Julefilmer? 0

Jula er full av tradisjoner, og filmer har blitt en del av disse tradisjonene. Hele jula vises det film etter film, og mange føler de må se en viss film for å komme i julestemning. Så derfor tenkte jeg litt å skrive hvordan filmer jeg bruker å se i jula.

1. Askepott

En mann som gjør alle stemmene, et teit plott, og en søt musikk er nok til at jeg liker denne filmen.

 

2. Jakten på julestjerna

Morsom, spennende og søt. Spesielt nissene liker jeg veldig godt, og de som jobber i slottet.

 

3. Flåklypa (den originale, ikke de dritfilmene som har kommet ut i ettertid)

Denne filmen er bare elsk. Digger alt med den.

 

4. Alene hjemme 1, 2 og 3 (ikke 4ern og 5ern, da de ikke er så bra)

Elsker de to første Alene Hjemme-filmene. Nummer 3 er også ganske bra. Så derfor ser jeg disse, og stopper etter nummer 3, ettersom filmserier mister sin sjarm når det bare kommer ut mer og mer, uten en tanke på kvaliteten.

 Det er mange andre filmer jeg liker å se i jula, men som ikke har blitt en tradisjon for meg, iallefall ikke enda. På bildet ovenfor, så er det noen av dem. Grinchen, Narnia, The Holiday og Love Actually er filmer jeg får julestemning av, men som jeg ikke må se hver jul.

Hvordan film får deg i julestemning?

"Hildur kan ikke du lage en minecraftserver?" 0

Ofte får jeg spørsmål om jeg ikke kan lage min egen server hvor folk kan spille på sammen med meg. Så derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg om det. 

Det er MYE jobb å sette opp en offentlig server! Jeg vet dette, fordi jeg er med i staben av XioCo, hvor jeg har vært med å lage server før, og fordi jeg for tiden er med å bygger på RageQuits nye server. 

Skulle jeg laget en server bare for meg og de som ser på youtubekanalene mine, så hadde det blitt en elendig server, som jeg hadde brukt mer tid og penger på enn den var verdt. Og de som spilte der ville ikke fått noe god spillopplevelse. Jeg har rett og slett ikke tid å jobbe med en server helt alene. Jeg har selvfølgelig venner som kunne hjulpet til, men de jobber jo med XioCo, MCNO eller RageQuit, så jeg vil ikke ta deres oppmerksomhet bort fra de serverne som er mye større enn det jeg hadde kommet til å lage. Dessuten er jeg litt kontrollfrik, så jeg hadde ikke klart å delegere alle arbeidsoppgavene over på noen andre enn meg selv.

Det kan hende at det i framtiden kommer en Hildur-server, men det blir ikke før kanalene mine har vokst seg større. For akkurat nå er kanalene mine ganske små, og jeg burde fokusere på å få de skikkelig igang igjen, og samtidig fokusere på jobben min, og skrivingen min. 

Men jeg er jo å treffe på XioCo-serveren, samt etterhvert RageQuit sin server når den lanseres. Så dere kan jo enda møte meg "ingame".#minecraft #mc #server #spill #game #gamer #gaming #xioco #ragequit #ragequitno #hildur90 #mshildur90

Hva har jeg spilt i 2015? 3

Jo, det kan jeg fortelle deg.

Jeg har spilt:

  • MInecraft. Det kom ikke som noe sjokk. Jeg er stab på en server, bygger på en server og spiller inn fra Minecraft i Hilduriania.
  • Feed The Beast. Moddet Minecraft. Spiller det i serien min Feed The Demon, hvor jeg har blitt kidnappet av demonene til deres verden, for å hjelpe dem å sloss mot gulrotkongen og hans gulrøtter!
  • The Wolf Among Us. Også et spill jeg har serie fra. Fullførte alle 5 episodene, og håper på en oppfølger.
  • Skyrim. Jeg har spilt mye Skyrim. Jeg har serie derfra, og samtidig spiller jeg det mye i fritiden. Jeg har veldig lyst å fullføre spillet.
  • Don't Starve. Selv om serien min derfra er ferdig, så har jeg spilt det litt ellers også, mye alene, men også med venner.
  • Sims 3. Det er lenge siden, men jeg har spilt litt Sims 3. Jeg har en serie derfra (som ikke er ferdig) og ellers er det et spill jeg elsker å spille ellers også. Jeg har også en plan om å ikke bare fortsette serien min derfra, men å legge ut noen andre videoer derfra, som jeg har tenkt på en stund.
  • Peggle. Det er flaut å innrømme det, men jeg har spilt Peggle mye. Jeg prøver å få perfekt score på alle banene, og det er flott tidsfordriv om man ser serier eller filmer.

Ellers har jeg spilt en god del forskjellige spill, men ikke noen som jeg har spilt i lengre perioder, annet enn disse spillene. Jeg spiller ikke så mye, og det ble enda mindre da jeg flyttet, ettersom jeg fikk et hus og en hage å fikse opp i tillegg til alt annet i livet. 


 

Hva har du spilt i år?

Hva har jeg spilt i jula? 1

Jeg har ikke spilt mye i jula, må jeg innrømme. Jeg har hjulpet til litt med mat og husstell, og vært sosial med familien. Jeg har spist mye god mat, og alt for mye godteri. Jeg har også prøvd å skrevet litt, men det er vanskelig å konsentrere seg i et hus fullt av folk. 

Det jeg har spilt i jula er blant annet Skyrim, ettersom jeg er hektet, og har lyst å fullføre spillet. Jeg har ikke spilt det så mye, da det ikke er helt barnevennlig, og jeg ofte har hatt tantebarn sammen med meg i jula. 


Jeg fant en kanin under havet i Skyrim. Litt rart å se en kanin springe på havets bunn!

Jeg har spilt litt BattleBlock Theater, ettersom tantebarnet er hektet på det spillet, og derfor har lyst å spille det, og da må jeg hjelpe til litt. Hun er 6 år, så det er greit å hjelpe til litt da. Det er også veldig koselig å spille litt sammen!

Jeg hadde en plan om å spille masse Sims 3 i jula, men det har jeg enda til gode å gjøre. Det er rett og slett vanskelig å være en "flink" spillnerd, når man er med familien sin. 


Rasmus og en av hans tusen hester!

Det kommer til å bli mer spilling på meg etter nyttår, og det gleder jeg meg faktisk til!

Hva har du lest i jula?

CS:GO er tragisk! 14

Jepp, du leste rett. Jeg synes CS:GO er tragisk. Men hvorfor Hilde? Hvordan kan du synes at et spill som så mange elsker, er tragisk? Jo det skal jeg fortelle deg. 

Grunnen er nemlig skins.

Du kan nemlig kjøpe bokser, hvor du har en mulighet til å få skins i, noen er vanlige, mens noen er superduper uvanlige. Disse kan selges og byttes mellom spillere, og gjør absolutt ingenting. Det er skins, som gjør om utseende på våpnene, thats it. Og det sykeste er at folk betaler i dyredommer for dette. Har hørt om skins som har blitt solgt for 30 000 kr, og det er sikkert ikke det dyreste. Folk er helt fanatiske etter å ha uvanlige skins i spillet. Sikkert fordi de er ute etter status. "Se på meg, jeg har et skin som kosta meg 30 000 kr, se så kul jeg er". Det har absolutt ingen funksjon.

Eller. Det har en funksjon, hvis man ser for fra den idiotiske statusjakten. Uansett hvordan man snur og vender på det har man brukt 30 000 kr for å bytte utseende i et spill, og det er jo egentlig ikke noe å skryte over i mine øyne. Men det har en funksjon. Det gjør jo spilleren glad, iallefall for en kort stund, til spilleren går lei skinnet, eller finner et nytt han/hun ønsker seg. Men det gir altså litt glede.

Er det verdt det i mine øyne?

Nopp.

Skulle jeg ønske folk heller brukte disse pengene på noe produktivt?

Jepp.

Har det noe å si hva jeg mener?

Nopp.


#cs:go #csgo #spill #game #gaming #gamer #gaming #hildur90 #mshildur90

Hvordan er det å være med i RageQuit? 1

Som mange har fått med ser, er jeg del av et spillsamfunn, ved navn RageQuit (RQ). Vi er en organisasjon som har som mål å tilby en rekke spillservere, og et koselig samfunn hvor alle er velkomne. Akkurat nå er vi over 40 stykker, i et vidt aldersspekter. Vi er alt fra 14 til 45 år gamle. 

Det koster 50 kr i året å være med i RQ, og det synes jeg at det er verdt. Det er ca to store flasker brus liksom. Når man er medlem får man tilgang til medlemschaten på Skype, medlemsdelen av forumet, man kan være med på spillkvelder, streamer vi setter igang, og innspillingsprosjekter om du ønsker det. Man har også tilgang til framtidige servere, og vil få medlemsskapsbonus på Minecraft-serveren vi jobber med å få opp for tida.

Hvordan er det for meg å være med i RageQuit? Jo. Jeg er nestleder i styret, som medfører at jeg prøver å gjøre en god innsats når det kommer til de ulike arbeidsoppgave vi har. Det er mest bare slike koseoppgaver, som å lage litt konkurranser, blogge osv, men det tar jo litt tid likevel. Når jeg har tid, sjekker jeg medlemschaten og styrechaten, oppdaterer meg på hva som har skjedd. Kanskje har noen skrevet noe morsomt jeg kan kommentere på, eller kanskje diskuterer de et spill jeg er interessert i. Og kanskje lærer jeg til og med noen nytt. Man vet liksom aldri. Ellers så har vi jo et forum og en blogg, så jeg sjekker som oftest der også en gang om dagen, kanskje skriver litt osv. Annenhver uke setter vi igang spillkvelder, og det er jeg medansvarlig for, så en gang i måneden setter jeg igang en spillkveld. Der har vi som oftest avstemning på hva vi skal spille (selv om det av og til bare velges et spill, for å skape variasjon). Det blir alltid lagt til en av dagene i helgen, enten fredag, lørdag eller søndag, og vi varierer litt der, slik at om noen har jobb hver lørdagskveld, kan de få med seg noen spillkvelder om de ønsker. Jeg er også med å jobber med Minecraft-serveren vår, så der bygger jeg litt innimellom, jeg har en westernby som straks er ferdig, også hjelper jeg litt til der ellers. Det er også ganske koselig arbeid. Sitte å snakke skit mens man bygger i Minecraft liksom! Jeg har tatt på meg en del ansvar i RQ, men dette er jo fordi jeg er glad i samfunnet, og vil bidra med det jeg kan, og for det meste er det jo som sagt slike kosejobber man må gjennomføre. Denne desemberen har jeg for eksempel hatt ansvaret for to adventskonkurranser, en som går på forumet, og en som går på bloggen (som egentlig er 4 konkurranser). Og det er jo ganske spennende!

 

Men det aller viktigste RQ tilbyr, i mine øyne, er fellesskapet. Det er et godt samhold i gruppa, og alle godtar hverandre og behandler hverandre fint. Det er nulltoleranse på mobbing og utestenging. Vi er i mange aldersgrupper, og har ulike interesser, men det vi har til felles er at vi liker spill, og det er på et vis nok til at vi går godt overens. Trenger du noen å spille med, er det som oftest noen å finne i RQ, trenger du noen å snakke med er det noen i RQ, og om du trenger en virtuell skulder å gråte på, så er vi også der. Og det er det jeg synes er så flott med RageQuit.

Det er også slik at noen av oss møtes på LAN som finner sted i Norge. Nå blir det neste TG i påska, hvor vi har vår egen rekke. Der blir vi å sitte sammen, finne på ting sammen slik som spilling, kanskje drar vi en dag å spiser pizza sammen, eller kanskje bowling, og har det generelt koselig. For min del har TG vært et av årets høydepunkter de to årene jeg har vært der, så jeg gleder meg kjempemasse til å møte gjengen igjen! Noen har man ikke møtt før, men snakket med over skype/teamspeak osv, mens noen har man møtt før, men selvfølgelig vil møte igjen!

Mange mener at gamere er usosiale, og ikke har venner, men jeg vil faktisk si det er motsatt. Etter at jeg ble en aktiv gamer, har jeg blitt kjent med så mange gode folk, og mange av dem kan jeg nå kalle venner. Om jeg har en dårlig dag, så har jeg noen å snakke med, eller om jeg bare er litt snakkesyk. Om jeg trenger noen å spille med, eller å spille inn med, så har jeg mange å kontakte. Og takket være spillsamfunn, så har jeg fått bedre selvtillit, føler meg bedre med meg selv, og vet at uansett hva som skjer, så har jeg noen. Og det er jo en flott ting! 

#ragequit #ragequitno #rq #spillsamfunn #hildur90 #mshildur90

MsHildur90

Jeg er ei jente på 25 år, som i de siste årene har funnet ut at jeg egentlig er ganske nerdete. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie bloggen til. Jeg vil også legge ut anbefalinger av film, bøker, tegneserier og selvfølgelig spill. Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Ellers finner du også en del videoer fra meg på kanalen Addexio. Noe du lurer på så bare spør! mshildur90@hotmail.com.

hits