hits

Anmeldelse: Towns (spill) 0

For noen dager siden lastet jeg ned demo-versjonen av Towns fra Steam, og dette spillet må jeg si at jeg likte godt. Blir sikkert å kjøpe det etterhvert.

grafikken er ikke all verden, men det er heller ikke poenget. Det minner meg veldig om en god del spill jeg spilte for lenge siden, jeg blir iallefall veldig nostalgisk av å spille det. Man starter på et nytt kart, som finnes i mange forskjellige varianter sånn som vanlig, vinter, ørken, jungel og blandet. De starter med ti folk som du må gi oppgaver for å bygge en by de kan bo i. Man må gi dem det i trenger og samtidig passe på at de ikke blir drept av sinte trær og skumle frosker, og utvikle byen så det kommer mer folk etterhvert. Man kan også grave seg ned i jorda og finne en del huler med monstre man må sloss mot og verdifulle saker. Man kan bygge en del ulike type hus sånn som bakeri, sykehus og spisesal, eller bare ha forskjellige rom i et stort hus, og man har en del valgmuligheter når det kommer til vegger og tak og sånt. Man kan også lage farmer så det blir enklere å få tak i det man trenger og sånn at folkene dine ikke trenger ut i villmarken og risikere å møte på monstre (sinte trær og skumle frosker).

Det virker ikke så veldig avansert.. Men man kan likevel få til ganske pene bygninger. Lydene i spillet er bare geniale og navnene de ulike folkene dine får er skikkelig kule. Og man kan gjøre så mye eller så lite som man vil ut at det. Man kan bygge seg hus under jorda om man vil, eller man kan bygge seg en gigantisk festning.

Jeg må innrømme at på den tiden jeg prøvde dette spillet fant jeg ut at jeg var ganske dårlig til å passe på folkene mine, da de alle sammen mer eller mindre døde uten at jeg la merke til det (sinte trær er skumle saker), men det var såpass gøy at jeg likte det, og spill skal jo være litt utfordrende så man får trent opp hjernen sin litt!

Eneste negative fram til nå, er at opplæringsdelene er noe forvirrende og mangelfulle. Da jeg prøvde det fikk jeg velge hva slags opplæring jeg ville ha, altså hva jeg ville lære meg, men da jeg gikk inn på den ene så kom det ikke opp noe retningslinjer eller noe sånt. Så jeg måtte bare prøve meg fram som om det var i spillet. Men da jeg prøvde meg på noe som ikke var i den beskrivelsen av opplæringsdelen gikk det ikke. Så dette kunne de forbedret så man iallefall hadde forstått litt når man startet. Nå er det mulig jeg gjorde noe feil med den opplæringsdelen da.. Men tror ikke det!

 #spill #towns #hildur90 #ragequit

Mine dyr: 0

Som de aller fleste som har sett videoene mine har forstått så er jeg veldig glad i dyr. Jeg er oppvokst med hagehøns, hunder, katter, undulat, kaniner, gullfasaner og påfugler. Familien min er også veldig friluft-gale, så jeg har også møtt en god del ville dyr. Jeg synes flaggermus, frosker, mus og insekt er søte, noe som mange synes er ekle skapninger.

For et år siden flyttet jeg for meg selv igjen, etter å bodd et år sammen med to gode venner, og da begynte jeg å savne å ha kjæledyr. Når jeg gikk på videregående så bodde jeg såpass nært foreldrene mine at jeg kunne komme hjem når jeg ville for å få min dose med kjæledyr, og når jeg bodde sammen med vennene mine så jeg vel litt på dem som substituter for kjæledyr, men med en gang jeg flyttet for meg selv her oppe, så savnet jeg altså dyr. Etter å ha sjekket ut en god del forskjellige dyr og hørt med flyselskap så jeg var sikker på at jeg fikk med meg dyrene til jul og sånt, så falt valget mitt på ørkenrotter, eller gerbils som det også kalles. 

Disse ørkenrottene er to jenter som heter Ronja (T.V) og Gobi (T.H). Ronja fordi de er født i Sverige (kort for Ronja Røverdatter) og Gobi fordi de er ØRKENrotter. Nå har jeg hatt de i snart et og et halv år, og dette er kjempetrivlige dyr. De er ikke kosedyr da de ikke kan sitte stille i et sekund, men de lager litt liv i leiligheten og gir meg noe å gjøre. Bruker å ha de ute å springe på badegulvet i en time hver dag, og de klatrer på meg som gale. Eneste utingen med dem er at de spiser på absolutt alt! De har spist istykker klær, håndduker og til og med begynt på en kommode, så man må være litt obs på det. Ha på seg klær man ikke er redd for rundt dem og sånt liksom.Men jeg har også en katt, selv om hun ikke bor til meg enda. Hun satt plutselig foran huset til foreldrene mine, og hun var der i en uke uten at de ga henne mat, for de trodde jo at hun bare var på en liten rundtur. Men så begynte hun å bli såpass tynn og hun var der konstant, så de tok henne inn. Og etter mye leting etter eierne hennes har vi måtte gitt opp. Mest sannsynlig noen som bare hadde dumpet henne i nærheten, og derfor tok vi inn henne. Problemet er bare at verken foreldrene mine eller broren min som bor i nærheten vil ha katten. Så jeg har tilbydt meg at når jeg er ferdig å studere, neste sommer, så kunne jeg ta henne inn, noe de gikk med på. Da skal jeg jo få meg jobb og mest sannsynlig få meg en litt større leilighet så det går ann å ha både katt og gnagere samtidig. Kattepusen gikk under navnet Pusi i mange måneder, men når vi avtalte at jeg skulle overta henne fikk jeg gi henne et nytt navn. Så nå heter hun Emmylou. Rart navn på en katt, kanskje.. Men jeg liker det! Hun er oppkalt etter en sang av First Aid Kit faktisk. Gleder meg til hun kommer til meg!Filmer jeg ikke kan fordra. Del 1: 10

Dette blir en liten liste over filmer jeg ikke kan fordra, og en kort begrunnelse til dette. Dette gjør jeg fordi mange filmer ikke fortjener sin egen anmeldelse. Også føler jeg for å få ut litt negativitet :P

 

Nr 1:

Pusur 2.


(Bilde funnet: Filmfront.no)

Den prøvde å være morsom, men var absolutt ikke det.. (Har aldri sett Pusur 1 men tipper den ikke er mye bedre). Eneste gangen jeg lo var da en hund bet en mann i skrittet liksom.. Og det er vel mer fordi jeg er sadistisk, enn at det faktisk var morsomt.. Dessuten.. Å blande sammen animasjon med vanlig spillefilm er som oftest ikke en god ide.. For mye av det "gode" er rett og slett ikke bedre..

Snoork..

 

Nr 2:

Twillight. Førstefilmen.


(Bildet funnet på wikipedia.org)

Hva kan jeg si.. Vampyrer skal ikke skinne som om huden var full av diamanter i sola.. Og de drikker ikke fjelløve-blod.. Men menneskeblod.. Vagetar-vampyrer er rett og slett bare teit.. Så takk for å ha gjort vampyrer til noen pyser.. Og hvorfor vil en 200-år gammel vampyr (som også er jomfru) forelske seg i ei jente som har en personlighet på lik linje med en pinne? Og ja det er et eller annet plott i filmen, noen slemme vampyrer som kom for å.. ehm.. suge folk tom for blod?? Eller noe sånt.. Men alt jeg egentlig husker er de dårlige karakterene, vegetar-vampyrer, dårlig skuespill og det tåpelige kjærlighetsforholdet mellom hun jenta og han "vampyren"..

Blææ!

 

Nr 3:

Hobo with a shotgun.


(Bildet er funnet på wikipedia.org)

Dette er den filmen jeg angrer meg aller mest på at jeg har sett. Den er overdrevent og rett og slett kvalm.. Greit nok når filmer er brutale og sånt, men denne er så absurd brutal at det føltes som at sjelen min hadde blitt voldtatt etter at filmen var ferdig. At ei hore får kuttet av seg hånden med en gressklipper, og at hun etterpå "knivstikker" en av slemmingene i magen gjentatte ganger med armbeinet som stikker ut, vil vel få de aller fleste til å bli kvalm vil jeg tro.. Eneste positive jeg kan komme på om denne filmen er at han hjemløse som filmen handler om virker litt koselig til å begynne med, før filmen tar en forferdelig vending.. Han kommer med toget, også ser han en gressklipper som han vil kjøpe av ukjente grunner. Kanskje for å få seg jobb? Derfor begynner han å tigge. Men dette veier ikke opp for alt det sjeldrepende som skjer i resten av filmen!

Ikke å anbefale!

 

Videolaging tar tid. 4

Jeg tror ikke alle virkelig forstår hvor mye arbeid som går i å redigere en gameplay-video, jeg viste det iallefall ikke før jeg begynte. Si at du tar opp en video på 20 minutter. Da får man en lydfil og flere videofiler. Så må man gå over lydfilen og redigere bort støy uten at stemmen blir helt flat. 10 minutter. Så må man gå over hele lydfilen og høre om det er noe man burde redigere bort. 30 minutter. Så må man sette sammen videoene og lyden, og trikset der er å få det sånn at det er synkront.. Så må man kutte bort deler man ikke vil ha med, legge til intro og outro, og kanskje noe musikk? 30 minutter. Dette kan være fryktelig frutrerende og ting kan gå galt. Man må også rendre videoen, noe som tar en liten evighet, men man kan gjøre andre ting mens man venter på det så det gidder jeg ikke å legge til. Etter renderingen må man sjekke etter om ingen deler av videoen er svart, heldigvis trenger man ikke å se hele videoen, men bare skum-se den for å sjekke dette. 10 minutter.

Så hvis man da slår sammen de 20 minuttene man brukte på å spille inn med all den tiden man brukte på å redigere filmen så har man plutselig brukt en time og 40 minutter minimum(uten å ta med rendringen). Og da er ikke opplastningen til youtube medregnet. Dette tar en liten evighet, men man kan jo heldigvis gjøre andre ting imens, og krysse fingrene på at ting ikke går galt.

Mange ganger må man også gjøre litt bakgrunnsundersøkelser før man begynner å spille inn, hvordan knapper man bruker og hvordan man lager ulike ting, og dette tar jo også litt tid. Og bare tenk deg hvor lang tid det tar for de som lager minecrafthistorier. De må jo bygge alt man ser i de forskjellige episodene, skrive manus og finne skuespillere. Og innspillingen og redigeringen tar lengre tid da.

Jeg bruker ca 3 timer på å spille inn og redigere en video på ca 20 minutter, så det tar en god del av min dag på å fikse en ussel video liksom. Driver på å redigerer en video nå og holder på å vil dra ut håret mitt i frustrasjon... Det er litt irriterende å skal få alt til å bli synkront ;)Veldig mange driver å maser på Yogscast om at de må skynde seg å legge ut mer Shadow of Israpahel, men sånt tar jo tid. Nå synes jeg de har brukt litt vel lang tid, med tanke på at det er den serien som har gjort de så store som de er. Men folk blir jo irriterte om de bare må vente et par uker mellom episodene liksom, noe jeg synes er helt ok ventetid. Yogscast har et liv og jeg har et liv, så om jeg må vente litt mellom hver episode går liksom greit. Men at det tar mange måneder mellom episodene er litt vel drøyt da. Kunne iallefall prøvd å fått ut en annenhver uke.

Men jeg har iallefall forståelse for at ting kan ta litt tid når det kommer til videoredigering :)

Man kan ikke piske en død hest over mållinja..(Film) 10

Men gudene skal vite at filmskapere prøver hele tiden...

Det er fåtallet som faktisk klarer å lage en bra film som fikk enorm suksees, for så å la det være med det. Nei da.. De skal lage enda en film, og enda en film, og enda en film.. For folk som er fan av den første brae filmen, vil selvfølgelig dra for å se om etterløperen er like bra eller kjøpe den på dvd. Kanskje har folk blitt glad i karakterene og vil se de igjen osv. Men jeg har enda til gode å se en filmserie hvor alle filmene er like bra som den aller første. Nå kan jeg si at jeg synes Ringenes herre-triologien var fantastisk, men den var alltid planlagt å bli 3 filmer så den teller ikke helt.

La meg ta et eksempel.. Sherek var en råbra film synes jeg. Den var rett og slett perfekt. Så kom nr 2, som var helt ok. Også kom sherek den tredje ut, og den har jeg helt ærlig ikke sett. Fordi det virket som om den virkelig var dårligere enn nr 2. ut ifra det jeg leste. Og nå har de også laget en spinoff-film om katten med støvlene. Som er en herlig karakter, men som jeg ikke gidder å se en hel film om. Jeg er så glad i Sherek at jeg rett og slett ikke helt har lyst til å se de to siste filmene som har kommet ut, for jeg vet de kommer til å ødelegge mitt syn på Sherek.

Man kan begynne å lure.. For filmskapere er jo kunstnere, og man skulle tro at de hadde vett til å forstå at et fantastisk kunstverk burde få lov til å stå alene, isteden for at det blir laget dårligere etterfølgere av den. Men saken er at alt handler om penger. For hvis man har klart å lage et fantastisk kunstverk, vil bestandig folk betale for å se det neste en har laget, uansett om det er dårligere enn det første eller ikke.

Nå så jeg nettopp at det skal komme ut en julefilm om flåklypa. Noe som jeg først tenkte var en god ide. Det kunne åpne opp øynene til nåtidens barn, som det ut ifra det jeg har sett ikke bryr seg så mye om flåklypa. Men etter å ha sett traileren ble jeg veldig skuffet. Alt så jo feil ut.

Sånn her husker vi gjengen fra flåklypa:


(Bildet er funnet på: julegleder.blogspot.no)

 

Men i den nye filmen ser de ut som dette:


(bildet funnet på: Ndla.no, som syntes det var gøy at Reodor hadde fått seg en Mariusgenser)


(bildet er funnet på: produktavdelingen.no)

Jeg får rett og slett fæle frysninger når jeg ser dette. Reodor ser jo ut som en helt annen karakter, de har jo ikke fått med seg noe av utseende hans over i den nye filmen, Solan ser ut som en fylling/mulig rundbrenner, og Ludvig.. vel han ser bare feil ut! Tingen er kanskje at de skal se ut som de har blitt eldre eller noe sånt, men de har jo bommet totalt!

Kan vel si at jeg på et vis har forhåndsdømt denne filmen, for med tanke på at de ikke klarer å få karakterene til å se ut som seg selv, tviler jeg på at de har klar å opprettholde den sjarmen de har i den gamle filmen.

 

Uansett skulle jeg ønske at filmskaperne kunne la fantasiske filmer være i fred, og heller prøve å komme på noe nytt isteden for å prøve å vri mest mulig penger ut av de skuffede fansene sine..
 

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!