Flere enn meg som liker å kjøre buss! 0Denne lille karen krabbet bort til meg da jeg satt på bussen. Så ut som han trivdes der! Å kjøre buss er gøy sant? :P

Hesten min Frida 2

Jeg har jo faktisk en hest også! Jeg fortalte nemlig Stinetta i XioCo når hun hadde bursdag, at på min siste bursdag fikk jeg ikke en eneste gave, og hun syntes så synd på meg at hun ville gi meg en gave. Hun spurte hva jeg ønsket meg, og jeg svarte selvfølgelig ''en hest!'' og litt etter det ga hun meg en hest :O

Frida er en fullblods clydesdale, er hun ikke fin?

 

Irriterende eller en del av sjarmen? Museklikk i let's plays 5

Let's play-videoer, eller la oss spille-videoer som det heter på norsk, er et merkelig konsept. Man spiller et spill, samtidig som man sitter å snakker skit, for så å legge det ut på nett, hvor andre kan se på at du sitter å spiller og snakker. Hadde noen fortalt meg om disse type videoene for et og et halvt år siden, hadde jeg ledd, og syntes det var virkelig sært og bortkastet tid. Nå spiller jeg jo selv inn disse type videoer, og ser også på en del av andres serier. Blant annet ser jeg på Nilesy fra Yogscast. Hvorfor jeg liker han vet jeg ikke helt. Han har en fin dialekt, skotsk er jo morsomt å høre på, også er han sånn passe sprø. Dessuten er det en ting han gjør som jeg liker veldig godt. Han er nemlig ikke så seriøs når han spiller inn når det kommer til "støy". Han åpner ofte bokser med cola, redbull osv på opptak, og samtidig har han en katt, som ofte plager han, så han må gå å åpne opp døra for katt osv. Dette synes jeg er en stor del av sjarmen i videoene hans. 

I det siste har jeg fått høre at det er mange som ikke liker at jeg har "støy" i mine videoer, i form av museklikk, og av og til en gal ørkenrotte som gnager på ting. Og det er greit nok, jeg forstår godt at det kan bli plagsomt hvis det er høyt og over en lengre periode. Men om man hører datamusen av og til en vel ikke så farlig? Eller kanskje er det farlig, det er bare jeg som synes en del av sjarmen med let's play-videoer er at det føles som at man sitter sammen med noen som spiller. 

Da jeg var et barn, og vi hadde fått PC, var det kjempegøy å spille sammen med vennene mine. Og som oftest spilte vi singelplayer-spill, så vi satt hver vår tur og spilte, noe jeg syntes var greit, ettersom jeg syntes det var like så gøy å se på andre spille, som det var å spille selv. Av og til var det faktisk gøyere å se på at andre spilte. Og det er noe av den følelsen jeg får når jeg ser på let's play-videoer. Som om jeg sitter med en gøyal person mens han/hun spiller. Og er ikke tastatur- og muselyder en naturlig del av dataspill? 

Jeg sier ikke at det ikke kan være irriterende, men om det bare er en gang i blant, og ikke så høyt, så er det vel ikke noe problem? Eller?


Bilde fra sommern 2013. 

Q: Hva synes dere om tastatur- og muselyder i let's play-videoer? Irriterende eller en del av sjarmen?

Q: Liker du å se på at andre spiller?

1000-Konkurranse: Vinn spill! 31

For all evighet rundet jeg 1000 abonnenter på Youtube, og lovet dere en 1000-spesial og en konkurranse. Jeg har endelig hevet meg rundt og redigert ferdig spesialen (jeg vet jeg er treig), og i den sammenheng har jeg laget en konkurranse, hvor to stykker vinner hvert sitt eksemplar av Monaco! Det er et veldig gøyalt spill, spesielt når du spiller med andre, så hvorfor ikke hive deg på? Monaco blir jeg å gi over Steam, så det er veldig kjekt om dere har Steam fra før av.

Reglene er enkle: De som vil være med, skriver en kommentar under dette innlegget, hvor du skriver at de er med og hvorfor de fortjener å vinne. Trenger ikke være noe lang og dyp forklaring. Husk å fyll inn mail i Mail-feltet, så jeg har en måte å kontakte deg på om du vinner. Trekker ut to tilfeldige fra kommentarene som vinner. Vinnerene blir trukket 20.10.13!

 

Del 1 av Monaco kan dere se her. Addexio og Trident var så snille at de ble med!

 

Random bilde fra "ferien" min i sommer. 

 

Reglene er altså: Skriv kommentar under om hvorfor du fortjener å vinne, husk å fyll inn mail.

Enklere enn det blir det ikke! Og igjen tusen tusen takk for at dere er så søte og snille og greie!

 

INFO: KONKURRANSEN ER NÅ OVER! KLEM TIL ALLE FRA MEG!

Bææ! 4

Lurer på hva den sauen tenker på der han står!

#xioco

Miley Cyrus - Helt på tryne eller et geni? 0

I det siste har stormen blåst rundt Miley Cyrus. Hun har oppført seg ganske så merkelig i musikkvideoer, og sagt og gjort en del merkelige ting i det virkelig liv.

Jeg så nettopp hennes siste musikkvideo, Wrecking Ball, hvor hun poserer splitter naken på en rivningskule. Og dette får hun masse kritikk for. Skulle nesten tro hun var den første artisten som stiller opp naken i en musikkvideo. Jeg tror videoen er et forsøk på å virke artistisk, selv om den kanskje feiler litt til tider. Det er egentlig en ganske fin musikkvideo, og jeg har ingen problem med nakenheten i den. Det får henne bare til å virke mer sårbar, noe som ligger i sanglyrikken. Det jeg har problem med er når hun slikker på en rivningshammer. Det er verken sårbart eller artistisk, det er bare nasty, og kunne gjerne blitt kuttet ut fra videoen. Å spille på nakenhet er en ting, det er greit når det blir gjort på en fin måte, men når man slikker på en hammer kan man ikke unngå å få seksuelle assosiasjoner, noe jeg bare synes er middelmådig og patetisk. Å absolutt må spille på sex på den måten sier til verden at musikken ikke er bra nok til å stå opp for seg selv.

Fra en av musikkvideoene hennes. Lånt fra: www.billboard.com

Det må nevnes at jeg også har sett musikkvideoen hennes, We Can?t Stop, som er en av de ekleste musikkvideoene jeg har sett på lenge. Hun spiller på sex, narkotika (om man leser litt mellom linjene) og oppfører seg rett og slett ekkelt! Leker med tyggis, rister rumpa si, slikker og kliner med en dukke (hvorfor liksom!) og tungen hennes er alt for ofte ut av munnen hennes i et forsøk på å være sexy. Hun er en vakker jente og har absolutt en bra stemme, og det er greit hun vil vise at hun er blitt voksen, men alt kan gjøres med måte. Dessuten skulle man jo tro at hun hadde bevist mer enn nok at hun var voksen i 2010 da hun ga ut Can?t Be Tamed. Akkurat nå er det bare fokus på kroppen opp oppførselen hennes, og null oppmerksomhet på sangene og stemmen hennes. Men så er det jo ikke lengre sånn at det å lage musikk bare handler om å lage musikk lengre. Som Ani DiFranco sier: "Now everything is cross-marketing. It's about sunglasses and shoes, or guns and drugs. You choose."

Mange tror at det har klikket for henne. Det er jo mange barnestjerner som ikke takler presset og begynner med narkotika, og utvikler alvorlige psykiske problemer. Jeg forstår rett og slett ikke foreldre som lar barna, eller i noen tilfeller presser barna, til å begynne en karriere innen musikk og film.

Om det har klikket for henne eller ikke, det vet jeg ikke. Jeg kjenner jo ikke henne sant. Men jeg må si en ting. Alt dette hun har gjort i det siste, kan være en genial plan for å få mer oppmerksomhet og dermed tjene penger. Hvor mange ser vel ikke videoene hennes bare for å se hvor «forferdelige» osv de er. Og media klarer ikke å stoppe å snakke om henne. All PR er god PR heter det! Hvor mange kommer vel ikke til å sjekke ut hennes neste video eller neste sang, bare for å se om den er like fascinerende som de siste som kom ut, og følge med på hva hun gjør i tilfelle hun gjør noe vilt? Kanskje har det klikket for henne, vi har sett det før så mange ganger med barnestjerner som vil bevise at de har blitt voksne, men det kan også bare være en taktikk for å få PR.


Sånn som vi liker å huske Miley. Lånt fra: omg.yahoo

Dessuten er ikke hun den eneste artisten som oppfører seg på dette viset, så den eneste grunnen til at dette får så mye oppmerksomhet er at folk ikke forventet det av henne. Og det er der grunnen til all kritikken ligger. Hun har enda mange unge fans etter Hannah Montana-serien, og dermed er det nok mange foreldre som er redde for at hun skal være forbildet og rollemodellen til barna sine. Jeg vil for eksempel ikke at tantebarna mine skal tro at man skal oppføre seg som hun gjør til tider. Men alt dette er jo opp til foreldrene. Gir man barna god oppdragelse og har et godt forhold til dem, kommer de fleste barn til å forstå at man ikke skal kle av seg og slikke på en rivningshammer for å virke sexy. 

God musikk handler ikke om oppmerksomhet og sex, men om en bra tekst, fremført av gode folk på instrument og sanger med en flott og særegen stemme!

Nettvett: Del 1: 5

Jeg jobber jo på en minecraft-server, som heter XioCo, og der kan alle (så lenge de følger reglene) spille og ha det gøy. Det er veldig mange barn der inne, så derfor er vi strenge på at folk oppfører seg fint. Jeg har ærlig talt ikke spilt så mye med andre før, da jeg liker best å spille for meg selv, og opplever en del ting, som tydligvis er vanlig i spillmiljø, som litt merkelig, spesielt ettersom det er mest barn på vår server.

En ting som forundrer meg, er hvor lite nettvett folk bruker til tider. Folk forteller skype-navnet sitt i åpen chat, deres ekte navn og hvor de bor og går på skole. Det er jo ikke helt trygt. Nå sier jeg ikke at alle på internett er ute etter å skade folk, men man skal alltid være forsiktig, for man vet aldri hvem den personen man har chatet med et par dager egentlig er. Det skal sies at det også er en del som er flinke på sånt, men noen er mindre flinke..

Det er også mange på serveren som har lys å finne seg "minecraft-kjæreste", som er et konsept jeg aldri klarer å forstå. De aventerer i åpen chat at de er på utkikk etter en minecraftjente, som har pent skinn (man kan gjøre så karakteren sin i minecraft ser ut som en vil) og som er snill osv osv. Men de tenker ikke så langt til at hvem som helst kan ha på seg jenteskinn. Så i teorien kan en 13 år gammel gutt ende opp med å bli minecraft-kjæreste med en 50 år gammel mann, som later som han er jente. Eller så kan jo han som later som han er en 13 år gammel gutt egentlig være 50 år sant. Dere forstår hva jeg vil fram til håper jeg. Om dere ikke forsto hva jeg mente så har jeg laget to tegninger som kanskje forklarer det litt bedre.Og om man skal fortelle en person på serveren skypenavnet sitt, etter at man er 100 % sikker på at man stoler på personen, bruk privatmelding vel! Det er bare å skrive /m brukernavn også meldingen. For eksempel: /m hildur90 jeg heter Blekkulf!

Kanskje burde skolen og foreldrene være tidligere ute med å fortelle barn om å bruke nettvett? For det er mange barn som sitter mye på nett i dette samfunnet, så nettvett er blitt veldig viktig. 

Man vet aldri helt hvem man chater med, og hvem som følger med. Så ikke del navnet deres, tenk over hva dere skriver og vær litt smarte, tenke dere om før dere skriver noe. Alle på internett har ikke lyst å skade deg, de fleste lyver ikke, men man vet aldri. 

 

#spill

#xioco

Se serier på internett 0

I det siste har jeg sett en del serier på internett. Tven min har jeg ikke hatt på siden oktober i fjor (foreldrene mine var på besøk og så på tven da, men telles ikke som at JEG har hatt den på). Jeg bruker flere sider hvor jeg ser seriene mine på, men en jeg liker veldig godt er Viaplay.no. Seriene jeg følger med på der er Greys Anatomy (vet, jentete, men jeg liker det), How i met your mother, Bones og The Walking dead.


Screenshot fra Viaplay. Tilhører ikke meg.

 

Hvorfor ser jeg på serier på nett, og ikke på tven? Jo, for det første er dataskjermen min nesten like stor som tvskjermen min, men med bedre oppløsning. For det andre kommer episoder raskere ut på nett, enn på tven. Norsk tv er jo ufattelig treige med å få tak i nye sesonger av ting, til og med Sverige er raskere. Dessuten kan jeg da se en episode akkurat når jeg vil, istedenfor å sette av en viss tid i uka til å se den og den episoden, og gå glipp av ting bare fordi jeg glemmer å skru på tven til rett tidspunkt. Jeg er litt distre, så å se ting akkurat når det passer meg er genialt!

FTB og Limbo ute! 0

I går kom mine to første episoder ute på Addexio-kanalen, og det var kjempespennende for jeg var så nervøs for hva folk syntes osv. Fikk litt blandet mottagelse på Limbo, hvor noen syntes det var kjedelig, mens andre elsket det. Men man kan jo ikke lage noe som absolutt alle liker, så jeg er fornøyd. Dessuten viste vi jo på forhånd at Limbo er et litt sært spill. FTB (Feed the beast) virker det som at de fleste som er innom den kanalen liker faktisk. Noe jeg er overlykkelig over!Jeg elsker å spille inn både Limbo og FTB, så håper at dere liker å se på det liksom! Limbo er et veldig gøyalt spill, som jeg må lage anmeldelse av, mens FTB er mer koselig å spille på en måte. Blir varm i hjertet av å spille det, merkelig nok!

 

Her er den først FTB-videoen. Den andre kommer ut i dag, så følg med på Addexio-kanalen.
Jeg har foresten laget spillelister på min egen kanal, så dere kan også finne videoene via der.

Har ikke ledd så mye på lenge! 0


Selvportrett...

Som de fleste nå må ha fått med seg, så har jeg nå begynt å jobbe på Addexio-kanalen, hvor også Addexio, BBz_Trident og EpicDimitar jobber (samt en person som ingen enda vet hvem er). Og i dag så jeg litt på noen videoer på kanalen, og alle sammen er kjempegøyale, men en av dem ga meg total latterkrampe. Addexio og EpicDimitar på skattejakt. Den er virkelig genial! Og spennende også! Slutten ga meg frysninger på ryggen!


Husk å sjekke ut Addexio-kanalen på fredag og lørdag, da mine videoer kommer ut! Blir spennende!

Info: Hva skjer videre? 0

En liten video jeg lagde på mårrakvisten (gjeesp!) for å fortelle dere hva som skjer med meg, når det kommer til ny Youtube-jobb, min egen kanal og sånt tull. Driver også å beskytter en landsby fra zombier mens jeg holder på å forklare ting :P


Affleck som Batman? 4

I går fikk jeg høre at Ben Affleck skal spille Batman i den neste Batman-filmen, som kommer ut i 2015. Ført tenkte jeg rett og slett at dette var en spøk, da kilden min var en Youtube-video av noen som liker å tulle med ting. Men ut ifra det jeg har lest så har han tydeligvis blitt plukket ut til rollen som den fryktinngytende Batman. Og dette er mange Batman-fans utrolig sinte for. De mener at han er en alt for dårlig skuespiller til å kunne portrettere Batman rett, og at han dessuten ikke passer inn i rollen.

Jeg er blitt en stor Batman-fan selv de siste årene, og jeg har min tvil om Affleck blir en like god Batman som Christian Bale var. Det aller beste hadde vært om Christian Bale hadde spilt i den neste Batman-filmen, da han virkelig passet rollen og gjorde en susende god jobb. Men Så har Bale takket nei til rollen, så de måtte uansett finne en ny en. Men tror de kanskje kunne klart å funnet noen som er bedre til rollen enn Affleck er. Jeg har ingenting imot han, men ut ifra de filmene jeg har sett med han i, så er han ikke en veldig god skuespiller, og man må huske på at Batman/Bruce Wayne er en veldig dyp og mørk rolle, og det lett kan bli dumt om en mindre bra skuespiller prøver seg på en sånn rolle. Blir mer tragikomisk enn noe annet når det er en skikkelig dyster og tragisk scene, også er det så tydelig at en eller annen overdriver skuespillet sitt, for å kompensere for at han egentlig er elendig.

 

Men for all del, kanskje kan Affleck forundre oss og filmen blir skikkelig bra. Man vet jo aldri. Så vi burde vel la tvilen komme den stakkars fyren til gode? Han vet nok hva slags ansvar det ligger bak å spille Batman, som er en såpass episk rolle at over 78 000 fans vil ha Ben Affleck sparket fra rollen fordi de er redd for at han blir å gjøre en alt for dårlig jobb med å portrettere helten deres. Må jo være fælt å være så hatet? Jeg har tro på deg Affleck! (under stor tvil)...

 

Så.. Et humoristisk bilde for de som ikke liker å lese lange tekster.. Likte denne fordi jeg er en gal kattedame uten katt..


Kanskje kjenner dere igjen noen av kattene? Alle er vist kjente katter! Kjenner igjen de fleste, men vet ikke navnene på alle. Bildet tilhører ikke meg, bare lånt.


MsHildur90

Jeg er ei jente på 26 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits