hits

Anmeldelse: Menneskehavn (roman) 2

 
(Bildet er lånt av Tanum.no, og tilhører ikke meg).

 

Boken er skrevet av John Ajvide Lindquist, som er en svensk forfatter som er kjent for bøkene "La den rette komme inn" og "Håndtering av udøde".

Den kom ut i 2010, og er oversatt til flere språk. Jeg har lest den på norsk.

Bokens handling finner sted på en skjærgårdsøy utfor Sverige, hvor Anders kommer tilbake et år etter at datteren hans, Maja forsvant. Han har blitt skilt og tyr til flasken for å takle med sorgen over tapet av familien sin. Etter hvert begynner han å føle som om datteren hans fremdeles er der. Og vi får vite litt etter litt øyas hemmeligheter. Maja er nemlig ikke den første som bare har forsvunnet derfra. Og forsvinningene er ikke de eneste uforklarlige tingene som skjer der. En gammel mann som tidligere var en magiker har funnet en Spiritus for mange år siden, som han har en pakt med som gjør at han har visse magiske evner så lenge han lever.

Boken handler om kjærlighet, savn, hevn og ondskap, og er absolutt en skrekkroman. Det at den finner sted på en skjærgårdsøy, og omhandler ting som smugling av hjemmebrent gjør at boken får en virkelig svensk følelse, noe som jeg ser på som veldig originalt. Og jeg elsker virkelig Spiritus, selv om han til tider fikk meg til å rynke på nesa i avsky (les boka så forstår du hva jeg mener).

Jeg har lest "La den rette komme inn" (vampyrer) og "Håndtering av udøde" (zombier) som er to av mine favorittbøker, men jeg følte av "Menneskehavn" ikke helt nådde opp til topplisten min. Jeg synes den var spennende og velskrevet, men det var et eller annet som manglet for at jeg skulle elske den. Jeg vet ikke helt hva.

Men jeg likte den veldig godt og vil derfor anbefale den likevel. For selv om den ikke helt nådde opp på topplisten min er den absolutt verdt å lese! Og jeg blir sikkert å lese den igjen.

 

Terningkast: 5!

Anbefaling: The Walking Dead tegneserien. 12

De aller fleste har hørt om og kanskje sett The walking Dead  på tv, men ikke like mange har lest tegneserien den er basert på, noe som er veldig dumt!

The Walking Dead er laget av Robert Kirkman. Den ble opprinnelig tegnet av Tony Moore, men nå tegnes den av Charlie Adlard. Den har kommet ut hver måned i over 8 år nå.

(Bildet funnet på: collider.com/robert-kirkman-interview-the-walking-dead-season-2/84388/)

 

Tegneserien handler om politibetjenten Rick Grimes, som våkner opp på et sykehus fullt av zombier, etter å ha blitt skutt. Han vet ikke hva som har skjedd, bare at han må finne familien sin igjen. Fram til nå høres tegneserien og tvserien ganske lik ut, men det er veldig mye som er forskjellig. Det er mange forskjellige karakterer og handlingen er ikke helt den samme, noe som er bra. Jeg vil ikke skrive alt for mye om handlingen da det spoiler litt for både tegneserien og tvserien. Men kan si at tegneserien er mer grotesk enn tvserien til tider. Uansett hvor søt og elskverdig en karakter er så kan den bli drept.

Den er veldig bra tegnet, karakterene er troverdige og den er virkelig spennende! Den handler ikke om zombier og zombiesplatting (selv om det absolutt ikke er mangelfullt med noen av delene) men personene og hvordan de forandrer seg for å kunne overleve deres nye hverdag. Det er virkelig lagt litt baktanke på hva som skjer og hvordan karakterene reagere, noe som gjør tegneserien veldig smart. Den har også en del humor i seg.

Jeg har lest alt jeg har funnet av tegneserien, altså 15 samlepermer, og jeg elsker den virkelig!

Samlepermene kosten ca 150 kr stykke, men man kan alltids låne på biblioteket vis det blir for dyrt.

 

Anbefales på det varmeste!

Om meg. 38

Introduksjon:

Jeg er en jente på 25 år, bosatt på Helgeland, og som bruker fritiden min på mye rart. Jeg har 1 ørkenrotte, ved navn Klara Numel, og en liten hest ved navn Frida, som jeg fikk i julegave av Stinetta. Ellers bor jeg med øksen Brynhild og hodeskallen Didrik. Ugle Bugle holder meg også med selskap (når jeg kan finne han iallefall). Jeg hekler, tegner, lager kort, binder fluer (selv om jeg hater å fiske), leser bøker, ser serier og filmer, klimprer på mandolinen min i ny og ne, og hører mye på sær musikk. Men det jeg kanskje bruker mest tid på, er å spille dataspill!

Jeg er nemlig en nerd og stolt av det. Går mye i Minecraft, men liker også Left 4 dead 2, Don't starve, Sims 3 og Kampen om Midgard. Ellers er jeg en gother, skogsalv, monsterjeger, dyreverner, hippie, selvutnevnt overlevelsesekspert og hobbygartner. Jeg er også nokså tonedøv, men elsker å synge, helst i dusjen. Og selv om jeg elsker å spille voldelige spill, klarer jeg ikke å drepe fluer en gang i det virkelige liv. Jeg er altså litt merkelig, men er fullt klar over det, og jeg liker å være sånn som jeg er!

Jeg har to youtubekanaler, og er del av en tredje kanal. Min hovedkanal heter MsHildur90, hvor jeg legger ut barnevennlig innhold fra spill, samt noen vlogger innimellom. Min andre heter Skammekroken, og er ikke barnevennlig. Der legger jeg ut litt mer voksne spill, og skrekkspill. 

Kanalen jeg er del i heter RageQuit.no, hvor det legger ut litt tilfeldige gamingvideoer, og videoer fra serverne våre og slikt. 

Jeg er med i XioCo, som er en organisasjon som har en norsk minecraft-server gående. Jeg er også styreleder av organisasjonen RageQuit, som har som mål å ha ulike norske spillservere oppe, som alle kan spille på. RageQuit har en egen blogg og et eget forum.

Ellers har jeg også en blogg som er litt mer random, som heter hildurs.blogg.no, hvor jeg skriver om dyr, natur, håndarbeid og samfunnsaker som engasjerer meg.

Jeg har også en blogg hvor jeg legger ut dikt, noveller og ting jeg skriver, som heter HildeHogsnes.blogg.no. Skriver mye rart, så kan være verdt å ta en titt!

 
 

Denne bloggen:

Har vil jeg skrive en del om spill, bøker, tegneserier og alt det nerdete tingene jeg har holdt inne for meg selv alt for lenge. Jeg blir også å legge ut en del tegninger jeg har laget selv, samt youtubevideoene jeg lager.

 

Timeplan:

Jeg har ikke en timeplan, da det er for vanskelig å holde seg til den pga jobb og andre ting som spiser opp fritiden min. Det kommer videoer når jeg har tid. Prøver å få ut 5 videoer hver uke på hovedkanalen, og minst 2 video på Skammekroken, men kan ikke love noe ettersom livet ofte kommer litt i veien for mine nerdehobbyer!


 

FAQ:

 

Hva heter du?

- Hilde, men liker Hildur mye bedre, det bruker søsteren min å kalle meg :D

 

Kan jeg få mailen din?

- Jeppur, mshildur90@hotmail.com

 

Kan jeg få skype-en og facebook-en din?

- Neiur, disse er private, så ikke legg meg til der om dere finner meg, godtar aldri folk jeg ikke kjenner.

 

Har du noen annen plass jeg kan chatte med deg?

- Jaur! Jeg har min egen Discord-server, hvor alle kan komme inn og chatte med meg og andre søte småtroll. Discord er gratis og enkelt å skaffe seg! Du kommer deg inn på min Discord ved å trykke på denne linken: https://discord.gg/wufkShN. Ellers er jeg også ganske flink å svare på kommentarer på videoene mine og Instagram.

 

Hvor bor du?

Jeg bor på Helgeland, på kysten, i et lite hus i skogen, omgitt av småfugler og elg.

 

Hvilke partnerskap har du på Youtube?

- Jeg er medlem av Splay, både med hovedkanalen og Skammekroken.

 

Hvordan data har du?

- Jeg har en Asus G75V, 17,3 tommer.

 

Hva redigerer du og spiller du inn med?

- Jeg bruker Audacity for å ta opp mikrofonlyden min, Fraps for å ta opp video og lyden inne på spill, også redigerer jeg det sammen med Movie Studio Platinum 13.

 

Hvordan kamera har du?

- Canon PowerShot S5 IS.

 

Hvor kommer du fra (du har jo så fin en dialekt)?

- Mine 6 første år bodde jeg i Nord-Trønderlag, så flyttet jeg til Nordland og bodde der i 12 år, før jeg flyttet til Tromsø. Så har litt blandingsdialekt ja!

 

Hva heter dyrene dine?

- Ørkenrotta Klara Numel! Har hatt en god del dyr i mitt liv, men akkurat nå er det bare henne jeg har.

 

Hva slags musikk liker du?

- Mye rart jeg hører på, men mine favorittband/artister er: Bronze Radio Return, The Killers, Imagine Dragons, Ryan Adams, Counting Crows, Ani Difranco, Laura Marling, First Aid Kit, Of Monsters And Men, Kyla La Grange, Orla Gartland, MGMT, Dave Matthews Band, Ben Harper, Katzenjammer, BigBang, Paolo Nutini, The White Stripes, Queens Of The Stoneage, Chris Thile, The Lumineers, Shakira og mange mange flere!

 

Hva slags bøker leser du?

Leser mye fantasy og krim, og min absolutt favorittforfatter er Stephen King, men liker mange flere. Noen av favorittbøkerne er Haikerens Guide til Galaksen, Dreamcatcher, Håndtering Av Udøde, La Den Rette Komme Inn, Insomnia, Harry Potter-serien, Narnia-serien, Bartimeus-triologien, Det Gyldne Kompasset-serien og Harry Hole-serien.

 

Har du noen spill å anbefale?

- Ja, anbefaler Minecraft, Sims 3, Don't starve, The Walking Dead, Left 4 dead 2, Next Cargame, Sir, you are being hunted, og Kampen om Midgard.

 

Sosiale medier:

- Snapchat: MsHildur90

- Instagram: MsHildur90 og Hilde.Hogsnes

- Twitter: MsHildur90 og HildeHogsnes

- Facebook: MsHildur90 og HildeHogsnes

 


#hildur90 #mshildur90 #hilde #hildur #xioco #ragequit #ommeg #meg #introduksjon #youtube #gamer #blogger #vlogger #FAQ

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!