Ny periode i norsk youtube? Splay vs. Nordic screens?
  • Postet: 18.11.2014

De siste månedene har noe skjedd innan i norsk youtube. Vi har fått partnerskap som faktisk fokuserer på norske youtubere, og som gir mye flere goder enn bare muligheten til å tjene penger på å lage videoer. På en side har vi Splay, som holder på i både Sverige, Danmark og Finland, samt Norge. På den andre siden har vi Nordic Screens, som er helt nyoppstartet her i Norge. Dette er helt nytt i Norge, om nå virker det som om de norske youtuberne altså blir delt opp i to partnerskap, som også som fungerer som sosiale samfunn. 

Dette er noe som både gjør meg glad, og bekymret. På en side åpner det opp for mer samarbeid med de man er i partnerskap med, og man får så mye mer ut av å være i et "lokalt" partnerskap enn et stort og ansiktsløst partnerskap. Men samtidig har vi jo allerede en del problemer i norsk youtube, når det kommer til oppførselen til youtubere mot andre som holder på med det samme som dem. Det at vi blir delt opp i to samfunn, gjør kanskje at noen vil ha enda en grunn til å være klysete og rake ned på andre. Kanskje vil ikke samarbeid over linjene til partnerskapene bli like enkelt lengre, pga konkurranseinstinkter og lojalitet. I Splay, som jeg er med i, er vi veldig strenge på at vi ikke skal rake ned på andre youtubere og partnerskap, og jeg vil tro det er det samme i Nordic Screens, men likevel er det mange youtubere som allerede oppfører seg ufint mot folk, som jeg alt har tatt opp i denne artikkelen. Så jeg er redd for at dette vil lage et skille i norsk youtube, hvor folk bare holder seg med de som er i samme partnerskap som dem selv, og kanskje automatisk begynner å tenke negativt om de som er på "den andre siden" av norsk youtube. Vet ikke helt hvorfor, men er litt den følelsen jeg allerede har fått om det som er på gang. Og derfor frykter jeg litt at det bare skal bli verre om vi ikke tar oss selv i nakkeskinnet allerede nå. 

Er det slik norsk youtube kommer til å bli? 

Hvordan folk som var med i partnerskapene var for meg var en viktig del i min avslutning om hvor jeg ville hen, ettersom det er noen youtubere jeg kanskje liker bedre og har mer lyst å jobbe med, men det betyr jo ikke at jeg ikke blir å samarbeide med folk fra Nordic Screens, ettersom det er mange gode youtubere der, og flere av dem er jeg venner med. 

Q: Hva tenker du om dette? Tror du det kommer til å bli et problem at de norske youtuberne er delt opp i to partnerskap/samfunn? Er konkurranseinstinktet til folk så sterkt at sunn fornuft bli uviktig? Eller tror du dette ikke blir et problem? Diskuter!

#youtube #norsk youtube #gamere #splay #nordicscreens #hildur90 #mshildur90

MsHildur90

Jeg er en norsk youtuber og gamer. Jeg elsker dataspill og det er det jeg kommer til å vie mesteparten av bloggen til. Ellers kan det komme innlegg som omhandler Youtube, internett, og andre nerdete ting! Ellers er jeg glad i dyr, holder på med håndarbeid, hater gulrøtter (de er onde). Jeg har to youtubekanaler. MsHildur90 og Skammekroken. Noe du lurer på så bare spør!

hits