Early Access - Betale for uferdige spill 6

En trend som har kommet de siste årene, er at spill blir lagt ut til salg uten å være ferdige, og som enda er under utvikling. Slike Early Access-spill. Man betaler for et spill som ikke er ferdig, og det er heller ikke noe garanti på at spillet kommer til å bli ferdig. Utvikleren kan alltids slutte å jobbe med spillet, og likevel tjene godt, om mange nok ønsker å spille det. Poenget bak er at man skal kunne være en del av hvordan spillet blir utviklet, man skal kunne se hvordan spillet utvikler seg og gi tilbakemelding på hva som er feil og hva du ønsker. Du betaler rett og slett for å være en spilltester.Jeg har litt blandede følelser rundt dette. Det er flott at folk som er seriøse, som har et ønske om å lage et godt spill, og faktisk fullfører det, får muligheten til det. Men samtidig skjer det alt for ofte at spillene ikke blir fullførte, men at utviklerne likevel tjener på det. 

Og jeg føler at det dessverre ofte blir utnyttet. Mange spill som kommer ut i early access blir aldri ferdige, spesielt spill som blir populære fort, og som tjener inn masse penger uten å være fullførte. Dessuten er det mange spill som blir sluppet i early access uten å være så veldig spillbar, eller verdt pengene du må betale for det. 

Og hvorfor betale for noe som du ikke får glede av? Et uferdig spill som ikke har så mye innhold, og som du blir lei av å spille etter 15 minutt, er ikke verdt å betale for, iallefall ikke i mine øyne. Og å kjøpe spill fordi de har potensial blir for dumt. For du vet aldri om det blir ferdig eller ikke. Og du får ikke pengene tilbake om det ikke blir ferdiggjort. Det samme gjelder når det kommer til crowdfunding, på sider slik som Kickstarter og GoFundMe. Du kan backe opp et prosjekt for det i hele tatt er påbegynt, og du har null garanti for at det blir noe av. Og om det ikke skjer noe mer, får du ikke pengene tilbake. Selv om slike sider kan være en flott måte for folk som har en drøm, men som ikke har mulighet til å betale for det selv, eller som ikke får noen sponsorer, å likevel få gjennomført den drømmen, så er det også mye som aldri blir noe av. Jeg personlig prøver å la vær å kjøpe spill som er i early access, men det hender jeg bryter den reglen. Om jeg kjøper uferdige spill, skal jeg være sikker på at det er verdt pengene, slik det er når jeg kjøper det, slik at jeg ikke bruker penger på noe jeg ikke får glede av. Noen uferdige spill kan jo likevel være gode, Don't Starve er et godt eksempel på dette. 

Q: Hva synes du om early access og crowdfunding?

#spill #game #gaming #gamer #games #girlygamer #earlyaccess #crowdfunding #hildur90 #mshildur90

(Ingen av bildene er mine)

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits