FØRST! 2

Mer eller mindre på hver video på Youtube og hvert bilde på Instagram, ser man kommentarer som sier "FØRST!". Dette er grunnlag til mye krangling og sinne. Om flere påstår at de var først, så blir det fort dårlig stemning, og ofte blir folk sinte over slike kommentarer generelt. Og på en måte kan jeg forstå hvorfor folk blir sinte. Disse kommentarene tilfører ikke noe til et kommentarfelt, og gir skaperen av videoen eller bildet ingen glede. Eller kanskje gjør det det? Når man får slike kommentarer er det jo fordi noen er glade over å være den første som kommenterer, og det er jo et slags kompliment, selv om jeg skulle ønske de kunne skrive noe annet også i kommentaren, slik at man kanskje har grunn til å svare eller gi den en like. 

Det som skaper dårlig stemning rundt disse kommentarene, er heller ikke kommentarene i seg selv, men måten folk blir når de ser kommentarene. Så mange blir sint, og begynner å kjefte eller klage, og det er DETTE som skaper dårlig stemning! Om en person skriver at den var først, så har det ikke så mye å si, men når folk begynner å kjefte og krangle, det er da man fort blir lei. #youtube #tanker #synspunkt #først #hildur90 #MsHildur90

Filmbransjen i forandring 2

De siste årene har filmbransjen forandret seg, og kanskje ikke til det bedre. De store filmprodusentene spesielt har forandret seg mye. De er nemlig blitt redd for å ta sjanser. 

Om man ser på de store filmene som har kommet ut i det siste, så ser man fort et mønster. Det er bare etterfølgere, og filmer som er basert på noe som allerede eksisterer. Det er nesten ingen storfilmer som ikke baserer seg på noen andre historier, men som er skrevet ut av kreativiteten til noen. Og selvfølgelig gjør det slik at det er enklere for dem å tjene penger, og det er nok i bunn og grunn det som er årsaken til denne utviklingen. Isteden for å ta sjansen på en film med en ny ide, som kanskje ikke trekker inn så mye penger, så satser de på noe de vet folk kommer til å betale for, uansett om kvaliteten er på bunn. 

 

Selv om filmer som Avengers, Mad Max og Maleficent er grei underholdning, så har vi på en måte sett det før, og iallefall jeg vil heller se noe nytt.  Og når de begynner å gjøre om superhelter, slik at de er kvinnelige, eller mørk isteden for hvit, isteden for å heller skape nye superhelter som opprinnelig er mørk og/eller kvinnelig, da blir jeg også irritert. Ikke fordi de ikke kan forandre på superheltene, og ikke fordi kvinner og mørke ikke kan være superhelter, men fordi de ikke tørr å skape noe nytt, nemlig en ny superhelt. Kreativiteten er død rett og slett.

Folk flest krever ikke kreativitet av underholdningen sin. Om det er det samme de ser på nytt og på nytt igjen, i litt forskjellige varianter, så bryr de seg ikke, så lenge det er lettere underholdende. Og om noe blir populært, blir det melket helt til kua er død, fordi folk ser på filmene fordi de likte den tidligere filmen. Pirates of the Caribbean er et godt eksempel på dette. Folk bruker penger, bare fordi det er storfilmer, som de må se for å henge med, uten å tenke på kvaliteten. Og når jeg sier kvalitet, så mener jeg plotet, karakterene og kreativiteten, ikke kvaliteten på videoen og spesialeffektene. 

Vi har blitt tvangsforet så mange etterfølgere og nyskapninger, at vi har blitt vant til det. Og det gjør meg forbannet. 

Det neste blir vel at de lager en ny Forrest Gump-film...


Perez Hilton la ut dette bildet i 2011, som sier det meste om filmbransjen..

#film #movie #filmbransje #kreativitet #hildur90 #mshildur90

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits