Early Access - Betale for uferdige spill 6

En trend som har kommet de siste årene, er at spill blir lagt ut til salg uten å være ferdige, og som enda er under utvikling. Slike Early Access-spill. Man betaler for et spill som ikke er ferdig, og det er heller ikke noe garanti på at spillet kommer til å bli ferdig. Utvikleren kan alltids slutte å jobbe med spillet, og likevel tjene godt, om mange nok ønsker å spille det. Poenget bak er at man skal kunne være en del av hvordan spillet blir utviklet, man skal kunne se hvordan spillet utvikler seg og gi tilbakemelding på hva som er feil og hva du ønsker. Du betaler rett og slett for å være en spilltester.Jeg har litt blandede følelser rundt dette. Det er flott at folk som er seriøse, som har et ønske om å lage et godt spill, og faktisk fullfører det, får muligheten til det. Men samtidig skjer det alt for ofte at spillene ikke blir fullførte, men at utviklerne likevel tjener på det. 

Og jeg føler at det dessverre ofte blir utnyttet. Mange spill som kommer ut i early access blir aldri ferdige, spesielt spill som blir populære fort, og som tjener inn masse penger uten å være fullførte. Dessuten er det mange spill som blir sluppet i early access uten å være så veldig spillbar, eller verdt pengene du må betale for det. 

Og hvorfor betale for noe som du ikke får glede av? Et uferdig spill som ikke har så mye innhold, og som du blir lei av å spille etter 15 minutt, er ikke verdt å betale for, iallefall ikke i mine øyne. Og å kjøpe spill fordi de har potensial blir for dumt. For du vet aldri om det blir ferdig eller ikke. Og du får ikke pengene tilbake om det ikke blir ferdiggjort. Det samme gjelder når det kommer til crowdfunding, på sider slik som Kickstarter og GoFundMe. Du kan backe opp et prosjekt for det i hele tatt er påbegynt, og du har null garanti for at det blir noe av. Og om det ikke skjer noe mer, får du ikke pengene tilbake. Selv om slike sider kan være en flott måte for folk som har en drøm, men som ikke har mulighet til å betale for det selv, eller som ikke får noen sponsorer, å likevel få gjennomført den drømmen, så er det også mye som aldri blir noe av. Jeg personlig prøver å la vær å kjøpe spill som er i early access, men det hender jeg bryter den reglen. Om jeg kjøper uferdige spill, skal jeg være sikker på at det er verdt pengene, slik det er når jeg kjøper det, slik at jeg ikke bruker penger på noe jeg ikke får glede av. Noen uferdige spill kan jo likevel være gode, Don't Starve er et godt eksempel på dette. 

Q: Hva synes du om early access og crowdfunding?

#spill #game #gaming #gamer #games #girlygamer #earlyaccess #crowdfunding #hildur90 #mshildur90

(Ingen av bildene er mine)

En gamer som ikke spiller! 2

Jeg har nesten ikke spilt siden jeg flyttet i mai. Det er litt rart! Spill har vært en stor del av livet mitt de siste 10 årene, og nå spiller jeg plutselig nesten ikke noe. Det rareste er at jeg har ikke savnet spill så mye. Eller så har jeg ikke hatt tid å savne det!

Jeg har rett og slett ikke hatt tid eller samvittighet til å gjøre det. Jeg har flyttet, fikset hus og hage, fått ny jobb og slike ting. Da har spill blitt nedprioritert litt, og da også Youtube. Jeg har spilt inn videoer, så jeg har spilt noe, men jeg har liksom ikke hatt tid å redigere videoene og legge de ut, så de ligger bare der, uferdige. 

Jeg har ikke sluttet med spill og youtube, men jeg kan vel kanskje si at jeg har en pause, mens jeg ordner en del ting. Den nye jobben er ikke så veldig krevende, men det er fremdeles en ny jobb som jeg vil gjøre best mulig. Så derfor kommer den først! 

Men noe innhold kommer etterhvert. Jeg driver nå å redigerer en Vlogur, som sikkert kommer i dag, også skal jeg prøve å få ut The Wolf Among Us etterhvert, for der har jeg spilt inn ca 6 episoder. Jeg har også noen Hildur Testur liggende, så de kan jeg jo prøve å få slengt ut. De ble spilt inn i mai, men de kan da likevel være litt gøyale å se på, hvem vet. Dette er min nye logo til MsHildur90-kanalen! Søt vel! Laget av Foofi!

#youtube #hildur90 #mshildur90

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits