Ny Vlogur-thumbnail 0

Ny thumbnail til Vlogur-serien! Litt mer fargerik enn den jeg har nå. Synes den passer meg ganske godt, da jeg elsker blomster, farger, neon og sommerfugler!

Hva synes dere da, søte småtroll?

#photoshop #redigering #bilderedigering #youtube #thumbnail #kunst #hildur90 #mshildur90

Obsidian i øret! 2Vi selger nemlig både obsidian og lapiz i butikken jeg jobber, så jeg måtte selvfølgelig kjøpe meg et par øredobber! Minecrafthjertet mitt elsker det! Eneste jeg savner er at steinene er firkantet!

#minecraft #smykke #obsidian #stein #hildur90 #mshildur90 

Fortsettelsen på Don't Starve-tegningen versjon 3.0! 1

Starbound: Terraria i verdensrommet? (spill) 0

Starbound er et spill, i beta, som man kan få kjøpt på Steam. Du styrer en karakter, som du selv har valgt og "designet", som reiser rundt i verdensrommet. Du begynner i romskipet ditt, hvor du får hente de viktigste sakene, også teleporterer du til en tilfeldig planet. Der må du hugge trær og samle inn mat og ressurser for å overleve, samtidig som du må passe deg for de mange skapningene som bor der. Det er faktisk en god del ting du kan gjøre i dette spillet. Man kan blant annet lage en beacon, som gjør at en stor boss kommer. Når du dreper den bossen får du en ting som gjør at du kan lage en bedre craftingstation, som gjør at du kan få tak i mer avanserte ting. Du kan også utforske planeten(e), da det kan være mye interessant der, sånn som store, merkelige,  templer. Du kan også møte på NPC-er, som gir deg oppgaver og jobber, om du ønsker det. Alle planetene er forskjellige, og det gir mye variasjon til hva du kan gjøre, lage og oppleve.

Og det er den store variasjonen som gjør dette spillet så bra i mine øyne. Det er bare i beta, altså er det ikke ferdig enda, men likevel har det blitt gjort så masse ut av det, og det er mer eller mindre buggfritt (jeg har ikke opplevd noen bugger iallefall), så det viser at de som produserer det har lagt tid og innsats i det. Det kommer også stadig vekk nye oppdateringer, noe som er veldig gøy!Dette er Flodur, som er i sitt flotte skip! Se alle blomstene! Elsker å spille disse plantefolkene! Flodur er min andre karakter i spillet, og jeg bruker henne litt for å teste ut ting.

Det ligner litt på Terraria, (som jeg ikke har spilt selv, men sett på Youtube og streams) men kanskje litt mer avansert og innholdsrikt. Grafikken og spillstilen ligner iallefall litt. Selv om grafikken ikke er fantastisk fantastisk, så har den en del sjarm, og jeg synes spillet er veldig pent å se på. Musikken er også flott! Den er så koselig og behagelig, helt til du sloss mot monster, da blir det skummel musikk! Lydene dyrene lager er også ganske geniale!

Flodur i huset sitt (før det regnet meteorer, og vi måtte flytte lengre ned i bakken).

Det er også veldig gøy å spille. Det dukker stadig vekk opp nye monster med nye evner, og plutselig skjer det ting, sånn som meteorer. Du har også en del å gjøre, da du kan mine (grave), utforske, lage farm og bygge. Dessuten kan du reise mellom ulike planeter, og møte ulike utfordringer og få oppgaver av innbyggerne. Det at du må bruke litt tid før du får avanserte ting som pistol osv er også ganske greit, for å bli kjempesterk med en gang i et spill er lite gøy.

Hun er så søt når hun sover! Her har huset fått en "makeover" etter meteorene. 

Dette er et spill jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg elsker det, og har spilt det mye etter at jeg måtte bytte tilbake til den gamle laptopen. Jeg kan ikke komme på noe negativt å si om spillet rett og slett. Og når laptopen på 5-6 år, med windows vista installert, takler dette spillet, så er det håp for alle. Dette spillet trenger nemlig ikke så mye for å gi en god spillopplevelse, noe som også er et pluss. 

#starbound #spill #game #anmeldelse #romskip #verdensrommet #hildur90 #mshildur90

Bindersrev! 1Se så fin kunst jeg har laget.. Kremt.. Kjempeflott.. Ja virkelig! Den var kanskje ikke fancy, men den var litt søt i det minste! Vi døper han til Børre Bindersrev!

Har du noen gang laget noe morsomt ved et uhell?

#kunst #binders #rev #hildur90 #mshildur90 #kjedsomhet

TG-minne! 0

Fant denne da jeg ryddet i skuffa mi. Kaffebaronen ga meg denne da vi var på TG! Søtnosen!

#tg #tg14 #thegathering #kaffebaronen #minne #hildur90 #mshildur90

Fått besøk! 0Ser dere noe nytt? Jepp! Jeg passer nemlig marsvinene til hybelvertene. Marsvinene er supersøte, og begynte å snakke med meg med en gang jeg satte meg ned ved buret deres. Skal passe dem en stund, så det blir gøy! Jeg har passet en av dem før, og jeg har også være fosterhjem til to marsvin, så er ganske vant med marsvin, og elsker dem virkelig! I morgen etter jobb skal jeg gå i skogen og plukke kvister til alle gnagerne som bor i leiligheten, det blir nok gøyalt!

#kjæledyr #dyr #animal #pet #marsvin #hildur90 #mshildur90

Limbo-følelse på kjøkkenet! 0Dette minnet meg sånn om Limbo! Noe positivt kommer ut av å bo i kjeller til tider, annet enn at leiligheten er fylt med edderkopper hele tiden!

#limbo #spill #bilde #skygge #gress #hildur90 #mshildur90

Før du skaffer deg dyr: 0

- Tenk over ting som kostnader og ferier. Regn ut om du har råd til å ha dyret (også om det blir syk eller skadet og må til dyrlegen), og tenk på om du har noen som kan passe dyret eller om dyret kan være med når du skal reise. Å dumpe kjæledyr pga sommerferien er patetisk og utrolig slemt.

- Lær deg det aller meste (helst alt) om det dyret før du kjøper det, da er det mer sannsynlig at du ikke angrer deg i ettertid. Dette gjør også at du er klar over hva som skal til for at dyret skal ha det bra hos deg. Et dyr burde ha mulighet til å leve mer eller mindre som de gjør i naturen. En ørkenrotte for eksempel burde få lov til å grave, gnage, og klatre og være sammen med en eller flere andre ørkenrotter.

- Kjøp utstyret og maten før dyret, så du er klar for det, før det kommer til deg.

- Vær sikker på at dyrene kommer fra gode oppdrettere. Mange dyrebutikker får dyrene sine fra oppdrettere som ikke er seriøse, noe som gjør at dyret du kjøper kan være syk eller være et produkt av innavl. Så spør dem hvor de får dyrene ifra. Vær kritisk til dyrebutikken. Ser du at dyrene ikke har det helt bra, så si ifra, og boikott dem til ting er bedre. Det kan også være lurt å adoptere fra dyrebeskyttelsen isteden for å kjøpe fra dyrebutikk, da det er mange dyr der ute som trenger nye hjem.

- Vis du vil ha et hamster, og de ikke har hamster, ikke kjøp ørkenrotter eller mus isteden, det er jo ikke akkurat helt det samme.

- Om du av en eller annen grunn ikke kan ha dyret lengre, pass på så det kommer til et bra hjem. Det verste som finnes er å gi bort dyr og i ettertid finne ut at de ikke hadde det bra der. Det er bedre å bruke litt tid på å finne et godt hjem, enn å avlive, eller sende dyret avgårde til et dårlig hjem. 

- Er du ikke sikker på om du vil ha et dyr eller ikke, eller er ikke sikker på hvordan type dyr, så vent heller til du er sikker. Å passe andres dyr, eller være fosterhjem er også en god måte å finne ut om du liker den type dyr eller ikke. 

- Ikke kjøp dyr på impuls. Tenk deg om rett og slett. .

- Og husk, det å ha dyr er et ansvar. Det er opp til deg at dyret får et godt liv, så tenk deg om før du skaffer det et dyr. Klarer du ikke å ta vare på et dyr, så ikke skaff deg et, så enkelt er det faktisk.#kjæledyr #dyr #pets #dyrevern #animal #dyrebeskyttelsen #hildur90 #mshildur90

Fortsettelsen på Don't Starve-tegningen versjon 2.0! 1Jeg og Photoshop begynner å bli venner nå! Fremdeles ikke ferdig altså, men begynner å bli ferdig!

#tegning #kunst #hobby #håndarbeid #dontstarve #spill #hildur90 #mshildur90 

Fortsettelsen på Don't Starve-tegningen! 6Tror den kan bli kul jeg! Hva synes du?

#tegning #kunst #hobby #håndarbeid #dontstarve #spill #hildur90 #mshildur90 

Er kanalen min barnevennlig? 2

Ettersom videoene mine har ganske ungt publikum, tenkte jeg at det kunne være fint å legge ut et lite skriv om hvor stor grad videoene mine er barnevennlig eller ikke. De som kjenner til hvem jeg er, vet at jeg har vært på Addexio-kanalen, som har nulltoleranse på stygt språk osv, og er meget barnevennlig. Dette har gjort at mange assosierer meg med barnevennlige videoer, også på min egen kanal. Dette er noe jeg tenker på, for jeg vil jo være barnevennlig, men samtidig kommer dette med noen problemstillinger for meg. 

Problemstilling 1: Bannskap.Jeg er jo en voksen dame på 23 år, oppvokst i Trønderlag og Nordland, og derfor er bannskap en del av mitt språk. Misforstå meg rett. Jeg prøver å kutte ned på bannskapen til vanlig, da jeg synes det er stygt og unødvendig. Jeg har også en del tantebarn, som jeg ikke vil påvirke til å banne selv. Er man voksen kan man bestemme selv, men jeg synes likevel man burde holde bannskapen til et minimum. Det hender derimot en sjelden gang i videoene mine at det glipper ut et ord som kanskje ikke burde sies, men dette er såpass sjeldent at jeg ikke orker å sensurere det. Selv om publikumet er ungt, så tror jeg ingen blir stort påvirket over å høre et stygt ord en gang imellom. Jeg er oppvokst med en familie som bannes som tømmermenn alle sammen, og det ble likevel folk av meg. Ofte ønsker jeg at jeg jeg slapp å tenke over språkbruken når jeg spiller inn, og at jeg bare kunne banne fritt. Men jeg føler at dette blir helt feil, og det forventes også av meg at jeg har et rent språk. Det er en uvane som jeg helst skulle vært uten. Jeg oppfordrer ingen barn til å banne. Men kommer det et banneord innimellom, vær så snill å ikke halshugg meg for det. Jeg er bare et menneske. Jeg har også blitt halshugd at folk fordi jeg sier "herregud" når jeg er oppgitt. Jeg får høre at jeg misbruker Guds navn osv. Jeg bruker det ordet når jeg er oppgitt, og dette har jeg gjort siden jeg var 4 år. Jeg har ingenting imot kristendommen, eller andre religioner (så lenge de ikke går ut over andre), og når jeg bruker dette ordet mener jeg ikke noe stygt med det. 

Problemstilling 2: Valg av spill.


Jeg liker en god del forskjellige spill, og jeg har lenge tenkt over hvordan jeg kan spille hvilket som helst spill på kanalen, og likevel være barnevennlig. For ærlig talt er jeg litt lei av å bare spille "barnevennlige" spill. Jeg har begynt med en Skyrim-serie, men i ettertid gikk det opp for meg at det faktisk var 18-årsgrense på det spillet, noe jeg synes er litt vel høyt. Jeg vil gjerne kunne velge serier ut ifra det jeg vil spille, og ikke bare ut ifra hva jeg "får lov" å spille inn fra. Dette vil jeg løse på en grei måte: Jeg blir å legge inn advarsler i spill som har stygt språk, vold eller voksne elementer, og hvordan aldersgrense spillet har, så har foreldre og seeren ansvaret for hva som kan sees. Jeg har full forståelse for at som foreldre er det vanskelig å ha kontroll på hva ungene ser på, men prøv å følg litt med. Også oppfordrer jeg alle de som ser på videoene mine, som er litt unge, om å spørre foreldre om lov til å se på, om dere ser aldersgrensen er høy. 

 

Problemstilling 3: Emner man kan skrive og snakke om.


Dette er litt vrient rett og slett. Jeg er en voksen person, og av og til har jeg jo lyst å snakke om ting barn kanskje ikke skal høre om. Jeg skriver jo en del om dyrevern for eksempel, men dette føler jeg er et tema som barn gjerne kan få vite litt om, og jeg passer på å aldri legge ut bilder som kan påvirke noen negativt. Når det har kommet til skriving, så har jeg delt det opp litt sånn at denne bloggen er barnevennlig, mens den andre bloggen min er litt mer voksen. Ikke at den er grotesk, pervers eller noe sånt, men litt mer voksen på den måten at jeg kan skrive litt mer fritt om samfunn og diverse synspunkt jeg har, og om temaer som barn og unge kanskje ikke finner så interessant. 

Når det kommer til hva man snakker om i videoer tror jeg at jeg blir å gjøre det på denne måten: Om det er et spill som inneholder narkotika, så blir jeg å merke den som at den har litt voksent innhold, og da kan jeg også snakke litt mer fritt om dette emnet, ettersom videoen alt er merket. Jeg blir ikke å snakke om noen voksne temaer på Hilduriania-serien min for eksempel. Nå må det sies at selv om en video er merket med voksent tema, så trenger det ikke å være så alvorlige ting det er snakk om, så man får bare bruke litt skjønn rett og slett. Det er jo ikke som at jeg sitter å fortelle historier om at jeg har brukt narkotika, og oppfordrer folk til å prøve det liksom. Jeg har for det første aldri prøvd narkotika og ville heller aldri oppfordret noen til å prøve det, da det er idiotisk og veldig skadelig. Men jeg får på den måten litt mer frihet, uten at jeg blir å misbruke denne friheten selvfølgelig. 

Konklusjon:

Jeg har bestandig synes at det å være en god rollemodell er viktig, og derfor har kanalen min alltid vært mest mulig barnevennlig. Selvfølgelig er jeg ikke perfekt, så noen stygge ord har forekommet, men jeg tror ikke noen har tatt skade av det. Etterhvert vil jeg begynne å spille spill med litt høyere aldersgrense, men de kommer til å bli godt merket, så jeg går ut ifra at det fremdeles vil gå fint. Kreativ frihet er viktig for meg, men samtidig er det også viktig at ting ikke går helt over kanten. Jeg vet mange andre norsk Youtubere banner og snakker om voksne ting av og til, og det må de jo nesten få lov til, men jeg vil ikke være en av de som spiller på bannskap for at folk skal synes det er gøy å se på mine videoer.

Jeg vet ikke om dette var et nødvendig skriveri, men jeg følte det var greit å ha dette skriftlig, i tilfelle foreldre lurer på hvem jeg er og om barna burde få se på kanalen min, så kan de bare google det liksom. Og lurer du på om du, eller barnet ditt burde se en video, så spør bare i kommentarfeltet, så svarer jeg.

 

Q: Har du spørsmål om dette?

Q: Synes du kanalen min er barnevennlig?

#youtube #barnevennlig #underholdning #hildur90 #mshildur90 

Sommer i Tromsø! 3

Så denne på Facebook, var genial rett og slett!

#film #humor #tromsø #sommer #sol #hildur90 #mshildur90

Tegningflom! 2

Selv om jeg har en liten skrivesperre for tiden, har det ikke stoppet meg når det kommer til andre kreative hobbyer. Jeg har kommet i en periode hvor jeg har lyst å tegne hele tiden rett og slett! I de to siste dagene har jeg blant annet tegnet på en intro for Don't Starve.Dette er den første skissen. Det er meg og en gris på tur i skogen. Etter dette bildet har jeg lagt på en hel del andre ting, og begynt å tegne inn ting med penn. 

Tror dette kan bli bra jeg! Har også mange andre påbegynte tegninger, men vil ikke vise dem fram enda!

#tegning #bilde #dontstarve #kunst #mshildur90 #hildur90

Hvordan bli mer dyrevennlig: 4

Dette innlegget er fra min andre blogg, men ettersom jeg synes det er såpass viktig, poster jeg det her også.

Dyr fortjener en bedre behandling enn det de får i Norge, og alle andre plasser i verden. Dyr er vesener som kan føle frykt, glede, sorg, smerte, og også kjedsomhet og depresjon. Likevel blir de behandlet som ting som bare er til for å gi oss mat og underholdning av alt for mange mennesker.

 

-          Ikke gå på sirkus med dyr og dyreparker. De bruker bare dyrene til underholdning og de fleste dyrene der får ikke oppfylt alle sine viktige behov. Dessuten har de som oftest kjempedårlig plass. Jeg var en gang på skoletur til dyreparken i Umeå, og det var helt forferdelig. De hadde dårlig plass, og for eksempel bjørnene gjorde ikke noe annet enn å gå fram og tilbake langs gjerdet. Etter det har jeg ikke vært på dyreparker annet enn sånn som bare har sauer, griser og hester, som har god plass og får alle sine behov oppfylt.

 

-          Ikke bruk pels! Pelsdyr lider noe enormt, selv når eierne behandler dem bra. De bor i alt for små bur, og får ikke oppfylle noen av behovene sine.

 

-          Bli vegetarianer. Vis du er 100 % imot å ha dyr i fangenskap og å bruke dyr bare som mat, kan du slutte å spise kjøtt og fisk. Eventuelt kan du kutte ut alle produkter som kommer fra dyr også sånn som melk og egg å bli veganer.

 

-          For de som ikke vil bli vegetarianer men som føler at de vil bidra til at mindre dyr dør pga matlaging, kan dere kutte ned på kjøtt og fisk. Å kutte ut alle produkter fra dyr er jo ufattelig vanskelig. Mange vegetarretter er veldig gode og sunne. Dere kan også bare spise mat fra dyr som har levd fritt, sånn som elg, noe fisk, rype osv.

 

-          Kjøp produkter som er frittgående og økologiske. For eksempel egg og kjøtt fra økologisk frittgående høns. Det betyr ikke at hønsene har gått fritt ute på en stor eng av gress og hatt det kjempebra, men de har i alle fall litt bedre plass enn vanlige høns, som bare får en A4 side hver å leve på. Noe som er sykt lite! 

 

-          Kjøp produkter som ikke er blitt testet på dyr. Listen over dyrevennlige produkter finner du her.

 

-         Skriv under på opprop mot dyreplageri, og skriv gjerne brev til de du mener burde skjerpe seg. Det hjelper jo faktisk at folk sier ifra hva de mener. Mange firma har gått bort fra å teste på dyr, fordi kjøperne deres krevde forandringer. 

 

-          Ikke få tak i kjæledyr før du er helt sikker på at du kan ta vare på det, og eventuelle avkom. Det er alt for mange friske dyr som blir avlivet eller gitt bort. Dyr skal ha et stabilt hjem med eiere som vet hva de gjør. Har du ikke mulighet til å ta vare på avkom og gi dem alle gode hjem, så er sterilisering og kastrering gode alternativer. Har du for eksempel en hannkatt kan det også være lurt å kastrere han, så han ikke bidrar til at andre får kattunger de ikke kan ta seg av.  

 

-          Adoptere heller dyr fra Dyrebeskyttelsen osv istedenfor å kjøpe ''nye'' dyr. Eller se på finn.no sine sider over dyr som blir gitt bort. Alt for mange dyr der ute som trenger nye hjem allerede. 

 

 

-          Hva med å jobbe som frivillig for Dyrebeskyttelsen eller melde deg inn i for eksempel Dyrevernalliansen? Det koster ikke mye å bli medlem og man vet at pengene går til noe som kan hjelpe dyrene. Og når man jobber som frivillig kan man selv bestemme hvor mye og velge hva man vil gjøre ut fra en liste. Å være fosterhjem for Dyrebeskyttelsen er også en flott måte å hjelpe dyr som trenger nye hjem.

 

-          Prøv å fortelle folk om hvordan dyrene faktisk har det, men ikke gi opp etter at noen kaller deg for gal, irriterende og trangsynt (har fått høre det meste når jeg har fortalt folk om dyremishandling osv).

 

-         Ser du at noen gjør noe galt i forhold til dyrevelferd, si ifra, enten til dem, eller Mattilsynet. Mange kan ha dyr i god tro om at de har det bra, når de egentlig ikke har det bra. Om et dyr i din familie har smerter, eller kanskje ikke har det så bra, så si ifra eller gjør noe med det selv. 

 

-          Sist men ikke minst: Vær miljøvennlig. Ved å hjelpe miljøet hjelper du jo dyra (og oss mennesker).Søte Troja, som var med meg hele min oppvekst. 

FTB-konkurransen - siste sjanse! 2

De siste månedene har jeg hatt en konkurranse gående, der folk skulle sende meg tegninger, bilder og maleri som jeg kunne bruke som intro i min Feed The Demon-serie (FTB), og nå kommer den snart til en slutt. Siste dag i juni blir jeg å trekke to tilfeldige vinnere, som får en gave hver fra meg. Alle har en mulighet å vinne noe på denne måten, og alle får også se sine kunstverk brukt på Youtubekanalen min. Ingenting er for stygt eller teit, da jeg elsker tegningene uansett. Folk kan selvfølgelig sende inn ting etter juni også, men de blir da ikke med i denne konkurransen.

Jeg har fått inn mange flotte tegninger, som jeg kommer til å vise dere framover, og håper at jeg får inn et par til flotte kunstverk, da det er riktig gøy å se hvor kunstneriske dere er!

Kunsten kan sendes til meg på mail: mshildur90@hotmail.com

Er det sånn her demonene ser ut?

#konkurranse #giveaway #premie #hildur90 #mshildur90 #kunst #tegning #bilder

Mye gaming for tida! 2

Så Hilde? Hva spiller du nå som du ikke har gamingpcen din for tida?

Jo det skal jeg fortelle deg..

 

Minesveiper selvfølgelig.. Sukk..

 

#hildur90 #mshildur90 #humor #spill #minesveiper

Hvordan bli mer miljøvennlig: 2

Dette er et innlegg fra den andre bloggen min, men følte for å poste den her også, ettersom jeg synes dette er veldig viktig. 

Miljøet er viktig å tenke på ettersom vi er så mange mennesker her i verden, og vis vi lever sånn som vi gjør nå kommer ikke framtiden til å bli så veldig bra. Hver minste ting man gjør for miljøet, er jo et steg videre i rett retning. Jeg må også legge til at det føles veldig bra å vite at man i alle fall prøver å bidra på en positiv måte.

 

-          Sorter søppelen. De fleste plasser i Norge har forskjellig poser hvor forskjellig avfall skal i, og det tar ikke lang tid å sette seg inn i dette systemet. Og det tar heller ikke så stor plass. Og det gjør faktisk en forskjell! Sorterer man søppelet, kan mye av det bli brukt på nytt igjen, på ulike vis. 

-          Pant flasker og kast glass og metal i glasscontainere. Dette gjør at vi kan bruke disse ressursene på nytt igjen, istedenfor å måtte tømme jorda for enda mer.

-          Bruk vanlige bæreposer fra butikken på nytt igjen. Det er ikke bare gamle damer som har med seg poser til butikken. Eventuelt ta med deg en sekk på butikken vis du vet du ikke skal kjøpe så veldig mye. Tro meg når jeg sier at jeg samlet opp veldig mange poser når jeg ikke gjorde det. Snakker mange bæreposer med bæreposer.

-          Alltid kast søppel i søppelkasser. Det er bare latskap som gjør at man kaster søppel ut i naturen og langs veien. Og det ser jo heller ikke så veldig fint ut!

-          Tenn opp i ovnen istedenfor å bruke strøm, det skal visstnok være det som er mest miljøvennlige valget.

-          Når du skal kjøpe deg bil, tenk på at den skal ha minst mulig utslipp. Miljøvennlige biler er ikke teite.

-          Gi bort ting du ikke vil ha. Selv om du ikke vil ha en gammel bok er det sikkert mange som vil ha den, så gi den bort til bruktbutikker, venner, eller legg den ut på finn.

-          Bruk produkter som er merket som miljøvennlig. For eksempel vaskemiddel, maling, lyspærer, batteri osv. De er like bra som andre mindre vennlige og koster som oftest ikke så mye mer. Oppladbare batterier uten kadmium er et godt valg.

-          Lever inn elektriske ting når de er ødelagte, istedenfor å kaste dem i vanlig søppel. Dette gjelder også lyspærer, batterier osv.

-          Ikke kjøp inn mer mat enn det du trenger. Å kaste mat er å kaste bort ressurser og penger.

-          Når du skal skrive ut noe fra dataen, skriv ut på begge sidene vis det er mulig. Ikke skriv ut om det ikke er nødvendig.

-          Vis du har hus kan du isolere det sånn at du bruker minst mulig strøm (eller ved) til å varme opp huset. Du trenger også ikke å ha på like mye varme. Du sparer penger og miljøet!

-          Skru av lys i rom du ikke bruker, og når du legger deg.

-          Reis miljøvennlig. Bruk tog, buss og sykkel der det er mulig (vi i Tromsø har jo ikke tog for eksempel og må ta fly). En flyreise forurenser 30 ganger mer enn en togreise.

-          Si nei takk til reklame. Disse lappene man setter på postkassen er lette å få tak i og koster ikke mye. Jeg fikk dem gratis av posten.no da jeg byttet adresse.

-          Spar vann. Ta kortere dusjer (det er uansett bedre for huden din), og spar heller opp klær så du ikke vasker klær like ofte. De fleste har nok klær i skapet sitt til å kunne vente til de har en hel maskin med klær. Det sparer også strøm og penger, så hvorfor ikke?

-          Mange gamle ting kan man også bruke på nytt igjen. Et syltetøyglass er en grei måte å oppbevare ting på. Og hvor kult er det ikke å lage kort av papp fra diverse frokostblandingesker?

-          Kjøp refil-poser. Du sparer penger, samt miljøet.

-          Kjøp heller et dyrt plagg enn 10 billige. Dyre plagg bruker som oftest å holde lenge enn de billige uansett.

-          Gjør folk oppmerksomme på miljøet og hva de kan gjøre for å hjelpe.

 

Sånn ser det ut når jeg har "søppeldag". Samler sammen ren søppel i et skap (plast, papir og kartong), så jeg ikke sløser med posene.

 

Q: Har du noen ideer til hvordan vi kan bli mer miljøvennlige?

 

#hildur90 #mshildur90 #søppel #miljøvennlig #strøm #miljø 

 

Jenter som gamer: Del 2 - Ekstra oppmerksomhet 9

Del 1 finner du her!

Fra tid til annen opplever vi jenter i gamingmiljøet å få ekstra oppmerksomhet, både på godt og vondt, og dette finner jeg veldig interessant. Det er jo flere gutter enn jenter som er gamere, men samtidig er det jo en god del jenter som driver på med spill. Det blir bare flere og flere jenter som spiller, og det er ikke så "uvanlig" som det en gang kanskje var. Men likevel får vi jenter mye oppmerksomhet, som om vi er en utdøende rase, en bitteliten minoritet eller rett og slett bare uvanlig. 

Før har jeg jo snakket om hvordan folk reagerer når du sier du er en kvinnelig gamer, og hvordan mange mener at jenter ikke driver på med sånt, det er forbeholdt litt nerdete merkelige gutter, og hvordan folk går ut ifra at du har problemer om du driver på med spill (Del 1). Og det meste der er ganske negativt dessverre. Så i denne delen skal jeg begynne i det litt positive hjørnet.

Det at vi jenter får mer oppmerksomhet i spill, trenger ikke være direkte negativt. Mange gutter synes nemlig det er kjempegøy å gi oss gaver i spill, og å være ekstra snille mot oss, og dette er jo greit nok, så lenge man ikke tenker så hardt på det. For hvorfor er de ekstra greie mot oss jenter i spillsammenheng? Utvalget av jenter innenfor gamingmiljøet er jo mindre enn utvalget av gutter, så om man er interessert i å finne seg jentevenner, eller kjærester, så tenker nok mange gutter at de må handle raskt. Og hvordan bli venner med jenter? Jo, gi dem ting, og si søte saker til dem! For jenter trenger jo selvfølgelig ikke mer enn det for å bli glad i deg.. Hvis man ser litt på symbolisme, hvordan symboler sender guttene ut når de gir ting til jenter i spill, bare fordi dem er jenter? Man kan trekke konklusjoner om at de prøver å vinne over jenta ved å kjøpe henne, eller at de gir henne ting fordi hun er "det svake kjønnet" og de er "det sterke kjønnet". Men om man tror at jenter er så svake at de ikke klarer selv, eller at alt du trenger for å "eie dem" er å gi dem ting, så burde du tenke om igjen. Noen gjør det jo selvfølgelig bare for å være grei, men veldig mange har baktanker med det. Jeg personlig hater å få gaver i spill. For det første tar det bort en del av gleden jeg får i spill, fordi jeg blir mer stolt av å samle ting selv og gjøre ting selv, enn å bare få det servert på gullfat. For det andre så er jeg fullt kapabel til å klare ting, selv om jeg har bryst liksom.

Jeg hadde en episode da jeg var innom en server, for å vise min støtte, hvor staben var så innpåslitne at jeg til slutt ble fly forbannet. Nå skal det sies at disse folkene var kjempegreie, og jeg har ingen problem med dem, de ble bare litt overivrige. Dette var jo ikke helt fordi jeg var jente, men mer det at de likte videoene mine, og at de så på meg som en "Y-kjendis" (Kjendiser er rangert A-, B-, C-kjendiser osv, youtubere i mine øyne er Y-kjendiser, ettersom vi ikke er kjendiser). Uansett, dette er ment som et eksempel på hvordan det kan bli. Jeg kom inn på serveren, alle var superhyggelige mot meg, og jeg likte serveren såpass godt at jeg ville spille litt der. Jeg er en sånn person som elsker oppstartsfasen på Minecraft, men jeg fikk aldri nyte den, for plutselig hadde jeg jernutstyr og masse mat, uten å ha løftet så mye som en finger i selve spillet. Jeg tenkte at dette var jo greit. Folk må få lov å gi meg litt gaver, for det viser jo hvor snille de er osv. Så jeg gikk for å mine(grave etter jern osv), og jeg hadde det ganske gøy. Men staben fulgte etter meg, og minet ting, som de videre ga til meg, og dette ble litt slitsomt, for jeg ville jo klare selv. Jeg sa ifra flere ganger til dem, og noen av de hørte etter, men for det meste glemte dem det fort igjen. Så begynte de, i kreativ, å slå bort blokker, for å gjøre diamantårer synlig for meg, noe jeg bare totalignorerte på det punktet. Det hele endte med at ene staben, i sin iver på å hjelpe meg å finne diamanter, prøvde å slå bort en stein, men bommet og slo meg i steden, og jeg falt i lavaen. Mistet selvfølgelig alt av ting og XP, og da ble jeg forbannet. Endelig fikk jeg fram det jeg hadde prøvd å sagt hele den tiden, og de hørte endelig etter. Jeg fikk tilbake det ca jeg mistet, og de beklaget. Og igjen føler jeg at jeg må si at disse menneskene er kjempesøte, så håper ingen tar seg nær av dette om de leser dette her, det er lov å bli overivrig liksom. Denne lille historien viser hvor ille det kan gå om man skal være alt for snill i spill, hvor det faktisk ender opp med å være mer negativt enn positivt. Etter dette har jeg vært veldig streng når det kommer til gaver. Jeg vil ikke ha gaver (så lenge det ikke er skrevne bøker i minecraft, de elsker jeg!). Om man vil vise at man liker meg, så heller vær hyggelig mot meg, og gi meg respekt, på lik linje med alle andre. Det er også annen oppmerksomhet jenter som gamer får, enn bare gaver og koselig prat. Alt er ikke like vennlig innstilt nemlig. Jeg har jo før skrevet om barn som spør andre barn om å bli kjærester på servere, og hvordan det er litt risikabelt grunnet man aldri helt vet hvem man snakker med, og dette er nok et større problem for oss jenter enn gutter. Som jente blir man ofte drøsset ned med kjæreste-spørsmål. Vi er jo i mindretall, så guttene føler behovet for å vinne oss så fort som mulig, før noen andre kommer dem i forkjøpet. Og selv om dette som oftest er ufarlig, er det fryktelig irriterende. Spesielt når noen ikke klarer å ta nei for et svar. Jeg måtte faktisk banne en i 2 uker, fordi han maste sånn på meg om å bli kjærester. Og hvorfor spørre om å bli kjæreste med noen du ikke kjenner? For alt du vet kan jenta på 8 år i Minecraft, egentlig være en hårete mann på 42 år. 

Og det er ikke bare kjærestesnakk vi må håndtere, noen er også rett og slett ufyselige. Mange går så langt at det er seksuell trakassering. Mange av dette er små gutter som vil tøffe seg, eller som synes sånt er gøy å si, og ikke tenker på at det er et faktisk menneske de snakker med. For meg er ikke dette så farlig, jeg er voksen nok til at jeg lett kan takle det, men det er ikke alle jenter som spiller. Når det er snakk om jenter ned i 6-årsalderen så blir det plutselig mye verre når noen prøver seg på dem. Det er ikke grenser på hva visse gutter sier over nettet. Det er faktisk veldig skremmende for unge jenter når gutter begynner å snakke om sex og andre seksuelle ting med dem over nett, og det kan også bidra til at ting som ikke er så bra kan skje, for man er jo ganske naiv i denne alderen. 

Å si seksuelle ting til ei jente, uten at du kjenner henne, vite hvor gammel hun er, og uten at du har vekslet et eneste ord med henne før, er ufattelig patetisk og ekkelt. Hva har skjedd med å vise andre medmennesker respekt? Og det er denne vi gamerjenter må håndtere konstant. Enten er gutter alt for hyggelige, gir oss ting, som om vi ikke klarer det selv, eller ikke klarer å si nei til noen om de gir oss fine ting. Eller så oppfører de seg ufyselige og prøver seg på oss veldig åpenlyst, og på grensen til trakassering. Og jeg forstår det ofte er veldig unge gutter som driver på sånn der, og de vet kanskje ikke bedre. Men det er ingen unnskyldning, ettersom det er ufattelig irriterende og frustrerende å måtte håndtere dette nesten hver eneste dag. 

Hva tenker du om dette? Har du opplevd noe lignende?

#hildur90 #mshildur90 #ragequit #spill #gaming #gamer #feminisme #kjønnsrolle #trakassering #Minecraft #server

Hopper fra det ene til det andre! 2

Sånn her holder ørkenrottene på for tiden. De har to akvarium å gå i når jeg er hjemme, så de hopper fra det ene til det andre. Det til høyre er det de bor i, så det er ikke like hvitt som det til venstre, som bare er til for å grave og bade i badesand. Gleder meg til jeg finner et større akvarium, så de kan ha stor plass selv når jeg ikke er hjemme!

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr # gerbil #akvarium #hildur90 #mshildur90

Gøy å bo i nord! 4Alle disse søte smilerynkene altså!

#hildur90 #mshildur90 #smilerynker #sommer #ferie #snø #vær

Good game, computer! 5

Spørsmålsrunde: Spør om hva du vil! 13

Jeg tenkte å ha en spørsmålsrunde igjen, som jeg kan spille inn med en gang pcen kommer tilbake. Så spør meg om hva du vil! Ingen spørsmål er for rare eller teite! Om du har lyst å lage spørsmål, men lurer litt på hva du kan spørre om, så se på denne bloggen, samt hildurs.blogg.no hvor jeg skriver om noen av de andre interessene mine, for å få ideer. 

#selvdigger

Klem fra Hildur!

#mshildur90 #hildur90 #spørsmålsrunde

Ødelagt pc - Hva skjer med kanalen? 1

Som de fleste nå kanskje har fått med seg, så er pcen min ødelagt. En vifte sluttet å gå og den ble kjempevarm kjempefort. Da jeg ikke kunne ha på den på, for å få ut diverse filer og lagringer, så dro jeg til søte CoolAEW som hadde en dingseboms som man kunne sette harddisken direkte inn i, for å overføre filer. Supert tenkte jeg, men det viste seg at den ene harddisken i pcen hadde mistet en god del filer, alt som lå under "bruker" var rett og slett borte. Heldigvis hadde jeg det meste på den harddisken som enda var intakt, og også en god del på min eksterne harddisk, så jeg mistet ikke noe alt for viktig. Men noen ting har jeg mistet, som kommer til å gå ut over kanalen. 

1: Skyrim: Herfra mistet jeg alle lagringer fra, så noe forandringer blir det, ettersom jeg må spille det på nytt igjen, og da kan det skje ulike ting enn det som har skjedd da jeg spilte inn, men dette vil nok ikke ha så stor betydning. 

2: Don't Starve: Dessverre forsvant alle lagringene herfra, så det siste forsøket på Don't Starve blir ikke fullført, da det er umulig å spille det på nytt igjen uten å få alt for mange forskjeller. Men jeg blir å spille inn mer Don't Starve på kanalen, så dere kan trøste dere med det.

3: Scribblenauts: Mistet alle lagringene herfra, men skal kunne spille meg til der jeg sluttet lett, så her vil det ha minimal betydning. 

4: Sims 3: Herfra har jeg alle lagringene fra, så her kommer det ikke til å bli noen forandring.

5: Hilduriania - Minecraft: Jeg har lagringer fra Minecraft, men noen av dem er litt gamle, så vi får se hva som skjer med Hilduriania. Om det er mye som mangler så kan jeg alltids gå i kreativ og fikse det som mangler. For eksempel om starten på festningen ikke er bygd i den lagringen, så nekter jeg å bygge alt det på nytt igjen i survival liksom.

6: Feed The Demon - FTB: Her har jeg også lagringer fra, så mest sannsynlig blir ting å fortsette som før derfra. Og om noen mangler får jeg gjøre det på nytt igjen rett og slett. Har videoer, så vet jo hva jeg har gjort, om noe mangler. Ellers vil jeg komme så fort som mulig i gang på kanalen når pcen kommer tilbake fra reparasjon, så ikke bekymre dere for det. Men noen forandringer vil nok skje pga lagringer som mangler osv, men mest sannsynlig ikke så mye. Noen serier blir nok å måtte vente litt, da jeg må spille meg fram til der jeg var i spillet på opptak, før jeg begynner å tar opp mer, men de spillene jeg har alle lagringer fra blir nok å komme ut ganske fort på kanalen, sånn som Sims. Dere får smøre dere med tålmodighet, og se de gamle videoene mine. Blir å være aktiv på twitter, facebook og bloggene også, så gjerne følg med der også! Ellers skal jeg fortsette å lage tegninger jeg kan bruke på kanalen, så det blir gøy å se hvordan det blir! Elsker å bruke mine egne tegninger/bilder på kanalen, isteden for å låne fra andre. 

Glad i dere alle sammen! Klem fra Hildur!

 

#youtube #hildur90 #mshildur90 #data #pc #laptop #reperasjon #coolaew

Spill og fiksjon er roten til all ondskap! 3

Det er iallefall det media lar foreldre tro. I det siste har det vært mye i media om barn, som har blitt så opphengt i Slenderman, at de har angrepet eller drept folk. Slenderman er for de som ikke vet det, en urban myte, som omhandler et vesen som forfølger folk, før de bare forsvinner. Om slenderman spiser dem eller hva han gjør er jeg usikker på, men de dør iallefall. Dette er langt fra første gang media henger ut fiksjon som syndebukken. Jeg husker da jeg var veldig ung, kanskje 6-7 år gammel, så var det en sak om noen unger som hadde skutt noen, fordi de hadde sett på Tom Og Jerry, og trodde at folk ikke tok skade av sånt. 


(Bildet er funnet HER, og er ikke mitt).

Gang på gang tar media opp hvordan spill påvirker folk til å gjøre negative ting. Etter Utøya var det snakk om at butikker skulle nekte å selge voldelige spill, da det kom fram at Breivik hadde spilt et krigsspill. Han hadde visstnok "trent seg opp" ved å spille krigsspill, og det skremte mange. Jeg husker da jeg hørte dette på radioen, mens jeg sto og vasket en heis, og jeg lo høyt, bare fordi det var så dumt. Da en unge hadde med seg skytevåpen på skolen, så skyldte de på at han hadde spilt Minecraft, og de var redd hvordan "sånne spill" påvirket barn negativt. For de som har prøvd Minecraft så er denne tanken ufattelig morsomt, da det er et av de minst grafiske spillene på kloden. Det er monster, og du må drepe dem, men alt er formet som firkanter, og man ser ikke noe blod eller noe. Dessuten er det ikke pistoler i Minecraft (med mindre man har lagt inn mods). Det var også en sak da Watch_Dogs kom ut, hvor folk mente at spillet lærte barn å hacke, noe som er sinnsykt. Ekte hacking, og hacking i et spill er ikke det samme, og ungene lærer seg ikke å gjøre det, ved å spille. 

Mange mener at spillindustrien, og de som skaper andre fiktive verk, har et ansvar i hva barn og unge gjør, da vi alle vet at det de får se må de jo selvfølgelig prøve. Vi kan ikke vise nakenhet, sex eller vold, fordi de kommer til å bli påvirket av det, og de kommer til å drepe folk. Dette mener jeg er bare tull (for å bruke et pent ord på det).

Noen mennesker er ustabile, og mange av dem tyr til fiksjon for å føle seg bedre, eller for å leve ut ting de har litt lyst å prøve. Om noen alt har tendenser til å være voldelig, eller har potensial til å ville drepe noen, så kan selvfølgelig fiksjon få dem til å bikke over. Men jeg tror ikke Breivik ville latt vær å gjøre det han gjorde, om han ikke hadde spilt krigsspill. Og uansett er det fåtallet av mennesker i verden som er såpass ustabile. Så skal virkelig de som produserer spill og andre fiktive greier bare gå ut ifra disse syke menneskene? De fleste av oss klarer å oppleve fiktiv vold, uten å bli voldelig. Jeg spiller voldelige spill, og jeg klarer ikke drepe fluer en gang. Jeg fanger de og slipper de ut rett og slett. Så jeg vil ikke si at spill har gjort meg mer voldelig. Den typen spill har kanskje mer fått mer til å reflektere over hvordan livet til mange er, de som lever i krigsrammede land, og hvor fælt de må ha det. 


(Bildet er funnet HER, og er ikke mitt)

Se for dere en verden hvor alt skal være "ustabil-person-sikkert" da. Vi kunne ikke hatt noen form for vold i spill, vi måtte fjernet monster i Minecraft for eksempel. Bøker, filmer, tegneserier og alle verk med vold i, må brennes og glemmes. Og vi kunne ikke hatt internett, fordi folk kan legge ut hva de vil der, også voldelige ting. Nyheter måtte blitt kuttet ut, da vi ikke kan tåle å høre om mord uten å drepe selv. Høres dette ut som en verden du ville levd i?

Selvfølgelig skal ikke barn og ungdom få se på hva som helst. De må ha grenser, og de må skjermes fra noe. Men dette er foreldrene, barnehagene og skolenes ansvar. Om jeg lager en video, og skriver "denne videoen inneholder bannskap og fiktiv vold, så spør foreldre om lov før du ser dette", så er det ikke mitt ansvar om en gutt på 10 år finner ut at han skal la vær å spørre foreldrene, og får mareritt grunnet videoen. Da er det foreldrenes ansvar å ha et sånt forhold til barnet sitt, så han faktisk spør om lov før han ser på det. Foreldre burde følge med på hva barna holder på med, hva de ser på, leser osv, fordi det er sånn de lettere kan oppdage om ting ikke stemmer, om barnet har feil virkelighetoppfattelse. Om man involverer seg helt fra begynnelsen av, så vil mest sannsynlig ikke barnet klikke vinkel og drepe folk grunnet noe han/hun har lest på internett. Jeg forstår det kan være vanskelig å få med seg alt barnet gjør, men det er jo også derfor man må begynne med en gang å involvere seg, for om man venter til at barnet faktisk har begynt å se på ting som ikke burde sees på, så er det for sent. Men nå skal det sies at mange av tingene media tar opp som syndebukker for ting, egentlig er ganske barnevennlige, sånn som Minecraft og Tom Og Jerry.  En verden helt uten fiktiv (og ekte) vold vil ikke være gjennomførbart, og jeg for min del liker den fiktive volden. Det er en måte å oppleve noe som jeg aldri blir å oppleve i det virkelige livet, og som jeg heller ikke ønsker å oppleve i det virkelige livet. Noen ustabile personer kan selvfølgelig bli påvirket av det, men det betyr ikke at fiktiv vold er ondskapsfullt av den grunn. Da er det heller familie, samfunn og de rundt dem som har feilet dem. Men selvfølgelig føles det litt bedre å skylde på fiktiv vold, enn å faktisk se på hva som faktisk har fått personen til å gjøre det han/hun gjorde. De rundt personen slipper litt av skyldfølelsen sin liksom. Og det må legges til at det er veldig vanskelig å se om en person er i ferd med å bikke over eller ikke, så jeg sier ikke at familiene må ha skyldfølelse, men å legge skylden på et fiktivt verk blir litt dumt. 

 

#mshildur90 #hildur90 #spill #vold #media #fiksjon #slenderman #tomogjerry #krigsspill #utøya #familie #barn 

Kilder:

http://www.dagbladet.no/2014/06/10/nyheter/slender_man/drap/folklore/historier/33753275/

http://www.pressfire.no/nyheter/PS4/8545/Amerikansk-politisk-kommentator-Dette-spillet-lrer-barna-hacke

http://www.adressa.no/nyheter/terrorangrepet/rettssaken/article1808676.ece

Mimring og nostalgi! 2

Ettersom jeg måtte sjekke at jeg hadde backup av alt, da pcen ble ødelagt, så har jeg sett gjennom bildene mine og mange andre mapper. Da fant jeg mine gamle headere, outroer og andre ting, som fikk meg til å tenke tilbake til den gangen jeg begynte med YouTube, og alt jeg la ut var forferdelig. 

Husker dere min gamle header?

Eller den andre headeren min?

Og her er en av outroene mine, som jeg laget i paint.. Ganske fargerik iallefall! 

Og husker dere mitt gamle skinn?Den gangen jeg ikke kunne bygge finere enn dette:Og jeg syntes at flammer passet seg utmerket som tak på ei kirke:

Det er så rart å tenke på egentlig. Hvor langt man på et vis har kommet, og hvor mye man har fått ut av det! Alt begynte med at jeg begynte å spille Minecraft liksom. Så begynte jeg å se på Yogscast, jeg begynte å legge ut videoer, jeg ble med i XioCo, og nå er jeg med i RageQuit, og har til og med vært presse på The Gathering. Og alt takket være Minecraft. Rart å tenke på ja!

#mshildur90 #hildur90 #mimre #gamledager #bilder

Warping gone wrong! 0Jeg og villegeren prøvde å warpe, noe som ikke gikk helt bra, så nå ser vi sånn her ut! Håper det går over!

#photoshop #tegning #minecraft #hildur90 #mshildur90

Pc til reparasjon = fritidsproblemer 0

Ettersom den ene viften på pcen min har dødd, så må jeg klare meg med den gamle dårlige pcen min, til den skikkelige har blitt reparert.. Det vil si at jeg har så og si null spill framover, og at ting tar tolv år å gjøre, da denne pcen her er treg som fy. Men jeg skal ikke klage. Dette gir meg iallefall mye tid til å leke meg med photoshop, og kanskje til og med får tid til å tegne og skrive litt mer. Kanskje få laget flere thumbnail osv til kanalen? Får prøve å se positivt på det. Også har jeg begynt å jobbe igjen, så har iallefall 10 timer mindre fritid enn vanlig, noe som er ganske greit da det jeg brukte mest fritid på er for tiden utilgjengelig! Bildet ovenfor er et produkt av min kjedsomhet. Jeg fant en ting på photoshop, som kan bruker til å gjøre folk penere enn i virkeligheten, som mange moteblad osv sikkert bruker (med litt mer effektivitet enn meg). Jeg synes iallefall bildet ble kjempefint... Men dette er kanskje ikke skjønnhetsidealet folk har?

Så ingen videoer framover, men jeg er igang få fort jeg får pcen reparert og den er tilbake igjen!

#hildur90 #mshildur90 #pc #datamaskin #youtube #photoshop #bilderedigering #foto

Nettvett: Del 2: 4

Et par av dere husker kanskje det gamle blogginnlegget mitt om nettvett, som omhandlet å være forsiktig med å dele ut personlig informasjon, ettersom man aldri helt kunne vite hvem det var som så det, og jeg tenkte jeg skulle skrive et nytt innlegg om nettvett, som denne gangen tar for seg åpning av linker og mailer. Det er nemlig ikke så lett å bestandig vite hva man burde åpne eller ikke. 

Første budet når det kommer til sånt er å rett og slett tenke seg om før man åpner mail, filer og linker. Om en venn av deg sender en link eller ei fil, uten å forklare hva det er, eller at det er en forklaring, men det ikke høres ut som noe vennen din har skrevet, så send han/hun en melding først og spør hva det er og ikke åpne det før han sier det er trygt. På den måten er du trygg mot det eventuelle viruset, og vennen din får vite at han/hun har virus.

Når det kommer til mail, så sjekk hvem som har sendt ting først, er det noen du ikke kjenner, og som ikke har en mailadresse som kan kjenne igjen som noen du venter på svar fra, så ikke åpne mailen rett og slett. Da er det mest sannsynlig bare tull, og det gjør ingenting om du kaster dem. Er det derimot fra noen du kjenner, så må du bare vurdere om det ser ut som noe dem ville sendt. Er det ulogiske skriveleifer i emnet, eller ikke noe emne, så ikke åpne mailen. Sjekk heller med personen om de faktisk har sendt deg en mail, og hva det er, før du åpner den. Rett og slett vær litt skeptisk til det du får tilsendt. Er det noe som ser skeptisk ut, så er det mest sannsynlig noe skeptisk. Det tar litt ekstra tid, og kan være irriterende, men det er bedre å være litt forsiktig og tenke seg om, enn å få virus og må slite med det. 

Også er det greit å ha virusprogram. Akkurat dette vet jeg fint lite om, så jeg kan ikke komme med noen anbefalinger på akkurat det, men hør med folk som vet om sånt rett og slett. Det finnes flere gratis virusprogram, så om du ikke kan betale kan du iallefall litt forsvar uten å måtte betale. 

Ellers hvis du er uheldig og åpner noe som kan være skadelig, og spredbart, så få det fikset så fort som mulig, og si ifra til venner at du har virus og kan sende ut noe skadelig, så slipper du å spre viruset videre.

Han Tjupp er ikke så smart når det kommer til nettvett!

#hildur90 #mshildur90 #nettvett #internett #mail #linker #Tjupp #Noe #virus

Ronja biter Gud nå 3

I dag da jeg våknet, så la jeg med en gang merke til at Ronja virket sløv. Jeg hadde sett litt antydninger til det kvelden før, men ville vente å se om det faktisk var det jeg trodde før jeg ringte dyrlegen. Sent på søndagskvelden er det uansett vrient å få tak i dyrleger. I dag hadde hun øynene såvidt oppe, virket ikke som hun brydde seg om mye, og lå å sov på plasser hun aldri før hadde sovet. Det virker som om syke ørkenrotter har en tendens å sove utfor huset sitt av en eller annen grunn. Sånn fant jeg jo Gobi også, da hun dro videre. Jeg viste med en gang jeg så henne, at dette var hennes siste dag her. Så jeg ringt dyrlegen, men fikk ikke time før fire på dagen. Ronja spiste og drakk, så jeg skjemte henne bort noe voldsomt i dag. Hun fikk eple, godbit, mat, havregryn og løvetannblad. Hun skulle få godt med valg på hva hun ville spise. Jeg ga henne også høy og dopapir i håp om at hun skulle ha noe å holde på med og kanskje glemte at hun hadde vondt. Hun holdt ikke noe særlig på med dem, men hun gnagde litt på en pinne jeg ga henne. Om hun hadde vondt eller ikke vet jeg ikke. Det er vanskelig å se om gnagere har vondt eller ikke, men jeg kan se for meg at selve dødsprosessen sikkert ikke er behagelig. Uansett prøvde jeg å gjøre det beste ut av situasjonen. 

Vi dro med taxi hjemmefra halv fire, med en veldig hyggelig taxisjåfør. Og litt før fire gikk jeg ut av dyreklinikken, etter å ha tatt farvel med Ronja. Dyrlegen var veldig hyggelig og behandlet henne fint, og forklarte meg hvordan da kom til å gjøre det. Jeg klarte ikke å være der, da jeg viste at om jeg så det, kom jeg ikke til å klare å stoppe å grine før i morgen. Misforstå meg rett. Jeg har grint mye i dag, og blir sikkert å grine mer, men det ville vært verre om jeg hadde sett det. Jeg er bare på den måten. Sterk, men med overaktive tårekanaler!


Kjære Ronja Røveren og Gobi Ørken! Søte trollene mine!

Etter det dro jeg til min nye/gamle jobb, og hentet nøklene mine, ettersom jeg skal begynne å jobbe der igjen. Sjefen min var der + en felles venninne, noe som var hyggelig. Dagen var ikke bare negativ liksom. Jeg og venninnen dro og kjøpte oss kuleis, før vi dro hjem. Er det ikke det jenter gjør når de er trist? Spiser is? Det er både godt og trøstende. Og det hjelper alltid å være med noen som du er glad i. 

Nå er jeg hjemme igjen, og det føles veldig tomt. Driver å rydder ut av buret hennes, og planlegger å kjøpe et større bur til de to gjenværende rottene, så de får større plass å boltre seg på.

#gnager #ørkenrotte #dyr #kjæledyr #dyrlege #hildur90 #mshildur90

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits