hits

Spillminne #12: Pet Society (Facebook) 0

Dette er et spill på Facebook, med stor søthetsfaktor! Det gikk også an å spille det uten å måtte betale mikrotransaksjoner, noe jeg digger! Jeg og en venninne begynte å spille dette da vi var våken en hel natt på skolen på videregående. Etter den natten var vi hektet (og fryktelig trøtte da vi hadde døgnet). Du lagde deg en karakter, også fikk du et lite hus til den. Du måtte kjøpe ting, besøke venner og vinne kappløp for å få høyere nivå, som igjen låste opp ulike rom i huset og gjenstander i butikkene.

Her er noen små bilder for å vise dere akkurat hvor søt min karakter var, som jeg troor het Theodor!


Du kunne også skaffe deg kjæledyr etterhvert, og hver uke var det nye ting i butikken, noe som var veldig gøyalt!

Fikk faktisk lyst å sjekke om spillet enda eksisterer!

#spill #spillminne #gamer #gaming #games #facebook #petsociety

Simsdate: Er Sims 4 verdt å kjøpe? 7

For noen uker siden var jeg på "simsdate" med ei venninne, noe som betyr at jeg dro med meg pcen min til henne, også spilte jeg Sims 3, mens hun spilte Sims 4. Jeg har jo ikke fått sett så mye på Sims 4 enda, men jeg har hørt veldig mye negativt om det, at de har valgt bort en god del ting som virker merkelig å velge bort, og slike ting. Blant annet har de fjernet småbarnsfasen, som var med i både Sims 2 og Sims 3! De har også tatt bort oppvaskmaskiner, basseng og gjort gjort slik at tomtene er helt flate, for å nevne noen ting. 

Men er ting egentlig blitt valg bort, eller har de rett og slett ikke fått tid til å fullføre hovedpakken før lansering?

Ærlig talt er jeg litt usikker på hva de har tenkt, om det ikke er at de ikke fikk tid til å fullføre hovedpakken. De kan jo ikke seriøst valgt bort såpass sentrale ting sånn som småbarnsfasen og basseng med vilje? De har gjort en god jobb med den sosiale delen av Sims, som er mye mer virkelighetsnær og mer avansert enn før, det skal de ha. For eksempel: Om man har et barn som har bursdag, må man faktisk kjøpe ingredienser og lage kaken selv. Og å bygge rom og vegger har blitt mye enklere, samt at man lettere kan gjøre huset litt mer spesielt enklere. Men veier dette opp for alt de har kuttet bort?

Mitt svar er nei. 

Sims 4 kan bli bra, om det får nok oppdateringer, og nå vet jeg at det snart kommer en gratis oppdatering, som legger til blant annet basseng, men slik som det er i dag, er det ikke verdt å bruke så mye penger på. Ikke når man heller kan spille Sims 3, som har mange ekstrapakker, og som ikke føles uferdig og tomt. Det er flott at de gir ut iallefall en oppdatering gratis, men hvor mye blir de å gi ut gratis før de krever penger for det? Om det kommer en ekstrapakke med småbarnsfasen som koster penger, så tror jeg mange spillere blir forbannet, men vi kan ikke være sikker på at de ikke gjør det. 

Jeg har fått mange spørsmål om å begynne en serie fra Sims 4 isteden for Sims 3, faktisk er halvparten av kommentarene på Sims-serien stort sett mas om Sims 4. Jeg kommer ikke til å spille Sims 4 med det første. Ikke før jeg ser at det er verdt de pengene de krever for det. Det er jo faktisk et dyrt spill, og jeg er ikke akkurat den rikeste på denne planeten. Jeg har også en god del spillglede ut av Sims 3, og jeg elsker familiene i serien jeg har gående derfra! Så å slutte å spille Sims 3, bare fordi det har kommet et nytt Sims-spill, før jeg føler meg ferdig med Sims 3, kommer ikke på tale. Jeg begynner å bli litt smålei alt maset om Sims 4, men har forståelse for at folk har lyst å se det på kanalen min. 


Erasmus står ute i kulda i sin rosa underbukse, og gir mat til Ba.. Bae.. Mr.B!

Sims 4 kan jo bli et veldig bra spill, men akkurat nå er det dyrt, tomt og uferdig, og ikke noe jeg vil prioritere å bruke mine få kroner på. 

#sims #sims4 #maxis #spill #games #game #gemer #gaming #hildur90 #mshildur90

Ny periode i norsk youtube? Splay vs. Nordic screens? 10

De siste månedene har noe skjedd innan i norsk youtube. Vi har fått partnerskap som faktisk fokuserer på norske youtubere, og som gir mye flere goder enn bare muligheten til å tjene penger på å lage videoer. På en side har vi Splay, som holder på i både Sverige, Danmark og Finland, samt Norge. På den andre siden har vi Nordic Screens, som er helt nyoppstartet her i Norge. Dette er helt nytt i Norge, om nå virker det som om de norske youtuberne altså blir delt opp i to partnerskap, som også som fungerer som sosiale samfunn. 

Dette er noe som både gjør meg glad, og bekymret. På en side åpner det opp for mer samarbeid med de man er i partnerskap med, og man får så mye mer ut av å være i et "lokalt" partnerskap enn et stort og ansiktsløst partnerskap. Men samtidig har vi jo allerede en del problemer i norsk youtube, når det kommer til oppførselen til youtubere mot andre som holder på med det samme som dem. Det at vi blir delt opp i to samfunn, gjør kanskje at noen vil ha enda en grunn til å være klysete og rake ned på andre. Kanskje vil ikke samarbeid over linjene til partnerskapene bli like enkelt lengre, pga konkurranseinstinkter og lojalitet. I Splay, som jeg er med i, er vi veldig strenge på at vi ikke skal rake ned på andre youtubere og partnerskap, og jeg vil tro det er det samme i Nordic Screens, men likevel er det mange youtubere som allerede oppfører seg ufint mot folk, som jeg alt har tatt opp i denne artikkelen. Så jeg er redd for at dette vil lage et skille i norsk youtube, hvor folk bare holder seg med de som er i samme partnerskap som dem selv, og kanskje automatisk begynner å tenke negativt om de som er på "den andre siden" av norsk youtube. Vet ikke helt hvorfor, men er litt den følelsen jeg allerede har fått om det som er på gang. Og derfor frykter jeg litt at det bare skal bli verre om vi ikke tar oss selv i nakkeskinnet allerede nå. 

Er det slik norsk youtube kommer til å bli? 

Hvordan folk som var med i partnerskapene var for meg var en viktig del i min avslutning om hvor jeg ville hen, ettersom det er noen youtubere jeg kanskje liker bedre og har mer lyst å jobbe med, men det betyr jo ikke at jeg ikke blir å samarbeide med folk fra Nordic Screens, ettersom det er mange gode youtubere der, og flere av dem er jeg venner med. 

Q: Hva tenker du om dette? Tror du det kommer til å bli et problem at de norske youtuberne er delt opp i to partnerskap/samfunn? Er konkurranseinstinktet til folk så sterkt at sunn fornuft bli uviktig? Eller tror du dette ikke blir et problem? Diskuter!

#youtube #norsk youtube #gamere #splay #nordicscreens #hildur90 #mshildur90

Spillminne #11: Resturant City (facebook) 1

 For noen år siden spilte jeg MYE på Facebook, noe dere de neste ukene kommer til å forstå med tanke på hvordan spill jeg har plukket ut for Spillminne-serien framover! Blant annet spilte jeg dette spillet, Som het Resturant City!

Dessverre har spillet blitt lagt ned nå, noe som er trist da det faktisk var litt gøy! Spillet gikk ut på at du skulle styre en restaurant. Du måtte innrede det, ansette vennene dine til å jobbe der og oppgradere oppskrifter for å få inn mer penger! Jeg elsket det! Å kjøpe og bytte til seg ingredienser som man brukte til å oppgradere var kjempegøy! 

Mitt sterkeste minne derfra er derimot et litt merkelig ett. Det var en ingrediens, som het sweetcorn, som betyr mais, som man nesten aldri hadde bruk for. Hver dag var det 3 ingredienser som var på salg, og veldig ofte var sweetcorn en av dem, selv om de fleste ikke trengte den! I denne perioden hvor jeg spilte dette hørte jeg mye på The Killers sin musikk, og det ente opp med at jeg satt å sang på "Sweet talk" konstant når jeg spilte Resturant City, da deler av teksten gikk slik: "Now hold on. I'm not looking for sweet talk. I'm looking for time. Top a tower and sleep walk" og isteden for dette sang jeg "Now hold on. I'm not looking for SWEETCORN. I'm looking for LIME. Top a CHILI and SWEET PORK"

Hør sangen her:

Spillminne #10: Penguin Diner 2

Dette er enda et spill jeg spilte mye av på videregående. Du styrer en pingvin som har startet en cafe, og målet er å hjelpe kundene fortest mulig så man får mest mulig i tips. Det høres enkelt ut, men det kan være litt stressende. Med pengene du tjener inn kan du oppgradere skøytene dine, tven, kundenes stoler osv slik at du enklere får inn mer penger. Man måtte få inn en viss sum når dagen var over, og kundene dro hjem. Det er et veldig gøyalt konsept, og du kan finne nummer 1 og nummer 2 om du trykker på tallene. 

Jeg og en venninne spilte dette kjempemye sammen, og vi hadde nesten en konkurranse gående om hvem som fikk høyest poengsum, noe som alltid var henne, så jeg latet litt som at jeg ikke brydde meg om hvem som vant, noe jeg selvfølgelig gjorde!Prøv det ut da vel!

Q: Har du et nettleserspill du er ekstra glad i?

#spill #spillminne #penguindiner #nettleserspill #flashplayerspill #game #gamer #gaming #mshildur90

Ikke et mellomledd! 0

Ofte blir jeg kontaktet av folk, som trenger hjelp med noe, noe jeg som oftest synes er gøy, da jeg liker å hjelpe folk, og da spesielt de som ser på videoene mine osv. Men av og til blir jeg veldig frustrert over et par vanlige spørsmål jeg får alt for ofte. Mange kontakter meg nemlig med spørsmål om å ta kontakt med en annen youtuber, sånn som EpicDimitar eller Addexio, eller for å få vite hva som skjedde med Acettaz. De bruker meg rett og slett som mellomledd, noe jeg virkelig ikke liker. 

Om noen vil ha kontakt med en youtuber så må de ta kontakt med dem gjennom deres kontaktinformasjon, ikke gjennom en bekjent. Jeg forstår det kan være vrient, og av og til får man ikke svar, men å gå gjennom andre blir for dumt. Tar du kontakt med meg, så kan det ikke bare være for å få kontakt med noen som er enda viktigere eller større osv. Ta kontakt med meg for å få tak i meg, ingen andre. 

Og når det kommer til Acettaz, så er jeg utrolig lei av å få spørsmål om dem, selv om jeg forstår at mange savner dem og lurer på om de kommer tilbake. Svaret er at de ikke kommer tilbake slik som de en gang var. De er ikke lengre sammen, og blir ikke å spille inn noe tilsammens. Om de hver for seg blir å spille inn noe en eller annen gang vet jeg ingenting om, og jeg tenker heller ikke finne det ut for å kunne informere dere om det, da jeg lenge har oppført med som Acettaz talerør, både frivillig og ufrivillig. 

Dette innlegget er ikke for å være krass, og ikke for å henge ut noen. Forstår godt at folk vil ha kontakt med andre youtubere enn meg, og at folk lurer på hvor Acettaz blir av, for de forsvant vel ganske fort uten å forklare så mye, noe de kanskje skulle gjort. Men jeg er ærlig talt lei, og har blitt mye strengere på akkurat dette. Jeg blir å ignorere alle spørsmål som behandler meg som et mellomledd, så lenge det ikke er noe viktig eller spesielt. 

De aller fleste youtubere har en eller flere mulige måter å kontakte dem på, så bruk heller dette. Og om de svarer eller ikke, er opp til dem!Jeg har både mail, blogg, instagram, twitter og en facebookside som jeg kan kontaktes på, og svarer så godt jeg kan der! Så om du vil kontakte meg for meg, så gjør det! Heter MsHildur90 overalt, og mailen min er: mshildur90@hotmail.com

#youtube #mshildur90 #acettaz #kontakt

 

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!