hits

Mikrotransaksjoner i spill!
 • Postet: 19.03.2016

Mikrotransaksjoner er noe av det verste jeg vet i spill! Nesten like verre som juksemakere eller de som oppfører seg rett og slett ufyselig i spill!

Mikrotransaksjoner er, for de som ikke vet, ekstra betalinger du gjør i et spill, for å få mer ut av spillet. Dette er ofte ting du kan kjøpe som ikke direkte gjør så mye, men som likevel kan være gøy å ha. Skinns i CS:GO er et eksempel på at folk bruker masse penger på mikrotransaksjoner, uten at det gir dem noe annet enn et nytt design på våpenet. (Har skrevet om skins i CS:GO her).

Spill på Facebook er også gode eksempler på hvordan mikrotransaksjoner blir brukt. Ofte får du ikke skikkelig spillglede av et facebookspill, uten at du har mest mulig venner som spiller det, og uten at du bruker ekte penger på ting som gir deg goder i spillet. Noen spill på Facebook er faktisk laget på en sånn måte at du må hele tiden bruke penger litt etter litt for at det skal være gøy. De tjener kanskje ikke så mye på å ha spill på Facebook, hvor folk kan spille gratis, annet enn det de tjener på reklamene, men å ødelegge spill for at folk skal bruke penger på dem er i mine øyne fryktelig. Og dette gjør også at mange blir avhengige av spill på Facebook. I 2006-2007 ble jeg veldig avhengig av facebookspill, og jeg må dessverre innrømme at jeg brukte en del tid og penger på spillene. Akkurat hvor mye vet jeg ikke, og jeg vil egentlig ikke vite heller. Men jeg husker at jeg spilte et spill som het Happy Pets. I begynnelsen var det veldig gøy å alve fram kjedelige dyr som hunder og katter. Men etterhvert ble man jo lei, og begynte å legge til folk som spilte det, slik at man av og til kunne få kule dyr av dem. Men etterhvert ble ikke det nok. Du kunne bare få et dyr hvert døgn, og ofte måtte man bytte andre ting for å få dyrene fra folk. Så sakte men sikkert begynte man å bruke penger på det. 40 kr her og 40 kr der. Det ga den en glede, men den var kort, for det kom stadig nye kule dyr eller versjoner av dyr, og alle sammen kostet ekte penger. 

Jeg husker jeg la til mange folk på facebook bare fordi de spilte Happy Pets aktivt, og det triste var at de brukte sinnsyke summer penger på spill. Blant annet var det en dame fra USA som hadde 3 unger, men som likevel satt nesten døgnet rundt på Facebook for å spille, og som brukte penger hver dag på spillene. Og jeg så ofte at hun klagde på Facebook over hvor dårlig råd hun hadde. Og det var egentlig det som fikk meg til å slutte å bruke penger på facebookspill, fordi jeg ble så frustrert over den damen, og fikk lyst å forklare henne at kanskje hun heller skulle spare pengene sine, isteden for å bruke dem på virtuelle kjæledyr. 

Og det er ikke bare på Facebook det finnes slike spill. Det er mange spill som bruker mikrotransaksjoner nå til dags. Eller som legger til DLCer (ekstrapakker) til spillene sine. Og det kan være greit. så lenge de følger disse enkle reglene:

1. Spillet må være spillbart uten å måtte betale ekstra.

2. Det du betaler ekstra for, mikrotransaksjoner eller DLCer, må være verdt det. De må ha en funksjon, og gi deg noe fornuftig. 

3. Ikke ha popups som kommer opp konstant som forteller spillerne at de kan bruke ekstra penger, for det ødelegger spillgleden.

4. Vær takknemlig for deres støtte. Om dere skal ha mikrotransaksjoner og DLCer i et spill, vis takknemlighet innimellom. Enten ved å gi spillerne ekstra goder innimellom gratis, si takk, eller ved å vise at pengene går til noe fornuftig. Gi spillerne et godt spill rett og slett!


.

Hvordan støtte youtubere du liker:
 • Postet: 28.02.2016

Jeg har Youtube som hobby, det er vel hovedhobbyen min nå, ettersom jeg tjener litt på det, i motsetning til mine andre hobbyer. Selv om det bare er en hobby, så ser jeg vel egentlig på meg selv som en youtuber. Det er noe som tar opp en god del tid av livet mitt, noe jeg må jobbe med systematisk, og noe jeg ofte går og tenker på. Slik som i morges, så var det første jeg tenkte på da jeg våknet, en ide til en ny serie for Skammekroken, så det kan jo bli noe interessant.

Jeg ser også en del på Youtube, for å få ideer, men også for underholdning. De youtubere jeg ser på, har jeg selvfølgelig lyst å støtte, men det er ikke akkurat som at jeg har råd til å donere penger til alle youtubere jeg liker. Youtubere bruker jo en god del tid, energi og penger på å lage videoer du kan se gratis, så å støtte dem, virker jo ganske logisk. Så hvordan kan man støtte youtubere, uten å måtte bruke penger?

 • Skru av Adblock. Youtubere flest, tjener penger på reklamene som kommer opp på videoene deres, og når du setter på Adblock vil det si at du ser videoer uten at de som har brukt tid og energi på å lage den tjener noe på det.
 • Om du liker en youtuber, og videoene de lager, trykk på Like, og kommenter. Du trenger selvfølgelig ikke gjøre det på hver video, men for eksempel på de videoene du liker aller best. Dette gjør at videoene blir «mer verdt», og youtuberen tjener da mer penger.
 • Del videoer du liker. Desto flere som ser en video, desto bedre.
 • Følg youtuberne du liker på sosiale medier, og abonner på kanalene du liker. Youtube burde ikke handle om tall, men samtidig ser mulige sponsorer på tall, så tall teller i den forstand.
 • Kom med konstruktive kommentarer. Å si «du suger», er ikke konstruktivt. Men om du for eksempel sier ifra om det er en feil i videoen, at lyden er litt skurrete, og slike ting, så er det bare bra. Om man gjør noe feil, så er det greit å få høre det, så lenge det blir sagt på en hyggelig måte.


 

De fleste punktene over handler om å tjene penger, noe som kan virke litt overfladisk, og selv om penger ikke er alt, så er det likevel viktig for en youtuber. Mange lever av de pengene de tjener av Youtube, eller bruker det som en måte å tjene litt ekstra penger for å få endene til å møtes. Jeg har en fast jobb, men jeg bruker pengene jeg tjener fra Youtube til å tjene litt ekstra, noe som er fint med tanke på at jeg skal kjøre opp, kjøpe bil, og kjøpe hus etter hvert, og i tillegg ha råd til å overleve! Og jeg tjener kanskje ikke så mye, men det jeg tjener på kanalene mine hjelper faktisk veldig! Og det er jeg veldig takknemlig for!


#youtube #yt #mshildur90 #skammekroken

Restaurant City/Restaurant Express - Bugger og regelrett tyveri.
 • Postet: 13.02.2016

I 2012 ble Facebookspillet Restaurant City, lagt ned. Dette var mitt favorittspill på Facebook, og det eneste av mange spill jeg kom tilbake til gang etter gang. Det var ikke avhengighetsdannende, og gikk an å spille uten å måtte bruke ekte penger. 

Jeg ble lykkelig for et par uker siden, da jeg så at det var tilbake, i en ny utgave. Gleden ble dessverre kortvarig.

Spillets design, musikk og oppskrifter var helt likt det originale, så jeg tenkte at de som hadde laget spillet hadde laget en ny versjon. Og det var jo flott! Men så opplevde jeg bugger. MANGE bugger. Interiøret i restauranten min flyttet på seg, forsvant inn i inventoryet mitt, eller rett og slett bare forsvant for alltid. Når jeg valgte hvordan rett jeg skulle servere, så ble ikke valget mitt permanent. Ikke kan jeg se vennene mine som spiller dette spillet, så jeg kunne ikke ansette noen, noe som gjør at man tjener penger veldig veldig sakte, fordi man bare har to ansatte. Og doene i restauranten blir ikke vasket, fordi jeg ikke kan ansette en vasker. En gang logget jeg inn, og selv om restauranten skulle tjent penger mens jeg var borte, så var jeg plutselig helt blakk. De som ikke har prøvd dette spillet forstår kanskje ikke helt, men dere ser vel alle at dette er en del bugger som ødelegger spillopplevelsen. 

Jeg sjekket siden deres på Facebook, og det var mange som hadde opplevd det samme. Så jeg skrev en sint post, og smørte meg med tålmodighet. Det originale spillet var jo såpass bra, så de måtte jo klare å fikse det nye ganske fort. Jeg hadde feil.

I dag da jeg logget på, het plutselig spillet Restaurant Express. Og de hadde lagt ut informasjon om at dette ikke var en ny versjon av det originale spillet, som var laget av EA, og at de derfor ikke kunne bruke navnet Restaurant City. Greit nok.

Problemet er bare at de gikk under navnet Restaurant City over en lang periode med tid, og la ikke ut noe info om at dette ikke var laget av de samme som hadde lagt det originale spillet. Dessuten.. Spillet ser identisk ut med det originale, så det er jo tydelig at de har kopiert originalen, mest sannsynlig for at folk skulle orke å spille det. Alt av grafikk, design og gameplay er identisk med det gamle. Og det verste med det hele, er at det er mikrotransaksjoner i spillet. Det var det også i det originale, så det er ikke problemet. Problemet ligger i det at spillet er så buggete at en del spillere som har brukt ekte penger på ting i spillet, har mistet tingene, og de får ikke pengene tilbake. Det er jo deres egen skyld at de har betalt for et spill som er ødelagt og uferdig. Samtidig virker det litt som at de som har laget dette spillet, har skjult at de ikke er det originale selskapet, og derfor gitt folk en falsk følelse av trygghet. "Spillet er buggete, men det kommer jo til å bli bra, for det gamle var det, så jeg bruker litt penger på det".

Og nå som de har måttet bytte navn og logo til spillet, så må de nok etterhvert bytte ut andre ting også. Og da forsvinner også grunnen til at mange ble glad for at dette spillet kom tilbake. De trodde det var Restaurant City, men spillet kommer ikke til å se ut som Restaurant City. Eller så blir EA sinte, og saksøker, og da forsvinner vel spillet igjen. 

Jeg ble så glad da jeg så Restaurant City var tilbake, men nå er jeg bare forbannet. 


Dette er et screenshot fra min gamle restaurant i Restaurant City.


Og dette er fra "Restaurant Express". Identisk. Faktisk er designet jeg går for i min nye restaurant, blått og hvitt, helt identisk med hvordan jeg først designet restauranten min i det originale spillet, før jeg fikk råd til de dyre trebordene (som også er i det nye spillet).

#spill #game #gamer #gaming #facebook #restaurantcity #restaurantexpress #EA #tyveri #bugg #mikrotransaksjon

Problemet med skrekkspill!
 • Postet: 24.01.2016

Skrekkspill har et stort problem. Iallefall de som baserer seg mye på jumpscared, og lite på plott. Det er ikke det at man ikke blir redd, for det kan man jo selvfølgelig bli, og de er jo morsomme, iallefall for de som liker å bli skremt. Problemet kommer når du ønsker deg spill med gjenspillbarhet. Et skrekkspill som baserer seg på jumpscares vil etterhvert bli kjedelig. For etterhvert blir man ikke redd, bare irritert. Jeg har prøvd flere spill hvor jeg har opplevd å ikke blitt tøffere, men isteden blitt så lei at jeg ikke lengre er redd. Redselen blir rett og slett byttet ut med kjedsomhet. 

Et spill jeg kan bruke som eksempel er Slender. Spillet hvor du går rundt i en skog, samler lapper, og prøver å unngå Slenderman. Problemet er at du går kjempetreigt, ser nesten ingenting, og Slenderman er ikke så veldig skummel. Han følger etter deg, det kommer noen lyder når han er nært deg, også hopper han framfor skjermen din når han tar deg. Det er ingen lore/historie bak han, iallefall ikke i spillet (og å sette seg på nett og gjøre researce før du kan spille et spill er litt tungvindt).

Jeg var redd den første gangen jeg spilte Slender, fordi jeg hadde lest på nett, men jeg ble meget skuffet over hvor kjedelig det spillet egentlig var. Det var liksom ikke noe gjenspillbarhet i det. Jeg har prøvd det flere ganger, men når jeg med vilje går mot Slenderman for å slippe å spille det spillet mer, da er det noe feil. 

Og det er dette som er problemet mitt med mange skrekkspill. Kanskje til og med alle? Etter en stund går du lei, og du blir mer irritert enn redd. Noen spill er jo ikke laget for å kunne spille på nytt og på nytt igjen, og det er jo forsåvidt greit. Men det å lage gode skrekkspill som folk ikke går lei av på kort tid, er et kunststykke uten like. 

Jeg har enda til gode å møte på et skrekkspill man ikke blir lei av før man har rundet det. 

Men så har ikke jeg spilt så alt for mye skrekkspill da. Vet du av et skrekkspill man ikke blir lei?

#spill #game #gaming #gamer #slender #skrekkspill #jumpscare #pcspill

CS:GO er tragisk!
 • Postet: 19.12.2015

Jepp, du leste rett. Jeg synes CS:GO er tragisk. Men hvorfor Hilde? Hvordan kan du synes at et spill som så mange elsker, er tragisk? Jo det skal jeg fortelle deg. 

Grunnen er nemlig skins.

Du kan nemlig kjøpe bokser, hvor du har en mulighet til å få skins i, noen er vanlige, mens noen er superduper uvanlige. Disse kan selges og byttes mellom spillere, og gjør absolutt ingenting. Det er skins, som gjør om utseende på våpnene, thats it. Og det sykeste er at folk betaler i dyredommer for dette. Har hørt om skins som har blitt solgt for 30 000 kr, og det er sikkert ikke det dyreste. Folk er helt fanatiske etter å ha uvanlige skins i spillet. Sikkert fordi de er ute etter status. "Se på meg, jeg har et skin som kosta meg 30 000 kr, se så kul jeg er". Det har absolutt ingen funksjon.

Eller. Det har en funksjon, hvis man ser for fra den idiotiske statusjakten. Uansett hvordan man snur og vender på det har man brukt 30 000 kr for å bytte utseende i et spill, og det er jo egentlig ikke noe å skryte over i mine øyne. Men det har en funksjon. Det gjør jo spilleren glad, iallefall for en kort stund, til spilleren går lei skinnet, eller finner et nytt han/hun ønsker seg. Men det gir altså litt glede.

Er det verdt det i mine øyne?

Nopp.

Skulle jeg ønske folk heller brukte disse pengene på noe produktivt?

Jepp.

Har det noe å si hva jeg mener?

Nopp.


#cs:go #csgo #spill #game #gaming #gamer #gaming #hildur90 #mshildur90

Youtube: Sponsing og produktplassering.
 • Postet: 10.11.2015

Mange youtubere blir beregnet som såkalte "sell-outs" om de begynner å bli populær, og tjener penger på videoene sine. Får du en sponsor, så har du plutselig solgt deg selv, sjelen din, og fortjener ikke å tjene penger på kanalen din lengre. Mange abonnenter blir faktisk så sinte over videoer som er sponset, at en youtuber faktisk har tjent penger, at de slutter å se på kanalen. 

Personlig tror jeg det henger mye sammen med sjalusi, som jeg sa i artikkelen "Hater for å hate". Det er ikke sjalusi som går direkte på personen, men det at du vil ha det den har fått. Suksess og sponsing, for en jobb som virker veldig lett. Jeg har litt erfaring med Youtube, og jeg vil si at det ikke er så lett som det virker. Mange timer går til innspilling, redigering, opplastning, for å ikke nevne idemyldring og tenking. Jeg tenker MYE på youtube. For eksempel: hvordan jeg skal gjøre ting, hvordan serier jeg burde avslutte, hvordan jeg enklere skal få ut innhold på mitt elendige nett, om jeg skal satse på youtube eller ikke.

Men, når det kommer til sponsing, og salg av ting, må youtubere være forsiktige. Man skal selvfølgelig få benytte seg av sponsing, og man skal selvfølgelig få selge ting, for det er en fin ekstra inntektskilde, for de fleste blir jo ikke akkurat rik av å jobbe med youtube. Men, man må være forsiktig så man ikke overdriver, og på den måten gjør seere som elsker kanalen irritert. Jeg ser på en kanal som heter Good Mytichal Morning. Jeg elsker den kanalen. De legger ut en video hver ukedag, samt ekstra videoer på et par andre kanaler de har. Det er to voksne menn, som snakker om ulike temaer, har konkurranser med hverandre, og mye slik. Det er en gøy og interessant kanal. De har ofte blitt sponset og har også solgt en god del ulike produkter. Men dette har tatt opp så lite tid på kanalene, at jeg har egentlig ikke brydd meg noe særlig om det, for jeg vet jo det er en flott ekstrainntekt, og også var det ikke så dominerende at det gjorde så mye. Det forandret ikke innholdet i videoene liksom.

Men de siste ukene har det blitt veldig mye prat om ulike produkter, hvor det har gått med flere videoer bare til å snakke om de ulike produktene de har laget, og det blir nevnt i hver video. Og jeg kjenner at jeg begynner å gå lei. Jeg bryr meg ikke om de selger lipbalm, skjeggolje og mobilapper, jeg ser på videoene pga innholdet, ikke produktene. En liten link til salgssiden, en rask setning om å sjekke det ut, eller bare ha produktene på bordet eller i bakgrunn, har vært mer enn nok. Ikke flere minutter i allerede korte videoer angående produkter. Og hvor mange videoer skal de bruke på å vise fram appen de har vært med å lage? Det er en app som stiller deg spørsmål, hvor du kan kjøpe tilgang til spørsmål om ulike youtubere, så det er ikke akkurat som at det er en veldig komplisert app heller.

Jeg ser i kommentarfeltet at mange seere begynner å bli lei dette, og jeg er selv lei. Så som youtuber har jeg lært noe av dette. Selg gjerne produkter, men ikke fokuser på å bare selge produkter. De som ser på dine videoer ser på de fordi de liker innholdet, og følelsen det innholdet gir dem, så det å fokusere mer på produkter, enn innholdet, er det samme som å slutte å fokusere på at seerne skal like videoene du lager. Det må ikke bli så mye at seerne føler produkter og sponsing tar over kanalen. Det må en fin balanse til, rett og slett.

Q: Hva tenker du om dette emnet?

 

Minner om spørreundersøkelsen jeg har gående: https://no.surveymonkey.com/r/BR8JNLZ Tar maks 2 minutt å svare.

 

#youtube #yt #rhettandlink #rhett&link #sponsing #produktplassering #sellouts #sjalusi  #selgdinsjel

Hater for å hate!
 • Postet: 04.10.2015

 Det er så mye hat i verden. Alle sammen har noe eller noen de hater. Og som oftest har de en grunn for å hate. Eller så tror de at de har en grunn til å hate. Men noe man har sett ofte de siste årene, er at folk hater noe eller noen, uten en god grunn.

Alle har vel en venn som har sagt "Jeg hater Justin Bieber", og når du spør han/hun om hvorfor, så får man som oftest til svar enten "jeg vet ikke" eller "han synger som ei jente". De siste årene har det skjedd mye med Bieber, som gir folk et skikkelig grunnlag til å hate han, eller være bekymret for han, alt etter hvordan type person du er. Men når han begynte å bli populær var det kult å hate han. Han var ung, hadde en lys stemme, spilte på at han var søt, og viktigst av alt, han var blitt populær. Det er janteloven på sitt fineste dette. En ung gutt blir populær, og derfor blir det kult å hate han. Jeg var aldri noen fan av Bieber. Jeg likte ikke musikken hans, liker den enda ikke, og synes han oppfører seg utrolig dumt. Men jeg hater han ikke. Jeg liker ikke all musikk her i verden, og det er bare en smakssak. Selv om jeg ikke liker noe, betyr ikke det at det er dårlig av den grunn. Det er bare ikke for meg. Og det at Bieber er som han er nå til dags, er jo et resultat av noe. Barnestjerner får ofte store problem senere i livet, så her er det kanskje film- og musikkindustrien som burde forandres?


Bieber på den tiden folk hatet han bare fordi han var ung og populær.

Det virker som at om noen oppnår suksess, så blir det sett på som ok å hate den personen. Man skal ikke tro man er noe, og gud forby at du skal prøve deg på noe du ønsker her i livet, og enda verre om du faktisk klarer å oppnå ønsket ditt. Fy deg. Da fortjener du hat. Janteloven. 

Jeg tror dette går mye på sjalusi. Det trenger ikke å være sjalusi på den måten at "Jeg skulle ønske jeg var Bieber", men mer en sjalusi på at han har oppnådd noe, mens du kanskje ikke har oppnådd noe. Det kan være en sjalusi som går på at alt virker så lett for han, for han er jo en kjendis og kan få alt han peker på. Men man ser jo hvordan det har fungert for han. Det at man har penger, er kjent, eller har oppnådd noe man ønsker, betyr ikke at man er lykkelig og har det enkelt. Tenk på alle kjendisene som må inn på rehab eller som tar selvmord etterhvert, for de ikke klarer mer. De virker som de har alt, men de er bare som oss "vanlige" folk, med sine egne problem.

Det virker også som det har blitt en trend å hate. Det at du hater noe har liksom blitt et bevis på at du er kul i visse grupper. Bieber, Twilight og Nickelback er gode eksempler på dette. Bieber er det mange som hater, men likevel har han mange fans. Twilight er sett på som elendige filmer, men det er mange som elsker dem. Nickelback blir sett på som et elendig band, men likevel er det mange som elsker dem. Og jeg tror det er dette som er nøkkelen til hvorfor de blir så hatet. De har blitt populære. De har oppnådd suksess, og dermed blir folk sinte. De blir sinte fordi noe de ikke liker ble populært, og ettersom folk tror at de har rett i alt, føler de da at de må poengtere for folk at "Twilight suger granbar". Fifty Shades Of Gray er også et eksempel på at noe som blir sett på som "lav kvalitet" som likevel har blitt populært, og som mange hater pga dette. 


Mange mener at disse mennene fortjener all hate de får, bare fordi. Grunner.

Det går også litt på gruppepress. Om dine venner sier at noe er dårlig, og hater ditt og datt, er det vanskelig for deg å si "vettu hva, jeg liker det faktisk" eller "jeg er uenig". Iallefall når man er ung. Og man ser det i så mange ulike sammenhenger. Også når det kommer til Youtube. Noen youtubere får så masse hat, fordi noen har begynt å kommentert stygge kommentarer, også har andre hengt seg på. Og jeg vet om mange som har startet med youtube og sluttet etter noen måneder, fordi de bare fikk hat. Jeg har også fått mail av folk som ser på mine videoer som sier "Jeg elsker videoene dine, men vennene mine gjør narr av meg pga det". Noe som virkelig gjør meg trist. 

Om noen ikke liker mine videoer så er det greit. Akkurat som musikk, så er dette en smakssak. Mine videoer er ikke for alle. Men å gjøre narr av noen, fordi de liker noe annet enn deg blir for dumt. Det viser jo hvor lite smart du egentlig er tenker jeg, om du ikke klarer å skille mellom kvalitet og at folk har ulik smak på ting. Det blir som om jeg skal gjøre narr av folk som spiser tomat, ettersom jeg ikke liker tomat. 

Jeg vil oppfordre alle til å like det dere liker, og om noen gir deg hat for det, så er det bare å tenke at det er et bevis på hvor lite smart den personen er. Og ikke gi andre folk hat fordi de liker noe annet enn deg. For igjen, det er en smakssak. Og ikke hat filmer, kjendiser osv, uten å ha et godt grunnlag for det. 

#bieber #twilight #nickelback #fiftyshadesofgray #film #tv #kjendis #gruppepress #ungdom #barn #hat #hate #trend #youtube #hildur90 #mshildur90

 

Early Access - Betale for uferdige spill
 • Postet: 20.09.2015

En trend som har kommet de siste årene, er at spill blir lagt ut til salg uten å være ferdige, og som enda er under utvikling. Slike Early Access-spill. Man betaler for et spill som ikke er ferdig, og det er heller ikke noe garanti på at spillet kommer til å bli ferdig. Utvikleren kan alltids slutte å jobbe med spillet, og likevel tjene godt, om mange nok ønsker å spille det. Poenget bak er at man skal kunne være en del av hvordan spillet blir utviklet, man skal kunne se hvordan spillet utvikler seg og gi tilbakemelding på hva som er feil og hva du ønsker. Du betaler rett og slett for å være en spilltester.Jeg har litt blandede følelser rundt dette. Det er flott at folk som er seriøse, som har et ønske om å lage et godt spill, og faktisk fullfører det, får muligheten til det. Men samtidig skjer det alt for ofte at spillene ikke blir fullførte, men at utviklerne likevel tjener på det. 

Og jeg føler at det dessverre ofte blir utnyttet. Mange spill som kommer ut i early access blir aldri ferdige, spesielt spill som blir populære fort, og som tjener inn masse penger uten å være fullførte. Dessuten er det mange spill som blir sluppet i early access uten å være så veldig spillbar, eller verdt pengene du må betale for det. 

Og hvorfor betale for noe som du ikke får glede av? Et uferdig spill som ikke har så mye innhold, og som du blir lei av å spille etter 15 minutt, er ikke verdt å betale for, iallefall ikke i mine øyne. Og å kjøpe spill fordi de har potensial blir for dumt. For du vet aldri om det blir ferdig eller ikke. Og du får ikke pengene tilbake om det ikke blir ferdiggjort. Det samme gjelder når det kommer til crowdfunding, på sider slik som Kickstarter og GoFundMe. Du kan backe opp et prosjekt for det i hele tatt er påbegynt, og du har null garanti for at det blir noe av. Og om det ikke skjer noe mer, får du ikke pengene tilbake. Selv om slike sider kan være en flott måte for folk som har en drøm, men som ikke har mulighet til å betale for det selv, eller som ikke får noen sponsorer, å likevel få gjennomført den drømmen, så er det også mye som aldri blir noe av. Jeg personlig prøver å la vær å kjøpe spill som er i early access, men det hender jeg bryter den reglen. Om jeg kjøper uferdige spill, skal jeg være sikker på at det er verdt pengene, slik det er når jeg kjøper det, slik at jeg ikke bruker penger på noe jeg ikke får glede av. Noen uferdige spill kan jo likevel være gode, Don't Starve er et godt eksempel på dette. 

Q: Hva synes du om early access og crowdfunding?

#spill #game #gaming #gamer #games #girlygamer #earlyaccess #crowdfunding #hildur90 #mshildur90

(Ingen av bildene er mine)

Nerd i dette samfunnet?
 • Postet: 07.08.2015

Jeg fikk et spørsmål for en stund siden, hvor noen spurte meg om hvordan det var å være en "nerd" i dette samfunnet. Nå blir ordet nerd brukt litt feil, ettersom en nerd er noen som vet mye om en sak, ikke en person som liker spill, filmer osv. Vet man mye om spill, så er man en nerd, men jeg vet fint lite. Jeg er en slik "nerd" som bare spiller fordi jeg liker det, uten at jeg har så veldig mye interesse for å lære om spillenes historie osv. Men uansett, la oss bruke ordet nerd litt feil, fordi det assosieres med folk som spiller, ser film og serier, som elsker anime, k-pop og drar på cons og lans.

Hvordan er det å være en nerd i dette samfunnet?

Jeg vil egentlig si at det å være nerd for noen år siden var mye verre enn å være det nå, men det kan være jeg føler det er slik fordi jeg har blitt voksen og mer trygg på meg selv. For noen år siden fikk jeg en penn i gave av ei vennine, hvor d sto ordet Nerd på, og jeg ble så flau, at jeg skrapte det bort. Hun mente selvfølgelig ikke noe ondt med det, og det var bare at jeg ikke var trygg på meg selv, og det å være nerd var assosiert med å være annerledes og teit.

Takket være spill og internett, har jeg derimot lært at det å være nerd betyr ikke at du er teit eller annerledes, eller feil. Det betyr bare at du interesserer deg for noe som blir sett på som nerdete. Jeg ble kjent med mange andre med samme interesser som meg, og det gjør på et vis at man føler at man passer inn. Ja, jeg liker spill, serier og fantasi, men jeg er langt fra den eneste her i verden.

Samtidig vet jeg at det enda er en del unge som blir mobbet fordi de er nerder, og som ikke føler de passer inn noen plass, så kanskje føler jeg at ting har blitt bedre, bare fordi jeg er gamlere? Man må alltid huske på at den som blir mobbet har ingenting med saken å gjøre. Hvorfor de blir mobbet er ikke nøye, for mobbere plukker ut folk ut ifra noe som får dem selv til å føle at det er greit. Er man litt annerledes er man derfor kanskje mer utsatt for det, men samtidig er det ikke noe som gjør det greit. Vær deg selv, gjør det du synes er morsomt å gjøre, og om noen plager deg pga det, så ikke gi det opp. Si heller ifra til lærere, foreldre, og stå opp for din rett til å være deg selv. Det er ikke alltid lett å være annerledes, og å kanskje være det som folk kaller nerd, men du er langt fra den eneste! Det er mange flotte spillsamfunn der ute, slik som RageQuit og XioCo, hvor det er greit å være nerd, fordi vi er det alle sammen!

 #game #gaming #gamer #games #spill #tvspill #pcspill #barn #teknologi #nerd #geek #mobbing #hildur90 #mshildur90

FØRST!
 • Postet: 16.07.2015

Mer eller mindre på hver video på Youtube og hvert bilde på Instagram, ser man kommentarer som sier "FØRST!". Dette er grunnlag til mye krangling og sinne. Om flere påstår at de var først, så blir det fort dårlig stemning, og ofte blir folk sinte over slike kommentarer generelt. Og på en måte kan jeg forstå hvorfor folk blir sinte. Disse kommentarene tilfører ikke noe til et kommentarfelt, og gir skaperen av videoen eller bildet ingen glede. Eller kanskje gjør det det? Når man får slike kommentarer er det jo fordi noen er glade over å være den første som kommenterer, og det er jo et slags kompliment, selv om jeg skulle ønske de kunne skrive noe annet også i kommentaren, slik at man kanskje har grunn til å svare eller gi den en like. 

Det som skaper dårlig stemning rundt disse kommentarene, er heller ikke kommentarene i seg selv, men måten folk blir når de ser kommentarene. Så mange blir sint, og begynner å kjefte eller klage, og det er DETTE som skaper dårlig stemning! Om en person skriver at den var først, så har det ikke så mye å si, men når folk begynner å kjefte og krangle, det er da man fort blir lei. #youtube #tanker #synspunkt #først #hildur90 #MsHildur90

Filmbransjen i forandring
 • Postet: 15.07.2015

De siste årene har filmbransjen forandret seg, og kanskje ikke til det bedre. De store filmprodusentene spesielt har forandret seg mye. De er nemlig blitt redd for å ta sjanser. 

Om man ser på de store filmene som har kommet ut i det siste, så ser man fort et mønster. Det er bare etterfølgere, og filmer som er basert på noe som allerede eksisterer. Det er nesten ingen storfilmer som ikke baserer seg på noen andre historier, men som er skrevet ut av kreativiteten til noen. Og selvfølgelig gjør det slik at det er enklere for dem å tjene penger, og det er nok i bunn og grunn det som er årsaken til denne utviklingen. Isteden for å ta sjansen på en film med en ny ide, som kanskje ikke trekker inn så mye penger, så satser de på noe de vet folk kommer til å betale for, uansett om kvaliteten er på bunn. 

 

Selv om filmer som Avengers, Mad Max og Maleficent er grei underholdning, så har vi på en måte sett det før, og iallefall jeg vil heller se noe nytt.  Og når de begynner å gjøre om superhelter, slik at de er kvinnelige, eller mørk isteden for hvit, isteden for å heller skape nye superhelter som opprinnelig er mørk og/eller kvinnelig, da blir jeg også irritert. Ikke fordi de ikke kan forandre på superheltene, og ikke fordi kvinner og mørke ikke kan være superhelter, men fordi de ikke tørr å skape noe nytt, nemlig en ny superhelt. Kreativiteten er død rett og slett.

Folk flest krever ikke kreativitet av underholdningen sin. Om det er det samme de ser på nytt og på nytt igjen, i litt forskjellige varianter, så bryr de seg ikke, så lenge det er lettere underholdende. Og om noe blir populært, blir det melket helt til kua er død, fordi folk ser på filmene fordi de likte den tidligere filmen. Pirates of the Caribbean er et godt eksempel på dette. Folk bruker penger, bare fordi det er storfilmer, som de må se for å henge med, uten å tenke på kvaliteten. Og når jeg sier kvalitet, så mener jeg plotet, karakterene og kreativiteten, ikke kvaliteten på videoen og spesialeffektene. 

Vi har blitt tvangsforet så mange etterfølgere og nyskapninger, at vi har blitt vant til det. Og det gjør meg forbannet. 

Det neste blir vel at de lager en ny Forrest Gump-film...


Perez Hilton la ut dette bildet i 2011, som sier det meste om filmbransjen..

#film #movie #filmbransje #kreativitet #hildur90 #mshildur90

Foreldre, engasjer dere i barnas spill!
 • Postet: 14.06.2015

Jeg skulle ønske at alle foreldre ga litt mer innsats og satt seg inn i hva barnet har lyst til å spille, og at de hadde hatt et så godt forhold til barnet at den spør om lov først, og respekterer om foreldrene sier nei. Heldigvis er det en del foreldre som gjør undersøkelser av spill, og som har fått til barn som takler å høre nei, så det er absolutt ikke alle det er snakk om. Ettersom jeg jobber på en del servere, og også holder på med Youtube, har jeg veldig mye kontakt med barn, og ofte får jeg høre "når jeg blir så og så gammel, da får jeg lov å kjøpe meg GTA!", og det synes jeg er flott! Barn som er smarte nok til å forstå at de må vente, og foreldre som har satt seg inn i ting isteden for å si ja uten å vite hva de sier ja til. (Bilde lånt av: g33kwatch.com)

Men mange ganger ser man dessverre at små barn spiller spill de absolutt ikke burde fått lov å spille. Spill som er ekstremt voldelige og som har 18-årsgrense er ikke laget for barn, og da burde heller ikke barn spille det. Aldersgrenser er en god retningslinje på hvor gammelt et barn burde være for å få spille de ulike spillene, og burde derfor ikke ignoreres helt. Ofte trenger man ikke være 18 for å kunne spille et spill med 18-årsgrense, og man må selv bestemme om barnet sitt er voksent nok til å takle spillet. En unge på 14 kan jo ganske voksen i hue av seg, og da kanskje foreldrene synes det går greit, og det kan man respektere. Men når barn på 8 år får lov å spille GTA da lurer jeg litt på hva foreldrene tenkte. Mest sannsynlig har de ikke orket å satt seg inn i spillet før de sa ja. 

Spill er ikke bare for barn, og det må man også huske på når man kjøper spill til barna. Et barn på 8 har kanskje ikke godt av å spille voldelige og voksne spill, selv om de selvfølgelig ikke blir mordere av å spille voksne spill (som mange kanskje tror). Det er ikke slik at folk blir mordere av spill, det er fordi de er syke i hodet at de blir mordere, noe som er vanskelig å oppdage og å gjøre noe med, og da er det ofte de synlige "bivirkningene" som media retter sin oppmerksomhet på. 

(Bildet lånt fra: telegraph.co.uk)

Et barn kan bli påvirket av å oppleve spill, filmer osv det er for ungt for å forstå, og kan bli påvirket på veldig mange forskjellige måter. Jeg fikk ikke se skumle filmer og spille skumle spill når jeg var et barn, men jeg vet jeg brukte i sniklese en tegneserie som het Conan, som det var 18-årsgrense på. Det var både grafisk vold, samt litt seksuelt innhold, og et par av historiene har brent seg fast i hjernen min, ettersom jeg ble så sjokkert av det som barn. Det er jo ikke akkurat snakk om noen varig "skade", men det var jo ting jeg ikke forsto og lurte på, men som jeg ikke kunne spørre om ettersom jeg viste jeg ikke skulle lest det.

Spill synes jeg det er enda viktigere å ha kontroll på, ettersom man opplever det på en mye sterkere måte en bøker og filmer. Man er på en måte "inni" spillet, og styrer ofte karakterer, og på den måten blir opplevelsene mye nærmere. 

Jeg tror iallefall at det at foreldrene involverer seg er bare positivt. Det gjør at de har bedre kontroll på hva barnet utsettes for, det gir et bedre forhold mellom foreldre og barn, og det kan også skape bedre spillglede for barnet (og kanskje til og med foreldrene).

#spill #gaming #gamer #foreldre #barn #synspunkt #tanker #hildur90 #mshildur90

Nettvettregler for unge:
 • Postet: 17.03.2015

- Vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg. Er du slem mot noen, er det større sjanse for at du er slemme tilbake.

- Vær forsiktig med å gi ut opplysninger om deg selv, slik som hvor du bor, navn, brukernavn på sosiale medier osv. Man vet aldri om folk er den de utgir seg for å være.

- Snakk med en voksen hvis du opplever noe ubehagelig på nett. 

- Ta med en voksen eller en venn om du skal møte noen du har chattet med. Og vær 100 % sikker på at denne personen er den han/hun sier.

- Tenk deg om før du laster ned noe fra nettet eller trykker på linker. Det kan være virus.

- Gi ALDRI ut passordene dine til noen. Det er også lurt å bytte passordene dine innimellom.

- Spør om lov før du skriver om noen eller legger ut bilder av andre. 

- Sjekk alltid hvem som har laget informasjonen du finner - husk at alle kan legge ut noe på nett, og alt trenger ikke være sant.
Simsdate: Er Sims 4 verdt å kjøpe?
 • Postet: 19.11.2014

For noen uker siden var jeg på "simsdate" med ei venninne, noe som betyr at jeg dro med meg pcen min til henne, også spilte jeg Sims 3, mens hun spilte Sims 4. Jeg har jo ikke fått sett så mye på Sims 4 enda, men jeg har hørt veldig mye negativt om det, at de har valgt bort en god del ting som virker merkelig å velge bort, og slike ting. Blant annet har de fjernet småbarnsfasen, som var med i både Sims 2 og Sims 3! De har også tatt bort oppvaskmaskiner, basseng og gjort gjort slik at tomtene er helt flate, for å nevne noen ting. 

Men er ting egentlig blitt valg bort, eller har de rett og slett ikke fått tid til å fullføre hovedpakken før lansering?

Ærlig talt er jeg litt usikker på hva de har tenkt, om det ikke er at de ikke fikk tid til å fullføre hovedpakken. De kan jo ikke seriøst valgt bort såpass sentrale ting sånn som småbarnsfasen og basseng med vilje? De har gjort en god jobb med den sosiale delen av Sims, som er mye mer virkelighetsnær og mer avansert enn før, det skal de ha. For eksempel: Om man har et barn som har bursdag, må man faktisk kjøpe ingredienser og lage kaken selv. Og å bygge rom og vegger har blitt mye enklere, samt at man lettere kan gjøre huset litt mer spesielt enklere. Men veier dette opp for alt de har kuttet bort?

Mitt svar er nei. 

Sims 4 kan bli bra, om det får nok oppdateringer, og nå vet jeg at det snart kommer en gratis oppdatering, som legger til blant annet basseng, men slik som det er i dag, er det ikke verdt å bruke så mye penger på. Ikke når man heller kan spille Sims 3, som har mange ekstrapakker, og som ikke føles uferdig og tomt. Det er flott at de gir ut iallefall en oppdatering gratis, men hvor mye blir de å gi ut gratis før de krever penger for det? Om det kommer en ekstrapakke med småbarnsfasen som koster penger, så tror jeg mange spillere blir forbannet, men vi kan ikke være sikker på at de ikke gjør det. 

Jeg har fått mange spørsmål om å begynne en serie fra Sims 4 isteden for Sims 3, faktisk er halvparten av kommentarene på Sims-serien stort sett mas om Sims 4. Jeg kommer ikke til å spille Sims 4 med det første. Ikke før jeg ser at det er verdt de pengene de krever for det. Det er jo faktisk et dyrt spill, og jeg er ikke akkurat den rikeste på denne planeten. Jeg har også en god del spillglede ut av Sims 3, og jeg elsker familiene i serien jeg har gående derfra! Så å slutte å spille Sims 3, bare fordi det har kommet et nytt Sims-spill, før jeg føler meg ferdig med Sims 3, kommer ikke på tale. Jeg begynner å bli litt smålei alt maset om Sims 4, men har forståelse for at folk har lyst å se det på kanalen min. 


Erasmus står ute i kulda i sin rosa underbukse, og gir mat til Ba.. Bae.. Mr.B!

Sims 4 kan jo bli et veldig bra spill, men akkurat nå er det dyrt, tomt og uferdig, og ikke noe jeg vil prioritere å bruke mine få kroner på. 

#sims #sims4 #maxis #spill #games #game #gemer #gaming #hildur90 #mshildur90

Ny periode i norsk youtube? Splay vs. Nordic screens?
 • Postet: 18.11.2014

De siste månedene har noe skjedd innan i norsk youtube. Vi har fått partnerskap som faktisk fokuserer på norske youtubere, og som gir mye flere goder enn bare muligheten til å tjene penger på å lage videoer. På en side har vi Splay, som holder på i både Sverige, Danmark og Finland, samt Norge. På den andre siden har vi Nordic Screens, som er helt nyoppstartet her i Norge. Dette er helt nytt i Norge, om nå virker det som om de norske youtuberne altså blir delt opp i to partnerskap, som også som fungerer som sosiale samfunn. 

Dette er noe som både gjør meg glad, og bekymret. På en side åpner det opp for mer samarbeid med de man er i partnerskap med, og man får så mye mer ut av å være i et "lokalt" partnerskap enn et stort og ansiktsløst partnerskap. Men samtidig har vi jo allerede en del problemer i norsk youtube, når det kommer til oppførselen til youtubere mot andre som holder på med det samme som dem. Det at vi blir delt opp i to samfunn, gjør kanskje at noen vil ha enda en grunn til å være klysete og rake ned på andre. Kanskje vil ikke samarbeid over linjene til partnerskapene bli like enkelt lengre, pga konkurranseinstinkter og lojalitet. I Splay, som jeg er med i, er vi veldig strenge på at vi ikke skal rake ned på andre youtubere og partnerskap, og jeg vil tro det er det samme i Nordic Screens, men likevel er det mange youtubere som allerede oppfører seg ufint mot folk, som jeg alt har tatt opp i denne artikkelen. Så jeg er redd for at dette vil lage et skille i norsk youtube, hvor folk bare holder seg med de som er i samme partnerskap som dem selv, og kanskje automatisk begynner å tenke negativt om de som er på "den andre siden" av norsk youtube. Vet ikke helt hvorfor, men er litt den følelsen jeg allerede har fått om det som er på gang. Og derfor frykter jeg litt at det bare skal bli verre om vi ikke tar oss selv i nakkeskinnet allerede nå. 

Er det slik norsk youtube kommer til å bli? 

Hvordan folk som var med i partnerskapene var for meg var en viktig del i min avslutning om hvor jeg ville hen, ettersom det er noen youtubere jeg kanskje liker bedre og har mer lyst å jobbe med, men det betyr jo ikke at jeg ikke blir å samarbeide med folk fra Nordic Screens, ettersom det er mange gode youtubere der, og flere av dem er jeg venner med. 

Q: Hva tenker du om dette? Tror du det kommer til å bli et problem at de norske youtuberne er delt opp i to partnerskap/samfunn? Er konkurranseinstinktet til folk så sterkt at sunn fornuft bli uviktig? Eller tror du dette ikke blir et problem? Diskuter!

#youtube #norsk youtube #gamere #splay #nordicscreens #hildur90 #mshildur90

Ikke et mellomledd!
 • Postet: 09.11.2014

Ofte blir jeg kontaktet av folk, som trenger hjelp med noe, noe jeg som oftest synes er gøy, da jeg liker å hjelpe folk, og da spesielt de som ser på videoene mine osv. Men av og til blir jeg veldig frustrert over et par vanlige spørsmål jeg får alt for ofte. Mange kontakter meg nemlig med spørsmål om å ta kontakt med en annen youtuber, sånn som EpicDimitar eller Addexio, eller for å få vite hva som skjedde med Acettaz. De bruker meg rett og slett som mellomledd, noe jeg virkelig ikke liker. 

Om noen vil ha kontakt med en youtuber så må de ta kontakt med dem gjennom deres kontaktinformasjon, ikke gjennom en bekjent. Jeg forstår det kan være vrient, og av og til får man ikke svar, men å gå gjennom andre blir for dumt. Tar du kontakt med meg, så kan det ikke bare være for å få kontakt med noen som er enda viktigere eller større osv. Ta kontakt med meg for å få tak i meg, ingen andre. 

Og når det kommer til Acettaz, så er jeg utrolig lei av å få spørsmål om dem, selv om jeg forstår at mange savner dem og lurer på om de kommer tilbake. Svaret er at de ikke kommer tilbake slik som de en gang var. De er ikke lengre sammen, og blir ikke å spille inn noe tilsammens. Om de hver for seg blir å spille inn noe en eller annen gang vet jeg ingenting om, og jeg tenker heller ikke finne det ut for å kunne informere dere om det, da jeg lenge har oppført med som Acettaz talerør, både frivillig og ufrivillig. 

Dette innlegget er ikke for å være krass, og ikke for å henge ut noen. Forstår godt at folk vil ha kontakt med andre youtubere enn meg, og at folk lurer på hvor Acettaz blir av, for de forsvant vel ganske fort uten å forklare så mye, noe de kanskje skulle gjort. Men jeg er ærlig talt lei, og har blitt mye strengere på akkurat dette. Jeg blir å ignorere alle spørsmål som behandler meg som et mellomledd, så lenge det ikke er noe viktig eller spesielt. 

De aller fleste youtubere har en eller flere mulige måter å kontakte dem på, så bruk heller dette. Og om de svarer eller ikke, er opp til dem!Jeg har både mail, blogg, instagram, twitter og en facebookside som jeg kan kontaktes på, og svarer så godt jeg kan der! Så om du vil kontakte meg for meg, så gjør det! Heter MsHildur90 overalt, og mailen min er: mshildur90@hotmail.com

#youtube #mshildur90 #acettaz #kontakt

 

Stor bug i Sims 4!
 • Postet: 04.09.2014

The Sims 4 ble lansert i dag, og allerede er det mange klager på bugs på forumet deres. Den bugen folk klager mest på, skjer når simmene går på toalettet. De mer "intime" delene til simmene blir alltid sensurert når de går på toalettet og dusjer, men denne buggen gjør altså at når en sim går på toalettet blir hele skjermen sensurert, og du må restarte spillet for at det skal funke igjen. Dette er sikkert veldig slitsomt, men også veldig fortjent for de som opplever det!

De som sliter med denne buggen er nemlig de som har ulovlig lastet ned spillet, og ingen av de som har kjøpt det. Det er lagt inn med vilje for å ødelegge for de som føler for å stjele spillet, noe som i mine øyne er totalt genialt!


Bildet er funnet på gamereactor.no, og tilhører ikke meg.

#spill #sims #sims4 #thesims4 #game #bug #hildur90 #mshildur90 #ulovlignedlastning #piratbay

Kilde. 

Har anime blitt "normalt"?
 • Postet: 31.08.2014

Anime, eller japansk animasjonsfilmer, har vært en greie som de litt "spesielle" har likt, iallefall er det sånn folk tenker om det. Jeg har venner som har sett anime i flere år, og hver gang det har kommet fram i samtaler har de gjerne blitt sett litt rart på. Jeg så også rart på dem. På videregående var det en gjeng som lagde en animeklubb, som møttes en gang i uken eller noe slikt, for å se anime sammen. Jeg gikk der et par ganger, ettersom jeg ble litt dratt med, og også fordi at jeg var nysgjerrig. Jeg synes det var veldig merkelig, og hadde en sær humor. Jeg fikk også vist litt ulike animeserier av forskjellige venner, og selv om noen få falt i smak, var det hele litt for rart for meg. 

Nå har jeg blitt litt mer voksen, og det har vel litt gått opp for meg at selv om ting er litt sært, trenger det ikke være dårlig. 

Her en dag gikk jeg å lette etter billige julegaver (jeg er fattig, men vil jo vise folk at jeg er glad i dem), da jeg snublet over en hel del animefilmer på Plantekompaniet. Fram til det øyeblikket hadde jeg sett på anime som noe som aldri kom til å bli enkelt å skaffe seg i Norge, men der sto jeg, og stirret på en god del forskjellige animer. Og de hadde til og med norske stemmer! Og de var faktisk ikke så alt for dyre heller! 79 kr stykke liksom! Etter litt frem og tilbake falt jeg for disse to! Den med katter var jo selvfølgelig et must, ettersom jeg har planer om å bli en gal kattedame sånn som Pathfindr! Min Nabo Totoro falt jeg for pga bildet på framsiden, det så bare ut som noe jeg kunne like liksom! Tror jeg også ville reagert slik om en stor merkelig skapning sto ved siden av meg!Jeg har ikke sett disse filmene enda, men jeg tenker de kan være bra. Snakket med ei venninne av meg, og hun elsket Min Nabo Totoro, så jeg har høye forhåpninger!

Men betyr dette at anime endelig har blitt "normalt"? Ikke at det var noe galt i å se anime før, men det var vrient å få tak i på en lovlig måte, og nå kan man tydeligvis bare gå til en butikk og kjøpe for en billig penge! Dessuten er det jo flott om folk kan se anime uten å bli stemplet som "utstøtt og sær"!

Q: Har anime blitt mer normalt enn før?

#anime #film #serie #japansk #totoro #katteprinsen #hildur90 #mshildur90 #ragequit

Late serieskapere
 • Postet: 30.07.2014

Mulige spoilere av Grey's Anatomy og Scrubs.

I går så jeg på sesong 6 av Scrubs, som er en av mine favorittserier opp gjennom tidene. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett gjennom serien, men hver gang oppdager jeg noe nytt og synes det er fryktelig koselig. Jeg kom så til en episode, hvor JD, hovedpersonen, tenkte tilbake på alt som hadde skjedd iløpet av serien. Selve handlingen i episoden var på maks 5 minutter, mens de resterende 15 var klipp fra gamle episoder. Når man ser en serie såpass intenst som jeg gjør (flere episoder i døgnet) så er disse episodene fryktelig irriterende, og jeg hopper alltid over dem. Dette gjør jeg også om de vises på tven, og jeg har sett episoden før.

Hvorfor gjør jeg dette? Ikke bare er disse episodene irriterende, men de er også et bevis på hvor late serieskaperne er. Isteden for å lage en helt ny episode, med handling som faktisk fører serien litt framover, så lager de en episode som har null handling og som bare viser deg ting som du allerede har sett før. Og det er ikke bare serien Scrubs som gjør dette, det er faktisk ganske vanlig i serier som går over mange år. Det er vel sikkert for å skape innhold, uten å måtte jobbe noe spesielt for det vil jeg tro, for jeg har ikke hørt en eneste person si "jeg elsker tilbakeblikk-episoden til den og den serien, det var såå gøy!". 

Jeg vil heller se noe nytt, enn å se noe jeg allerede har sett! Og ja, jeg er klar over skriveleifen i bildet! Lat som at hesten har dysleksi!

En annen type episoder jeg ikke liker, som kanskje ikke blir skapt av latskap, men for å slippe å tenke så mye (eventuelt å virke smart), er disse "what if"-episodene. Episoder hvor en karakter tenker på hvordan ting kunne blitt, og seerne får slite seg gjennom en hel episode med ting som bare skjer i hodet på en person, som en slags motsatt dimensjon. De kan kanskje gi noe slags innhold i forhold til hva karakteren tenker, og hvordan han/hun kommer fram til en avgjørelse, men som oftest er det likevel bortkastet tid å se på (så lenge de ikke er godt utført). I siste sesong av Grey's Anatomy var det en slik episode, som egentlig ikke ga seerne noen ting, da vi allerede viste det karakteren liksom skulle "forstå" ut ifra det hun tenkte på den episoden. Men så er jo egentlig Grey's Anatomy en serie som bare fortsetter og fortsetter, uten noen slags mål eller mening.Hvorfor bruke en hel episode på noe vi allerede vet?

Det er mange serier som har slike episoder som jeg beskriver ovenfor, men det betyr ikke at det er dårlige serier likevel. Scrubs elsker jeg jo som sagt, og selv om jeg har et par problemer med Grey's Anatomy så ser jeg jo serien. 

Q: Hva synes dere om late serieskapere? 

Q: Er det ting dere irriterer dere over i serier/filmer?

 #serie #tv #film #scrubs #greysanatomy #hildur90 #mshildur90

Jenter som gamer: Del 2 - Ekstra oppmerksomhet
 • Postet: 21.06.2014

Del 1 finner du her!

Fra tid til annen opplever vi jenter i gamingmiljøet å få ekstra oppmerksomhet, både på godt og vondt, og dette finner jeg veldig interessant. Det er jo flere gutter enn jenter som er gamere, men samtidig er det jo en god del jenter som driver på med spill. Det blir bare flere og flere jenter som spiller, og det er ikke så "uvanlig" som det en gang kanskje var. Men likevel får vi jenter mye oppmerksomhet, som om vi er en utdøende rase, en bitteliten minoritet eller rett og slett bare uvanlig. 

Før har jeg jo snakket om hvordan folk reagerer når du sier du er en kvinnelig gamer, og hvordan mange mener at jenter ikke driver på med sånt, det er forbeholdt litt nerdete merkelige gutter, og hvordan folk går ut ifra at du har problemer om du driver på med spill (Del 1). Og det meste der er ganske negativt dessverre. Så i denne delen skal jeg begynne i det litt positive hjørnet.

Det at vi jenter får mer oppmerksomhet i spill, trenger ikke være direkte negativt. Mange gutter synes nemlig det er kjempegøy å gi oss gaver i spill, og å være ekstra snille mot oss, og dette er jo greit nok, så lenge man ikke tenker så hardt på det. For hvorfor er de ekstra greie mot oss jenter i spillsammenheng? Utvalget av jenter innenfor gamingmiljøet er jo mindre enn utvalget av gutter, så om man er interessert i å finne seg jentevenner, eller kjærester, så tenker nok mange gutter at de må handle raskt. Og hvordan bli venner med jenter? Jo, gi dem ting, og si søte saker til dem! For jenter trenger jo selvfølgelig ikke mer enn det for å bli glad i deg.. Hvis man ser litt på symbolisme, hvordan symboler sender guttene ut når de gir ting til jenter i spill, bare fordi dem er jenter? Man kan trekke konklusjoner om at de prøver å vinne over jenta ved å kjøpe henne, eller at de gir henne ting fordi hun er "det svake kjønnet" og de er "det sterke kjønnet". Men om man tror at jenter er så svake at de ikke klarer selv, eller at alt du trenger for å "eie dem" er å gi dem ting, så burde du tenke om igjen. Noen gjør det jo selvfølgelig bare for å være grei, men veldig mange har baktanker med det. Jeg personlig hater å få gaver i spill. For det første tar det bort en del av gleden jeg får i spill, fordi jeg blir mer stolt av å samle ting selv og gjøre ting selv, enn å bare få det servert på gullfat. For det andre så er jeg fullt kapabel til å klare ting, selv om jeg har bryst liksom.

Jeg hadde en episode da jeg var innom en server, for å vise min støtte, hvor staben var så innpåslitne at jeg til slutt ble fly forbannet. Nå skal det sies at disse folkene var kjempegreie, og jeg har ingen problem med dem, de ble bare litt overivrige. Dette var jo ikke helt fordi jeg var jente, men mer det at de likte videoene mine, og at de så på meg som en "Y-kjendis" (Kjendiser er rangert A-, B-, C-kjendiser osv, youtubere i mine øyne er Y-kjendiser, ettersom vi ikke er kjendiser). Uansett, dette er ment som et eksempel på hvordan det kan bli. Jeg kom inn på serveren, alle var superhyggelige mot meg, og jeg likte serveren såpass godt at jeg ville spille litt der. Jeg er en sånn person som elsker oppstartsfasen på Minecraft, men jeg fikk aldri nyte den, for plutselig hadde jeg jernutstyr og masse mat, uten å ha løftet så mye som en finger i selve spillet. Jeg tenkte at dette var jo greit. Folk må få lov å gi meg litt gaver, for det viser jo hvor snille de er osv. Så jeg gikk for å mine(grave etter jern osv), og jeg hadde det ganske gøy. Men staben fulgte etter meg, og minet ting, som de videre ga til meg, og dette ble litt slitsomt, for jeg ville jo klare selv. Jeg sa ifra flere ganger til dem, og noen av de hørte etter, men for det meste glemte dem det fort igjen. Så begynte de, i kreativ, å slå bort blokker, for å gjøre diamantårer synlig for meg, noe jeg bare totalignorerte på det punktet. Det hele endte med at ene staben, i sin iver på å hjelpe meg å finne diamanter, prøvde å slå bort en stein, men bommet og slo meg i steden, og jeg falt i lavaen. Mistet selvfølgelig alt av ting og XP, og da ble jeg forbannet. Endelig fikk jeg fram det jeg hadde prøvd å sagt hele den tiden, og de hørte endelig etter. Jeg fikk tilbake det ca jeg mistet, og de beklaget. Og igjen føler jeg at jeg må si at disse menneskene er kjempesøte, så håper ingen tar seg nær av dette om de leser dette her, det er lov å bli overivrig liksom. Denne lille historien viser hvor ille det kan gå om man skal være alt for snill i spill, hvor det faktisk ender opp med å være mer negativt enn positivt. Etter dette har jeg vært veldig streng når det kommer til gaver. Jeg vil ikke ha gaver (så lenge det ikke er skrevne bøker i minecraft, de elsker jeg!). Om man vil vise at man liker meg, så heller vær hyggelig mot meg, og gi meg respekt, på lik linje med alle andre. Det er også annen oppmerksomhet jenter som gamer får, enn bare gaver og koselig prat. Alt er ikke like vennlig innstilt nemlig. Jeg har jo før skrevet om barn som spør andre barn om å bli kjærester på servere, og hvordan det er litt risikabelt grunnet man aldri helt vet hvem man snakker med, og dette er nok et større problem for oss jenter enn gutter. Som jente blir man ofte drøsset ned med kjæreste-spørsmål. Vi er jo i mindretall, så guttene føler behovet for å vinne oss så fort som mulig, før noen andre kommer dem i forkjøpet. Og selv om dette som oftest er ufarlig, er det fryktelig irriterende. Spesielt når noen ikke klarer å ta nei for et svar. Jeg måtte faktisk banne en i 2 uker, fordi han maste sånn på meg om å bli kjærester. Og hvorfor spørre om å bli kjæreste med noen du ikke kjenner? For alt du vet kan jenta på 8 år i Minecraft, egentlig være en hårete mann på 42 år. 

Og det er ikke bare kjærestesnakk vi må håndtere, noen er også rett og slett ufyselige. Mange går så langt at det er seksuell trakassering. Mange av dette er små gutter som vil tøffe seg, eller som synes sånt er gøy å si, og ikke tenker på at det er et faktisk menneske de snakker med. For meg er ikke dette så farlig, jeg er voksen nok til at jeg lett kan takle det, men det er ikke alle jenter som spiller. Når det er snakk om jenter ned i 6-årsalderen så blir det plutselig mye verre når noen prøver seg på dem. Det er ikke grenser på hva visse gutter sier over nettet. Det er faktisk veldig skremmende for unge jenter når gutter begynner å snakke om sex og andre seksuelle ting med dem over nett, og det kan også bidra til at ting som ikke er så bra kan skje, for man er jo ganske naiv i denne alderen. 

Å si seksuelle ting til ei jente, uten at du kjenner henne, vite hvor gammel hun er, og uten at du har vekslet et eneste ord med henne før, er ufattelig patetisk og ekkelt. Hva har skjedd med å vise andre medmennesker respekt? Og det er denne vi gamerjenter må håndtere konstant. Enten er gutter alt for hyggelige, gir oss ting, som om vi ikke klarer det selv, eller ikke klarer å si nei til noen om de gir oss fine ting. Eller så oppfører de seg ufyselige og prøver seg på oss veldig åpenlyst, og på grensen til trakassering. Og jeg forstår det ofte er veldig unge gutter som driver på sånn der, og de vet kanskje ikke bedre. Men det er ingen unnskyldning, ettersom det er ufattelig irriterende og frustrerende å måtte håndtere dette nesten hver eneste dag. 

Hva tenker du om dette? Har du opplevd noe lignende?

#hildur90 #mshildur90 #ragequit #spill #gaming #gamer #feminisme #kjønnsrolle #trakassering #Minecraft #server

Spill og fiksjon er roten til all ondskap!
 • Postet: 11.06.2014

Det er iallefall det media lar foreldre tro. I det siste har det vært mye i media om barn, som har blitt så opphengt i Slenderman, at de har angrepet eller drept folk. Slenderman er for de som ikke vet det, en urban myte, som omhandler et vesen som forfølger folk, før de bare forsvinner. Om slenderman spiser dem eller hva han gjør er jeg usikker på, men de dør iallefall. Dette er langt fra første gang media henger ut fiksjon som syndebukken. Jeg husker da jeg var veldig ung, kanskje 6-7 år gammel, så var det en sak om noen unger som hadde skutt noen, fordi de hadde sett på Tom Og Jerry, og trodde at folk ikke tok skade av sånt. 


(Bildet er funnet HER, og er ikke mitt).

Gang på gang tar media opp hvordan spill påvirker folk til å gjøre negative ting. Etter Utøya var det snakk om at butikker skulle nekte å selge voldelige spill, da det kom fram at Breivik hadde spilt et krigsspill. Han hadde visstnok "trent seg opp" ved å spille krigsspill, og det skremte mange. Jeg husker da jeg hørte dette på radioen, mens jeg sto og vasket en heis, og jeg lo høyt, bare fordi det var så dumt. Da en unge hadde med seg skytevåpen på skolen, så skyldte de på at han hadde spilt Minecraft, og de var redd hvordan "sånne spill" påvirket barn negativt. For de som har prøvd Minecraft så er denne tanken ufattelig morsomt, da det er et av de minst grafiske spillene på kloden. Det er monster, og du må drepe dem, men alt er formet som firkanter, og man ser ikke noe blod eller noe. Dessuten er det ikke pistoler i Minecraft (med mindre man har lagt inn mods). Det var også en sak da Watch_Dogs kom ut, hvor folk mente at spillet lærte barn å hacke, noe som er sinnsykt. Ekte hacking, og hacking i et spill er ikke det samme, og ungene lærer seg ikke å gjøre det, ved å spille. 

Mange mener at spillindustrien, og de som skaper andre fiktive verk, har et ansvar i hva barn og unge gjør, da vi alle vet at det de får se må de jo selvfølgelig prøve. Vi kan ikke vise nakenhet, sex eller vold, fordi de kommer til å bli påvirket av det, og de kommer til å drepe folk. Dette mener jeg er bare tull (for å bruke et pent ord på det).

Noen mennesker er ustabile, og mange av dem tyr til fiksjon for å føle seg bedre, eller for å leve ut ting de har litt lyst å prøve. Om noen alt har tendenser til å være voldelig, eller har potensial til å ville drepe noen, så kan selvfølgelig fiksjon få dem til å bikke over. Men jeg tror ikke Breivik ville latt vær å gjøre det han gjorde, om han ikke hadde spilt krigsspill. Og uansett er det fåtallet av mennesker i verden som er såpass ustabile. Så skal virkelig de som produserer spill og andre fiktive greier bare gå ut ifra disse syke menneskene? De fleste av oss klarer å oppleve fiktiv vold, uten å bli voldelig. Jeg spiller voldelige spill, og jeg klarer ikke drepe fluer en gang. Jeg fanger de og slipper de ut rett og slett. Så jeg vil ikke si at spill har gjort meg mer voldelig. Den typen spill har kanskje mer fått mer til å reflektere over hvordan livet til mange er, de som lever i krigsrammede land, og hvor fælt de må ha det. 


(Bildet er funnet HER, og er ikke mitt)

Se for dere en verden hvor alt skal være "ustabil-person-sikkert" da. Vi kunne ikke hatt noen form for vold i spill, vi måtte fjernet monster i Minecraft for eksempel. Bøker, filmer, tegneserier og alle verk med vold i, må brennes og glemmes. Og vi kunne ikke hatt internett, fordi folk kan legge ut hva de vil der, også voldelige ting. Nyheter måtte blitt kuttet ut, da vi ikke kan tåle å høre om mord uten å drepe selv. Høres dette ut som en verden du ville levd i?

Selvfølgelig skal ikke barn og ungdom få se på hva som helst. De må ha grenser, og de må skjermes fra noe. Men dette er foreldrene, barnehagene og skolenes ansvar. Om jeg lager en video, og skriver "denne videoen inneholder bannskap og fiktiv vold, så spør foreldre om lov før du ser dette", så er det ikke mitt ansvar om en gutt på 10 år finner ut at han skal la vær å spørre foreldrene, og får mareritt grunnet videoen. Da er det foreldrenes ansvar å ha et sånt forhold til barnet sitt, så han faktisk spør om lov før han ser på det. Foreldre burde følge med på hva barna holder på med, hva de ser på, leser osv, fordi det er sånn de lettere kan oppdage om ting ikke stemmer, om barnet har feil virkelighetoppfattelse. Om man involverer seg helt fra begynnelsen av, så vil mest sannsynlig ikke barnet klikke vinkel og drepe folk grunnet noe han/hun har lest på internett. Jeg forstår det kan være vanskelig å få med seg alt barnet gjør, men det er jo også derfor man må begynne med en gang å involvere seg, for om man venter til at barnet faktisk har begynt å se på ting som ikke burde sees på, så er det for sent. Men nå skal det sies at mange av tingene media tar opp som syndebukker for ting, egentlig er ganske barnevennlige, sånn som Minecraft og Tom Og Jerry.  En verden helt uten fiktiv (og ekte) vold vil ikke være gjennomførbart, og jeg for min del liker den fiktive volden. Det er en måte å oppleve noe som jeg aldri blir å oppleve i det virkelige livet, og som jeg heller ikke ønsker å oppleve i det virkelige livet. Noen ustabile personer kan selvfølgelig bli påvirket av det, men det betyr ikke at fiktiv vold er ondskapsfullt av den grunn. Da er det heller familie, samfunn og de rundt dem som har feilet dem. Men selvfølgelig føles det litt bedre å skylde på fiktiv vold, enn å faktisk se på hva som faktisk har fått personen til å gjøre det han/hun gjorde. De rundt personen slipper litt av skyldfølelsen sin liksom. Og det må legges til at det er veldig vanskelig å se om en person er i ferd med å bikke over eller ikke, så jeg sier ikke at familiene må ha skyldfølelse, men å legge skylden på et fiktivt verk blir litt dumt. 

 

#mshildur90 #hildur90 #spill #vold #media #fiksjon #slenderman #tomogjerry #krigsspill #utøya #familie #barn 

Kilder:

http://www.dagbladet.no/2014/06/10/nyheter/slender_man/drap/folklore/historier/33753275/

http://www.pressfire.no/nyheter/PS4/8545/Amerikansk-politisk-kommentator-Dette-spillet-lrer-barna-hacke

http://www.adressa.no/nyheter/terrorangrepet/rettssaken/article1808676.ece

Nettvett: Del 2:
 • Postet: 07.06.2014

Et par av dere husker kanskje det gamle blogginnlegget mitt om nettvett, som omhandlet å være forsiktig med å dele ut personlig informasjon, ettersom man aldri helt kunne vite hvem det var som så det, og jeg tenkte jeg skulle skrive et nytt innlegg om nettvett, som denne gangen tar for seg åpning av linker og mailer. Det er nemlig ikke så lett å bestandig vite hva man burde åpne eller ikke. 

Første budet når det kommer til sånt er å rett og slett tenke seg om før man åpner mail, filer og linker. Om en venn av deg sender en link eller ei fil, uten å forklare hva det er, eller at det er en forklaring, men det ikke høres ut som noe vennen din har skrevet, så send han/hun en melding først og spør hva det er og ikke åpne det før han sier det er trygt. På den måten er du trygg mot det eventuelle viruset, og vennen din får vite at han/hun har virus.

Når det kommer til mail, så sjekk hvem som har sendt ting først, er det noen du ikke kjenner, og som ikke har en mailadresse som kan kjenne igjen som noen du venter på svar fra, så ikke åpne mailen rett og slett. Da er det mest sannsynlig bare tull, og det gjør ingenting om du kaster dem. Er det derimot fra noen du kjenner, så må du bare vurdere om det ser ut som noe dem ville sendt. Er det ulogiske skriveleifer i emnet, eller ikke noe emne, så ikke åpne mailen. Sjekk heller med personen om de faktisk har sendt deg en mail, og hva det er, før du åpner den. Rett og slett vær litt skeptisk til det du får tilsendt. Er det noe som ser skeptisk ut, så er det mest sannsynlig noe skeptisk. Det tar litt ekstra tid, og kan være irriterende, men det er bedre å være litt forsiktig og tenke seg om, enn å få virus og må slite med det. 

Også er det greit å ha virusprogram. Akkurat dette vet jeg fint lite om, så jeg kan ikke komme med noen anbefalinger på akkurat det, men hør med folk som vet om sånt rett og slett. Det finnes flere gratis virusprogram, så om du ikke kan betale kan du iallefall litt forsvar uten å måtte betale. 

Ellers hvis du er uheldig og åpner noe som kan være skadelig, og spredbart, så få det fikset så fort som mulig, og si ifra til venner at du har virus og kan sende ut noe skadelig, så slipper du å spre viruset videre.

Han Tjupp er ikke så smart når det kommer til nettvett!

#hildur90 #mshildur90 #nettvett #internett #mail #linker #Tjupp #Noe #virus

Abonnenter er alt som gjelder!
 • Postet: 28.05.2014

Gleden du og seerne får av dine videoer betyr ingenting, om du hjelper noen, hva så, alt som teller er status, abonnenter og seertall. Det er i alle fall det en god del norske YouTubere virker å tenke. Alt handler om å vise at man er bedre enn andre, ved å gjøre hva som helst for å få høyere seertall og mange abonnenter. Til og med et par av de største YouTuberne i Norge virker som de tenker på denne måten, uten å nevne navn selvfølgelig.

Og dessverre er dette en trend som virker som bare sprer seg, også blant unge YouTubere. Stadig vekk ser jeg at folk skriver abonnenttallet sitt i navnet sitt på Skype, Facebook osv, som om det er en del av deres identitet. Noen av dem gjør det jo på denne måten, ettersom de er stolte, og for all del, vær stolt, men ikke se på abonnenttallet som en måte å rangere deg over andre. Uansett hvor mange abonnenter man har, så er man ikke bedre enn andre, og å bruke det for å presse andre ned blir for dumt.

Det er en del som elsker å si «jeg har flere abonnenter enn deg!», noe jeg finner totalt unødvendig. Jeg bryr meg fint lite om at folk et større enn meg, og jeg er faktisk glad på deres vegne. Men når folk er så frastøtende at de føler behovet til å alltid presse andre ned, da blir jeg faktisk rasende. Om du absolutt må kaste sånt i trynene til andre for å føle deg bedre enn dem, burde du kanskje vurdere å skifte litt på personligheten din? 

Så er det all baksnakkingen, knivkastingen og sjalusien som er ute og går i det norsk YouTube-samfunnet. Voksne folk oppfører seg som barn, utnytter andre for å få flere abonnenter, for så å kaste «vennskapet» i søpla. Man later som at man liker andre, samtidig som man sitter å snakker stygt bak ryggen på dem. Og ungdommene er lite bedre enn de voksne, faktisk er de mye verre. De krangler og snakker åpenlyst stygt om hverandre, kommer med usanne rykter om andre og er helt bitt av denne abonnenter-er-alt-basillen. Alt dette gjør i alle fall meg veldig oppgitt. At folk kan oppføre seg på denne måten. Selv om du har så og så mange abonnenter, betyr det ikke at du er bedre enn andre, og kan oppføre deg som du vil.

YouTubere ser på andre YouTubere som konkurranse, og det virker som at mange vil gjøre nesten hva som helst for å «vinne». Jeg personlig ser mer på det som at vi er en gjeng folk, som holder på med det samme, og kan dermed samarbeide og hjelpe hverandre. Om alle kunne sett det på denne måten, hadde ikke folk følt behovet for å oppføre seg som drittsekker. Men vi er alle forskjellige, og det vil alltid være noen drittsekker der ute. Alt jeg får håpe på, er at folk etter hvert forstår at drittsekker ikke er rollemodeller, og heller begynner å oppføre seg som folk. Hva så om du har flere abonnenter enn meg, eller om du har mindre abonnenter enn meg? Det har absolutt ingenting å si, når det kommer til hvor mye verdt vi er, eller hvor godt du skal føle deg.

Jeg bruker å si «Gjør jeg dagen lysere for en person, om det så bare er en person, så er tiden jeg har lagt inn i videoene mine verdt det». Og det står jeg bak. YouTube var gøy da jeg bare hadde 100 abonnenter, ettersom jeg så at folk faktisk likte det jeg la ut, og mange sa jeg gjorde livet deres bedre. Dette får meg til å føle meg utrolig heldig. I dag har jeg jo et par flere abonnenter, men mine tanker rundt det er det samme som det en gang var. Jeg er ikke bedre eller dårligere enn andre, ut ifra abonnenttall. 

Mitt ønske til norske YouTubere er iallefall: Ikke legg for mye vekt på abonnenttallet, ikke oppfør deg som at er bedre enn andre bare fordi du har høyere tall enn dem, og heller fokusere på å ha det gøy og lage godt innhold!

Det kan da ikke være gøy å alltid krige mot folk?

Q: Hva tenker du om dette?

 

#youtube #hildur90 #synspunkt #samfunn #nerd #ragequit #RQ

Hvor er damene?
 • Postet: 31.03.2014

Jeg er jo, som mange vet, en jente som elsker spill. Og jeg har så mye positivt å si om spill. Men det er en ting jeg lurer litt på:

Hvor er alle de kvinnelige karakterene i spill?

Jeg liker en rekke ulike spill, alt fra sims til krigsspill liksom, men det er tydelig at noen spill blir sett på som "mannespill". Da spesielt spill hvor man kjemper mot hverandre, eller som er ganske voldelige. I disse spillene har man som oftest ikke muligheten til å spille en kvinnelig karakter, noe som gjør at kvinner ofte må spille mannfolk. Og av og til er det jo gøy å velge en mannlig karakter. Min favoritt i Left 4 dead er Bill, den gamle sjømannen liksom. Men jeg liker ikke at man ikke skal ha valgmulighet til å velge hvordan kjønn man vil spille. Kvinner blir rett og slett glemt bort, eller prioritert bort, i visse spill i spillverdenen. Og det er jo faktisk også en god del kvinner som liker krigsspill og actionspill, så det er litt dumt at de bare blir ignorert. 

Jeg tror også mannfolka ville likt at det var flere kvinnelige karakterer i spill som defineres som "mannespill", da det har gitt mer mangfold i spillet, og gitt dem en mulig pekepinne på hvem av de dem spiller mot er kvinner. Dessuten tror jeg mannfolka også kunne synes det hadde vært gøy å spille kvinnelige karakterer, på lik linje som at vi kvinner kan synes det er gøy å spille mannlige karakterer av og til. 

Og for å sette dette litt på spissen: Hva om det hadde kommet ut et krigsspill med bare kvinnelige karakterer? Ville ikke mannfolka følt seg litt utestengt da? Samtidig så finnes det jo spill som er tiltenkt jenter, som kanskje gutter også kan like å spille. Jeg tenker på disse søte rosa jentete spillene, hvor du styrer ei jente som liker ponnyer, eller noe i den duren. Hvorfor ikke legge til mulighet for å spille en mannlig karakter i disse spillene også? Det finnes jo gutter som liker ponnyer og rosa-het!

Jeg tror spillskapere er litt for opphengte i gamle kjønnsroller, som ikke helt stemmer lengre. Det er flere menn enn kvinner som spiller krigsspill, men ved å ikke legge inn en kvinnelig karakter eller to, så er det jo nesten som å si "spiller du krigsspill er du ikke en dame". Og det stemmer jo ikke. Jeg liker actionspill, og jeg er da likevel en kvinne? Tiden hvor "ingen" kvinner spilte er forbi, og tiden hvor "ingen gutter" spilte rosa spill er også forbi. Kjønnsrollene har blitt mer flytende, og derfor må nesten spillskaperne følge litt med i denne utviklingen!Kvinner kan også være tøffe, og mannfolk kan også være søte!

#spill #kvinne #hildur90 #mshildur90 #kjønnsrolle #ragequit

Youtube-Kjærester?
 • Postet: 04.02.2014

Det er jo ingen hemmelighet at mange benytter seg av samarbeid med andre for å få mer publikum på Youtube, men hvor går egentlig grensa til at det blir merkelig?

Jeg var jo gjest på Addexios kanal, før jeg begynte å jobbe der, og det var jo ikke bare fordi jeg syntes det var gøy å spille inn med han, men også fordi at flere kunne bli kjent med meg, og kanskje ta turen innom mn kanal. Jeg har jo også vært gjest på Dimifi-kanalen, hos EpicDimitar og EpicFire, og de har jo også flere abonnenter enn meg, så jeg gjorde det jo ikke bare fordi jeg syntes det ville vært gøy å spille med dem. 

Mange ville nok si at jeg har mine abonnenter pga Addexio og XioCo, og det skal jeg ikke legge skjul på. Jeg har fått så mange abonnenter så fort fordi jeg har spilt med Addexio, og fordi jeg er Admin på XioCo-serveren. Men grunnen til at jeg beholder mine abonnenter er jo pga meg selv, og det jeg legger ut (forhåpentligvis). Jeg har vært utrolig heldig på det viset at jeg ikke trengte legge ut videoer i 3 år før jeg rundet 1000 abonnenter, for det tror jeg ikke jeg hadde hatt motivasjon til. Å jobbe hardt med noe som ingen ser på er jo ganske kjedelig. 

Mange kjente og store youtubere har jo brukt andre til å bli kjent, og det er det ikke noe feil med, men av og til er det veldig veldig tydelig at de kanskje har satset litt for mye på å bli kjent via noen andre. Jeg snakker her om såkalte Youtube-kjærester, som er et fenomen som irriterer meg grenseløst. (Kanskje fordi jeg er gretten som en stokk til tider).

De skaffer seg youtube-navn som er veldig likt kjæresten sitt, og er plutselig ofte gjest på kjærestens kanal. Og for all del, vær gjest på kjærestens kanal, og få deg noen egne seere, men ikke ta over helt da. Mange synes det blir kjedelig om en av youtuberne man ser ofte på bare snakker om kjæresten sin. Ikke fordi de ikke unner h*n kjærlighet, men fordi det blir drygt å høre om i lengden. 

Og å skaffe seg youtubenavn som er basert på kjærestens er jo litt risikabelt. Hva om man blir kjent under det navnet, også slår kjæresten opp? Da er man stuck med å være kjent under et navn som er basert på eksen sitt navn, noe som må suge litt. Dessuten er det jo veldig lite kreativt å bare herme etter kjæresten konstant? Gjerne samarbeid med folk og kjæresten osv, men prøv da å vær litt mer egenrådig og finn på ditt eget navn osv. Ingen liker en hermegås.

 


(Bilde tilhører ikke meg).

#youtube #kjærester #hildur90 #mshildur90 

Hvis jeg skulle laget en TV-serie!
 • Postet: 02.02.2014

(Innlegg inneholder spoiler angående Breaking bad, Grey's Anatomy, private Practice og Fringe)

Jeg ser jo på ganske mange serier, jeg er mer en serieperson enn en filmperson liksom. Jeg liker å ha tid på meg til å bli kjent med karakterene og bli glad i dem. Men når man følger med på serier må man finne seg i mye rart til tider! En serie har en tendens til å gå litt for lenge, ettersom skaperne vil tjene mest mulig penger (dette er jo det samme som oppfølgere i filmverdenen, de suger jo som oftest). Og om en serie går for lenge, så vises det veldig godt på handlingen og manuset. Etterhvert går jo skaperne og forfatterne tom for gode ideer, og ting blir mer og mer unaturlig og bare.. merkelig! 

Et godt eksempel på det er Grey's anatomy. Der er det tydelig at de som har skapt serien ikke hadde noe spesiell plan på serien, men heller tatt det litt som det kom. Og nå er de på sesong 10. Når man tenker over handlingen i denne serien, så er den ganske spesiell. De har vært gjennom flykrasj, en gal mann med en pistol, strømbrudd som førte til at folk ble grillet, en av legene ble skviset av en buss, en annen lege ble skutt av enda en gal mann med pistol da han egentlig skulle utføre en hjerteimplantasjon (eller hva det enn heter), og listen er enda lengre. De aller fleste legene har måtte hatt alvorlig legehjelp opp til flere gang, og det er litt som om forfatterne tenker "Hvem har ikke blitt alvorlig skadet? Jo hun der! Da kan det falle en istapp i magen hennes!". Jeg er fan av Gray's anatomy, det må sies. Det er underholdende, men handlingen er veldig overdrevet til tider. Denne sesongen har jo Meredith Grey (hovedpersonen) hatt en helt idiotisk krangel med bestevennen sin, Cristina Yang, hvor Grey har oppført seg som et bortskjemt lite monster, noe som er så lite henne ut ifra karakteren hennes. Jeg forstår de har prøvd å skape drama ut av at Grey har fått barn og ting har forandret seg for henne, men synes de failet noe fryktelig på dette, og serien har de siste episodene mest vært frustrerende. Et annet eksempel er Private Practice, som er en spinoff-serie fra Gray's anatomy, som omhandler Allison, Mc.Dreamie sin første kone. Den siste sesongen der, kom vel egentlig ganske greit plassert, de hadde dratt serien akkurat passe langt, men det som plager meg der, er hvordan hele siste sesong stinket av en mentalitet om at serien måtte ende lykkelig og perfekt. Det virket også som at de hadde fått det litt travelt med å avslutte serien, for hele den siste sesongen var som en langdryg avslutning, som endte med en siste episode hvor alt ble perfekt. Hovedpersonen, Allison ble gift, noe vi nesten ikke fikk se noe av, og de to som har vært skilt helt siden starten av serien hadde plutselig blitt gravid etter Allisons bryllup, og funnet ut at de skulle gifte seg igjen, for plutselig elsket de hverandre igjen (eller.. alltid hadde elsket hverandre). Han skilte fyren som plutselig ble sammen med eksen, hadde like før dette fridd til Allison, på samme dag som han fyren hun giftet seg med, så det hele var litt.. Uventet. Serien kunne godt stoppe der for min del, for den begynte å bli veldig overdrevet den også, i lik linje med Grey's anatomy, men jeg skulle ønske de kunne sluttet serien på en mye bedre måte. Den siste sesongen var så dårlig skrevet og laget til, at jeg var ikke en gang et dugg trist for at den var over.
Så skal jeg gi dere et eksempel på en serie som jeg synes var helt perfekt. Den er jo i en litt annen sjanger enn Grey's anatomy og Private practice, men poenget mitt kommer fram likevel. Breaking Bad. En serie som omhandlet Walter, som får kreft og skal mest sannsynlig dø ganske snart. Han er redd for å dra fra familien uten at de er økonomisk sikret, og bestemmer seg for, logisk nok, å lage narkotika. Serien varte i 5 sesonger, og de som har laget denne serien viste absolutt hva de gjorde! Hele serien var godt planlagt, godt skrevet og godt gjennomført. Faktisk var det ikke en eneste svak episode på alle de 5 episodene. Avslutningen på serien var helt brilliant, og passet perfekt inn men karakterene og hele stemningen av serien. Alt var fantastisk.De samme som lagde Lost (som i mine øyne ble dratt alt for langt), lagde også en serie som het Fringe, som også var nøye planlagt på forhånd, og som var helt perfekt i mine øyne. De klarte å binde alle trådene sammen til et flott mesterverk, hvor de til og med klarte å legge ut hint om avslutningen allerede i første sesong. Og karakterene var fantastiske! (noe de i Breaking Bad også var). Serien varte i 6 sesonger før den ble avsluttet, noe som var helt perfekt i mine øyne. De hadde reddet verden, så hvorfor skulle serien fortsette liksom?


Og jeg tror mange av skaperne av serien kunne lært noe av Breaking Bad og Fringe. Det beste er å ha det meste planlagt fra før av, eller iallefall ha en god ide før de begynner å lage en serie. Og selv om pengene de tjener er gode penger, så trenger de ikke å dra serien for langt. Er det ikke bedre å lage et mesterverk, som man blir husket pga for alltid, enn å lage noe som blir dratt alt for langt til det punktet at folk ikke lengre bryr seg?

Så om jeg skulle laget min egen TV-serie, hadde jeg nok fokusert på å hatt en plan for hele serien allerede, og ikke bare tatt det litt som det kom. Forfatterne av TV-serier er under et voldsomt tidspress, noe som kan føre til veldig dårlig skrivning og ulogiske handlinger i serien. Min serie ville ikke være så veldig lang, kanskje 3-4 sesonger, og heller hatt en logisk avslutning. Jeg forstår jo at det er litt risikabelt i denne industrien å legge alle eggene sine i en kurv, så det å skrive manus for 4 sesonger før noe er utgitt går jo ikke, men det å ha en slags plan for handlinger burde alle serier ha. Grey's Anatomys plan virker jo som var "ny lege, med masse problemer pga moren, jobber på et sykehus". Og det er jo ikke så mye å gå etter. 

(Ingen av bildene tilhører meg, dah!)

#tv #serie #hildur90 #mshildur90 #synspunkt

Media mobber!
 • Postet: 18.01.2014

Som noen sikkert husker, så skrev jeg et lite skriv om mobbing for litt siden, hvor jeg skrev at media bidrar til å gjøre mobbing ok. (Skrivet finner du her). Og noen var litt uenig der, med tanke på at media gjorde folk oppmerksom må mobbing. Og dette stemmer jo! De har masse artikler om mobbing og hvordan det skader et menneske osv, og det er flott! Men tingen er at media er så interessert i lesertall at de går til angrep på kjendiser, kongelige osv fordi de vet det skaper interesse fra leserne. De raker ned på mobbing, samtidig som de mobber, på et vis! Se bare bildet under!


Her gjør de narr av Miley, fordi hun ser ut som en gutt (en av tingene mine mobbere sa om meg), samtidig som de har en artikkel mot mobbing litt lengre ned! Jeg skal jo ikke legge skjul på at jeg har problemer med Miley, og andre "artister" som bare er ute etter å provosere og spille på sex, men hun er fremdeles veldig vakker, uansett om hun har kort hår eller ikke! Og om hun har sett ut som en gutt, hva så? Folk er forskjellige og likevel fortjener ingen å bli raket ned på pga utseende. Og iallefall ikke for en så banal sak som at noen mener at kvinner ikke kan ha kort hår. Nå har jeg ikke lest saken, da jeg bojkotter alle artikler som er i denne duren, men går ut ifra at det er lite interesant å lese der uansett. 

Jeg savner en avis som nekter å mobbe, som rett og slett nekter å gjøre narr av kjendiser og andre, men som holder seg til det seriøse og morsomme. At en kjendis nekter å bytte bleie på ungen sin er jo litt morsomt, og tror ikke han/hun (vet ikke hvem av dem det gjelder) har noe vondt av å se denne artikkelen, men å bli kalt gutt når du er jente sårer faktisk. Og er det egentlig noe vi trenger å lese? Kjendiser kan være interessante å lese om som underholdning, men jeg finner ikke noe underholdning i at noe mener en kvinnlig kjendis ser ut som en mann. Noen aviser påstår de er mobbefri, men likevel fortsetter de på dette viset!

Og det var dette som var poenget mitt i det forje skriveriet mitt, media gjør mye godt til tider, men de gjør samtidig mye dritt! De gir med en hånd og tar med den andre!

#samfunn #media #mobbing #hildur90 #mshildur90 #synspunkt

Blir du mobbet, eller mobber du?
 • Postet: 12.01.2014

Mobbing er et stort problem på skolene, og har vært det lenge. Utrolig mange barn og unge blir mobbet, og dette er noe jeg synes vi må fokusere mer på for å få slutt på det! 

Jeg ble selv mobbet en god del på barneskolen, og mer eller mindre ignorert hele ungdomsskolen, så jeg vet hvordan det er, og hva det gjør med en person. Jeg slet lenge med det, skammet meg, og tenkte det var min skyld fordi jeg var dum, stygg og innflytter. Men så fant jeg ut at jeg skulle skrive om det jeg og så mange andre opplevde, og ting ble så mye bedre. Innleggene om mine opplevelser finner dere *her*. (Scroll helt ned på siden for å lese Del 1, og gå oppover). Om man har blitt mobbet er det jo ikke noe å skamme seg over, da mobbing ALDRI er mobbeofferet sin skyld! Mobbing oppstår fordi et eller flere mennesker sliter med seg selv, skolen, foreldrene osv osv, og føler seg bedre ved å hakke på andre. Da føler de seg mer verdt enn den de mobber. Det må sies at jeg ikke skrev om mobbingen for å henge ut mobberne. De var barn da det skjedde, og de viste ikke bedre, og er nok gode personer i dag. Jeg tror mye av grunnen til at barn mobber, er fordi de ser hvordan de voksne oppfører seg, og baksnakker andre, både i det virkelige liv, på TV og andre media. Hvorfor baksnakker vi? Jo fordi: 1: Det fasinerer oss at andre kan gjøre feil, eller er litt merkelige av og til. 2: Vi føler oss bedre av å rake ned på andre. Dette er jo helt idiotisk, for alle personer sier og gjør mye dumt, så hvorfor skal vi snakke om det som at det er så fasinerende? "Haha, så dere hva Hildur gjorde i går? Hun puttet masse farger i håret sitt. Hvem tror hun at hun er liksom?".

En ting er å baksnakke. Så lenge det ikke sprer seg og personen ikke får vite det, men det burde likevel ikke skje. Men hva om barn gang på gang opplever at personer de ser opp til, sitter og raker ned på andre og har det kjempegøy? Vil ikke det barnet ha større sannsynlighet til å mobbe andre da, og ikke forstå hva som er galt med det?

Det har jo blitt mer fokus på mobbing i media, og det er jo flott. Selv om jeg mener media selv bidrar til at mobbing virker ok, med tanke på alt tullet de skriver om kjendiser osv. Og skolene har blitt litt flinkere å håndtere mobbing enn før. Det virker iallefall sånn! Men det er så mange som blir mobbet uten at lærerne og foreldrene får det med seg!Fysisk mobbing er jo lettere å oppdage, men psykisk mobbing er utrolig vanskelig å oppdage. Barna er flinke å skjule sånt for voksne dessverre. Og psykisk mobbing er egentlig mye verre for et barn å være utsatt for, da det setter så dype spor på dem. De kan slite hele livet bare fordi noen følte seg litt bedre av å rake ned på dem. Jeg kan trygt skrive under på at om man blir mobbet, om det bare er for noen år, blir hele livet påvirket av dette. De kan bli drevet til å drepe seg selv, bare fordi noen ville føle seg litt bedre. Tenk på det! Hvordan ville du følt deg om du hadde mobbet noen også hadde de drept seg selv? Du hadde da drept en person! Du hadde da fjernet alle mulighetene denne personen hadde til å ha et flott og langt liv. Bare bidratt til at noen hadde sluttet å eksistere. Jeg vet mange barn leser denne bloggen, og jeg blir sikkert å få kjeft fordi jeg sier det så rett ut som så, men jeg tror mange barn trenger å høre det. Ved å mobbe andre, om det er snakk om baksnakking, fysisk vold, utestenging, plaging og hakking, så kan du faktisk drepe en person. Og dette må du bære med deg resten av livet. 

Sliter du så mye at du må rake ned på andre for å føle deg bedre, så burde du heller skaffe deg hjelp, og det sier jeg med all kjærligheten jeg har i hjertet mitt, for jeg vet det er mange barn og unge der ute som sliter noe voldsomt!

Og det er det som er poenget med dette innlegget, eller mitt poeng med alt dette jeg har skevet. Om du sliter, enten du blir mobbet, familiesitusjonen din er forferdelig, skolen er for vanskelig osv, så SI IFRA! Ser du noen som sliter så SI IFRA! Om du blir mobbet, og sier ifra, er skolen nødt til å gjøre noe med det! De må få slutt på problemet, og de må sende inn informasjon om at mobbing har skjedd til sine sjefer og til foreldre. Og om du sier ifra og mobbingen ikke stopper, si ifra igjen! For da har ikke skolen og foreldrene gjort sin jobb! 

Og ikke vær redd for å bli mobbet om du sier ifra at andre blir mobbet, for om du er en så sterk person at du tørr å si ifra om sånt, så vil mest sannsynlig mobberne la deg være ifred. Og om de begynner å mobbe deg, så si ifra igjen! Ikke godta det rett og slett!


(Dette er ikke skolen jeg gikk på, bare en falleferdig skole før den ble resturert).

Ingen fortjener å slite. Det kan virke som om det bare er sånn det skal være, at det er meningen du skal ha det vondt, at det er skjebnen din, og at du fortjener det fordi du er stygg, dum og teit. Da jeg var i den situasjonen satt jeg å tenkte at det var så mange som hadde det verre enn meg, og at derfor kunne jeg ikke klage. Men INGEN fortjener å ha det vondt! Meningen med livet er å leve, og være så lykkelig som man kan, ikke å gråte seg til søvn hver kveld! Om noen har det verre enn deg, så har du enda lov å klage! For å få slutt på lidelse her i verden, må vi alle sammen sette ned foten å si at "dette finner jeg meg ikke i"

Og er det noe mobberne skyr så er det når noen sier ifra at "dette er ikke greit". Da mobbingen av meg sluttet på barneskolen, var det en sopp av en person som fant ut at h*n skulle begynne å kalle meg for stygge ting, men da var jeg så lei av å bli mobbet, at jeg kalte h*n noe stygt tilbake. Noe veldig stygt og fornærmende.. Og etter det ble det ikke mer mobbing. Og det stoppet ikke opp fordi jeg var ufin, men fordi jeg sto opp for meg selv. 

 

#hildur90 #mshildur90 #mobbing #skole #arbeid #sliter "Siifra #media

Starstruck!
 • Postet: 31.12.2013

Jeg har alltid blitt veldig starstruck når jeg har møtt på kjendiser eller snakket med dem, det kommer vel av at jeg lett ble sjenert da jeg var mindre (litt mindre sjenert nå iallefall), og når jeg møtte noen som jeg tenkte på et vis var "mer verdt enn meg" så ble jeg veldig stille og stammet litt osv. For noen dager siden ble jeg litt starstruck, men på en helt annen måte.

Det hele begynte med at jeg skrev en tweet på Twitter, hvor jeg skrev at de 95 kronene jeg bruke på et album av Bronze Radio Return (vet jeg har snakket mye om dem i det siste, bare så det er sagt) var de beste kronene jeg hadde brukt den måneden. Dagen etterpå så jeg på nyhetsfeeden min at DigSin hadde favorittmarkert mitt tweet! DigSin er et plateselskap, som gir ut gratis singler for de som melder seg på hos dem, som har gitt ut to singler fra Bronze Radio Return. Jeg ble helt satt ut. For det første skrev jeg jo på norsk, så de hadde faktisk tatt seg tid til å oversette det jeg hadde skrevet, og favorittmarkert det, selv om de fleste ikke forstår hva som står der. Og når DigSin faktisk så det, kanskje så bandet det også! Hihi! Tenk på det et øyeblikk liksom! Ganske kult!

Vet jeg er litt fjortis til tider! Er vel av denne grunnen at så mange småjenter skriver om Bieber hele tiden, i håp om at han skal legge merke til dem, og kanskje til og med gi dem noen slags form for anerkjennelse. 


Jeg tok til og med screenshot! Så søt er jeg! =P

#hildur90 #twitter #bronzeradioreturn

Hvordan bli en god youtuber?
 • Postet: 28.12.2013

Jeg får ofte spørsmål om å gi noen tips på hvordan man kan bli en god youtuber, så jeg tenkte jeg kunne skrive litt om det her. Jeg ser ikke på meg selv som en god youtuber. Jeg prøver etter beste evne, og har vært heldig å havne i XioCo og Addexio-kanalen. Men jeg blir stadig vekk bedre synes jeg selv, og har laget en liste for meg selv på hva som må til for å bli en god youtuber!


 • Først: skaff deg en ok mikrofon og pc om du ikke har. Litt lagg og støy går greit, men blir det for mye gidder ikke folk se mer enn et par minutter på videoene dine i strekk. • Så: last ned programmer for å ta opp og redigere. Ikke bruk programmer som bare er til for å ta opp selve skjermen, da disse som oftest ikke takler spill så godt. Jeg bruker fraps (200 kr) for å ta opp videoen, Audacity (gratis) for å ta opp mikrofonen, og Sony Vegas Pro for å redigere sammen alt. Sony vegas er dessverre kjempedyrt, så er man fattig og bare har lyst å prøve litt, kan man nok finne billigere alternativer. Lær deg litt redigering før du begynner! • Spiller man inn alene, er det viktig å snakke mye, altså man skal ikke snakke som gal, men det kan ikke være så lange perioder med stillhet, for da blir det fort kjedelig.  • Ikke bruk vanlig musikk som bakgrunnsmusikk og outro, da man egentlig må betale for å få bruke dem, og hvis du skal få partnerskap noen gang må du da slette alt med denne musikken. Bruk heller musikk som er lisensfri, som du kan finne på sider sånn som: http://incompetech.com/music/royalty-free/. Husk at musikken ikke skal overdøve stemmen din. • Når du lager en kanal, og skal legge ut dine første videoer, prøv å tenk på at du skal skille deg ut. Det er ti tusen millioner Minecraft-serier der ute, så hvorfor skal folk se på akkurat din? Prøv å finn spill som ikke så mange spiller eller har spilt enda, og om du skal spille inn et spill som mange spiller inn fra, prøv å lag det til ditt eget. Ha et mål, eller en slags handling. Gode eksempler på dette er Addexios minecraft-eventyr og Yogscasts SOI.

 

 • Prøv også å ha en egen grafikk og logo helt fra starten av, så folk kan kjenne deg igjen helt med en gang. Det skal se litt proft ut, så de vet (eller i alle fall tror) at du har litt peiling på hva du gjør. Men husk at den burde ha litt personlighet, så om strekmenn er din greie, så kjører du på med det! • En ting som jeg synes er viktig, er imaget til en youtuber. Oppfører du deg som en drittsekk, er det sannsynlig at folk ikke vil abonnere på deg og se videoene dine. Og selv om litt reklamering går greit, så skal man ikke reklamere der man ikke får lov å reklamere, eller overdrive reklameringen sin. For ingen liker å bare høre «du må sjekke ut kanalen min» og ingenting annet fra en person. 

 

 • Prøv å samarbeid med andre! Det trekker flere folk, og gjør at kanalen din blir mer allsidig! 

Irriterende eller en del av sjarmen? Museklikk i let's plays
 • Postet: 22.09.2013

Let's play-videoer, eller la oss spille-videoer som det heter på norsk, er et merkelig konsept. Man spiller et spill, samtidig som man sitter å snakker skit, for så å legge det ut på nett, hvor andre kan se på at du sitter å spiller og snakker. Hadde noen fortalt meg om disse type videoene for et og et halvt år siden, hadde jeg ledd, og syntes det var virkelig sært og bortkastet tid. Nå spiller jeg jo selv inn disse type videoer, og ser også på en del av andres serier. Blant annet ser jeg på Nilesy fra Yogscast. Hvorfor jeg liker han vet jeg ikke helt. Han har en fin dialekt, skotsk er jo morsomt å høre på, også er han sånn passe sprø. Dessuten er det en ting han gjør som jeg liker veldig godt. Han er nemlig ikke så seriøs når han spiller inn når det kommer til "støy". Han åpner ofte bokser med cola, redbull osv på opptak, og samtidig har han en katt, som ofte plager han, så han må gå å åpne opp døra for katt osv. Dette synes jeg er en stor del av sjarmen i videoene hans. 

I det siste har jeg fått høre at det er mange som ikke liker at jeg har "støy" i mine videoer, i form av museklikk, og av og til en gal ørkenrotte som gnager på ting. Og det er greit nok, jeg forstår godt at det kan bli plagsomt hvis det er høyt og over en lengre periode. Men om man hører datamusen av og til en vel ikke så farlig? Eller kanskje er det farlig, det er bare jeg som synes en del av sjarmen med let's play-videoer er at det føles som at man sitter sammen med noen som spiller. 

Da jeg var et barn, og vi hadde fått PC, var det kjempegøy å spille sammen med vennene mine. Og som oftest spilte vi singelplayer-spill, så vi satt hver vår tur og spilte, noe jeg syntes var greit, ettersom jeg syntes det var like så gøy å se på andre spille, som det var å spille selv. Av og til var det faktisk gøyere å se på at andre spilte. Og det er noe av den følelsen jeg får når jeg ser på let's play-videoer. Som om jeg sitter med en gøyal person mens han/hun spiller. Og er ikke tastatur- og muselyder en naturlig del av dataspill? 

Jeg sier ikke at det ikke kan være irriterende, men om det bare er en gang i blant, og ikke så høyt, så er det vel ikke noe problem? Eller?


Bilde fra sommern 2013. 

Q: Hva synes dere om tastatur- og muselyder i let's play-videoer? Irriterende eller en del av sjarmen?

Q: Liker du å se på at andre spiller?

Miley Cyrus - Helt på tryne eller et geni?
 • Postet: 12.09.2013

I det siste har stormen blåst rundt Miley Cyrus. Hun har oppført seg ganske så merkelig i musikkvideoer, og sagt og gjort en del merkelige ting i det virkelig liv.

Jeg så nettopp hennes siste musikkvideo, Wrecking Ball, hvor hun poserer splitter naken på en rivningskule. Og dette får hun masse kritikk for. Skulle nesten tro hun var den første artisten som stiller opp naken i en musikkvideo. Jeg tror videoen er et forsøk på å virke artistisk, selv om den kanskje feiler litt til tider. Det er egentlig en ganske fin musikkvideo, og jeg har ingen problem med nakenheten i den. Det får henne bare til å virke mer sårbar, noe som ligger i sanglyrikken. Det jeg har problem med er når hun slikker på en rivningshammer. Det er verken sårbart eller artistisk, det er bare nasty, og kunne gjerne blitt kuttet ut fra videoen. Å spille på nakenhet er en ting, det er greit når det blir gjort på en fin måte, men når man slikker på en hammer kan man ikke unngå å få seksuelle assosiasjoner, noe jeg bare synes er middelmådig og patetisk. Å absolutt må spille på sex på den måten sier til verden at musikken ikke er bra nok til å stå opp for seg selv.

Fra en av musikkvideoene hennes. Lånt fra: www.billboard.com

Det må nevnes at jeg også har sett musikkvideoen hennes, We Can?t Stop, som er en av de ekleste musikkvideoene jeg har sett på lenge. Hun spiller på sex, narkotika (om man leser litt mellom linjene) og oppfører seg rett og slett ekkelt! Leker med tyggis, rister rumpa si, slikker og kliner med en dukke (hvorfor liksom!) og tungen hennes er alt for ofte ut av munnen hennes i et forsøk på å være sexy. Hun er en vakker jente og har absolutt en bra stemme, og det er greit hun vil vise at hun er blitt voksen, men alt kan gjøres med måte. Dessuten skulle man jo tro at hun hadde bevist mer enn nok at hun var voksen i 2010 da hun ga ut Can?t Be Tamed. Akkurat nå er det bare fokus på kroppen opp oppførselen hennes, og null oppmerksomhet på sangene og stemmen hennes. Men så er det jo ikke lengre sånn at det å lage musikk bare handler om å lage musikk lengre. Som Ani DiFranco sier: "Now everything is cross-marketing. It's about sunglasses and shoes, or guns and drugs. You choose."

Mange tror at det har klikket for henne. Det er jo mange barnestjerner som ikke takler presset og begynner med narkotika, og utvikler alvorlige psykiske problemer. Jeg forstår rett og slett ikke foreldre som lar barna, eller i noen tilfeller presser barna, til å begynne en karriere innen musikk og film.

Om det har klikket for henne eller ikke, det vet jeg ikke. Jeg kjenner jo ikke henne sant. Men jeg må si en ting. Alt dette hun har gjort i det siste, kan være en genial plan for å få mer oppmerksomhet og dermed tjene penger. Hvor mange ser vel ikke videoene hennes bare for å se hvor «forferdelige» osv de er. Og media klarer ikke å stoppe å snakke om henne. All PR er god PR heter det! Hvor mange kommer vel ikke til å sjekke ut hennes neste video eller neste sang, bare for å se om den er like fascinerende som de siste som kom ut, og følge med på hva hun gjør i tilfelle hun gjør noe vilt? Kanskje har det klikket for henne, vi har sett det før så mange ganger med barnestjerner som vil bevise at de har blitt voksne, men det kan også bare være en taktikk for å få PR.


Sånn som vi liker å huske Miley. Lånt fra: omg.yahoo

Dessuten er ikke hun den eneste artisten som oppfører seg på dette viset, så den eneste grunnen til at dette får så mye oppmerksomhet er at folk ikke forventet det av henne. Og det er der grunnen til all kritikken ligger. Hun har enda mange unge fans etter Hannah Montana-serien, og dermed er det nok mange foreldre som er redde for at hun skal være forbildet og rollemodellen til barna sine. Jeg vil for eksempel ikke at tantebarna mine skal tro at man skal oppføre seg som hun gjør til tider. Men alt dette er jo opp til foreldrene. Gir man barna god oppdragelse og har et godt forhold til dem, kommer de fleste barn til å forstå at man ikke skal kle av seg og slikke på en rivningshammer for å virke sexy. 

God musikk handler ikke om oppmerksomhet og sex, men om en bra tekst, fremført av gode folk på instrument og sanger med en flott og særegen stemme!

Nettvett: Del 1:
 • Postet: 09.09.2013

Jeg jobber jo på en minecraft-server, som heter XioCo, og der kan alle (så lenge de følger reglene) spille og ha det gøy. Det er veldig mange barn der inne, så derfor er vi strenge på at folk oppfører seg fint. Jeg har ærlig talt ikke spilt så mye med andre før, da jeg liker best å spille for meg selv, og opplever en del ting, som tydligvis er vanlig i spillmiljø, som litt merkelig, spesielt ettersom det er mest barn på vår server.

En ting som forundrer meg, er hvor lite nettvett folk bruker til tider. Folk forteller skype-navnet sitt i åpen chat, deres ekte navn og hvor de bor og går på skole. Det er jo ikke helt trygt. Nå sier jeg ikke at alle på internett er ute etter å skade folk, men man skal alltid være forsiktig, for man vet aldri hvem den personen man har chatet med et par dager egentlig er. Det skal sies at det også er en del som er flinke på sånt, men noen er mindre flinke..

Det er også mange på serveren som har lys å finne seg "minecraft-kjæreste", som er et konsept jeg aldri klarer å forstå. De aventerer i åpen chat at de er på utkikk etter en minecraftjente, som har pent skinn (man kan gjøre så karakteren sin i minecraft ser ut som en vil) og som er snill osv osv. Men de tenker ikke så langt til at hvem som helst kan ha på seg jenteskinn. Så i teorien kan en 13 år gammel gutt ende opp med å bli minecraft-kjæreste med en 50 år gammel mann, som later som han er jente. Eller så kan jo han som later som han er en 13 år gammel gutt egentlig være 50 år sant. Dere forstår hva jeg vil fram til håper jeg. Om dere ikke forsto hva jeg mente så har jeg laget to tegninger som kanskje forklarer det litt bedre.Og om man skal fortelle en person på serveren skypenavnet sitt, etter at man er 100 % sikker på at man stoler på personen, bruk privatmelding vel! Det er bare å skrive /m brukernavn også meldingen. For eksempel: /m hildur90 jeg heter Blekkulf!

Kanskje burde skolen og foreldrene være tidligere ute med å fortelle barn om å bruke nettvett? For det er mange barn som sitter mye på nett i dette samfunnet, så nettvett er blitt veldig viktig. 

Man vet aldri helt hvem man chater med, og hvem som følger med. Så ikke del navnet deres, tenk over hva dere skriver og vær litt smarte, tenke dere om før dere skriver noe. Alle på internett har ikke lyst å skade deg, de fleste lyver ikke, men man vet aldri. 

 

#spill

#xioco

Affleck som Batman?
 • Postet: 01.09.2013

I går fikk jeg høre at Ben Affleck skal spille Batman i den neste Batman-filmen, som kommer ut i 2015. Ført tenkte jeg rett og slett at dette var en spøk, da kilden min var en Youtube-video av noen som liker å tulle med ting. Men ut ifra det jeg har lest så har han tydeligvis blitt plukket ut til rollen som den fryktinngytende Batman. Og dette er mange Batman-fans utrolig sinte for. De mener at han er en alt for dårlig skuespiller til å kunne portrettere Batman rett, og at han dessuten ikke passer inn i rollen.

Jeg er blitt en stor Batman-fan selv de siste årene, og jeg har min tvil om Affleck blir en like god Batman som Christian Bale var. Det aller beste hadde vært om Christian Bale hadde spilt i den neste Batman-filmen, da han virkelig passet rollen og gjorde en susende god jobb. Men Så har Bale takket nei til rollen, så de måtte uansett finne en ny en. Men tror de kanskje kunne klart å funnet noen som er bedre til rollen enn Affleck er. Jeg har ingenting imot han, men ut ifra de filmene jeg har sett med han i, så er han ikke en veldig god skuespiller, og man må huske på at Batman/Bruce Wayne er en veldig dyp og mørk rolle, og det lett kan bli dumt om en mindre bra skuespiller prøver seg på en sånn rolle. Blir mer tragikomisk enn noe annet når det er en skikkelig dyster og tragisk scene, også er det så tydelig at en eller annen overdriver skuespillet sitt, for å kompensere for at han egentlig er elendig.

 

Men for all del, kanskje kan Affleck forundre oss og filmen blir skikkelig bra. Man vet jo aldri. Så vi burde vel la tvilen komme den stakkars fyren til gode? Han vet nok hva slags ansvar det ligger bak å spille Batman, som er en såpass episk rolle at over 78 000 fans vil ha Ben Affleck sparket fra rollen fordi de er redd for at han blir å gjøre en alt for dårlig jobb med å portrettere helten deres. Må jo være fælt å være så hatet? Jeg har tro på deg Affleck! (under stor tvil)...

 

Så.. Et humoristisk bilde for de som ikke liker å lese lange tekster.. Likte denne fordi jeg er en gal kattedame uten katt..


Kanskje kjenner dere igjen noen av kattene? Alle er vist kjente katter! Kjenner igjen de fleste, men vet ikke navnene på alle. Bildet tilhører ikke meg, bare lånt.


Det som er forferdelig galt med Sims 3.
 • Postet: 19.07.2013

Først og fremst: Jeg elsker jo Sims 3, det er et av mine favorittspill, og som mange vet har jeg en Youtube-serie gående om Sims 3 der jeg har ekstrapakken Kjæledyr. Dette er jo kjempesøtt og gøy, men også veldig frustrerende til tider. Hver gang jeg spiller inn hos Erasmus Montanus (han som skaffer seg en ny hest hver gang jeg ser bort), så er det ett eller annet som bestemmer seg for å bugge seg. I første episode får jeg en hest i gangen, og må fjerne en vegg. Så får jeg en hest i kjøkkenet og må fjerne en vegg. I episode 8 må jeg faktisk flytte til en nytt hus, ettersom ene hesten har bugget seg inn i boksen sin, og kommer seg ikke ut. Og i episode 9 får jeg igjen en hest inne på kjøkkenet og må fjerne en vegg for at hun skal komme seg ut.. Alt dette blir litt frustrerende i lengden. Også må jeg legge til at hestene av og til rykker og spasmer noe voldsomt, som om de enten har en sykdom, eller så har de det veldig gøy. Og det er dessverre ikke bare hestene som er på det viset. Simmer og katter er også ganske buggy til tider. Når Erasmus går inn i en vegg og nesten ikke kommer ut igjen, så ser det veldig gøy ut, de to første gangene. Etter å ha sett det en del ganger blir man litt lei. Hvordan kan de som har produsert Sims, som tjener noe fantastisk godt, ha fått til å lage et så buggy spill? De burde tjene nok til å kunne ta litt ekstra tid på seg til å faktisk fikse at man slipper å flytte hver gang en hest bugger seg inn i ting, eller fikse så de faktisk ikke bugger seg inn i ting.

Men det er kanskje Mojang-mentaliteten som spiller inn. Hvorfor fikse et spill hundre prosent, nå folk kjøper det uansett? Minecraft er jo full av buggs. Når en ny oppdatering kommer ut, kan du med sikkerhet vite at her er det mange buggs, som kanskje blir fkset innen en uke, to uker, eller seks måneder om du er virkelig heldig. Folk kjøper og spiller Minecraft, uansett om spillet består av femti prosent buggs eller ikke.

En annen ting som plager meg med Sims, er at jeg måtte oppdatere det, så jeg mistet alle sparingene mine, bare for at de skulle legge ut ting inne i selve spillet som man bare kan kjøpe med Simpoint, altså ekte penger med andre ord. Det er litt grisk synes jeg, selv om jeg kan forstå det ut ifra business-perspektivet. Det er enklere for små barn å kjøpte ting fra selve spillet, enn å måtte gå inn på en nettside og finne det fram. Men dette blir litt for Facebook-spill-aktig, hvor de lurer avhengige folk til å kjøpe virtuelle ting de egentlig ikke trenger.

Men altså.. Jeg elsker jo Sims 3 og Minecraft, selv om det er mye feil med dem, er det også mye bra med dem. Når jeg skal spille inn Sims til kanalen min så gleder jeg meg faktisk, så selv om det er litt buggy er det jo gøy. Så får man bare gjøre det beste ut av det, og håpe at de kommer med en oppdatering som gjør at ting blir mindre buggy, for det hadde vært verdt å laste ned, selv om jeg da hadde mistet alle sparingene min mest sannsynlig.Bildet er lånt fra ene videoen min og tilhører derfor meg. Og nei, videoen er ikke like uklar som dette bildet er. Mediaplayer er litt tåpen..

 

#Spill #sims #ragequit

Å gid! En dame i undertøy, jeg dåner!
 • Postet: 27.05.2013

Den nye Star Trek har kommet ut, til manges glede. Men ikke alle er like fornøyde tydeligvis. Mange har nemlig klaget på at en kvinnelig skuespiller er i bare undertøyet i en av scenene, noe som ikke var nødvendig for selve handlingen, og manusforfatteren har faktisk gått ut i media og beklaget at hun var i bare undertøyet og at han skal tenker seg bedre om i framtiden. Kirk, hovedpersonen, har også blitt vist i bar overkropp i to filmer, og det virker som at det også skal det bli slutt på.


(Bildet er funnet på digitalsky.com, og tilhører ikke meg)


«Vi skulle vært flinkere til å si nei til umotiverte scener av en lettkledd skuespillerinne. Jeg hører dere, og tar fullt ansvar. Vi vil være mer forsiktige i fremtiden.» - Damon Lindelof, manusforfatter.

Dette er jo litt sykt. Det er jo ikke som at folk får varige men av å se en flott kvinne i bare undertøyet, eller en flott mann med bar overkropp. Og så mye som det spilles på kroppen og sex i disse tider, hva gjør det vel at en film viser fram folk litt lettkledde på et uskyldig måte? Og etter å ha sett klippet synes jeg ikke det var nedvergende ovenfor skuespillerne eller menneskeheten akkurat. En kvinne i undertøyet, men kler på seg ganske fort igjen. Alle mennesker er faktisk nakne under klærne, og av og til hender det at folk faktisk er lettkledde eller til og med nakne. Det er en naturlig del av livet, og filmer etterligner livet (i alle fall til en viss grad), så hvorfor skal ikke skuespillerne kunne vise seg i undertøy uten at det blir ramaskrik? Deal with it, og gå videre..

Filmen har en aldersgrense på 11 år, så er nok derfor noen reagerer på ''nakenheten'', men hva er skadelig med at barn ser folk i undertøy? Om en person står i bikini er det ingen som reagerer, men med en gang det er undertøy så må de gjemme seg liksom. Da kan jo ikke barn være med på stranda heller? Og å sette på tven er jo farlig, for er jo reklamer for bikinier og undertøy hvert 15 minutt eller så. Og foreldrene på virkelig passe på, for barna kan jo ikke se dem i bare undertøy! Skyld dere å kjøp pysjamaser alle gode foreldre! Da synes jeg ting har gått litt for langt. Vi kan ikke dulle med ungene til den grad at de aldri skal se noen i undertøy fram til de er 16, og kroppen er naturlig og vakker.

Nå må dere ikke misforstå. Jeg er ikke noe fan av at reklamer og media skal spille på nakenhet og sex, så masse av det er veldig unødvendig og kvalmt. Folk kan også få dårligere selvtillit osv. av å bli bombardert med halvnakne vakre mennesker hele tiden, og alt skal handle om sex kan ødelegge for folk. Jeg forstår dette, og ser problemet. Men når det blir gjort på en uskyldig måte, uten å spille på sex, at en person bare er i undertøyet, som ingen tar skade av å se, hvorfor klage?

 

Å gid! En dame i undertøy! Jeg dåner..

Må ha internett for å spille!
 • Postet: 06.04.2013

Nå har det kommet ut at den nye Xbox 720 blir å kreve at du alltid er tilkoblet nett for at du kan bruke den, noe som virker som om det har blitt en trend blant spill og sånt i det siste. Simcity kom ut med et nytt spill for litt over ei måned tilbake, og der må du være tilkoblet nett, selv når du bare vil spille singelplayer. Dette synes jeg er ganske så toskete egentlig. At Xbox 720 blir å kreve det bryr jeg meg ikke så mye om, for om du ikke har nett hjemme akkurat da så er det da bare å spille på noe annet enn Xboxen akkurat da. Xboxen er jo noe som oftest ligger hjemme, eller hvis du skal ta den med deg så er det jo mest sannsynlig til et hus de har nett uansett.


Bildet er ikke mitt og er funnet her.

Men jeg liker å ha spill som jeg kan spille uten å ha nett. For eksempel hvis jeg må sitte på flyplassen i Trondheim i 6 timer å vente på flyet mitt (noe jeg har gjort et par ganger). Da er det greit å ha et spill å fikle med. Simcity er jo et spill jeg har veldig lyst på etterhvert, men jeg ser ikke lyst på at jeg alltid må være på nett for å kunne spille det, selv når jeg vil spille helt alene. For all del, det er kult måten de har satt opp at folk kan bygge i samme region og sammarbeide, så det blir jeg jo å prøve, og logisk nok må man jo ha nett for å få til det. Men når jeg sitter alene en kveld og har lyst til å bygge en privat region, og ikke får lov til det fordi jeg ikke har nett, det er en irriterende tanke. Dessuten så kan man jo miste en del av sparingen sin om nettet forsvinner mens du spiller, noe som er en stor sannsynlighet her ettersom nettet mitt er like schisofrent som hotelldusjen i Hamar til tider.


Bildet er ikke mitt og er funnet her.

Selvfølgelig, har man ikke nett kan man jo gjøre andre ting, eller spille andre ting, men for min del blir det et irritasjonsmoment uansett. ''Nei jeg har ikke nett så nå kan jeg ikke spille Simcity singelplayer''. Ser det for meg hvor irritert jeg kommer til å bli av det der. Jeg opplevde på en reise hjem å ikke kunne spille et eneste Steam-spill, ettersom Steam ville oppdatere dem først, noe den selvfølgelig trengte nett til. Og ja, jeg forstår at akkurat det trenger den jo nett til, men poenget mitt er at det var fryktelig kjedelig å ikke kunne spille spillene mine bare pga akkurat det at jeg ikke hadde tilgang til nett akkurat da. Og selvfølgelig har de fleste et stabilt nett, så de ikke blir å få noe problemer med Xbox, Simcity eller andre spill som kan finne på å kreve at folk må ha nett for å spille.

Men hvorfor skal det være et krav å være på nett når man vil spille singelplayer? Er det fordi det er enklere å lage eller noe sånt? Eller er det et lite push for å få folk til å heller spille sammen med andre isteden for å spille alene? Tjener de mer penger på å gjøre det på denne måten? Jeg forstår iallefall ikke hvorfor det skal være nødvendig.

 

 

Nå er det jo ikke så forferdelig, for det er enda en god del spill som kommer ut hvor man ikke trenger nett for å spille, men det virker som om det bare kommer ut mer og mer spill (og nå også spillekonsoller) som krever nett til enhver tid. Så lurer litt på hvordan dette kommer til å utvikle seg. Samtidig så utvikler jo nett-tilgangen seg, så det kan jo hende det ikke blir så forferdelig. Kanskje det er bare jeg som er gammel og gretten, men jeg liker ikke at det skal være et krav om at vi må være på nett for i heletatt kunne spille.

 

Q: Hva synes dere om trenden at man må ha nett for å kunne spille singelplayer?

 

Jenter som gamer: Del 1 - Merkelige tilbakemeldinger
 • Postet: 31.01.2013

Jenter skal ikke like å spille dataspill. Det er noe gutter gjør. Eller.. Det er det late og nerdete gutter full av kviser gjør, isteden for å ha et virkelig liv. De er som oftest litt sosialt tilbakestående eller har psykiske problemer, og isteden for å gjøre noe fornuftig så gamer de. Man kaster jo bort livet sitt med å spille dataspill, når man heller burde holde på med sport, lære seg å sy, være sosial eller rett og slett få seg en god utdannelse. Det er nemlig ikke bare jenter som gamer som blir sett rart på, men gutter også. Det er ikke lett å være en nerd i dette samfunnet.. Spesielt ikke hvis du er jente.

Jeg har likt å spille dataspill så lenge jeg kan huske, men det er egentlig først nå jeg føler at denne interessen har fått den oppmerksomheten som den fortjener av meg. Men nå når jeg endelig har viet litt mer tid til spilling, så har jeg fått en del merkelige tilbakemeldinger på akkurat dette.

Jeg har fått høre at "Tenk at du Hilde (jeg heter dessverre Hilde og ikke Hildur i det virkelige liv) har blitt en skikkelig gamer, det hadde jeg aldri trodd om deg". Akkurat hvordan jeg skal tolke denne kommentaren vet jeg ikke, men den er litt forståelig med tanke på at jeg ikke har virket så interessert i spill før. Og jeg har vel kanskje lagt litt skjul på det selv med vilje og undertrykt mitt ønske om å spille masse, for som sagt skal ikke jenter spille spill. Men jeg føler også at det ligger en skjult undertone i dette, som går ut på at de så for seg at jeg kom til å gjøre noe mer fornuftig med fritiden min, for jeg har jo mange andre hobbyer som kanskje virker mer.. fornuftig.. enn spilling. Spilling er tydeligvis ikke bra nok bruk av min tid, jeg skulle heller sittet å bundet fluer dagen lang eller gått rundt og tatt masse bilder.

Jeg har også fått en del bekymringmeldinger fra ulike folk om hvordan det gikk med skolen når jeg har begynt å spille så mye og om jeg er flink å komme meg ut om dagen og være sosial, og disse spørsmålene fikk jeg aldri før jeg ble åpen om at jeg spilte dataspill ofte. Jeg har også fått spørsmål om jeg er blitt spilleavhengig.. Og dette er bare så sært. For ja jeg spiller en del, men det betyr jo ikke at det automatisk skal gå ut over skolen og mitt sosiale liv? Man kan faktisk spille uten at det skal gå ut over andre viktige aspekter ved livet. De som spiller skal da likevel klare å balansere sitt eget liv? Jeg vet at spill kan overta hverdagen til noen, men å automatisk se for seg at det kommer til å gå ræva med meg bare fordi jeg spiller dataspill blir for dumt.Men så er det jo akkurat den mentaliteten "det er gutter som spiller dataspill, ikke jenter". Jeg har fått slengt i trynet mitt at "du er ikke så veldig feminin du" etter at det har kommet fram at jeg gamer. Og nei jeg er kanskje ikke så veldig feminin, jeg liker å pynte meg, men kan godt gå i slitte klær og uten sminke uten at det bryr meg. Men jeg kjenner mange jenter som er mer feminine enn meg som spiller ofte. Men når folk får høre at jeg gamer hver dag, så ser de rart på meg, og prøver sikkert å finne ut hva som er galt med meg. Og for all del.. Det er mye galt med meg, men er det derfor jeg spiller dataspill?

Jeg har aldri vært en veldig sosial person, jeg har slitt med dårlig selvtillit, mobbing og mye sånt, og da har det hendt at jeg har trukket meg litt tilbake i min egen verden av og til, men jeg tror at det er akkurat dette som har reddet meg. Det at jeg har hatt mulighet til å lese bøker, spille spill og finne på historier, og drømme meg bort, har reddet meg fra å gjøre noe veldig dumt. Jeg vil kanskje ikke gå så langt som å si at spill har reddet livet mitt, men det har spilt en viktig del i det iallefall. For uansett hvor fælt livet mitt var så kunne jeg drømme meg bort, og det ga meg troen på at en dag kom livet til å bli bedre.

Så ja, det er kanskje fordi jeg har hatt en del problemer at jeg begynte å spille, men nå som problemene mer eller mindre er borte, så spiller jeg da enda spill, faktisk spiller jeg jo mer enn før. Så det kan ikke være fordi det er noe feil med meg at jeg liker å spille. Det er bare en del av meg rett og slett. Og jeg klarer ikke helt å tro på at alle som spiller dataspill er de som føler seg malplassert og er merkelige. Jeg har aldri vært den type jente som elsket rosa, klær og sminke, jeg har vært den jenta som elsket å være i naturen, som kunne bli overlykkelig over å se en larve eller en fugl. Jeg har vært den jenta som skrev noveller og tegnet masse sære ting. Og jeg elsker å spille på dataen.

Og hvordan kan folk se så negativt på at jeg gjøre noe som gjør meg glad forstår jeg ikke. Så lenge det ikke går ut over andre viktige aspekter i livet så er gaming noe som er positivt for folk. Det er nemlig mange pluss med å game. Man kan få raskere refleksevne og man får trent opp hjernen sin (iallefall i noen spill). Det er også et sosialt aspekt rundt gaming. Jeg har faktisk blitt mer sosial nå enn jeg noen gang har vært før. Før kunne jeg gå i ukevis uten å savne kontakt med andre folk, men nå føles det feil når jeg ikke har hatt noen kontakt med folk i løpet av en dag. Jeg liker fremdeles å være alene, men samtidig har jeg fått en større behov for å møte folk nå enn før.

Som jeg skrev i begynnelsen av artikkelen.. Det er ikke lett å være en nerd i dette samfunnet. Men ting har blitt mye bedre de siste årene faktisk, selv om det gjerne kan bli litt bedre før utviklingen stopper..

Det er jo faktisk mange jenter som spiller for tiden, det er bare ikke så mange som har fått det med seg enda. Bare se på Facebook og se hvor mange av venninnene dine som faktisk sitter å spiller Farmtown og sånne spill. For det teller jo som gaming det også.. Det er kanskje ikke like mange jenter som gamer som gutter, det er bare å gå inn på en server og se det. Folket går ut ifra at du er en gutt, selv om du kaller deg selv for Hildur90 og har rosa skrift.. Men man kan ikke lengre gå ut ifra at jenter ikke gamer. Og gaming er ikke lengre noe som er "forbeholdt" gutter som kaster bort livet sitt. Spilleindustrien er faktisk en av de industriene som har vokst mest de siste årene.

 #spill #nerd #hildur90 #ragequit

Myter om blogging
 • Postet: 29.01.2013

Jeg synes det er utrolig gøy at folk uttaler seg om ting de ikke egentlig vet. Og en ting som har plaget meg lenge er at det er mange som påstår at blogging er en jenteting.. Men det er helt feil, for kjønnsfordelingen når det kommer til blogger er faktisk så og si 50/50. Grunnen til at mange tror at blogging er en jenteting er vel fordi de fleste topp-blogggerne er jenter, men det er ca like mange menn som kvinner som blogger.

Det er også noen som tror at gutter som blogger er de som er veldig feminine som skriver om sminke osv, men dette er jo helt feil! Jeg har lest mange gutteblogger og har enda til gode å finne en som skriver om sminke. Så hvor denne ideen egentlig kommer fra vet jeg ikke! Det er også mange som tror at alle jenter skriver om mote, sminke, hverdagen og outfits, men hallo? Jeg er da jente og jeg skriver om spill og tegner zombier! Og det finnes mange mange jenteblogger som ikke er "jentete".

Også må det legges til at jeg har ingenting imot om det faktisk finnes gutter som skriver om sminke, for vi er alle forskjellige, og å tørre å bryte "kjønnsgrensene" som samfunnet vårt har er kjempetøft! Det forventes jo av gutter at de skal være maskuline og vi jenter skal være feminine, men dette er skikkelig dumt. For noen jenter er ikke så veldig feminine. Jeg er iallefall ikke det. Altså jeg liker å pynte meg en gang i blant, og liker å bruke kjoler, men jeg sminker meg ikke hver dag og jeg har dager jeg kan gå i joggebukse og ei slitt tskjorte på skolen uten at det plager meg. Og det finnes gutter som er mer feminine enn andre, selv om de er homofile eller ikke. Så hvor feminin eller maskulin man vil være burde jo opp til hver enkelt, isteden for at gutter må være på et sett og jenter må være på et sett.

Men selvfølgelig er flesteparten av jentebloggene jentete, og jeg vil si at de fleste guttebloggene ikke handler om sminke, så å antyde at alle gutter og menn som blogger skriver om sminke blir like dumt som å si at alle jenter blogger om spill.Don't starve: Bedre enn Minecraft?
 • Postet: 16.01.2013

''Blasfemi!'' ville nok de fleste Minecraft-spillerne sagt når de leste overskriften. Minecraft er jo selvfølgelig best, og det å legge den minste tvil på dette er bare tull. Minecraft har jo nesten blitt som en religion, det har iallefall et stort samfunn rundt seg og mange mange fans.

Men la meg utdype dette spørsmålet litt mer, eller rettere sagt, forklare mine tanker rundt dette.

Først og fremst trenger du å vite mer om Don't starve:

Du våkner opp på en øde øy, av at en mann forteller deg at du ser dårlig ut og at du burde finne deg litt mat, før han forsvinner i en røyksky. Hvem han var vet ingen, men alt du vet er at du er alene, og at du må prøve å overleve så lenge som mulig. Du må samle inn alt du trenger for å ikke sulte, og viktigst av alt er at du må ha et bål før natten kommer. For hvis du ikke har en lyskilde gjennom hele natten kommer du mest sannsynlig til å dø. Og hvis du dør er alt håp ute (dette betyr altså at du må begynne på dag 1 igjen). Og det er ikke bare faren ved å sulte ihjel man møter på denne plassen, men også en god del monstre som bare er ute etter å ta deg av dage, og en del dyr som virker snille, helt til du angriper dem i håp om å få tak i mat. Det er heller ikke alle farene som du ser med en gang, så det er en del prøving og feiling som må til for å overleve lenge.


Jeg ble jaget av fire illsinte ulver, som plutselig la seg til for å sove for natten. De våknet igjen da dagen kom, men jeg slapp heldigvis unna med livet i behold!

Den første gangen jeg spilte dette så tenkte jeg ''dette var da lett'' helt til jeg kom til dag 7, hvor et tre våknet til livet og slo meg ihjel. Den andre gangen jeg spilte var jeg livredd trær.. Jeg hatet å måtte hugge trær i tilfelle de våknet til livet. Jeg kom til dag 10 og fant en flokk med bison. Fredelige store skapninger som bare stopper opp å ser rart på deg når du går forbi. Jeg forsøkte å drepe en for å få biff. Tingen er at når du slår en av dem, så blir de nærmeste bisonene veldig sinte på deg, og jeg endte opp med 6 bison på nakken.. Jeg døde ganske fort for å si det sånn.


Sånn så det ut da jeg ved et uhell satte fyr på en gigantisk skog... Det var lyst den natten iallefall!

Dette spillet minner litt om Minecraft. Du er i en øde verden, med monster rundt deg, og må samle sammen alt du trenger for å overleve. Men det har et par aspekter som jeg synes Minecraft mangler som dette spillet har.

Blant annet elsker jeg at alt de legger til i spillet faktisk har en om muligens flere funksjoner. Alt henger sammen, litt som i den virkelige verdenen. Ta for eksempel frø, som virker som en ganske grunnleggende og kjedelig ressurs. Frø finner du ved at fugler mister dem på bakken. Hvis du legger frø på bakken derimot kommer fuglene til å bli tiltrekte av dem, og komme å plukke dem opp. Hvis du lager en fuglefelle kan du legge frø i den som åte så du fortere får fanget fuglene. Du kan også steke frøene for å få mat, legge dem i en kasserolle med andre ting for å skape en matrett eller plante dem i farmen for å avle fram mat du kanskje ikke finner i naturen selv. Og det virker som om alt i dette spillet faktisk er så nøye tenkt ut som frøene er, noe som virkelig gjør det til en flott spilleopplevelse. Det at spillet har en fantastisk tegneserie-aktig grafikk er også et stort pluss. Det er faktisk vakkert å se på.


Her bor jeg. Ser egentlig ut som en kampingplass, men begynner å bli bra! Grisen har jeg temmet, men han ble til en varulv da jeg ga han monsterkjøtt så måtte avlive han dessverre!

Minecraft er jo et flott spill på mange måter, hvor man kan få til overraskende flotte byggninger bare man har tid og litt kreativitet, og det er også et flott samfunn rundt Minecraft og man kan spille med andre. Grafikken er jo enkel som bare det, men det er jo en del av sjarmen.

Jeg elsker virkelig Minecraft, men det er mange ting der som ikke har en funksjon, som vi ikke vet kommer til å få en funksjon noen gang, eller så har vi hørt rykter om at det en eller annen gang skal bli mulig å gjøre noe med det. For eksempel ble det lagt inn flaggermus i halloween-oppdateringen, som er søte, men som har null funksjon. De skader deg ikke og hvis du dreper dem får du ingenting igjen for det. Et annet eksempel er testificatene, disse merkelige folkene med de store nesene. Da de først kom inn i spillet hadde de fremdeles null funksjon, men vi hørte rykter om at man kunne bytte med dem etterhvert. Det tok mer eller mindre en liten evighet for at det i heletatt kom inn i spillet, ganske nylig skjedde dette faktisk.


Testificat-tog..

En annen ting jeg liker med Don't starve er mangelen på bugger. Jada det er noen småe bugger som gjør at gubben din kan stå mot et bål eller noe og løpe på stedet, men dette er en veldig liten bugg. Forutennom denne ene har jeg faktisk ikke opplevd noen andre bugger, og har spilt dette spillet mye de siste ukene.

Minecraft derimot gir jo ut oppdateringer uten skikkelig buggtesting, noe som kan resultere i ganske mange irriterende spilleopplevelser for brukerne. Det er nesten som at buggtestene blir gjort av brukerne. Og selv om det kommer fort ut oppdateringer med buggfiksing i ny og ne, virker det som om de sliter med å fikse det helt. Ting tar litt tid altså.

Grunnen til at ting tar så lang tid med Minecraft tror jeg er fordi Mojang, som har laget Minecraft, er litt redd for å ansette nye folk, og derfor er det få folk som jobber med spillet. Jeg kan forstå det på et vist nivå. Det er noe de har laget og derfor er redde for det, men det burde være mulig å ansette et par stykker til sånn at ting blir gjort litt mer skikkelig før det blir utgitt. Mindre bugger hadde vært fantastisk og at ting faktisk hadde hatt en funksjon når de ble lagt inn i spillet hadde vært enda mer fantastisk!


''Flott byggverk''

Minecraft er et genialt spill, men det har en del mangler. Om Don't starve er bedre enn Minecraft skal jeg ikke svare på, men jeg mener at dette spillet kanskje har en del av de tingene som Minecraft rett og slett mangler. Og ettersom konseptet minner litt om Minecrafts konsept (hvis man ser bort fra byggingen og lego-følelsen man får av Minecraft) så er det lett å dra noen paralleller mellom spillene.

 

Q: Hva synes du om disse to spillene?

Videolaging tar tid.
 • Postet: 04.11.2012

Jeg tror ikke alle virkelig forstår hvor mye arbeid som går i å redigere en gameplay-video, jeg viste det iallefall ikke før jeg begynte. Si at du tar opp en video på 20 minutter. Da får man en lydfil og flere videofiler. Så må man gå over lydfilen og redigere bort støy uten at stemmen blir helt flat. 10 minutter. Så må man gå over hele lydfilen og høre om det er noe man burde redigere bort. 30 minutter. Så må man sette sammen videoene og lyden, og trikset der er å få det sånn at det er synkront.. Så må man kutte bort deler man ikke vil ha med, legge til intro og outro, og kanskje noe musikk? 30 minutter. Dette kan være fryktelig frutrerende og ting kan gå galt. Man må også rendre videoen, noe som tar en liten evighet, men man kan gjøre andre ting mens man venter på det så det gidder jeg ikke å legge til. Etter renderingen må man sjekke etter om ingen deler av videoen er svart, heldigvis trenger man ikke å se hele videoen, men bare skum-se den for å sjekke dette. 10 minutter.

Så hvis man da slår sammen de 20 minuttene man brukte på å spille inn med all den tiden man brukte på å redigere filmen så har man plutselig brukt en time og 40 minutter minimum(uten å ta med rendringen). Og da er ikke opplastningen til youtube medregnet. Dette tar en liten evighet, men man kan jo heldigvis gjøre andre ting imens, og krysse fingrene på at ting ikke går galt.

Mange ganger må man også gjøre litt bakgrunnsundersøkelser før man begynner å spille inn, hvordan knapper man bruker og hvordan man lager ulike ting, og dette tar jo også litt tid. Og bare tenk deg hvor lang tid det tar for de som lager minecrafthistorier. De må jo bygge alt man ser i de forskjellige episodene, skrive manus og finne skuespillere. Og innspillingen og redigeringen tar lengre tid da.

Jeg bruker ca 3 timer på å spille inn og redigere en video på ca 20 minutter, så det tar en god del av min dag på å fikse en ussel video liksom. Driver på å redigerer en video nå og holder på å vil dra ut håret mitt i frustrasjon... Det er litt irriterende å skal få alt til å bli synkront ;)Veldig mange driver å maser på Yogscast om at de må skynde seg å legge ut mer Shadow of Israpahel, men sånt tar jo tid. Nå synes jeg de har brukt litt vel lang tid, med tanke på at det er den serien som har gjort de så store som de er. Men folk blir jo irriterte om de bare må vente et par uker mellom episodene liksom, noe jeg synes er helt ok ventetid. Yogscast har et liv og jeg har et liv, så om jeg må vente litt mellom hver episode går liksom greit. Men at det tar mange måneder mellom episodene er litt vel drøyt da. Kunne iallefall prøvd å fått ut en annenhver uke.

Men jeg har iallefall forståelse for at ting kan ta litt tid når det kommer til videoredigering :)

Man kan ikke piske en død hest over mållinja..(Film)
 • Postet: 02.11.2012

Men gudene skal vite at filmskapere prøver hele tiden...

Det er fåtallet som faktisk klarer å lage en bra film som fikk enorm suksees, for så å la det være med det. Nei da.. De skal lage enda en film, og enda en film, og enda en film.. For folk som er fan av den første brae filmen, vil selvfølgelig dra for å se om etterløperen er like bra eller kjøpe den på dvd. Kanskje har folk blitt glad i karakterene og vil se de igjen osv. Men jeg har enda til gode å se en filmserie hvor alle filmene er like bra som den aller første. Nå kan jeg si at jeg synes Ringenes herre-triologien var fantastisk, men den var alltid planlagt å bli 3 filmer så den teller ikke helt.

La meg ta et eksempel.. Sherek var en råbra film synes jeg. Den var rett og slett perfekt. Så kom nr 2, som var helt ok. Også kom sherek den tredje ut, og den har jeg helt ærlig ikke sett. Fordi det virket som om den virkelig var dårligere enn nr 2. ut ifra det jeg leste. Og nå har de også laget en spinoff-film om katten med støvlene. Som er en herlig karakter, men som jeg ikke gidder å se en hel film om. Jeg er så glad i Sherek at jeg rett og slett ikke helt har lyst til å se de to siste filmene som har kommet ut, for jeg vet de kommer til å ødelegge mitt syn på Sherek.

Man kan begynne å lure.. For filmskapere er jo kunstnere, og man skulle tro at de hadde vett til å forstå at et fantastisk kunstverk burde få lov til å stå alene, isteden for at det blir laget dårligere etterfølgere av den. Men saken er at alt handler om penger. For hvis man har klart å lage et fantastisk kunstverk, vil bestandig folk betale for å se det neste en har laget, uansett om det er dårligere enn det første eller ikke.

Nå så jeg nettopp at det skal komme ut en julefilm om flåklypa. Noe som jeg først tenkte var en god ide. Det kunne åpne opp øynene til nåtidens barn, som det ut ifra det jeg har sett ikke bryr seg så mye om flåklypa. Men etter å ha sett traileren ble jeg veldig skuffet. Alt så jo feil ut.

Sånn her husker vi gjengen fra flåklypa:


(Bildet er funnet på: julegleder.blogspot.no)

 

Men i den nye filmen ser de ut som dette:


(bildet funnet på: Ndla.no, som syntes det var gøy at Reodor hadde fått seg en Mariusgenser)


(bildet er funnet på: produktavdelingen.no)

Jeg får rett og slett fæle frysninger når jeg ser dette. Reodor ser jo ut som en helt annen karakter, de har jo ikke fått med seg noe av utseende hans over i den nye filmen, Solan ser ut som en fylling/mulig rundbrenner, og Ludvig.. vel han ser bare feil ut! Tingen er kanskje at de skal se ut som de har blitt eldre eller noe sånt, men de har jo bommet totalt!

Kan vel si at jeg på et vis har forhåndsdømt denne filmen, for med tanke på at de ikke klarer å få karakterene til å se ut som seg selv, tviler jeg på at de har klar å opprettholde den sjarmen de har i den gamle filmen.

 

Uansett skulle jeg ønske at filmskaperne kunne la fantasiske filmer være i fred, og heller prøve å komme på noe nytt isteden for å prøve å vri mest mulig penger ut av de skuffede fansene sine..
 

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!