganske geniale!

Flodur i huset sitt (før det regnet meteorer, og vi måtte flytte lengre ned i bakken).

Det er også veldig gøy å spille. Det dukker stadig vekk opp nye monster med nye evner, og plutselig skjer det ting, sånn som meteorer. Du har også en del å gjøre, da du kan mine (grave), utforske, lage farm og bygge. Dessuten kan du reise mellom ulike planeter, og møte ulike utfordringer og få oppgaver av innbyggerne. Det at du må bruke litt tid før du får avanserte ting som pistol osv er også ganske greit, for å bli kjempesterk med en gang i et spill er lite gøy.

Hun er så søt når hun sover! Her har huset fått en "makeover" etter meteorene. 

Dette er et spill jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg elsker det, og har spilt det mye etter at jeg måtte bytte tilbake til den gamle laptopen. Jeg kan ikke komme på noe negativt å si om spillet rett og slett. Og når laptopen på 5-6 år, med windows vista installert, takler dette spillet, så er det håp for alle. Dette spillet trenger nemlig ikke så mye for å gi en god spillopplevelse, noe som også er et pluss. 

#starbound #spill #game #anmeldelse #romskip #verdensrommet #hildur90 #mshildur90

TG-minne! 0

Fant denne da jeg ryddet i skuffa mi. Kaffebaronen ga meg denne da vi var på TG! Søtnosen!

#tg #tg14 #thegathering #kaffebaronen #minne #hildur90 #mshildur90

Spill og fiksjon er roten til all ondskap! 3

Det er iallefall det media lar foreldre tro. I det siste har det vært mye i media om barn, som har blitt så opphengt i Slenderman, at de har angrepet eller drept folk. Slenderman er for de som ikke vet det, en urban myte, som omhandler et vesen som forfølger folk, før de bare forsvinner. Om slenderman spiser dem eller hva han gjør er jeg usikker på, men de dør iallefall. Dette er langt fra første gang media henger ut fiksjon som syndebukken. Jeg husker da jeg var veldig ung, kanskje 6-7 år gammel, så var det en sak om noen unger som hadde skutt noen, fordi de hadde sett på Tom Og Jerry, og trodde at folk ikke tok skade av sånt. 


(Bildet er funnet HER, og er ikke mitt).

Gang på gang tar media opp hvordan spill påvirker folk til å gjøre negative ting. Etter Utøya var det snakk om at butikker skulle nekte å selge voldelige spill, da det kom fram at Breivik hadde spilt et krigsspill. Han hadde visstnok "trent seg opp" ved å spille krigsspill, og det skremte mange. Jeg husker da jeg hørte dette på radioen, mens jeg sto og vasket en heis, og jeg lo høyt, bare fordi det var så dumt. Da en unge hadde med seg skytevåpen på skolen, så skyldte de på at han hadde spilt Minecraft, og de var redd hvordan "sånne spill" påvirket barn negativt. For de som har prøvd Minecraft så er denne tanken ufattelig morsomt, da det er et av de minst grafiske spillene på kloden. Det er monster, og du må drepe dem, men alt er formet som firkanter, og man ser ikke noe blod eller noe. Dessuten er det ikke pistoler i Minecraft (med mindre man har lagt inn mods). Det var også en sak da Watch_Dogs kom ut, hvor folk mente at spillet lærte barn å hacke, noe som er sinnsykt. Ekte hacking, og hacking i et spill er ikke det samme, og ungene lærer seg ikke å gjøre det, ved å spille. 

Mange mener at spillindustrien, og de som skaper andre fiktive verk, har et ansvar i hva barn og unge gjør, da vi alle vet at det de får se må de jo selvfølgelig prøve. Vi kan ikke vise nakenhet, sex eller vold, fordi de kommer til å bli påvirket av det, og de kommer til å drepe folk. Dette mener jeg er bare tull (for å bruke et pent ord på det).

Noen mennesker er ustabile, og mange av dem tyr til fiksjon for å føle seg bedre, eller for å leve ut ting de har litt lyst å prøve. Om noen alt har tendenser til å være voldelig, eller har potensial til å ville drepe noen, så kan selvfølgelig fiksjon få dem til å bikke over. Men jeg tror ikke Breivik ville latt vær å gjøre det han gjorde, om han ikke hadde spilt krigsspill. Og uansett er det fåtallet av mennesker i verden som er såpass ustabile. Så skal virkelig de som produserer spill og andre fiktive greier bare gå ut ifra disse syke menneskene? De fleste av oss klarer å oppleve fiktiv vold, uten å bli voldelig. Jeg spiller voldelige spill, og jeg klarer ikke drepe fluer en gang. Jeg fanger de og slipper de ut rett og slett. Så jeg vil ikke si at spill har gjort meg mer voldelig. Den typen spill har kanskje mer fått mer til å reflektere over hvordan livet til mange er, de som lever i krigsrammede land, og hvor fælt de må ha det. 


(Bildet er funnet HER, og er ikke mitt)

Se for dere en verden hvor alt skal være "ustabil-person-sikkert" da. Vi kunne ikke hatt noen form for vold i spill, vi måtte fjernet monster i Minecraft for eksempel. Bøker, filmer, tegneserier og alle verk med vold i, må brennes og glemmes. Og vi kunne ikke hatt internett, fordi folk kan legge ut hva de vil der, også voldelige ting. Nyheter måtte blitt kuttet ut, da vi ikke kan tåle å høre om mord uten å drepe selv. Høres dette ut som en verden du ville levd i?

Selvfølgelig skal ikke barn og ungdom få se på hva som helst. De må ha grenser, og de må skjermes fra noe. Men dette er foreldrene, barnehagene og skolenes ansvar. Om jeg lager en video, og skriver "denne videoen inneholder bannskap og fiktiv vold, så spør foreldre om lov før du ser dette", så er det ikke mitt ansvar om en gutt på 10 år finner ut at han skal la vær å spørre foreldrene, og får mareritt grunnet videoen. Da er det foreldrenes ansvar å ha et sånt forhold til barnet sitt, så han faktisk spør om lov før han ser på det. Foreldre burde følge med på hva barna holder på med, hva de ser på, leser osv, fordi det er sånn de lettere kan oppdage om ting ikke stemmer, om barnet har feil virkelighetoppfattelse. Om man involverer seg helt fra begynnelsen av, så vil mest sannsynlig ikke barnet klikke vinkel og drepe folk grunnet noe han/hun har lest på internett. Jeg forstår det kan være vanskelig å få med seg alt barnet gjør, men det er jo også derfor man må begynne med en gang å involvere seg, for om man venter til at barnet faktisk har begynt å se på ting som ikke burde sees på, så er det for sent. Men nå skal det sies at mange av tingene media tar opp som syndebukker for ting, egentlig er ganske barnevennlige, sånn som Minecraft og Tom Og Jerry.  En verden helt uten fiktiv (og ekte) vold vil ikke være gjennomførbart, og jeg for min del liker den fiktive volden. Det er en måte å oppleve noe som jeg aldri blir å oppleve i det virkelige livet, og som jeg heller ikke ønsker å oppleve i det virkelige livet. Noen ustabile personer kan selvfølgelig bli påvirket av det, men det betyr ikke at fiktiv vold er ondskapsfullt av den grunn. Da er det heller familie, samfunn og de rundt dem som har feilet dem. Men selvfølgelig føles det litt bedre å skylde på fiktiv vold, enn å faktisk se på hva som faktisk har fått personen til å gjøre det han/hun gjorde. De rundt personen slipper litt av skyldfølelsen sin liksom. Og det må legges til at det er veldig vanskelig å se om en person er i ferd med å bikke over eller ikke, så jeg sier ikke at familiene må ha skyldfølelse, men å legge skylden på et fiktivt verk blir litt dumt. 

 

#mshildur90 #hildur90 #spill #vold #media #fiksjon #slenderman #tomogjerry #krigsspill #utøya #familie #barn 

Kilder:

http://www.dagbladet.no/2014/06/10/nyheter/slender_man/drap/folklore/historier/33753275/

http://www.pressfire.no/nyheter/PS4/8545/Amerikansk-politisk-kommentator-Dette-spillet-lrer-barna-hacke

http://www.adressa.no/nyheter/terrorangrepet/rettssaken/article1808676.ece

Nettvett: Del 2: 4

Et par av dere husker kanskje det gamle blogginnlegget mitt om nettvett, som omhandlet å være forsiktig med å dele ut personlig informasjon, ettersom man aldri helt kunne vite hvem det var som så det, og jeg tenkte jeg skulle skrive et nytt innlegg om nettvett, som denne gangen tar for seg åpning av linker og mailer. Det er nemlig ikke så lett å bestandig vite hva man burde åpne eller ikke. 

Første budet når det kommer til sånt er å rett og slett tenke seg om før man åpner mail, filer og linker. Om en venn av deg sender en link eller ei fil, uten å forklare hva det er, eller at det er en forklaring, men det ikke høres ut som noe vennen din har skrevet, så send han/hun en melding først og spør hva det er og ikke åpne det før han sier det er trygt. På den måten er du trygg mot det eventuelle viruset, og vennen din får vite at han/hun har virus.

Når det kommer til mail, så sjekk hvem som har sendt ting først, er det noen du ikke kjenner, og som ikke har en mailadresse som kan kjenne igjen som noen du venter på svar fra, så ikke åpne mailen rett og slett. Da er det mest sannsynlig bare tull, og det gjør ingenting om du kaster dem. Er det derimot fra noen du kjenner, så må du bare vurdere om det ser ut som noe dem ville sendt. Er det ulogiske skriveleifer i emnet, eller ikke noe emne, så ikke åpne mailen. Sjekk heller med personen om de faktisk har sendt deg en mail, og hva det er, før du åpner den. Rett og slett vær litt skeptisk til det du får tilsendt. Er det noe som ser skeptisk ut, så er det mest sannsynlig noe skeptisk. Det tar litt ekstra tid, og kan være irriterende, men det er bedre å være litt forsiktig og tenke seg om, enn å få virus og må slite med det. 

Også er det greit å ha virusprogram. Akkurat dette vet jeg fint lite om, så jeg kan ikke komme med noen anbefalinger på akkurat det, men hør med folk som vet om sånt rett og slett. Det finnes flere gratis virusprogram, så om du ikke kan betale kan du iallefall litt forsvar uten å måtte betale. 

Ellers hvis du er uheldig og åpner noe som kan være skadelig, og spredbart, så få det fikset så fort som mulig, og si ifra til venner at du har virus og kan sende ut noe skadelig, så slipper du å spre viruset videre.

Han Tjupp er ikke så smart når det kommer til nettvett!

#hildur90 #mshildur90 #nettvett #internett #mail #linker #Tjupp #Noe #virus

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!